Monday, 29 November 2010

Kuuluu hurahdus

Eilen illalla tuli kaupunkikotiinkin rutkasti ohjelmaa litteän paketin muodossa. Kävin päivällä Vanhan ylioppilastalon nukke- ja nallemarkkinoilla Helsingissä. Sieltä tarttui mukaan kauan miettimäni nukkekoti. Vihdoin pääsevät yli kymmenen vuoden ajan keräämäni minitilpehöörit kirjahyllyistä ja laatikoista omaan kotiin.

Minun lisäksi laatikon sisältö tarjosi iltaohjelmaa Ransulle. Työmaatarkastus.

Hmm. saranan kiinnitys on ok...

Seuraavaks tarvitaan ehkä tätä...

...eiku ristipääruuvi-meisseliä!

Sitten näitä ruuveja. Näitä onkin aina monta...

Tää vois olla hyvä...

Mä levittelen vähän että nää erottaa paremmin...

Huh, onneksi Ransu oli auttamassa niin saatiin talo koottua! Kerroksia en vielä kiinnittänyt, kun seinien tapetointi ja maalaaminen käy varmaan helpommin ilman ahtaita välipohjia. Kuten paketista ilmeni, merkki on Comodo ja malli kaupunkitalo, ns. cityvilla (mikä nimihirviö). Tämän sain mallikappale-hinnalla, vaikka se ei ollut edes messuilla rähjääntynyt. Myyjällä on vielä samanlainen vaaleansininen valmiiksi koottuna, muita malleja ns. iso ja pieni kartano sekä kauppa jonka päällä on terassi, jotka kaikki hän myy normaaleja vähittäishintoja edullisemmin. Pyysi vain minua kertomaan ystäville, jos joku on kiinnostunut, parhaiten tieto varmaankin tässä menee perille.

18 comments :

 1. Heh,sinulla on ollut ahkera apulainen,joka tarkastaa saranat,et on kunnossa ja muutenkin kaikin puolin reilassa.:D,kyllä Ransu tietää,miten toi kootaan:)

  ReplyDelete
 2. HURRRRR miten hieno ja ihana ja iik ja kääk, se saapui siis vihdoinkin! :)
  Odotan innolla ja suurella mielenkiinnolla, millainen taloprojekti tuosta syntyy. Olen varma, että myös Musti ja etenkin Ransu tulevat osallistumaan mieluusti rakennustalkoisiin.

  Onnea talokaupan johdosta!

  ReplyDelete
 3. Oioi, olen ihan täpinöissäni, mitä alat tuosta kehitellä!!! :) Kaunis talo, onks siinä kolme kerrosta ja ullakko?

  ReplyDelete
 4. Kiitos kiitos! Onneksi on rakennusapulaisia paikalla, vaikka Mustia tuo ei kiinnostanut, pahvilaatikko kylläkin. On se iik ja kääk -ihana, mutta nyt on sen verran työkiire että pahoin pelkään jopa seinien pinnoitusprojektin venyvän aika pitkäksi. Haluan maalata myös ulkoseinän vaaleaksi (siis muuksi kuin valkoiseksi). Minulle tulee tuosta talosta mieleen Länsi-Ranskan vaaleat tufa-kivestä rakennetut talot, joissa on musta liuskekivikatto. Nuo kulman kivet ovat usein vaaleammat kuin muu julkisivu, joka on rapattu.

  ReplyDelete
 5. Ai Tina heippa, kävit tässä välissä :-) On, tosi isohan tuo talo on, apua! Kolme kerrosta ja ullakko, kussakin kerroksessa yksi huone ja pienempi porrashuone. Olisi kiva jos olisi ikkunoita sivuseinillä, mutta ei ole - toisaalta niinhän kaupunkitaloissa juuri on, kun sivuilla ovat naapuritalot.

  ReplyDelete
 6. Vau, onnea uudelle ja varmasti hauskalle harrastukselle. Komea cityvilla tuo onkin, sellaisenaan jo ilo silmälle. Voin vain kuvitella, miten hauskaa on päästä tapetoimaan ja sisustamaan!

  Ja Ransu on kyllä pätevä hommassa kuin hommassa, emäntäänsä tullut!

  ReplyDelete
 7. Öh, no kiitos vain Maria, sellaisia jokapaikansähläreitähän tässä ollaan molemmat ;-)
  On tätä mietittykin kauan ja hartaasti. Joskus muinoin minulla oli unelma talosta jossa olisi viherhuone, jonka ikkunaseiniä kiertäisi alhaalla jonkinlainen leveä ikkunalautakouru, johon voisi laittaa piiiitkän kapean minimaiseman... No sellaista taloa nyt ei sitten ole niin piti keksiä muu ratkaisu.

