Friday, 5 March 2010

Kasvukausi!

Siis se, jolloin silmut kasvavat ja puhkeavat ja kukat kehittyvät ja kukkivat ja siemenkodat pullistuvat ja sato valmistuu!

Ystävä esitti toiveen: voisinko kirjoittaa jotakin kasvukaudesta. Ehkä se onnistuu, vaikka kasvun merkkejä ei ole horisontissa vielä vähään aikaan... Puutarhasta intoilevia, kevättä odottavia ihmisiä näkyy taivaanrannassa runsaastikin.


Parvekkeella oli tänään jopa lämmin. Siispä kastelin ruukut, tässä suuressa ruukussa on tulppaanin sipuleita. Jos missään on vähänkään vihreää lehteä tallella ja lämpötila plussan puolella, pitää kastelu muistaa. Kasvin lehdet alkavat haihduttaa heti kun aurinko lämmittää niitä.

Perunanarsissit ovat muuten viihtyneet parvekkeella erinomaisesti pienessä pakkasessa ja nollakelissä yöt päivät. Parveke on lasitettu.

Huomenna matkaan Billnäsin rakennusapteekin kautta Turkuun, siellä on Utö hembygdsföreningin vuosikokous. Sunnuntaina Leijulla Ahvensaareen sitten.


4 comments :

 1. Don't tell me that's your bathroom!
  ... and what happened to your nice potato-daffodils, are they in punishment down there in the corner?

  I forgot to write about the previous photo, but it does look like Ransu and Nikka have a lot in common. Both cannot even conceive loosing any bit of action going on around the house: they have to superintend, assist, help and comment! ... always...

  c

  ReplyDelete
 2. Nyt kysytään intoilijoilta kärsivällisyyttä, uskoa tulevaan ja kaikenlaisia muitakin positiivisella varauksella varustettuja ominaisuuksia, ei auta. Parvekkeellasi on kyllä jo melkein kasvukausitunnelma, kumisaappaat ja kaikki... ja vielä tulppaanin sipuleita ruukussa!

  Itse olen maannut tämän päivän sängynpohjalla lentsussa auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta. Onneksi Samurai on kuorsannut vieressä empaattisena. Kirjasi lukemisestakaan ei ole tullut mitään, kun rivit pomppivat silmissä. Parempia aikoja siis odotellessa...

  ReplyDelete
 3. Kasvukausi on ihanaa aikaa! Mulla multasäkit ja siemenet odottavat kylväjäänsä... vielä pitää malttaa kun meidän korkeuksilla (V-vyöhyke) ei ole vielä valoa riittävästä. Mukavalta näyttää sinun terassisi! :)

  ReplyDelete
 4. Hi Carlo, it's my balcony in the city apartment! And I put the daffs on the floor because I was replanting some house plants on the table. There, satisfied?
  Voi Maria, se on inhottavaa kun ei pysty lukemaan eikä tekemään mitään. Toivottavasti voit jo paremmin. Kissa on mitä parasta flunssaseuraa!
  Juuri puhuimme siskoni kanssa tänään siitä, kuinka joka vuosi jo maaliskuussa odottaa että ruoho vihertää ja lehdet puhkeavat minä hetkenä hyvänsä - ja kuitenkin joutuu aina odottamaan toukokun vaihteeseen saakka. Silti seuraavana keväänä taas...

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!