Saturday, 2 January 2010

I have a declaration to makeHi it's me Ransu.
It is really way too cold for a cat to be outdoors. Maybe for a short while, but the snow – bloody cold – clogs on to my warm paws and it pinches at the nose and my ears are freezing. Do not imagine that long fur means we are polar bears. Cats are home buddies are love the warmth! Preferably on top of the computer, mistress, hot water bottle or some other commodity made for us.


Ransulla on asiaa
Pakkanen ei ole meitä kisuleita varten. Olemme kotieläimiä. Kun menee ulos, nenää nipistää, tassuihin pakkautuu lumi ja korvia paleltaa. Paras paikka on emännän kyljessä peiton alla. Kun vain emäntä tajuaisi pysyä siellä koko päivän, paitsi silloin, kun minun täytyy syödä.


Winter at the archipelago

Beware of falling into the sea.
Tulossa laivarantaan, sama varoitus kesät talvet.

A trip with the barge is daily routine for many. This is part of Finland's road network!
Lossimatka on monen saaristolaisen työmatkan varrella.

Finally, it seems like the sea is starting to freeze.
Hyhmä muuttuu pian jääksi ja sitten pääsee ajamaan toisiin saariin, vaikka pizzalle...!2 comments :

 1. Jukka Westermarck9 January 2010 at 14:57

  Hei

  Kiitos mukavista sivuista jotka löysin kun etsin tietoa jääteistä mökkimme lähellä. Meillä on mökki Ängholmin saaressa noin 2 mpk Åvensorista lounaaseen (heti Bastö skråketin länsireunalla) ja haaveilemme että tänä talvena pääsisimme sinne ensimmäistä kertaa talvella. Hienoa jos voin seurata talven kulkua sivuiltasi vai olisiko jopa mahdollista kysellä silloin tällöin suoraan vaikka sähköpostilla mikä siellä on tilanne, oma e-mail on jukwes@utu.fi jos haluat lähettää oman osoitteesi. Seilin kameran kautta ihailemme talvista saaristoa, mutta olisihan se hienoa jos pääsisi sinne paikan päällekin katsomaan. Hyvää talven jatkoa. t. Jukka

  ReplyDelete
 2. Hei!
  Onpa kiva kuulla täkäläisistä, tervetuloa vain talvella saaristoon – jäätie tulee varmasti tänä talvena, kun kerran pakkasia riittää. Tänään täällä on vain -2 astetta, mukavan lauhaa. Kaunis sumu kerääntyi Åvensorin kyläniitylle, kun ilma alkoi auringon painuessa viiletä. Aurinko lämmittää niin tehokkaasti! Laitan sinulle sähköpostilla oman osoitteeni (tosin se löytyy nettikaupastani Elsan lempituolistakin). Kirjoittelemisiin!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!