Saturday 24 February 2024

Sisustusta ja käsitöitä

 Silloin, kun viimeksi oli aurinkoinen päivä, sain virtapiikin.

Sain pari vuotta sitten halkolaatikon, kun ruinasin; tässä samassa kylässä olevasta vanhasta talosta, kun siellä uudistettiin keittiö. Minusta tuo on tosi hieno. 
Jostain syystä vein sen vanhaan taloon, vaikka siellä on oma, vanha ja vielä isompi vedulooda. Olin mitannut kalusteen ja todennut tähän rintamamiestaloon liian isoksi.
Nyt mittasin uudestaan ja tuumasin asiaa muutaman päivän. Päätin, että se on juuri sopiva.
Laatikkoon piti vain keksiä pöytälevy. Navetassa lojui onneksi kiva paksu puulevy, joka tosin oli 6 cm liian lyhyt – ja oikeastaan saman verran liian syvä. 
Saha laulamaan! 

Onpa kivaa, että tuossa nyt on isompi taso kuin entinen pienempi jakkara ja tuoli, jossa kameralaukkuni asui. Sitten, kun sää vielä tästä lauhtuu, otan levyn kuistille ja liimaan jatkopalan paikoilleen, siinä on nyt tilapäiskiinnitys. Samalla hion ja käsittelen levyn öljyvahalla.

Laatikko vie toki ison palan pikkuisesta keittiöstä. Mutta onhan se kätevää, että sisälle mahtuu aiempaa enemmän polttopuita. Toinen, pienempi halkolaatikko on minulla eteisessä, joka on kylmää tilaa. 
Keittiö on samalla työhuoneeni, työpöytä on tuolla Ransun takana. Tässä parhaillaankin kirjoitan tätä juttua.
Kameralaukulle vain pitää keksiä uusi hyvä paikka. Se on nyt yhdellä tuoleista pöydän ääressä. Voi se olla siinäkin. Pääasia, että se on nopeasti saatavilla, kun huomaa ulkona jotakin kuvattavaa tai jos haluaa vaihtaa äkkiä linssin kesken kuvaamisen.

Odotin tälle aamulle ennustettua aurinkoa, mutta oli jotenkin pilvistä, ehkä sumuistakin. Niinpä uusi virtapiikki jäi tulematta, mutta etsin ja sahasin silti olohuoneen kirjahyllyksi sopivan pätkän leveää lautaa. Se oli ulkona, joten täytyy odottaa sen kuivumista tovi jos toinenkin ennen kuin sen voi maalata ja kiinnittää seinään.
Mutta niin vain ovat lauhat säät ja sateet vaikuttaneet positiivisesti, että sain veden toissapäivänä keittiön hanaan – putki aukesi! Mittari ei ole mennyt pakkaselle muutamaan yöhön, päivin on ollut useampi plusaste. Vesi solisee nyt kaikkialla; sisällä ja ulkona!

Joku saattoi huomata edellisissä kuvissa halkolaatikon kulmalla ruukun, josta nousee vihreää. Se on kevätkukkaniitty. Viime vuonna Fritillaria olivierit eivät kukkineet, sillä niiden nuput näivettyivät, kun ruukku oli keväällä ulkona. 
Nyt ne tulivat kukkaan jo täällä keittiössä! Sisällä ei tuuli kuivata nuppuja ja olen muistanut kastella vähän paremmin, niinpä tuossa on nyt ihana pikarililjaniitty. Ruukusta nousee myös syyssahramin, murattisyklaamin ja pikkuisen narsissin lehtiä. Jostakin on ruukkuun löytänyt tiensä myös pystykiurunkannus, sen lehdet ponkaisivat mullasta tässä yhtenä päivänä.

Sain ystävältä synttärilahjaksi hienon villasukkakirjan (Niina Laitinen: Villasukkien valtakunta), joka on samalla hyvin haastava. En ole mikään villasukkamaakari. Mallit ovat toinen toistaan monimutkaisempia. 

Ratkaisin asian niin, että valitsin Duomo di Milano -mallin, jossa on todella kaunis yläosa. Sen jälkeen siinä on minun silmääni liikaa kaikenlaista pintaa ja hörsellystä, niinpä jatkoin sileää vartta. Yhtäkkiä sain huomata, että sileänä neuleena varsi alkoi levetä, niinpä piti äkkiä tehdä muutama kahden silmukan kavennus, niitä näkyy tuossa sileän osuuden yläosassa.
Puuh – ongelma ratkaistu ja sukanteko jatkui. Onneksi villa on joustavaa eivätkä kavennukset tulleet liian myöhään, vaikka ensin siltä näytti.

