Wednesday, 20 January 2010

Lankamummo


Upeaa grafiitinharmaata Kumlingesta tulleista lampaista. Niiden turkki on juuresta vaalea ja tummenee latvaa kohti.


Kaupungissa on se hyvä puoli, että on kaukolämpö. Se tarkoittaa lämmintä vettä niin paljon, että voi pestä vaikka 10 kiloa villaa samalla satsilla.

Tästä olenkin ottanut kaiken irti.

Se on kumma, miten ihanaa oma villa on. Vaikka lampaat ei ole ihan omia mutta tuttuja kuitenkin, ja yksi niistä melkein minun. Vuosikausia unelmoin huvikseni, että joskus olisi omia ja niitä voisi itse keriä ja nyt sen teen. Kummallista, kun ajattelee. Joku on joskus sanonut, että pitää varoa mistä haaveilee kun se voi totetua.

6 comments :

 1. Houkuttelevan näköistä villaa ! Olitko itse keritsemässä ( vai miten se nyt sanotaankaan)?
  Lämpöistä talvea
  toivoa Brita

  ReplyDelete
 2. No hej!
  Osan olen itse kerinyt, osan Jukka tai Ardmin, joka on myös töissä Johanssonien tilalla. Keritseminen on mukavaa puuhaa, koneellista lampaan rapsuttelua.
  Terkkuja kaikille Utöseen, Lauralle laitankin jossain välissä ihan oikean kirjen Aspöseen, osoitteella "kota, Aspö"???! Rapsutuksia Leeville
  nimim Ikuinen Ihailija

  ReplyDelete
 3. Allekirjoitan tuon toteamuksen unelmista ainakin jossain määrin. Unelmia kannattaa jemmata takataskuun; koskaan ei tiedä, milloin niiden aika koittaa (sanoo ja pyörittää päätään yhdelle taskusta kurkkivalle unelmalle, joka nostaa päätään uudestaan ja uudestaan järjen motkotuksista huolimatta)!

  ReplyDelete
 4. Jaahas!
  Tämäpä herätti mielenkiinnon. Ensin ajattelin että sinulla on joku gerbiili taskusta kurkistamassa mutta se taisikin olla vähemmän konkreettinen kurkistelija.
  Onnea epäjärkevän unelman toteutumiselle. Onko mahdollista toteuttaa sitä vaikka 10 vuoden päästä? Aikaahan sinulla on, kun olet vielä nuori. (Noin minulle väittävät vanhemman polven väki saaressani, pistän sen tässä eteenpäin).

  ReplyDelete
 5. Kiitos terkuista,rapsutukset menivät perille.
  Pitäisi joskus tulla katsomaan sitä koneellista rapsuttelua.Kokeilin muutama vuosi vanhoilla keritsimillä. Ensimmäinen lammas joutui viettämään yön puoliksi kerittynä. Loput kuusi parturoitiin pässi per päivä vauhtia. Peukalo oli kipeä pari kuukautta sen jälkeen...
  Brita

  ReplyDelete
 6. Voisit pyytää Jukan tekemään työnäytöksen :-) tai tulla itse Wattkastiin katsomaan. Voi kuvitella juuri ja juuri, millaista nirskuttelua se vanhoilla saksilla onkaan. Minulla on niitä kahdet, mutta en ole kokeillut! Trimmerillä karvat saa hyvin melkein juuresta ja kuiduista tulee pitkiä.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!