Thursday, 1 August 2019

Viininpunainen ilta

Eilen illalla kiertelin kameran kanssa pihalla ja löysin monta ihanaa viininpunaista. Ensinnäkin rikkaporkkana 'Dara', jonka kukinnot ovat auenneet.

Tarhapäivänlilja 'Béla Lugosi' kukkii, peura ei ole löytänyt kaikkia kukkavarsia. Vierellä palmusara.

Tämä menee oranssinpunan puolelle, mutta otetaan mukaan, kun on niin ihana: loistosädekukka 'Burgunder'.

Sitten lähdetään kohti kasvimaata. Saunan edustalla kukkii köynnöskrassi 'Purple Emperor' viimein, kun suojasin sen verkolla. Sitä ennen sen varret laidunnettiin, mutta ovathan pelkät lehdetkin toki kauniita. Silti, kukkiakin on kiva nähdä.

Kasvimaalla kukkii 'Wiltshire Ripple' -tuoksuherne viimein sen värisenä kuin kuuluukin. Viime vuoden siemensatsi oli nimittäin jotakin muuta.

Kasvimaan pitkässä penkissä kukkii ihana tuoksuherneseos "Mulberry Mix" Chiltern Seedsiltä. Niiden seurana – ja tukena – kukkii korianteria ja tilliä.

Tämä yksilö on hienon sävyinen. Pitääkin muistaa merkitä parhaat varret siementen keräämistä varten. Jos siemenpalkoja nyt saadaan ennen kuin peurat syövät varret.

Ransu lähettää kiitokset kaikista mukavista kommenteista kalenteripojalle!


Köynnöskrassi – Tropaeolum majus
Loistosädekukka – Gaillardia × grandiflora
Palmusara – Carex muskingumensis
Rikkaporkkana – Daucus carota
Tarhapäivänlilja – Hemerocallis Hybrida-Ryhmä
Tuoksuherne – Lathyrus odoratus

10 comments :

 1. Kaunista viininpunaista kukintaa. Tuoksuherneen kukinnassa on jotakin lumoavaa. Ransulle terveisiä ja hyvää alkavaa elokuuta teille molemmille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuoksuherneet ovat tosiaan kauniita, miten sirosti ne kasvavat ja kannattelevat kukkiaan.
   Kiitos, hyvää elokuuta teillekin!

   Delete
 2. Upeita viininpunaisia. Tuoksuherneitäkin on niin paljon erilaisia, sinun omatkin ovat sellaisia, joita en ole ennen nähnyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuoksuherneissä on tosiaan värivalikoimaa vaikka kuinka.

   Delete
 3. Minulle tuli tänä keväänä Chiltern Seedsiltä kahdelle tuoksuherneelle jälkikäteen uudet pussit. Olin jo ehtinyt kylvää ne ekat siemenet ja vääriä ne tosiaan oli. Ensi vuonna sitten nähdään tuliko oikeat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri Chiltern Seedsin viime vuoden Wiltshire Ripple oli ihan väärää, sitten sain pari uutta pussia korvaukseksi, mutta kylvin ne tänä vuonna niin kuivaan paikkaan, etteivät oikein kasva. Onneksi on noita makean värisiä, ja toivon kovasti, että saan niistä siemensatoa. Tänään avautui yksi oikein tumman violetti seuraksi, hyvän näköistä.

   Delete
 4. onneksi puutarha tarjoilee näin ihastuttavan viininpunaisen illan, ei tarvitse kärsiä kohmelosta aamulla;)
  ihania värejä tuoksuherneissäsi, tykkään kovin myös tuosta köynnöskrassista, Purple Emperorista.
  mukavaa elokuun alkua Sinulle ja rapsutuksia Pojille. vierailimme eilen ystäväni luona, hänellä on yhdeksän kissaa, joten sain hieman lievitystä kissa ikävääni!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, ei tule tukka kipeäksi puutarhan punaviinistä ;-)
   Kokeilen mielelläni monen värisiä köynnöskrasseja, kasvimaalla kukkii Ladybird Rose, ihana murretun punasävyinen kukka. Täytyykin käydä kuvaamassa sekin.
   Ihanaa, että pääsit rapsuttelemaan kissoja. Pojat kiittävät huomiosta ja me kaikki toivotamme hyvää elokuuta sinullekin!

   Delete
 5. Ole hyvä vaan Ransu♥.
  Upeaa viininpunaista...olen aina tykännyt tummista voimakkaista väreistä. Hempeät pastillivärit eivät ole minua varten..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tummat upottavat värit ovat ihania. Mutta monet värit on... riippuu niin sävystä.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!