Kantapään jälkeen alkoi tuntua siltä, että voisi sitä kumminkin jotakin kuviota kärkeenkin laittaa, niinpä tein mallin kärkiosan. Vähän piti säveltää, kun aloitin keskeltä kuvioita. Lisäksi minun lankani oli vähän paksumpaa kuin ohjeen Nalle; tämä on Seitsemää veljestä muistaakseni värissä Jää tai jotakin sinne päin. Silmukkamäärä oli kantapäähän tullessa jo vähän pienempi kuin alkuperäisessä ohjeessa.
Voi myös olla, että toisessa sukassa on jossain kohtaa joku asia tuolla kärjessä vähän eri lailla, kun en enää toisen sukan kohdalla muistanut niin tarkasti, mitä olin tehnyt.

Onpa muuten haastavaa kuvata villasukkia! Paras ratkaisu oli tämä peilin kautta kuvaaminen, kun istuin taloni entisen isännän merimiesarkun päälle.

Nyt saakin taas odottaa uutta inspiraatiota: minkä villasukkamallin tekisin seuraavaksi. Villasukkia on minusta aika tylsä tehdä, sillä kun saa sukan valmiiksi, täytyy aloittaa toinen samanlainen. En taida oikein olla toistosta ja rutiineista nauttiva ihminen.
Mutta sitten toisaalta näiden sukkien kohdalla toivoin, ettei mallia tarvitsisi katsoa joka ikisellä kerroksella, vaan olisi enemmän toistoa. Ota tästä nyt sitten selvää!

Jostain syystä villapaitojen toisto ei niin häiritse, vaikka joutuu niissäkin tekemään esimerkiksi kaksi hihaa, ellei halua tehdä yksihihaista puseroa.
Olin pitkään ihastellut kaupan kassoilla Arabia 1873 × Novita -julkaisua, mutta rahatilanteeni oli niin tiukka, etten voinut sitä ostaa. Sitten tilille tuli rahaa ja tartuin kirjaseen, vaikka siinä ei oikeastaan ollut muuta kiinnostavaa mallia kuin kannen Esteri-kaarokeneule. Mutta kun tämä on sitäkin ihanampi! Saatan hyvinkin tehdä tuon vielä jossakin muussa värissä, esimerkiksi kelta-harmaana. Yläosaan voisi keksiä myös monivärisen ratkaisun, se kutkuttelee. Ohjemallin väritys on sini-valkoinen, kuten ne astiat, joista malli on ideoitu.
Kaarrokeneuleita onkin ihana tehdä, kun siinä ei tarvitse tehdä mitään muuta kahteen kertaan kuin nuo hihat! Muutin tässäkin mallia, mutta vain vähän: jostain kumman syystä hihojen resorit ovat mallissa valkoiset – puilla lämmitettäessä ne olisivat noesta harmaat alta aikayksikön. Lisäksi minusta on nätimpää, kun hihojen kuvio nousee tuosta resorista eikä ala erikseen resorin jälkeen.
No, makuasioita nämä, mutta tuo oli ainakin todella helppo muutos.

Kävin toissapäivänä Nauvossa hakemassa pakettina tulleet seuraavat langat, jotka ovat ylellistä kashmirsekoitetta. Aloitin ponchon, mutta aika näyttää, tuleeko siitä poncho vai vain huivi.
Mitäpä siellä teillä on puikoilla?


38 comments :

 1. Hyvän puulaatikon sat ja se on kyllä tarpeellinen. Kauniit sukat ja minunkin mielestäni on nätimpi kun tuossa välissä on sileää neuletta. Tuo teräosan päällä oleva koristeneule on kaunis.
  Mulla on puikoilla sukka, kuinkas muuten. Minäkin tykkäisin enemmän jos tarvitsisi tehdä vain yksi sukka :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voisihan sitä pitää eriparisukkia ;-)
   On kyllä kätevää, kun tarvitsee aiempaa harvemmin hakea puita sisälle.

