Tuesday, 12 January 2021

Uusi panttereiden retkibussi

 ja Manulimatkat ry:n kuljetuskalusto

Terveisiä räntämyräkästä! Sade muuttui valkeammaksi päivän mittaan ja nyt näyttää tulevankin enemmän valkoista. Tuuli on myös vaihtamassa suuntaa ja ainakin tilapäisesti tyyntynyt.
Meillä on sellaista tärkeää asiaa, että kuljetuskalustomme uusiutui. Uusi menopeli valikoitui tietenkin sen vuoksi, että se on pantterin silmien värinen. Mikä parasta, rekisterinumero alkaa kirjaimilla KTZ, joten kyseessä on selvästi kissaihmisen auto.

Pantterin silmiä voi vertailla kuljetuskaluston sävyyn. Ne saattavat olla vähän vihreämmät. Ehkä auto on enempi koivun hiirenkorvalehtien värinen?
Pantterilla oli joka tapauksessa sanottavaa päivän säästä. Lumesta hän kyllä tykkää, mutta vaakatasossa satava räntä aiheutti moitteita.

Tänään sai vielä kuvan vaaleajouluruusun kukista, tämä oli pysynyt verkon sisällä, mutta kuvasta voi nähdä, mitä kaikille verkon ulkopuolelle yltäville osille tapahtuu.
Saapi nähdä, millaisen hangen uumenissa tuo on aamuun mennessä. Jos lunta tulee paljon, on ajoitus täydellinen, sillä huomenna illemmalla alkaa pakkanen kiristyä – tällä hetkellä ollaan vielä nollan yläpuolella.

Vaaleajouluruusu – Helleborus niger

43 comments :

 1. Onnittelut uudesta kuljetuskalustosta. Perusteet valintaan ovat erittäin pätevät :) Täällä on tullut lunta, on siinä jotain hyvääkin, kivijalka on nyt peitetty lumella ja voidaan rauhassa odotella kovempaakin pakkasta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!
   Tuo olisi todella hyvä. Tänne tuli alkuillasta muutama sentti, saisi lisääkin tulla, jotta vesiputki ei jäätyisi.

   Delete
 2. On se hyvä että patterilla on retkibussi ja Manulimatkoilla uusi kuljetuskalasto ties vaikka minne! Toivottavasti ihminenkin saa käyttää ilman vaativia matkanjohtajia ;) Ihana kukka ❤️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti oli ainakin nyt ekan kotimatkan tavallista hiljempaa, yleensä se on melko kovaääninen ja tekee mielenosoituskakat boksiinsa :-E Nyt ei tullut kovin paljoa äänekästä moitetta eikä edes haisevaa vastalausetta autoilulle! Uusi auto on edellistä hieman hiljaisempi. Toivon, että tämä tendenssi pysyy eikä ollut vain siitä kyse, että Musti oli hämillään uudesta menopelistä.

   Delete
 3. Kyllä, mainio menopeli teijän porukalle. :)

  ReplyDelete
 4. Ihuna tuo menopeli 😍🚙 Hauska rekkarikin osui oikealle henkilölle. Miten pojat otti uuden retkibusan vastaan? Kulmahampailla merkinnät? Pantterilla on kyllä hyvin kauniit silmät. Minkä väriset Ransulla on? Voi jouluruusun kukkia, niin kauniit, onneksi muutama säästyi ihasteltavaksi. Yöllä pieni lumisuojaus sitten saapuu toivottavasti ❄️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Autoa ei vielä merkitty mitenkään, paitsi että kissanhiekkaa levisi vähän joka paikkaan, kun laivamatkan ajan pojat pääsevät vapaaksi ja siten vessaan. Mutta pieni kissanhiekka-multakuorrutus kuuluu sisäänajoon ;-)
   Ransun silmät ovat keltaisemmat, sellaiset vanhan kullan sävyiset ehkä.
   Todella ihana jouluruusu, rakastan kasveja, jotka kukkivat keskellä talvea! Vähän odottelin, josko Viburnum bodnantense Dawn tekisi kukkia, kun sen nuput pullistelivat loppusyksyllä niin, mutta nuput ovat yhä kiinni ja varsin pulleat. Täytyy huomenna laittaa joku lakana sen peurasuojaverkon ympärille, jotta nuput eivät palellu, kun tulee vuorokauden pakkaspiikki. Sitten se voisikin alkaa kukkia ;-)

