Thursday, 4 March 2010

Dyeing wool

Punapuulla värjäystä

Looks like spaghetti in ketchup but this is brazilwood (Caesalpinia echinata) that gives a lovely red colour to yarns, a bit like crushed cranberries.

And then there is Ransu (as if he ever was absent when something's happening). This time he helps me to coil apple-tree-bark coloured yarn.

Ransuli, jokatilanteen avustaja, auttaa kerimään omppupuun kuorella värjättyä lankaa

9 comments :

 1. Ihania lankoja! Ja ihastuttava apulainen. Ransun on tosi taitava, ei joka kissa osaakaan keriä lankaa, sotkea vain. :)

  ReplyDelete
 2. Joo, värjäys on hauskaa ja palkitsevaa ja joskus myös turhauttavaa, kun ei tulekaan mitään ertyistä väriä. Ransu on harvinaisen hyvä avustaja kerimisessä, nimittäin hän ei juurikaan sotke, seuraa vaan katseellaan kun lankaa kiertyy pois vyyhdiltä kerälle (kuin katsoisi jääkiekkoa). Välillä tassu eksyy langan kimppuun, muta yllättävän vähän.

  ReplyDelete
 3. Olisi kiva joskus kokeilla lankojen värjäämistä! Ihailen aina lankoja, mutta en neulo juurikaan, koska en osaa ja käsien nivelet ei kestä :(

  Joskus kissat yllättävät. Olin varma, että kun keksin taannoin kokeilla neulahuovutusta, siitä tulee kauhea kaaos. Mutta ei, se on kissoista niin mielenkiintoista että he vain istuvat vieressä katsomassa ja hurisevat hyväksyvästi. Hämmästyttävä mutta hyvin miellyttävä reaktio.

  ReplyDelete
 4. No niin, teidänkin mirrit on lukeneet kissojen käytösoppaan huolella
  ;-)

  ReplyDelete
 5. Hei Saila! Tulin vain kertomaan, että posti toi minulle erään just ilmestyneen erittäin mielenkiintoisen oloisen puutarhakirjan ;)
  Luin jo muutaman kappaleen ja yritän nyt nopeasti siivota, että voin sitten jatkaa!

  ReplyDelete
 6. Oohoh, oletpa ollut nopea, olit varmaan ensimmäinen tilaaja ;-)
  Toivottavasti lukeminen on nautintoa ja lievittää kevään kaipuuta.

  ReplyDelete
 7. Täällä toinen tilaaja: minäkin sain kirjan eilen ja selasin jo illalla sen monta kertaa. Ei se lievitä kevään kaipuuta, se saa pakahtumaan kevätikävästä. ;) Mutta ihanan oloinen kirja, tulen varmasti esittelemään sen blogissanikin.

  ReplyDelete
 8. Ooh, no jopas nyt jotakin. Otan mielelläni vastaan rakentavia kommentteja ja kritiikkiäkin, niin osaan sitten ensi kerralla tehdä paremman ;-)

  ReplyDelete
 9. Minulle kirja ainakin kelpasi paremmin kuin hyvin! Mielestäni se oli juuri sopivan rento ja yleiskielinen: asiat omaksui nopeasti ja ilman suuria taustatietoja, vaikka kirjassa olikin paljon asiaa. Tein kirjasta tällaisen esittelyn: http://kokolaillakodikkaasti.blogspot.com/2010/03/kevatpakahtumista-ja-oman-pihan.html
  - ja kirjallisuusblogini puolelle vielä pienen noston, sinne jo ilmoittautui yksi uusi kirjatilaaja. ;)
  Kiitos kivasta, samaan aikaan rentouttavasta ja inspiroivasta kirjasta, Saila!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!