Tuesday, 2 March 2010

Käänteinen kelirikko


Eli jumissa kaupungissa. Saareen pääsee ilmatyynyaluksella, joka kulkee 3 kertaa viikossa. Tämän päivän vuoro ei kuitenkaan kulje, sillä on luvattu 14 m/s tuulta ja aluksen raja kulkee kymmenessä metrissä sekunnissa.

Ahvensaareen on aurattu jäätien tapaistakin, mutta se on veden alla. Millään kulkuneuvolla ei voi ajatellakaan sitä ajavansa, jalan voisi mennä pitkävartisilla kalastussaappailla Norrskatasta, johon pääsee kyllä lossilla. Matkaa on noin 2 km jään yli plus 2 km tietä, mutta kun on kissat ja ruokakassit ja puhtaat pyykit ja venevajan ikkunat, kamera ja tietokone...

Eli torstaina sitten.

Siihen asti on keksittävä muita tapoja purkaa energiaa.

Haa, metsämyyrälelua on kiva kurittaa

...ja nuolla

Stuck on mainland
There is so much ice that the regular ferry has stopped running the route for the time being. Instead, there's a hovercraft that runs 3 times a week but cannot operate if there's too much wind. And that's the case of today, so we'll have to wait 'til Thursday.
The incessant snow has accumulated on sea ice so that it has too much water on it for any vehicle to pass. Walking would be an option (wearing fishing wellies) but with cats, food, clean laundry, laptop, camera and new windows for the boat house I don't quite feel like it. So, we have to make do.Brotherly love


Ransu: I'll slap you (if I dare)
Musti: We'll see about that (looking stern)

... and anyway, I was just trying to be friendly

2 comments :

 1. Hei Saila,
  Olimme saaressa viime viikon lopulla. Hiihdimme sinne mutta saimme ilmatyynyaluksella paluukyydin, aikamoinen keli mikä ei vaikuta paranevan vaikka onkin pakkasta. Toivottavasti pääset huomenna lähtemään, ilmatyynyalus on ollut tiistaina rikki ja viikon posti on toimittamatta. Hyvää kotimatkaa!

  ReplyDelete
 2. Joo,,, samaa toivon minäkin. Olenkin miettinyt miten olet päässyt viikonlopuiksi saareen vai oletko päässyt ollenkaan.
  Kyllä se kevät tulee, kyllä se tulee...
  Harmi kun on tällainen talvi että kerrankin voisi olla jäätie, niin sitten tuleekin liikaa lunta!
  Toivottavasti nähdään pian.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!