   Delete
 2. Ihmeellinen voima kyllä on lisääntyvällä valolla ja varsinkin auringolla!
  Puulaatikko on hieno ja tarpeellinen ja paljon lisää laskutilaakin sait. Oli todella hyödyllinen ja tehokas virtapiikki!
  Voi, kun onkin suloinen kevätkukkaniitty ♥ Vähän vastaavan hankin tänään puutarhamyymälästä kasvihuoneeseen nyt, kun luvattu plussakelejä ainakin viikoksi, niin pärjäävät siellä.
  Laitoin kyllä itsekin jotain sipuleita ruukkuihin loppusyksyllä, mutta niistä ei voi olla yhtään varma, tuleeko niistä mitään. Kennokasvarissa ovat ruukut odottamassa keväistymistä.
  Tuo värillinen resori hihoissa on tosiaan paremman näköinen kuin valkoinen olisi, ja varmasti todella käytännöllisempi.
  Mulla on puikoilla ja juuri valmistumassa harmaa villatakki itselleni, kaulusta teen jo. Lankaa jää sen verran yli, että pipon voisi vielä kutoa samasta langasta. Sen jälkeen taas sukkia, omia sovelluksia. Vaikka olen myös saanut lahjaksi sukkakirjojakin, tulee kuitenkin tehtyä itsekeksimiä malleja.....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Auringon voima tuli suoraan hauiksiin! No en kyllä jaksanut kantaa laatikkoa, se liikkui pyörittelemällä ja käytin nokkakärryjä niissä kohdin, joissa se oli mahdollista. Jäinen liukas rinne oli kyllä nokkakärryjenkin kanssa haaste ;-)
   Pitääkin viedä kukkaniitty ulos, olisin voinyt tehdä sen jo monta päivää sitten. Täällä sisällä varret venyvät turhan pitkiksi. Meillä ei ole käyty pakkasella nyt niin moneen yöhön, että ehkä ruukku pärjää.
   Sinä olet niin taitava neuloja, että keksit mitä vain omasta päästä! Minä lähinnä yhdistelen ohjeita: otan kivan kuosin yhdestä ohjeesta ja teen siitä eri vaatteen. Mutta sitten tulee ylätyksiä, kuten yhtäkkisiä vaatekappaleen levenemisiä :-D

   Delete
 3. Hienoa, että vesiputkesi on sulanut. Villapaita on hieno; sen vihreä on aivan ihana väri ja sopii hyvin yhteen valkoisen kanssa. Kuviokin on kiva. Minäkään en jaksa villasukissa tehdä kahta samanlaista, enkä teekään, vaan annan tulla enemmän tai vähemmän erilaiset. Minusta on hauskemmatkin niin. Lähinnä tarkoitan värejä, tuollaisia hienoja pitsineuleita en teekään, kun haluan sukkieni olevan lämpimiä ja kestäviä.
  Aloitin marraskuussa paksun tikkurin neulomista ja se on vielä vähän kesken. Siinäkin on etu- ja takakappale erilaiset ja hihat ovat erilaiset. Neulominen on nautinnollisempaa, kun tekee niinkuin sattuu huvittamaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinä harrastatkin persoonallista neulomista ja pukeutumista. Ihanaa! Minulla ongelma on siinä, että tykkään mieluiten kumminkin käyttää aika pliisuja vaatteita. Viime vuosina tein yhden villatakin, joka olisi muuten kiva, mutta käytin värejä miten huvittaa ja toinen etuosa on erilainen kuin toinen, samoin hihat. Koen sen sittenkin liian kirjavaksi, vaikka siinä on pelkkiä vihreän sävyjä. Harmi.

   Delete
 4. Minulla puikoilla vain yksiväriset, tylsät saapassukat. kiitollinen olen että jotenkuten vielä niiden kutominen onnistuu kun en enään pysty mitään kuvioita tekemään, näkö ei riitä seuraamaan mallin kuvioita. Virheitä tulee näinkin mutta lohduttaudun sill äettei ne sitten saappaista näy. Ihailen sitten teidän muiden kutomiin kauniisiin sukkiin ja muihin niinkuin tuo villapaitakin. ja nuo sukat ,miten kauniita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukavaa, että pystyt kumminkin sukkia tekemään, käsityöt ovat niin kivoja. Eipä ihmeelliset villasukat ole edes tarpeelliset, kun tavallisia saapassukkia tarvitaan eniten. Näissä suuritöisemmissä ei voi kuin hipsutella sisällä.

