Wednesday, 19 August 2015

Illan sininen hetki

Ihana kottinpaluu! On kaikenlaista kukassa ja tulossa kukkaan, mitä ei ole syöty. Ihanaa! Sinipiikkiputket ovat hurmaavasti sinistyneet.

It's great to come home to a garden where everything has NOT been eaten. For a change!

'September Charm' -tarhasyysvuokko on tulossa kukkaan. Vaalealehtinen rotkolemmikki toimii hyvin tämän taustana.

Harmaakäenkukka rehottaa oikein kunnolla. Aika monta kurkkuyrtin kukkaakin on säästynyt hampailta. Nämä ovat ihanan väriset illan valossa.

Tarhasalkoruusu 'Black Knight' komeilee. Naapurin hopeapaju on tälle oiva tausta.

Ehdin kuin ehdinkin näkemään 'Winchester Cathedral' -ruusun kukassa.

Eikä samettihortensia ole nääntynyt kuivuuteen, mitä nyt lehdet vähän lurpottavat ja kellastuvat. Huomenna kastelen kunnolla, tänä iltana vain suurimmassa hädässä olevat saivat vettä.

Kaunein hortensiankukinto ikinä, vai mitä.
Nyt hyvää yötä ja kauniiden kukkien kuvia. Huomiseen!


Harmaakäenkukka – Lychnis coronaria
Kurkkuyrtti – Borago officinalis
Samettihortensia – Hydrangea aspera ssp. sargentiana
Sinipiikkiputki – Eryngium planum
Tarhasalkoruusu – Alcea rosea
Tarhasyysvuokko – Anemone hybrida

27 comments :

 1. Black Knight todella vaikuttava, en ole aiemmin mustaa tarhasalkoruusua nähnytkään saati samettihortensiaa, taidanpa nähdä niistä kukkaisia unia:)

  ReplyDelete
 2. Kasvisi järjestivät sinulle komeat kotiinpaluutoivotukset. Dramatiikkaakin hiukan mukana, kuten tummaakin tummempi Black Knight -salkoruusu ja valkea Winchester Cathedral -ruusu. Myös hortensiassa on jotain sävähdyttävää. Sinipiikkiputki näyttää samantyyppiseltä kuin alppipiikkiputki, joka meillä kukkii parhaillaan. Olisiko sinipiikin kukinnot hiukan pyöreämmät?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo salkoruusu ja valkokukkainen ruusu olisivat komea pari vierekkäin, mutta ne ovat saman penkin eri päissä.
   Sinipiikkiputken kukinnot ovat paljon pienemmät kuin alppipiikkiputkella, jolla on paljon isommat kaulurilehdetkin kukan alla, ja kartiomaisempi kukka.

   Delete
 3. Ihana kotiinpaluu tosiaan!
  Kaunista ja suloista!
  Meillä on neljänä edellisenä vuonna musta salkoruusu kukkinut; parina ekana kesänä kasvoivat parimetrisiksi ja olivat niin upeitanaapurin kellastuvaa peltoa vasten. Kahtena edellisenä kesänä muuttuivat kerrotuiksi, kasvu oli n.puoltoistametriä. Niin näyttäviä ja kauniita. Ja nyt yksi pikkunen rujo lähes lehdetön puolmetrinen yrittää avata nuppunsa. Ehkä taantuneet ruusukkeet ...en tiedä.
  Kirjoitin ede. postaukseen yöllä kommentin , sitten tabletin akku tsippas.
  Ja nyt jo kiire töihin....voih blääh......
  Anyway meillä homma hoitunut zooplussa kans hyvin.
  Ransu oli söpö mamman työjuttujen päällä ♡♡♡♡♡♡ Ja on !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu kiittää kehuista, ei haittaa että viesti tuli vasta tähän ;-)
   Salkoruusu ei varmaan ole kovin monivuotinen, kaksivuotisena sitä mainostetaan. Pitäisiköhän sun varmuudeksi kerätä siemeniä talteen, jos se ei ole itse osannut tehdä siementaimia.

