Monday, 4 May 2015

Kalusteet vaihtavat paikkaa

Eikö ole tunnettu tosiasia, että me naiset haluamme säännöllisesti veivata kalusteita ympäri huushollia? Niin täälläkin tapahtuu. Pihalla.

Tähän kohtaan, kohopenkkikasvimaalle, kokosin vuosi sitten vanhan rautaisen pihakeinunraaskun. Täytin sen istuimen sammalella ja mitä enemmän sitä tässä katselin, sitä vääremmässä paikassa se tuntui olevan. Sammal ei viihdy tässä paahteessa, vailla mitään varjoa koko päivänä, ja tuulessakin vielä. Sammalesta karisee murusia tekemälleni hienolle ryysyrannan kiveykselle (löytökiviä ja jämätiiliä).

Niinpä keinu lähti ystävällisen kanssaihmisen avustuksella. Hitsi, se oli julmetun painava sammalineen ja hankala kantaa kumpareiden ja ojien yli! Mutta tässä mäntyjen katveessa metsäpuutarhan vieressä se on kuin kotonaan.

Keinun taakse istutin pagodikärhön, joka toivottavasti kesti kokemansa kaksi siirtoa tänä keväänä. Ilahdutushaasteessa sain Sametti Hortensialta ihanan 'Princess Diana' -tarhalyhtykärhön, viralliselta nimeltään 'The Princess of Wales'. Suloinen vaaleanpuna-nuokkuvakukkainen lajike, toivottavasti se viihtyy! Keinusta vasemmalle, tekemäni suojaoven edessä, kasvaa ystävältä saatuja vanhoja vaaleanpunakukkaisia pihasyreenejä, joten sohvanurkkauksesta on tulossa hempeä. Sohvalla voi ihan hyvin istua, tosin ei ehkä valkoisilla kaupunkihousuilla kuitenkaan.

Sitten takaisin kasvimaalle. Tästä tuli nyt paljon parempi, vaikka itse sanonkin! Otin käyttöön yhden Elsan lempipenkin ja maalasin sen salvianvihreäksi, niitä myydään nettikaupassani Elsan lempituolissa. Penkki sai seurakseen metallipöydän ja kaksi tuolia, niitäkin myydään nettikaupassani. Nämä ovat aiemmin oleilleet muotopuutarhassa, mutta haluan päästä eroon ruohonleikkuun alta siirrettävistä kalusteista, ne ovat ärsyttäviä. Yritän saada kaikki tilpehöörit johokin kivetylle alustalle, nurmen leikkuu vie ihan liikaa aikaa muutenkin.
Etualalla kukkii syklaaminarsissi 'Peeping Jenny'. Tämä on kiva paikka, sillä tänne paistavat vielä illan viimeiset auringonsäteet.

Vanha roskiksesta dyykattu tuoli saanee jäädä nurmikolle, sillä se vaihtaa kuitenkin koko ajan paikkaa auringon ja mielihalun mukaan. Useimmiten vain kierrän sen ruohonleikkurilla, sillä seuraavaan leikkuukertaan mennessä tuoli on jo siirtynyt toiseen kohtaan ja edellisen kohdan ruohotupot voi leikata.
Pihaani koristaa myös muutama lauta- ja risukasa, yleensä jätän ne kuvien ulkopuolelle...

Ransu esittelee.

Madonna pääsi eilen kesälaitumelle, vaikka yöksi tulikin pakkasta. Ilmeisesti se ei saanut vaurioita, ja sehän viettääkin talvet kylmässä ulkovarastossa. Tärkeintä on, että se ei pakastu märkänä, sitä terrakotta ei kestä.
Nostin vielä talon entiset lahot kattotikkaat, tai puolikkaan pätkän niistä, nojaamaan saarnen kylkeen. Sen juurella kasvaa kirjavalehtinen köynnöshortensia ja toivon sen osaavan kiivetä tikkaille.

Ransu esittelee.

Loppuun päivän 'Albocaerulea Oculata' -kuva. Kyseessä on tähtitulppaani.
Aurinkoa viikkoonne!