   Delete
 5. Onnia uurelle retkipussille! Sävysävyhyn.....tottakai! Tuallaaset tärkiät asiat pitää eherottomasti ottaa huamiohon :) Onneksi jouluruusun kukat ja nuput säästyy.
  Täälon lumi pöllynny koko päivän. Hyvä, että lunta tuloo lisää. Torstaina pitääs olla pitkälti yli kakskymmentä astetta pakkaasta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!
   Kyllä kai väri on autonvalinnan tärkein kriteeri ;-)
   Lumi tulee tosi tarpeeseen. Kerrankin en valita, vaikka tulisi puoli metriä, olisi hyvä vain. Kunhan häipyisi sitten yhtä liukkaasti myös.

   Delete
 6. Oi, jouluruusu kukassa. I H A N A 💚
  Onnea uudesta kuljetuskalustosta ja selvästi tarkoitettu kissojen (ja vähän myös kasvien) kuljettamiseen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On todella piristävä jouluruusu! Toinen on nupulla, mutta suurimmaksi osaksi syöty, kun sen suojaverkko oli noussut tai potkaistu vähän ylös. Muitakin vaaleajouluruusuja on, mutta kaikkiin en verkkoa riitä.
   Kasveja toki voi myös VAALEANVIHREÄLLÄ autolla kuljettaa ;-)

   Delete
 7. Erinomainen valinta kuljetuskalustoksi juuri teidän poppoolle, ihana raikas, keväinen väri! 🚌 Lisäbonukset mätsistä Mustin silmiin ja tietty rekisteristä.
  Meillä auton pitää aina olla punainen, se on tärkein ominaisuus 🚗😂

  ReplyDelete
  Replies
  1. Punainenkin on kiva! Mutta mulla oli salainen toive, että saisi auton, joka sointuu puutarhaan ;-)

   Delete
 8. Onnittelut kissamaisen kauniille kulkupelille! ♥ Kyllä kelpaa Mustin ja Ransun huristella mammansa kyydissä, uuden auton tuoksun huumaamana. ;)

  ReplyDelete
 9. Loistava menopeli, onnittelut! Mainio rekkarikin, josta voi helposti vääntää autolle lempinimen. Luonnollisesti jonkin kissaan viittaavan. Miten löysitkin sopivan värisen ja rekkarillisen auton.
  Joo, lunta tulee, mutta jonkinlainen kohtuullisuus alkaisi olla tarpeen. Eilen tehtiin aamulla yhdet lumityöt ja illalla kahden tunnin urakka. Silti puolet pihasta jäi kolaamatta. Kohta on lähdettävä avaamaan kulkuväylää kadulle, jotta pääsee ajoissa liikenteeseen. Ainakin kasvit ovat kunnolla suojassa luvattuja pakkasia vastaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! On niin helpottavaa, kun ei tarvitse stressata siitä, meneekö tämä nyt katsastuksesta läpi tai hajoaako kenties jonnekin matkan varrelle.
   Voi hitsi, teille on tullut paljon lunta. Täällä ei ole vielä niin paljon, kun vasta eilen oli noin millimetrin verran lunta. Nyt on sentään jo senttejä ja lisää tulee. Pakkassuojaksi mitä paksumpi kerros, sen parempi.
   Turvallista ajomatkaa!

   Delete
 10. Kyllä on komea uusi menopeli! Onnittelut!<3 Ja täydelliset valintaperustelut! <3<3 Tämä auto ei totisesti jää liikenteessä seinäruusuksi! Se tulee saamaan ansaitsemaansa huomiota, ja tilan! Siksi sillä onkin kyydissään aivan erityiset matkaajat! Auto näyttää sillä tavalla sähäkältä, että se kiihtyy äkkiä nollasta sataan tarvittaessa, siis jos pantterimatkalaisilla tulee joskus kiire. Oliko yhtään haikeaa luopua vanhasta autosta?

