Tuesday, 6 January 2015

Loppiaiskuusi

Pystytin loppiaisen kunniaksi joulukuusen kaupunkikodin makuuhuoneeseen. Se pääsi vaaleanpunaiseen ruukkuun ja sai saman väriset ruusut koristeeksi.

My Christmas tree got some pink decoration as I took it indoors from the balcony!

Vaihdoin vielä latvatähden keväänvihreään helmeen, niin johan kelpaa!

Siinä on nyt kampauspöytä loppiaiskuusineen. Seinällekin on tullut uutta. Kissapotretit vaihtoivat paikkaa, sillä pikku kaappi pääsi viimein seinään.

Siinä pikkuinen antiseptique-kaappi nyt on! Tavaraa on aina vain liikaa, ja tungin hätäpäissäni kaapin päälle sekä peuran että yhden kynttilänjaloista, kun eivät ne muuallekaan mahdu, ei edes mihinkään kaappiin. Seinälle tuli koukku pitkiä koruja varten.
Jaana sanoi Meidän maalla -blogissaan osuvasti, että hamsterin on turha toivoa kodistaan avaraa ja tavaratonta. Hyvin sanottu! Lakkaa tavoittelemasta mahdottomia ja myönnä olevasi hamsteri, kas siinäpä nerokas ohjenuora.

Hyvää loppiaista hamstereille ja kaikille muillekin!

40 comments :

 1. Hyvää loppiaista! Meillä komeilee vielä salissa joulukuusi ja saa ollakin pitkään. Toiset valot meni epäkuntoon, mutta on se silti vielä kaunis. Ja niin on loppiaiskuusikin. Tässä toinen joka myöntää olevansa hamsteri. Askeettinen koti ei ole mua varten :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Niin se on, että kaikki muuttuu helpommaksi, kun myöntyy ja lakkaa yrittämästä hangata vastaan :-)

   Delete
 2. Jos on hamsteri, pitää ottaa vain kaikki tila käyttöön. Kuten noi seinät. Kauniita tavaroita sinulla kieltämättä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, eihän kauniita tavaroita nyt voi kaappiin piilottaa! Eikä mahtuisikaan :-D

   Delete
 3. Kaunis kuusi ja vielä kauniimpi kaappi.
  Mikähän siinä on, että kaikki tavoittelee sisustuslehtien kotioloja? Usein ne ovat aivan uskomattoman steriilejä, eikä missään ole merkkejä ihmisasutuksesta. Puhumattakaan siitä kerroksellisuudesta, jota kuitenkin joka artikkelissa kovasti hehkutetaan. Minusta on aivan ihana vierailla uusissa kodeissa ja peilata itse kukin kotia häneen itseeensä. Jokainen koti on aivan ihana ja persoonallinen juuri sellaisenaan, enkä menisi kenenkään kotia muuttamaan tai arvostelemaan. Miten sitä oppisi arvostamaan omaa kotiaan ja tykkäämään siitä sellaisenaan. Useinhan sen on juuri itselleen rakentanut ja sisustanut. Tykkään kovasti sisustuslehdistä ja selailen niitä mielelläni. Sitten istahdan omalle sohvalle ja alan katselemaan kotiani sillä silmällä, ettei tämä nyt ole laisinkaan muodin mukainen tai tyylikäs tai mitään sellaista, mitä olen lehden sivuilta ammentanut. Hetken on taas taottava omaan päähän, että lehdet ovat täynnä piilomainontaa ja esittelevät vain murto-osan maailman kotien kirjosta. Niistä voi ottaa vinkkejä, mutta ei niitä tarvitse yksiyhteen omaan käyttöön kopioida. Ei voi eikä tarvitse. Huh, tulipa paasattua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olipa hyvin paasattu! Sain ahaa-elämyksen. Tuohan on ehkä sama ilmiö kuin se, että teinitytöt katsovat muotilehtien kuvia ja toivovat olevansa, ja pahimmassa tapauksessa tosissaan yrittävät olla, samanlaisia. Me aikuiset tiedetään, ettei nainen sellaiselta oikeasti näytä, kuvia on käsitelty ja mallin kehoa muokattu kuvankäsittelyllä vaikka kuinka paljon.
   Mitenhän sitä oppisi suhtautumaan samalla etäisellä järkevyydellä sisustuslehtien juttuihin sitten? Ei ne aina oikeilta kodeita näytä, usein on liiankin stailattu ja minua häiritsee, että oikean elämän jäljet on piilotettu, esimerkiksi puulieden päällä on vaikka mitä koriste-esinettä. Eihän siinä voi olla mitään mikä sulaa :-D