  ReplyDelete
 8. TALOROHMU!! :-> Meillä muilla on - jos on - hädin tuskin yksi, sulla on nyt jo kolme!!

  Suomessa cityvilla saattaa kuulostaa vähän suureelliselta, mutta sitähän tuo uusin talosi mitä suurimmassa määrin on. Nimitys osuu kyllä ihan nappiin.

  Kaunis! Jään sydän sykkyrällä odottamaan, miltä talo alkaa työstettynä näyttää, kun tuo on noin suloinen jo nyt.

  ReplyDelete
 9. Kiitos Intopii! Se on ihan jätti-iso. Kävi niin, että myyjäisissä talo näytti ihan tavalliselta mutta tontille saavuttuaan se onkin ihan valtava. Käykö muillekin talonostajille näin? Ja ei kai talojen rohmuamisesta sakoteta? Tuleeko kiinteistöveroon korotus?

  ReplyDelete
 10. Oi Ransu <3 Siis voi jestas, et oot kätevä käpälistäs, kun osaat talon rakennustaki neuvoo! Ei tosin oo mikään ihme, kun on niin komeet käpälätkin.

  Terkuin Unna Tuutikki

  ReplyDelete
 11. Kröhöm. ❤.
  *Tuhisee nojatuolissa*

  ReplyDelete
 12. Ilman apuria olisit kyllä Saila varmasti ollut tosi pulassa ;) ! Mikä onkaan ihanampaa kun pyöritellä ruuveja juuri siihen paikkaan mihin emäntä ne haluaa? Ihana talo muuten! Tuollainen julkisivu kyllä varmasti tuo ihanan tunnelman myös sisälle! Jännityksellä jäämme odottamaan....

  ReplyDelete
 13. Juu... tuota.. elkäähän ihan malttamattomina odotelko, muistakaa syödä välillä, tästä tulee varmaan aika pitkällinen projekti...

  ReplyDelete
 14. Heissan, tulee niin lapsuus mieleen sivujasi katsellessa, vanhemoinei mökki oli Dragsfjärdissä Storö-nimisessä saaressa. Kemiön saaresta sinne veneellä menimme. Paikka on veljelläni nykyään, en ole käynnyt sitten kun 27 vuotta sitten. Nostalgista. Aion seurata sivujasi ja Ransun ja Mustin edesottamuksia.
  t. Maiju Espoosta

  ReplyDelete
 15. Oih, onpa komea villa. Onneksi olkoon!
  Odotan innolla kuvia sen sisustuksesta : )

  ReplyDelete
 16. Juh, tässä mietin vasta sisämateriaaleja, siis lattioiden ja seinien pintoja jne... ja jotain on jo tehtykin, laitan kuvia siten kun on jotain näytettävää.
  Tervetuloa Maiju, ja kiva kuulla lapsuudestasi Dragsfjärdissä. Ja toisaalta on myös haikeaa miettiä miten pitkään aikaan et ole siellä päässyt käymään. Nuo vanhat saaristolaistalot ovat niin hienoja, niissä näkyy taitavien käsien jälki monessa paikassa, niin kuin tietysti kaikessa talonpoikaisrakentamisessa. Se on sitä mittaamatonta arvoa.

  ReplyDelete
 17. Saila: aikaisemman tekstini kommenttiasi palasin vielä kommentoimaan (vers. 1.3): Onkohan kukaan talonostaja koskaan kokenut tunnetta, että hups, tulipa ostettua liian iso talo. Vaikka se OSTOHETKELLÄ olisi tilavan tuntuinen, se täyttyy nanosekunnissa, ja sen jälkeen mietitään, miten tilaa saisi enemmän...

  Ennemminkin hankintasi oli klassinen "sohvanostoreissu": kaupassa sohvat näyttävät aina kätevän kokoisilta ja kivoilta. Sitten ne tuodaan kotiin ja taivastellaan, että jösses,kun on Iso Sohva 8-o

  Talojen rohmuamista ei ole vielä kirjattu sakotettavaksi mihinkään lakiin, ymmärtääkseni. Ei muuta kuin kesämökin, hiihtomajan ja ulkohuussin (eiku se sulla jo on) hankintaan.

  ReplyDelete
 18. Oh, hiihtomaja. Öh. Eiku jätetään väliin se. Eiköhän tää jo ole tässä. Ja hyvä kun kerroit, en olekaan koskaan ostanut sohvaa enkä nyt aiokaan koskaan mennä ostamaan. Paitsi leikkimökin sohvaa. Siitä voi sitten leikata palan kyljestä mattoveitsellä jos osoittautuu liian suureksi.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!