  T: Musti-fani

  ReplyDelete
 11. Palaan vielä, kun jäi Mustin kuva kommentoimatta, niin, että Musti näyttää yhtä hyvinvoivalta ja reippaalta kuten aina, tuulesta ja tuiskusta huolimatta! <3

  T :Musti-fani

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti kiittää! Parhaillaan se tarkkailee tiluksiaan keittiön ikkunasta käsin selkäni takaa. Pakkaslumi on oikein Mustin mieleen, siinä se tykkää piehtaroida. Mutta tämänhetkinen puuskainen tuuli arveluttaa. Ehkä menemme myöhemmin yhdessä ulos, silloin Musti yleensä vallan riehaantuu.
   Hih, auto voi näyttää sähäkältä, mutta siinä on niin pieni moottori, että ei todellakaan kiihdu nollasta sataan hetkessä :-D Edellinenkin autoni oli vähän kuluttava, se on meille tärkeä valintakriteeri. Ja pienet päästöt. Noiden muiden kriteerien ohella ;-)

   Delete
 12. Olipa hauska otsikko. Hetken mietin että mitäs nyt :D
  Kätevä peli ja hyvä rekkari tosiaan ;)

  ReplyDelete
 13. Näpsäkän näkönen menopeli. Toivotaan turvallisia kilometrejä. Hienosti vielä jouluruususi kukkii ja sataspa lunta sille pakkassuojaksi. Meille muutaman sentin sato, on muassa yl 20senttii. Huomiseks luppailoo pakkasta lähelle kolomiikymmentä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!
   Teillä onkin hyvin lunta kasvien suojana, kun pakkasennuste on aika hurja.

   Delete
 14. Onnea uudelle menopelille!
  Koitahan kestää siellä lumen keskellä :).

  ReplyDelete
 15. :D Kuinka sattuikaan tulemaan vastaan sekä hyvällä rekkarilla että pantterin silmien värillä varustettu auto! Kyllä nyt kelpaa poikien reissata. Toivottavasti Mustin ensimmäisen automatkan käytös oli merkki siitä, että hän hyväksy uuden menopelin eikä vain alkuhämmennystä (kommenteista huomasin, että aiemmat automatkat eivät ehkä ole olleet niin mieluisia...).
  Vaakatasossa lentävä räntä aiheuttaisi moitteita kenessä tahansa. Meillä satoi eilen ihan rehellistä pakkaslunta ja tänään paistaa aurinko niin kauniisti, vaikkakin todella matalalta. Pakkanenkin kiristyy koko ajan: nyt ollaan jo -19,5 asteessa. Toivottavasti sielläkin satoi lunta kasvien suojaksi ja pakkanen pysyisi vähän maltillisemmissa lukemissa mitä tänne on ennustettu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehkä tämän autoasian nyt kuului mennä näin :-D
   Toivon todella, että auto on Mustin mieleen! Olisi vähän miellyttävämmät matkat.
   Teillä on ihan hurjat pakkaset! Täälläkin on mittari laskenut lähes -4:ään, pitää mennä laittamaan parin köynnösruusun ympärille vanhat neulenutu suojaksi.
   Nostin äsken leijonankidat kylmästä eteisestä sisään keittiöön, kiitos sinun, en olisi muuten edes tajunnut kokeilla niiden talvettamista! Ovat vielä vihreinä ja lehdessä.
   Ooh, aurinko! Ihanaa.

   Delete
 16. Meillä on kissat olleet tavallista enemmän sisällä nyt, ja siksi(kö?) on heille tullut vähän nokkapokkaa.Nyt on lumen tulo,vähän hiljentynyt, mutta kerkisin mennä miestä auttaakseni kolaamaan vähän lunta ja sain selkäni kipeäksi, heti ensimmäisellä kolan lumilastin nostolla otti selkään,mutta sain kuitenkin vielä kolattua.Joten miehellä on hyvä ajaa pihaan, jos ei kerkiä uutta lunta tulla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heti muuten tulee nokkapokkaa, kun energia täytyy purkaa kaveriin, jos ulkoilu ei huvita :-D
   Toivottavasti selkäsi paranee pian!

   Delete
 17. Turvallisia kilometrejä!
  Niilokin sai juuri uuden retkiauton.....ihan vaan valkoinen on, mutta kovin tyytyväinen poika on, kun siitä näkee ulos paremmin, kuin vanhasta..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!
   No mutta Niilolle sopii niilonvärinen menopeli, josta vielä näkee ulos paremmin :-)