   Delete
  2. No katos ku mää niin kauheesti sitä ihmettelenko taimia oli tänäkin kesänä...vaan he eivät ole kasvaneet. Mutta pitää itse myös siementää lisää!
   Otti vaan niin pataa, kun meillä oli erään mamman synttärit ( aletaan olla jo ihmisen iässä) viikonloppuna, enkä voinut rehvastella salkoruusulla =)

   Delete
  3. Ooh, onnittelut eräälle mammalle! ;-) Salkoruusu on kieltämättä ehkä nimenomaan kypsässä iässä olevan naisen puutarhakukkanen :-D

   Delete
 4. Jospa ne peurat onkin muuttaneet muualle, kun eivätole kukkiasi maistelleet. Upeasti kukkii kaikki.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kun olisivatkin, lähteneet vaikka laivalla Amerikkaan.
   Kiitos paketista, se oli tullut perille poissa ollessani! Yritän saada sipulit jo tänään maahan.

   Delete
 5. Underbar hortensiablom! Hjortarna är säkert hos oss :( i stället.

  ReplyDelete
 6. Kotiin on aina niin ihana palata ja vielä kun kasvit ovat tallella, niin mikäs sen ihanempaa<3
  Tuo samettihortensia on todellakin erityisen kaunis<3 Minulla ei taida tänä kesänä keritä kukkimaan yksikään jalohortensia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, eikä mikään ole ainakaan vielä kuivunut kuoliaaksi, mikä on pieni ihme, kun mulla on ihan pieniä siementaimiakin maassa. Onneksi aamukaste on kova, siitä on ollut edes jotakin apua varmaan.
   Toivottavasti syksy on pitkä ja hortensiasi ehtivät kukkia. Ihmettelen samaa ruostekukkieni kanssa, pelkkiä lehtiä on hurumykky eikä yhtään kukkavartta näy vieläkään.

   Delete
 7. Kyllä on varmasti ihana palata kotiin, kun tuollaiset ihanuudet ovat vastassa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kyllä, ihan lottovoitto! Ja tänään avautuivat ensimmäiset yhden ihanan liljan kukat, olen niin iloinen, että sitäkään ei ole syöty!

   Delete
 8. Tosi kaunis hortensia. Minullakin on nyt tuo käenkukka. Tilasin netistä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva! Se kuulemma tekee siementaimia, ja huomasin omani lähistöllä pari tällaista. Ei haittaa. Kukka on ihanan ärtsypinkki ilmestys!

   Delete
 9. Samettihortensia senkun paranee päivä päivältä. Sitä on ollut mielenkiintoista seurata, eikä se varmaan vielä tähän lopu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se parantaa kuin sika juoksuaan vai miten se meni... Kaikki kukat eivät avaudu valkoisina, nuo violetit pienet keskellä ovat varsinaisia kukkia, valkoiset reunoilla steriilejä laitakukkia, ja niitä on vain pieni osa. Minusta tuo niiden yhdistelmä nimenomaan on nätti.

   Delete
 10. Kotiinpaluu on aina mukavaa, kun tietää odottaa uusia kukkia ja kukintoja. Samettihortensia on kieltämättä tosi hieno.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yleensä odotan näkeväni hirveitä peuratuhoja, siksi oli ihanaa tulla kotiin, kun niitä ei oikeastaan ollut ollenkaan.

   Delete
 11. Onpa kaunista! Oma puutarha alkaa olla niin kuiva ja pölisevä. Vettä jo kaivattaisiin. Tuo samettihortensia, voi huoh!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä, vettä saisi tulla ja nyt on ensi keskiviikonkin sade vedetty pois! Onkohan edellisestä sateesta jo kolme viikkoa? (Tarkistin kalenterista, ylihuomenna siitä on neljä viikkoa. Sen jälkeen on tullut vain kolme ihan pientä, 1 mm:n tai alle, sadekuuroa.) Pitkä aika joka tapauksessa.

   Delete
 12. Samettihortensia on varsinainen kaunotar. Blogisi on jatkuva oppitunti ja ideapankki uusista kasveista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samettihortensia on iiiiihana. Kiitos, kiva jos voin innostaa!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!