   Delete
 5. Hyvä kun vesiputkesi suli ja hanasta suat vettä. Kiva kahtuu sipulikukkien aukiimista sisällä ennen pihalla kukkivia. Monta sorttii siulla ruukussa onkin. Puulaatikko tuop nostalgisia muistoja mieleeen ja hyvä kapine hellapuille. Hienot sukat ja tuo mallin muuttaminen mieluisaksi on taito! Villapaitakin on hyvä ja tarpeellinen, ehottomasti nuo hihansuut on tekemälläsi tavalla paremmat. Valakonen väri on arka lialle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tuntuu juhlavalta, ja ihanaa, kun hanan alla on niin paljon helpompi pestä käsiä ja huuhdella vaikkapa perunoita. Sitä ei tule ajatelleeksi ennen kuin sitten vasta, kun juoksevaa vettä ei tule.

   Delete
 6. Halkolaatikko näyttää tosi kivalta (hieno kahva) ja työtasokin on varmaan ihan hyvä lisä.
  Tykkään sukista ja villapaita on ihka ihana. Olet taitava!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kaikenlaista on tullut neulottua ja virheistä ehkä jotain joskus opittua.

   Delete
 7. Kun ensimmäisen kerran näin ylimmän kuvan, luulin sen olevan niitä miniatyyrijuttuja, joita moni harrastaa ja varsinkin Instassa tulee vastaan. Ne ovat niin aidon näköisiä jokaista pientäkin yksityiskohtaa myöden. Mutta sehän olikin ihan oikea halkolaatikko, aivan mahtava! Minkähän tähden uudet keittiöt eivät luo lainkaan samaa kodikkuutta, mihin jo yksi ainut halkolaatikkopöytä kykenee?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ainakin tuollainen kaluste on käsin tehty, ja se näkyy. Se on paljon kiinnostavampi kuin tehdasvalmisteinen kaluste. Ihmettelen suuresti, kuinka monet vaihtavat täyspuiset keittiön kaappinsa johonkin levyyn, joka ei kestä kuin murto-osan puuhun verrattuna. Itse en luopuisi 50-luvun kaapeistani mistään hinnasta.

   Delete
 8. Hieno halkolaatikko!
  Ja kyllä, heti bongasin jotain vihreää kuvassa ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana tuollainen oikea puinen, jonkun taitavan ihan itse tekemä halkolaatikko.
   Hyvin bongattu :-)

   Delete
 9. Oikein kodikas puulaatikko ja käytännöllinen kiva tasokin tuli kaupan päälle! Kauniit sukat ja pusero. -Kuulun niihin, jotka käyttävät villasukkia aina, joten niitä pitää tehdä. Ekaa sukkaa motivoi uuden työn innostus ja olen yrittänyt opetella nauttimaan toisen tekemisestä ajattelemalla, että tämä on nyt se viimeinen eli valmista tulee tämän jälkeen. Vähän kuin vuoden kierto; toisen sukan tekeminen on vähän kuin kohti ”kevättä” jo. Eka on niinkuin ”syksyaikaa”. Aika hassu vertaus.
  Tällä hetkellä puikoilla on pitkä alushame ohuesta hötömohairlangasta. Olen laittanut välillä merkkilankoja, että näkee edistyksen, sillä välillä tuntuu, ettei se edisty yhtään. Sen tekeminen on silkkaa rutiinia, mutta sellaiset on ihania mekon tai yöpaidan alla viileillä säillä.
  Merja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kodikasta on, mummolatunnelmaa, mikä on kovasti mieleeni. Halkolaatikko vain paransi sitä :-)
   Sama täällä, villasukat ovat jalassa kesät talvet, kaupunki-kerrostaloasunnossakin. Koskaan ei ole riittävän lämmin varpaille! Omistan sandaaleja, mutta huomaan joka kesän lopussa, ettei niitä tullut käytettyä. Pitäisi varmaan asua Keniassa tms, jotta niillä tarkenisi.
   Tuo vertaus on todella hyvä! Juuri noin se on ja tuolla tavalla tulee tsempattua sen toisen sukan kanssa.
   Alushame onkin ihana idea! En ole ajatellutkaan, mutta sellainen olisi tosiaan ihana ja tarpeellinen.

   Delete
 10. Wau olet niin taitava käsityöihminen 😍 missä välissä ehtii puikotkin kilkattaa noin? Neuleet niin isotöisiä vielä. Eikö helmetistä voi lainata niitä Novitan lehtiä? Näin kun eräs nainen kiikutti lehtipinoa kohti autoa.
  Teen muhkupipoa tyttärelle, ei tosin kannata edes tässä yhteydessä mainita, kun mestari suihkaisee siellä ruudun toisella puolella neuleen tuosta noin vaan!

