Tuesday, 5 January 2010

Kuuden ja puolen tunnin kauppareissuKohta meri jo jäätyy ja sitten pääsee jäätietä pitkin koska vain.

Piti käydä postissa ja apteekissa ja mielellään kaupassakin.

Tiistaisin yhteysaluksen aikataulu menee niin, että Nauvon kirkonkylään pääsee vajaaksi tunniksi hoitamaan asioita ja sitten vielä samaksi illaksi kotiin. Laivamatkaan kuluu normaalisti vajaat pari tuntia suuntaansa.
Tänään kiersimme matkan varrella Seilin kautta, jossa laiva ei välttämättä piipahda, ellei ole erikseen tilattu. Poikkeaminen verottaa kaupassakäyntiaikaa puolella tunnilla. No, täytyyhän seililäistenkin päästä kauppaan ja mantereelle.

Takaisin tullessa laiva poikkesi vielä erikseen noukkimaan miehen, jonka työhevoset olivat ulkosalla kotisaarella, mutta kun pakkasen luvattiin paukkuvan, pitihän hepat saada sisään. Olimme kaikki asiasta samaa mieltä, eikä sellaisessa asiassa tietenkään edes äänestetä. Mutta kun häntäkin piti odotella.
No, kotimatkallahan ei enää ollut kiirettäkään. Olin tehnyt pikaisen posti-apteekki-kauppaspurtin Nauvossa, joten mikäs siinä. Matkan varrella ehti vaihtaa kuulumisia oikein kunnolla, sopia metsästysreissuilta saatujen sydämien ja maksojen säästämisestä kissoille, puhua hevosavusteisesta metsänhoidosta metsäpalstallani tarpeen tullen ja tilata ekstraleveät laudoituspuut vanhaan talooni ensi kesäksi.

Kotisaaren laivarannan kyltti kertoo, että perillä ollaan.


Mutta ei tämä vielä mitään – viime kesänä olin mukana kymmenen tunnin pizzareissulla.

7 comments :

 1. Kuuden ja puolen tunnin kauppareissu kuulostaa yhtäkkiseltään aivan mahdottomalta! Mutta sivutuotteena tulevat kiireettömät rupatteluhetket kuulostavat puolestaan luksukselta ja harvinaiselta herkulta nykypäivänä. Yhteisöllisyys on varmasti siellä saaristossa arvossaan. Kiva lukea, minkälaista se elämänmeno on teillä päin, lisää näitä!

  ReplyDelete
 2. Hei Maria ja hyvää yötä!
  Juu, onhan se mahdotonta mutta kun täytyy niin täytyy. Ruokaa saa kyllä tilattua Korppoon kaupastakin, ja se toimitetaan yhteysaluksella keskiviikkoisin, mutta kun tällä viikolla se on pyhä. Muuten on kyllä erinomaista voida tehdä ruokaostokset kodin ruokapöydän äärestä käsin, ja lukea ainekset vaikka reseptikirjasta ja saada ne seuraavana päivänä laivarantaan. Eikä se edes maksa ylimääräistä, ainoastaan kerran kuussa tulevan laskun 2 euron laskutuskulu!

  ReplyDelete
 3. Täälläpä se tiistainen hevosmies jonka hepat piti saada talliin muistuttaa sitä että jos meinaat ensitalveksi ne polttopuut niin ne täytyisi kaataa ennen maaliskuunpuoltaväliä.Kerkiäisi vielä kenties hepalla ne ajaa pihalle.

  ReplyDelete
 4. Hehhee! Terve mieheen.
  Joo, olen täällä vielä sunnuntaihin ja sitten helmikuun alusta tulen taas. Näytän sitten metsäni kun tulet niin ei kaadu puita naapurin puolelta. Laitan sulle sähköpostia taloni seinien mitoista jne. ihan just, oota....

  ReplyDelete
 5. Tajusin vasta tästä bloggauksesta, että asut Ahvensaaressa!!! Ei ole totta! Juuri siellä on mun unelmien koti myynnissä tällä hetkellä - jostain vain kun saisi 90 TUHATTA euroa rahaa! Ihanaa....nyt oon vielä kateellisempi. :)

  ReplyDelete
 6. Ahvensaari on todella hieno saari, tervetuloa vain! Ne haaveet, joista tosissaan haluaa tulevan totta, yleensä myös toteutuvat, silloin niiden eteen huhkii tosissaan. Yksi asia saaristossa, niinkuin maalla muuallakin, asumisessa pitää ottaa huomioon ja pohtia ennalta, ja se on rauha ja yksinäisyyskin. Viihdytkö yksin, kun ympärillä ei tapahdu mitään? (Tai se tapahtuminen on erilaista kuin kaupungissa: lintujen pesimistä, kauriiden hyppelyä, silmujen puhkeamista).

  ReplyDelete
 7. Heissan!
  Olen samaa mieltä ja oikeastaan jo ihan varma, että me tulemme muuttamaan saaristoon ennemmin tai myöhemmin. Elämäntapa on jo omaksuttu, vain ympäristö puuttuu! Tai - onhan Lauttasaari yhtälailla merellistä ympäristöä luonnon puolesta. Kerrostalot ja tuhannet ihmiset ne ovat ajaneet haaveilemaan muutosta rauhallisempaan maalaismiljööseen. Suunnitelmien mukaan (ellei lottovoitto osu kohdalle) voisi talo olla aluksi vapaa-ajan käytössä.
  Jatkan myynti-ilmoitusten jahtaamista ja blogisi seuraamista, nyt kun sen kohtalon oikusta löysin! Mukavaa viikonloppua sinne, toivottavasti olet jo tervehtynyt!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!