Saturday, 8 August 2015

Värit kohdillaan osa 2

Tänään otin lisää kuvia muotopuutarhasta, sitä en nyt voi vastustaa. Aamupäivällä aurinko teki hienon kuvion tuolin pintaan, otin kuvan keittiön ikkunasta käsin. Taustalla kukkii tähkälaventeli 'Munstead'.

Sitten jalkauduin alas puutarhaan. Talon nurkalta avautuu tämä näkymä. Muotopuutarhan suurimmassa kukkapenkissä on korkeita perennoja ja tässä nurkassa samettihortensia. Heti sen vieressä kukkii pinkki harjaneilikka, samettihortensian kukinnot ovat marjapuuron sävyisiä.

Sama kukkapenkki sivulta päin.

Jalomalva 'Purpetta', keltakaunokki ja sikuri – mahtava kombo!

Jalohortensia 'Bailmer' (Endless Summer) näkyy paremmin, kun sidoin 'The Pilgrim' -ruusun pystympään asentoon, pois retkottamasta hortensian päältä.
Sateinen kesä on ollut erinomainen hortensiakesä. Nyt vain saisi sataa, viimeisen viikon saldo on 2 mm. Tänään tuli noin 15 pisaraa. Kymmenen päivän ennusteessa ei ole yhtään sateita. Tämänkin kukat ovat alkaneet nuokkua, vain tässä aamun kasteessa otetussa kuvassa ne ovat terhakoita.

Tässä vielä saman penkin samaa näkymää vähän kauempaa. Talon nurkalla kasvaa punalehtinen kanna ruukussa. Se on oikeastaan ihan väärässä paikassa värinsä puolesta.
Leppoisaa hellesunnuntaita!


Harjaneilikka – Dianthus barbatus
Jalohortensia – Hydrangea Macrophylla-Ryhmä
Jalomalva – Sidalcea cultorum
Keltakaunokki – Centaurea macrocephala
Samettihortensia – Hydrangea aspera spp. sargentiana
Sikuri – Cichorium intybus
Tähkälaventeli – Lavandula angustifolia

19 comments :

 1. No on kyllä kohdallaan :) Hianoo.
  Miten mää muistaisin ton sikurin kylvön ensi keväänä ja keltakaunokkiki on houkutteleva. Ai niin...onhan mulla muistikirja!
  Helteistä sunnuntaita! Voi Ransu parkaa, kun tulee hiki. Ipanat puolestaan hakeutuvat aurinkoon ja Kaapon saa lisäksi kääriä fleece- peiton sisään ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. On hianoo! Mä voin lähettää sulle sikurin siemeniä, tai onko sulla niitä ennestään ja et vain muista kylvää?
   Itämaiset on niin erilaisia kuin norjalaiset :-D

   Delete
 2. Onpa herkkuvärinen hortensia, ja sopii hyvin yhteen tuon ruusun kanssa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Endless Summerissa on kivasti vaihtelevan sävyisiä kukkia, sekä pinkkejä että vähän violettiin vivahtavia. Jos olisi hapan maa, olisi varmasti sinisempiä.

   Delete
 3. Ihanasti värit kohdallaan.
  Olet taitava esittelemään pihaasi. On mukava katsella kaunista pihaasi.
  Hyvää pyhää sinulle sinne Saaripalstalle.

  ReplyDelete
 4. Kauniita, ihania värejä - ja nuo tuolit!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä on ihanaa :-) Tuoleja myyn nettikaupassani! Salvianvihreä väri sopii kivasti puutarhaan, sillä voisi maalata vanhatkin tuolit.

   Delete
 5. Värit ovat tosiaan kohdallaan. Meilläkin on ollut nyt vähemmän sateita, mutta aamuisin on jo elokuinen kosteus pihalla. Minulla on hortensiahaaveita. Jos hortensia viihtyy paremmin kosteahkolla paikalla, täytyy sitten miettiäkin vähän tarkemmin, että mihin sen istuttaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aamukaste on tosiaan aikamoinen.
   Meillä on niin haastava ilmasto, että hortensioille(kin) täytyy yrittää keksiä paikka, jossa riittäisi kosteutta kesällä, mutta kasvin ei tarvitsisi seistä lätäkössä syksyllä ja juurten jäätyä talvella. Hmm. Oikeastaan varjo on paras, se estää pahimman paahteen.

   Delete
 6. Kauniita värejä on kukissasi. Hortensia aivan ihana. Mukavaa sunnuntaita!

  ReplyDelete
 7. Kaunista on - voin oikein kuvitella ladyn kirjontatyönsä kera siihen tuolille:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, tällä säällä työhön tippuisi hikipisaroita :-D

   Delete
 8. Ihanaa. Ei voi muuta sanoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, on tosi ihanaa - muuten täydellistä, mutta huomenna saisi jo sataa. Pelkään taimieni kuolevan kuivuuteen. Viimeistään keskiviikkona sadetta, pliis taivas, pliis?

   Delete
 9. Muotopuutarhakuvia (tai mitään muitakaan puutarhakuvia) ei voi koskaan olla liikaa :) Kaunis uusi banneri! Aurinko paistaa ja on ihanan lämmintä. Maalipöntöt ja pensseli odottavat talon maalaajaa, joten se on on moro :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, puutarhakuvat on aina ihania. Mukavaa maalauspäivää!

   Delete
 10. Kaikki on siellä kohdillaan, värien lisäksi. Vielä kun joskus itsekin pääsisi siihen, ettei puutarha olisi yhtä sekametelisoppaa.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!