  Upea oliivinvihreä fritillaria!

  Uusi halkolaatikko näyttää pätevältä tapauksesta ja kaunis kermanvaaleasävykin siinä. Hyvä ratkaisu 🙂

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin talvella on iltaisin paljon aikaa, neuleita syntyy. Kudon kyllä kesälläkin, mutta silloin tulee yö nopeasti vastaan siinä vaiheessa, kun on kotiutunut ulkoa ja syönytkin jotain.
   Kirjastosta voisi varmaan lainata. Täytyy tutkia, mitä Nauvon kirjaston valikoimissa on. Kaupungissa on varmaan enemmän valikoimaa.
   Muhkupipot ovat ihania!

   Delete
 11. Upea puulaatikko, hyvä kun sait! Osaan hyvin kuvitella kuinka mukavalta tuo pyöreä puinen kahva tuntuu kädessä. Voi tuntua hassulta sanoa näin, mutta minusta tuollaiset jykevät jutut jotenkin juurruttavat koko ihmistä. Käsin tehdyt puuhuonekalut ovat ihan aarteita. Arvostan itsekin ihan hirveästi niitä muutamia yli sata vuotiaita täyspuisia huonekaluja, joita mummolastani on huusholliimme tullut.
  Tuollaisiin hienoihin pitsisukkiin ei kärsivällisyyteni riittäisi, mutta toisen sukan kutomisen tylsyyden olen selättänyt sillä, että kudon yleensä sukkia rinnakkain. Käytössä on siis kahdet puikot.
  Villapaita on tosi kaunis ja ehdottomasti juuri noin, tummilla hiansuilla.
  -Mummopuutarhuri

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä käsin tehtyä kalustetta tulee ihailtua ja vaikka se on yksinkertainen, on se silti älyttömän hieno. Valitettavasti kulmat ottivat osumaa, kun pyörittelin sitä talosta toiseen, mutta täällä ei oikein ollut ketään kantoavuksi, enkä tietenkään jaksanut yhtään odottaa ;-)
   En ole vielä kokeillut kahden sukan tekniikkaa, se ratkaisisi kyllä toiston ongelman aika kivasti. Tulisi myös samanlaiset sukat :-D

   Delete
 12. Erinomainen puulaatikko. Minusta se sopii oikein hyvin tuohon, eikä saa keittiötä näyttämään lainkaan ahtaalta. Laskutila on aina tarpeen. Mummulla oli tuvassa samanlainen. Muksuna sen avaaminen ja sulkeminen oli jotenkin taianomaista.
  Kauniita sukat, joissa Milanon komea katedraali on tunnistettavissa. Sileä neule korostaa kuvion kauneutta. Olen tehnyt muutaman Niina Laitisen sukkaparin 7veikalla, koska Nallesta kutomalla ne ovat usein kooltaan vähän liian tiukat. Ehkä suunnittelija on lisännyt ohjeisiin silukoita/kokoa, kun jossain vaiheessa käsityöryhmissä harmiteltiin pieniä kokoja.
  Esteri-kaarrokeneule on aivan ihana!!! Vihreä-valkoinen yhdistelmä on minusta onnistunut valinta. Fiksua korvata hihojen kärkien väri vihreällä. Vaikka ei nokeen hihojaan sotkisikaan, helposti ne tuppaavat kuitenkin nuhraantumaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kippilaatikko avautuu eri lailla kuin muut kaapit, ehkä se tuntui taikuudelta. Laskutilaa minun keittiössäni ei tosiaan ole, niinpä tuo tuntuu nyt aivan ylellisyydeltä.
   Minustakin tuntui, että kauniiden kuvioiden lisäksi tarvitaan sileää, eikä lisää toisenlaisia kuvioita. Se voikin olla, että Nallella olisi tullut liian piukkaa, kun ei tuo tunnu lainkaan liian leveältä, paitsi kantapäässä ja jalkaterässä minulla on tosiaan hieman vähemmän silmukoita.
   Esteri-malli on niin ihana, siinä näkyy astioiden kuvio, joista neulemalli on keksitty. Sekin on kivaa, että se on suunniteltu paksulle langalle; tulee nopeasti valmista ja pusero on ihanan lämmin.

   Delete
  2. Blogissani on sinulle jo ennestään tuttu haaste. Käypä kurkkaamassa.
   Iloista harmaasävyistä päivää sinulle!