   Delete
 18. Nyt on kuljetuskaluston valintakriteerit kohdillaan!
  Saattaa sinne joskus sopia muutama kasvikin Pantterin ja Manulin lisäksi.
  Meillekin tuli ällistyttävän runsasluminen talvi, varmaan 30 cm satoi räntälunta, oli isännällä siinä kolaamista, muovikasvarin päältäkin täytyy vielä lumet saada pois.
  Me Kertun kanssa lakaistiin kuisti, joten ihan kaikkea ei isännän tarvinnut tehdä.
  Onni ymmärtää hyvin Mustin räntäharmituksen, hänkään ei tykkää märästä lumesta ja on sitä mieltä minun pitäisi järjestää kesäkeli pikimmiten, että pääsisi myyräjahtiin. Turhautuneena hän sitten jahtaa huvikseen Kerttua, Kerttua ei kovin paljon haittaa, paitsi silloin jos Onni ajaa hänet kissanluukusta pihalle lumihankeen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä jokunen kasvi saattaa ehkä jossakin erityistapauksessa tuohon autoon eksyä.
   Teille onkin tullut paljon lunta! Täällä on joissakin kohdissa jopa 10 cm, mutta puuskainen tuuli puhaltaa joistakin paikoista maan lähes paljaaksi. Yritin tänään kasata lunta ja kääriä vanhoja villapaitoja, meni pari kevytpressuakin yhden heiden suojaksi. Mielummin näin kuin että syksyllä istutetut erikoisuudet heti kupsahtaisivat, juuretkin niillä on vielä niin pinnassa.
   Voi Onnia! :-D Ei nyt sentään tarvitsisi luukusta lumihankeen ajaa! Huono keli saa kyllä kissat käymään toistensa kimppuun.

   Delete
 19. Upea on kulkupeli, olitteko porukalla -siis pantterien kanssa kaupoilla, vai saitko ohjeet, vai oliko ihan LÖYTÖ!? Ihanan aurinkoinenkin tuo väri! Ihmettelen, miten tuo jouluruusukin noille peuroille maistuu, luulisi niiden erottavan myrkylliset kasvit?! Lumisuojaa tulevilta pakkasilta tarvitaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pantteri ja manuli eivät sentään tulleet autokaupoille mukaan :-D Joten piti mutulla ottaa sellainen, jonka ajattelin kelpaavan. Onneksi näyttää kelpaavan ;-) Väri on kyllä tosi kiva!
   En ole ihan varma, syökö jouluruusua peura vai jänis vai kummatkin. Näsiäkin kyllä syödään, ja marjakuusi. Niille on ilmeisesti vähän eri kasvit myrkyllisiä kuin meille.

   Delete
 20. Selvästikin oiva pantteribiili ja manulimatkailuauto! Värikin on jetsulleen.

  Täällä on nyt jo -16 pakkasta ja perjantaiaamuna pitäisi olla ainakin 10 astetta kylmempää. Emme erittäin paljon arvosta. Talvella saa kyllä olla pakkasta, mutta kaikki kymmentä astetta kylmemmät säät on liioittelua.

  Terkkuja pantterille ja manulille, Figolta peiton alta ja Artulta vessasta (jossa on ainoana paikkana meillä lattialämmitys).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Henna ja pojat :-) ♥
   Totta töriset, vähäkin pakkanen riittää tekemään talven. Ei tarvitse alkaa simuloimaan naparetkeilyä! Täällä on sentään vain -6,3 just nyt, pari astetta on vasta kiristynyt iltapäivästä. Onneksi sain joululahjaksi pilkkihaalarin!
   Teidän pojilla onkin oivat paikat. Täällä ei ole lattialämmitystä, kaupunkikodissa kyllä olisi. Iso talvipeitto onneksi löytyy. Manulikin sieltä alta yleensä näin viileällä löytyy jossain vaiheessa aamuyötä, mamman kyljestä ♥
   Pantteri on lumisietävämpi, se kävi jo tänään lumiriehumassa, kun tuli pakkaslunta!

   Delete
 21. Ihana sekä puutarhaan että kissan silmien väriin sopiva menopeli!
  Teilläkin on pakkasta! Meillä mittarissa näkyy luku -26! Onneksi on siis jonkin verran lunta puutarhan suojana.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uusi auto on ihana tosiaan! En kyllä nyt pakkasella ole kokeillut, miten käynnistyisi, kun ei täällä saarella ole asiaa minnekään, onneksi!
   Huh, mikä pakkanen teillä. Täällä yön alin oli -17 ja kun olin unohtanut laittaa jäähdytinnestettä viemäriin, on viemäri nyt jäässä. Ärh. Tulisipa kevät :-D

   Delete
 22. Ihanaa, uusi pirssi sulle ja pojille😍 Turvallisia kilometrejä💕

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!