Friday, 15 January 2010

Mattomietintää
Parin vuoden takainen kuva olkkaristani. Himoitsen Ikean punakuvioista villamattoa, joka on tosi raju – mutta mietin, onko se vähän liian raju. Tuossa kuvassa huone muuten näyttää jotenkin suuremmalta ja tyhjemmältä kuin onkaan.


Kuva: Ikea

Tuo matto on suuri – 240 x 170 cm – ja tekisi huoneesta todella punaisen. Minua ihastuttaa tuo kuosi, olen heikkona toistuviin arabialaistyylisiin geometrisiin kuvioihin.
Näin talvella minulla ei ole mitään sitä vastaan, että lattialla olisi paksu villamatto! Nuo talon mukana perityt sohva ja tuoli 40-luvulta ovat ihanan punaiset ja lämpöiset. Aikoinaan Utöseen ostamani Ikean raidalliset verhot ovat piristävät kesät talvet, ja sopivat sisustukseen kuin nakutettu, mikä tuuri.
Tuo historiallinen telkkari, joka myös tuli talon mukana, on kyllä jo vaihtunut uudempaan malliin, ei ollut scart-liitintä!

2 comments :

  1. Matto on tosiaan huikean värikäs, mutten epäile hetkeäkään, etteikö se sopisi olkkarisi tunnelmaa täydentämään. Nuo soffat on kyllä melkein liian upeat, ja kaupanpäälliset vielä; onnentyttö! Lautalattia on kans hieno, onko se harmaa? Kotikuvia aina niin kiva nähdä! IKEAan pitäis munkin taas päästä. Ne on vain niin kaukana meistä. Tampere nyt korjaa asian kesän tultua ja onhan se IKEA tulossa Vaasaankin. Sitten huruttelen sinne 10 minuutissa, tuskin maltan odottaa!

    ReplyDelete
  2. No jo on aikakin Ikean rantautua Vaasaan! Tuolla teilläpäin on niin suuri alue väestöä ja kaupat ilmeisesti harvassa.
    Lautalattian maalasi valkoiseksi edellinen omistajapari. He arvelivat, että se tuo lisää valoa huoneeseen niin kuin tuokin. Lattialaudat olivat alunperin varmaan lakattuja, niin kuin ovat keittiössä. Tuo on semoista kapeaa, sodanjälkeistä lautaa, ei mitään vanhaa leveää lattialankkua.
    Makkarissa on muuten aito linoleumi, sekin alkaa olla katoavaa kansanperinnettä, mutta kuuluu juuri tuolle 1940-luvulle sodan jälkeen. Minusta on hienoa, että talossa on 40- ja 50-lukujen tyyliä ja henkeä jäljellä, eli sitä aikakautta, jolloin se rakennettiinkin.

    ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!