Pagodikärhö – Clematis chiisanensis
Syklaaminarsissi – Narcissus cyclamineus ja Cyclamineus-Ryhmä
Tarhalyhtykärhö – Clematis Texensis-Ryhmä
Tähtitulppaani – Tulipa humilis

38 comments :

 1. Kiitos Ransulle esittelystä <3 Näyttää siltä, että mööbelit ovat löytänrrt nyt omat paikkansa. Suloinen tuo tähtitulppaani.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, on ihana tunne, kun kalusteet loksahtavat paikoilleen! Vähän niin kuin se teidän sänky ;-)

   Delete
 2. Voi että meille todellakin tarvittaisiin lisää istumapaikkoja puutarhaan. Minulla on yksi pyöreä kivi ja kamala muovituoli, joilla istuskelen. Terassilla onneksi on pöytä ja tuolit. Aina etsiskelen, mutta en sitten kuitenkaan henno investoida. Jospa tänä kesänä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Istumapaikat on kivoja. Kunhan ne ei ole ruohonleikkurin tiellä ;-)
   Viime keväänä näin ihania kalusteita Pirilän kukkatalossa ja Plantagenissa, mutta en voinut investoida kumpaankaan.

   Delete
 3. Onpa kerrassaan ihana tähtitulppaani.♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on huikea! Meinasin pökertyä, kun ensi kerran näin sen kuvan, ja nyt näen sen ensimmäisen keran elävänä!

   Delete
 4. No kyl sitä pitää välillä reerata, niin sisäl ku ulkoonki. ;)

  ReplyDelete
 5. Olet taas muodin hermolla. Siihen kuuluu nykyään myös pihan sisustaminen.
  Nurmikon leikkaaminen on itsessään jo niin ärsyttävää hommaa, että sen helpottamiseksi tekee mielihyvin monenlaisia järjestelyjä. Esim. heivaa siirrettävät kalusteet pois leikkuualueilta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahaa, no olenpa tosiaan muodikas :-)
   Älä muuta sano, voi kunpa nurmen leikkuusta voisi luistaa.

   Delete
 6. Upea tulppaani! Ja esittelijäkin ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Esittelijä on vielä upeampi!

   Delete
 7. Pihan rymsteeraaminen kuuluu asiaan ja sitä pitää tehdä sään, innoituksen tai ruohonleikkurin (= leikkaajan) ehdoilla. Haluaisin lehtopuutarhaani metalliset pihakalut, niistä keskustellaan vielä juuri tuosta samaisesta syystä, keksin vielä keinot saadakseni tahtoni läpi. Ransu, madonna, narskut ja kiviaita ovat värimaailmaltaan erittäin onnistunut ja kaunis kuva, voiko Ransusta huonoa saadakaan, tuskin. Ihana tuo sammalkeinu ja männyn alla varmaan kotonaan. Suloinen tähtitulppaani ja nuo syklaaminarsissit. Meillä ei ole puutarhassa kuin yksi pieni kissapatsas, mutta näin honkkarissa niin tonttuisan tonttupatsaan, että taidan sen ostaa lehtopuutarhaani rohtovirmajuuren ja viiniköynnöksen viereen ilahduttamaan :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tonttu lehdossa :-)
   Ransusta ei saa huonoja kuvia, kun se on niin komea, mutta sellaisia saa kyllä aika paljon, joissa näkyy vain harmaa vilahdus!

   Delete
 8. Minustakin keinu näyttää uudessa kolossaan juuri oikealta:) Oikein jo odotan kun sammal täyttää sen kunnolla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selkänojaan pitää vielä lisätä verkko takapuolellekin, niin saa paremmin paikallaan pysyvän sammalmaton, tai jäkälää.

   Delete
 9. Keinu on vallan mainio! Onnea hienosta saavutuksesta puutarhablogeissa :)

  ReplyDelete
 10. Metsäpuutarha on oiva paikka sammalkeinulle. Se pääsee siellä oikeuksiinsa. Nurmikonleikkaajaa ei kyllä huvita siirrellä mööpeleitä edes takaisin. Se on muutenkin niin puuduttavaa hommaa.
  Istuinryhmäsi on oikein kaunis. Niin ja tietysti tuo "Madonnanurkkaus". Kiviaita antaa hienon taustan patsaalle.
  Tuo tähtitulppaani on oikea namu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. En tajua, mikä sai minut kokoamaan sammalkeinun ihan paahteiseen paikkaan! Olin ajatellut keinua siihen, ja sitten keksin sammalen.. no, viimein keinu on siellä minne parhaiten sopii.
   Tuohon tähtitulppaaniin voisi upota ja hukkua, sitä täytyy vain tuijottaa ihmeissään, niin ihmeellinen se on.

