Thursday 15 January 2015

Pallotauti

Pallolapasia, tarkemmin sanoen Pearl Chain Mittens (ohje täällä) on syntynyt viime viikkoina kaksi- ja monivärisinä, sinisillä palloilla, punaisilla palloilla, vaaleanpunaisilla palloilla, kaikenvärisillä palloilla...
Ihastuin malliin ensin Virveriikka-blogissa pari vuotta sitten, mutta en ollut vieläkään ennättänyt ohjeen kimppuun, kun näin, että Auringon ihanat -blogissakin oli tehty lapaset tällä mallilla joskus ennen joulua. Sitten oli pakko kokeilla, mitä syntyy omilla värikokeiluilla.
Tämä on vakavasti addiktoiva malli, varoitan!

Tajusin, että tarvitsen villasukat ja koska puikoilla olikin lapaseksi vähän liian leveä alku, päätin jatkaa sukkana. Aika tyköistuvat sukat tuli, mutta eipähän tipu jalasta!
Tästä kuvasta muuten huomaa, että ompelukonepöydän joulukuusi-installaatio on edelleen paikoillaan, tuolla taustalla.

Samoin tähti keittiön ikkunassa. Mitäpä sitä hyvää poistamaan, vastahan se pääsi paikoilleen!

Täällä tuuli ulvoo joka nurkassa ja hormissa, saa nähdä taas aamulla, mitä on tapahtunut. Pitäkäähän hatuista kiinni, jos ulkona liikutte!

PS. Elsan lempituoliin on saapunut ihania kotimaisia Paperisilppurin kortteja, joissa on Kirsti Hassisen ottamat kuvat maatiaiseläinten poikasista! Kortteja myydään 8 kpl:n paketeissa ystävänpäivän kunniaksi, korteissa on ystävyyteen liittyvät riimit.
Kortit löytyvät Elsan lempituolin korttiosastolta.

40 comments :

  1. Ai kun ihanat! Mä olen kans ihan pallotautinen, kaikki vaatteet palloilla kelpaa. :) Kunpa vielä jaksaisin kutoa, ehkä jokin päivä. Iloisia pallonkudontahetkiä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pallot rulettaa!
      Ehkä ennätät kutomaan sitten joskus, kun pojat ovat isompia.

      Delete
  2. Onpa nätti kuvio! Ja onpahan lämpöiset sukat, mulla on välillä kahdet villasukat päällekäin kun en tarkene liian ohkasilla.
    Sitten kysymys miltei ohi aiheen :) Suosittelisitko maaliskuisia Tukholman puutarhamessuja tämmöiselle tavalliselle puutarhaihmiselle?

    ReplyDelete
    Replies
    1. On ihanan lämpöiset, kun on kahta lankaa joka kerroksella, lähes.
      Tukholman messut on ihanasti järjestetty, minusta siellä on niin paljon kaikkea kivaa nähtävää. Eivät missään nimessä ole ammattilaismessut, vaikka ammattilainenkin siellä viihtyy. Uskon, että tykkäisit kovasti.

      Delete
  3. Onneksi pallotauti eikä pilkkukuume! ;)

    Tuossa oikean alakulman korttikuvassa on kyllä niin hurja pikkupeto että huh ♥ ;)

    ReplyDelete
  4. Emäntä: Hienoja kortteja ja upeat sukat!

    ReplyDelete
  5. Kyllä nuo pallokuosit on ihania neuleissakin.

    ReplyDelete
  6. Onpas hauskannäköinen malli! Pitänee kokeilla, kun saan tekeillä olevat kilkuteltua. Vähänkö ffföpöjä kortteja! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kokeile ihmeessä! Vain mielikuvitus on rajana sille, miten pallokuosia voi käyttää.

      Delete
  7. Voi mitkä sukat! Kirjavuus justiinsa mun makkuuni. Tota täytyy kyllä joskus kokkeilla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kokeile ihmeessä, pallokuosissa on jotain kivan retroa myös, riippuu väreistä.

      Delete
  8. Oih, miten ihanat lapaset ja tillukkaat! Kiitos vinkistä ohjeeseen eli kopsaan sen eräälle,joka pitää meidän perheen vanttuissa. Kivat sävyt eli sinulla taitaa olla absoluuttinen värisilmä;)

    <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih, absoluuttinen värisilmä! Kiva, että mallille tulee lisää faneja :-)

      Delete
  9. Näyttää olevan tarttuvaa tuo pallotauti! Enkä ihmettele. Nuo sukan pallot on sitten niiiin ihanan väriset.
    Mitäs sitä kauniita ja valoisia koristeita ehtimiseen siirtelemään!
    Nuita pikkutipuja tekee mieli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sukissa on kivat retrovärit. Jos haluat tilata vain tipukorttia, sekin onnistuu. Tein noista vain monen kortin paketteja kauppaan, mutta ilmoita, jos haluatkin vain yhtä korttia!