   Delete
  3. Ihanaa, kiitos, nyt tulee väriä ja kesäkuvia tähän harmaaseen päivään!

   Delete
 13. Onpas hieno puulaatikko ja takuulla tilava, sisällä on hyvä olla riittävästi puuta niin ei tarvitse alvariinsa kantaa, etenkään huonolla säällä.

  Samaa mieltä neulepuseroista, valkoinen hihansuu on heti toisen värinen ja on kiva kun kuvio tulee varsinaisen hihan puolelle. Itselläni on puikoilla sukat, en muita teekään kun pitää olla sellaiset etten joudu liikaa miettimään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laatikko on kokoansa pienempi, kun kippilaatikko siellä sisällä on tietysti pienempi. Mutta kyllä siinä silti on polttopuu poikineen.
   Joskus on kiva tehdä neuletta, jossa ei tarvitse miettiä, mutta väliin kaipaan vaihteluksi haastavampaa projektia.

   Delete
 14. Tuo halkolaatikko sopii tuohon täydellisesti! Ja hienoja käsitöitä, niin kuin aina.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Nyt jo mietin, miten tulinkaan toimeen ennen tätä kätevää puuvarastoa keittiössä.

   Delete
 15. Upea laatikko ja juuri tuohon kohtana sopiva👍 Vaan tuo niittysi ruukussa, aah en saa siitä silmiäni irti😍

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo pikarililjat kasvoivat yllättävän suuriksi. Kukissa ei myöskään ole kovin paljon ruskeaa, mutta ehkä tähän kaikkeen vaikutti valon vähyys. Ruukku on aika vallaton :-D

   Delete
 16. Suloinen pikkuniitty sisätiloissa on kyllä ihanan keväinen. Meillä kukkii vielä amaryllis viimeisellä kukkavarrellaaan, jouluruusu ja joulutähti;)
  Ja upea tuo pusero, ja kauniit ovat myös sukat. Täällä puikoilla villapaita, toinen hiha tuloillaan. Ja kaarrokeneuleena tehty, tykkään juurikin niiden helppoudesta, irto-osat on aika työlästä liittää yhteen. Ja myös sukat puikoilla, vähän vaihtelua, että kumpaa haluaa edistää:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siellä jatkuu joulu pitkään :-) Yksi amarylliksistä lähti täälläkin äsken kasvuun, yritän herätellä kahta muutakin. Voi kyllä olla, että joku niistä on kuollutkin, mutta sipuleissa tuntuu kiinteää ja kun kuorin kuivia kerroksia päästä, löytyy sieltä vähän vihreää kärkeä.
   Kaarrokeneuleen toinen ihana puoli on tuo tosiaan, ettei tarvitse koota. Se on heti valmis, vain kauluksen käänne piti ommella kiinni.
   Toisaalta minusta osien kokoaminen ei ole niin tylsää kuin monen muun mielestä. Kerran kävin neuleiden viimeistely -kurssilla (joka olikin loistava), ja siellä oli yksi osanottaja, jolla oli vaikka kuinka monta valmista neuletta osina odottamassa liittämistä! Minulla on liian kova uteliaisuus saada tietää, millainen neule on päällä, jotta voisin osia noin hillota.
   Hyvä juttu, että voi ottaa neuleprojektin fiiliksen mukaan!

   Delete
 17. Katselin keittiökuvan yksityiskohtia ja sitten huomasin vasta, että siellähän on nostettu kissa pöydälle! Hyvä tarkkailupaikka ;D
  Sukat näyttää hyvältä, villapaidasta puhumattakaan! Aina pitää vähän säätää omiaan, vaikka olisi ohjekin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kissaa ei useinkaan tarvitse nostaa pöydälle :-D Tuo on poikien käytössä siinä määrin, että useimmiten syön sohvalla. Tuosta kun näkee ikkunasta ulos aika pitkälle.
   Säätöjä täytyy aina päästä tekemään ;-)

   Delete
 18. Minulle mieluinen postaus kiva tupamainen keittiö vaikka pienempi . Tätä oli tosi kiva katsella .....suurensin välillä kuvaa kun piti oikein tiirata .
  Huomasin heti tuon vihreän tuppaan ja odottelin että mitähän siinä on . Olet mielenkiintoinen pakkaus .

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä on paljon kaikkea katsottavaa, kun talo on pieni ja tavaraa paljon :-D

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!