   Delete
 11. Kiva nähdä, että toisillakin on noita vähemmän kuvauksellisia kaoja pihassa, Ransu esittelee hienosti :). Mukavat aurinkoiset istuskelupaikat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä, rojuja riittää ja joskus tuntuu, että kasat vaan lisääntyvät.

   Delete
 12. AAh, rakastan tuota kivimuuria, patsasta ja kukkia samassa kuvassa, miltei pökerryin ihastuksesta! Salvianvihreä setti on upea (vai onko tuo fern-väri, värifanina mietin...). Keinu on ylimakea :) Toivottavasti Diana kasvaa siellä hyvin hellässä huomassasi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuossa Madonna-kohdassa on vieläpä ihana iltavalo, kun valo siivilöityy saarnen takaa.
   Dianalla on hyvä paikka, siinä oli komposti monta vuotta, paikka on rikkaruohoton ja multa muhevaa.

   Delete
 13. Nyt on hieno paikka istuskella, jos vain malttaa. Mun vihreä tuoli on vielä aitassa, munhan vähän maa kuivaa saan ottaa sen esiin. Pöydän ostin ystävältä kaveriksi, nyt pitää vain odotella syreenikaaren kasvamista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on rautatuolit ulkona koko talven, niissä onkin vähän ruosteläikkiä, mutta ei vielä paljoa, monen vuoden ulkoilun jälkeen kuitenkin.
   Toivottavasti syrennit kasvavat nopeasti siellä ja täällä.

   Delete
 14. Hei jee, olisikohan Elsan lempipenkki sopiva meidän "rojektin" istumapaikaksi sitten, kun rojekti on joskus valmis... Joku istuin sinne täytyy saada. (Kirjoitan rojektista postauksen, jahka ehdin näiltä muiden postausten lukemisilta :-D)

  Tervehenkistä rymsteerausta, sano. Sulla on kevättä rinnassa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Elsan lempipenkki on kiva pieni penkki, ei vie paljon tilaa (mutta sitä ei saa taitettua kokoon).
   Kyllä, jostain ihmeestä tätä energiaa kumpuaa! Keväästä ♥

   Delete
 15. Kyllä ne kalusteet puutarhassaki paikkoja vaihtaa se on totta.
  Joinakin vuosina osa jää varastoon ja sitten taas käytetään.
  Istumapaikkoja pitää olla mutta minulle mieluisin on kuitenkin pihalla oleva mökin portaat..illalla ja aamulla.
  Lautakasat kuuluu monasti asiaan ja Ransullakin kiva tähystely paikka.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Portaat, jos ne ovat aurinkoisella paikalla, ovat klassikko! Harmi vain, kun minun portaat ovat kylmät betoniportaat ja talon pohjoispuolella vielä. Niillä ei tule istuttua yhtään.

   Delete
 16. Tottakia puutarhassakin pitää kalusteiden vaihtaa paikkaa, samaa tehtiin täälläkin.
  Tuo keinu on aivan mahtava ja sopii kuusen katveeseen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen tosi tyytyväinen keinun uuteen paikkaan!

   Delete
 17. Kummasti keväällä iskee hirmuinen tarmo kaikkeen uudistukseen ja siivoiluun:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan totta! Energiaa on vaikka valaista koko koti.

   Delete
 18. madonna ja narsissit, Ransulla on silmää;)

  ReplyDelete
 19. Selasin monta keväistä postaustasi taaksepäin ja alkoi tuntua oudolta. Ihan oikeasti tunsin, kuinka jokin endorfiini tai jokin muu -fiini tai -liini alkoi kohista suonissani ja tuli valtava hyvänolontunne. Kevät ja kukat vaikuttavat kuin vitamiiniruiske. Ikävä vain, että Mustin korva sai osakseen raatelua, hyvä kuitenkin, että se parani kiitettävän hyvin. Ihania, virkistäviä postauksia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sepä mahtava juttu, että sait henkistä vitamiinia! Musti on parantunut todella hyvin, tai helpottavinta oli oikeastaan se, että repalekorva ei näyttänyt edes vaivaavan Mustia. Nyt se on saanut erikoishuomioivaa kohtelua, mihin se on oikein tyytyväinen!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!