      Delete
  10. Tosi hienot palloset sulla! Tuo malli on nopea tehdä, vaikka ei heti uskoisi. Sun pitää varmaan tehdä vielä pallopipokin : ))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sun lapasissa oli niin ihanat värit, että pakko kokeilla vielä jollakin jännällä värillä. Aikoinaan Virveriikka-blogissa jo ajattelin, että olisi kiva tehdä nuo pallot monivärisellä langalla, mutta vieläkään en ole sellaisella tehnyt :-D Tai lähes, kun yhdessä vaaleanpunaisessa versiossa on osittan väriään vaihtavaa lankaa. Pipo voisi olla kiva, vaikka en osaa käyttää sellaisia pään myötäisesti meneviä, pitäisi olla joku baskerimalli.

      Delete
  11. värjärin silmään osui heti nuo palosukkasi lämpimät sävyt, oletko itse värjännyt langat? hauska kisujen kamppailukuva. sitä katsellessani tuli mieleeni japanilaiselta valokuvaaja ystävältämme saama kissa kirjan, siinä on kuvattu kissoja ja leijonia samanlaisissa asennoissa eri ympäristöissä.
    täälläkin tuuli paukuttelee kattopeltejä, ulos en aio jalallani astua, pipovaroitus kyl muuten aiheellinen:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voisi olla kasvivärjättyjä sävyjä, mutta nuo ovat kaikki ostettuja, paitsi valkoinen on itse kehruutettua. Värjään sen verran vähän, etten raaski käyttää niitä itse :-D
      Kissoissa ja leijonissa on paljon samaa!

      Delete
  12. Kivoja palloneuleita. Värit ovat kauniin lämpimät, vaikuttavat ihan itsevärjätyiltä. Ettei vain tuokin addiktio tartu....
    Enpä kyllä mitään joulukuusisysteemiä olisi huomannut. Ja haittaako se, ellei sitten itseäsi. Meillä on vielä muutamia poroja jäänyt esille joulusta, mutta ne ovat niin kauniita, että ehkä saavat ollakin näytillä. Onhan monella niitä Pentikin hopeisia poroja ympäri vuoden pöydillä ja lasivitriineissä.
    Näillä tuulilla onkin kiva istua sohvan nurkassa kutomassa. Antaa tuulen ujeltaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi tarttua, varo!
      Kyllä kai kotonaan saa pitää sellaisia koristeita kuin haluaa. Joulukuuset ompelukonepöydällä on tirpan perskarvakuusiksi nimettyjä punaisia höyhenkuusia, ihan kivan näköisiä, Ransun mielestä myös kivan tuntuisia ;-)
      Täytynee pitää kutomispäivä, tuonne myrskyyn ei oikein viitsi mennä, vaikka upean aurinkoinen päivä onkin, ja +5 lämmintä! Aamuvarhaisella tuli juostua ulos pelkässä pyjamassa erottamaan Mustin ja Vippe-kollin tappelua, niin nyt on vähän flunssainen olo. Siksikin hyvä pitää lepoa, vaikka olin suunnitellut kellarin rappujen muuraamista.

      Delete
  13. Raidat ovat meidän perheessä pop, mutta ei noissa palloissa mitään vikaa ole. Vaihtelu virkistää!

    ReplyDelete
    Replies
    1. TIETENKIN raita on kaikkein tyylikkäin, mutta eiköhän Myrskystäkin joku pallokuvio löydy - esimerkiksi mahapuolelta ♥

      Delete
  14. Tosi nätit lapaset ja villasukat ♥. Sellaiset voisi tehdä sitten, kun loputon isoäidinneliö-viltti on valmis. Kenties vuonna 2025?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi ei, sulla on vähän pidempi projekti :-D

      Delete
  15. Jo olet kauniita neuleita taas tehnyt, noita pallojuttuja tarvitsee kokeilla, näyttävät niin mukavilta ja lämpimiltä! Ihania kortteja, taidan poiketa puodissasi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suosittelen lämpimästi mallia!
      Jos haluat tilata vain yhtä noista korttimalleista, sekin onnistuu, vaikka sähköpostilla, vastasin Irenellekin tuossa yllä niin. Tällä kertaa kun päätin laittaa nämä monen kortin paketeiksi.

      Delete
  16. Olet keksinyt niin hauskan otsikon, että oli pakko tulla katsomaan vaikka en usko kärsivällisyyteni riittävän pallotautiin :) Ihania on.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pallolapaset syntyvät todella nopeasti! Kiva kun tulit vierailulle.

      Delete
  17. Oi ihanuutta, mitkä sukat! <3 Lapasista tulossa yhtä ihanaiset!

    ReplyDelete
  18. Ompas kivat kortit! Ja nuo pallosi, wow taas niillekin ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow-sukat kiittävät jaloista käsin! Kirstin eläimet ja eläinkuvat ovat vertaansa vailla.

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!