   Delete
 4. Jag önskar att jag kunde leva enligt principen - en sak in, en annan ut. Då skulle det bli litet ordning och reda. Speciellt nu då vi fått så mycket gammalt och kärt från vår mormor borde vi få ut något också. På ön lyckades det nästan. En matta in - en matta ut, en tv in - en tv ut men sedan var det ju ett skåp in - ingenting ut. Nå bättre tur nästa gång.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No joo, principen är bra men jag har helt slutat att önska sådant ordning och reda, det ska aldrig hända i alla fall...

   Delete
 5. Tuo kaappi on aivan mielettömän ihana! Minä olen hamstereiden hamsteri ja kyllähän siihen välillä hermostuu, mutta jos sen saa pidettyä jotenkin säällisenä, niin onnellisempi olen kamojeni keskellä puuhastelemassa yhdestä toista kuin mitä kuvittelisin olevani autiudessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaappi oli pakko hankkia, vaikka minulla ei olisi yhtään ollut varaa... mutta en ihan hirveästi kyllä kadu, vaikka laskut odottavat maksamista edelleen :-D Ihan totta, ei sitä edes olisi onnellinen ilman tätä kaikkea! Kun kaikki askartelumateriaalitkin löytyy kotoa, ah onnea.

   Delete
 6. Hienot ovat ja hyvää loppiasta Sinullekin. Pieneen asuntoon on vaikea hamstrata mitään mutta liikaa on kaikkea:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Pienessä asunnossa on hirmu vähän tavaran piilotuskoloja hamstereille ;-)

   Delete
 7. Tuota hamsteritaipumusta on pahasti liikkeellä.. ;O)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hamsterius on ehkä tarttuvaakin! Aika paha tauti.

   Delete
 8. Voi miten kaunis koti sinulla. Ihanaa Agatha Christie -tunnelmaa taasen josta niin pidän. Ruusukuusi oli kanssa tosi suloinen. Minäkin sanon buu minimalismille. Mulle tulee usein sellainen ahdistunut olo kun katselen jotain pelkistettyä kotia, että olispa mukava lisätä tuohon jotain pehmeyttä ja kodikkuutta. Mutta siis kukin tavallaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hykertelen ihanille sanoillesi! Nuorena toivoin asuvani basaarissa, nykyään olen ajatellut, että se on neiti Marplen koti! Joten tosiasiassa se on varmaan näiden kahden sekoitus ja vähän muutakin.

   Delete
 9. Hyvin sanottu ja niin totta. Katselin sitä suomen kaunein koti ohjelmaa. Siinä oli vanha koulu ja kauheesti tyhjää tilaa. Mä aloin heti suunnittelee, miten sen täyttäisin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, hamstereiden kotona saa kierrellä huonekaluja joka askeleella, mutta minustakin se jotenkin kuuluu asiaan.

   Delete
 10. Ihana Loppiaiskuusi, kaappi, peili, tapeetti... erittäin sisustuksellista. Olen pohtinut samaa, kun sisustuslehdissä on "suurperheen" koti ja kaikki kaapit "suunniteltu" että kaikilla tavaroilla on oma paikkansa, niin kuinka ne tavarat pysyy paikallaan, kuka ne sinne laittaa ja kun tulee uusi trendi niin minne ne vanhat tavarat laitetaan ja kuka maksaa koko lystin? Ja kuka siivoaa!! En taida olla sisustuksellinen, olen siihen liian nuuka, rahaa menee tärkeämpäänkin, siivoan kyllä mutta joku käy laittamassa tavaroita ja vaatteita pöydille, viihdymme hyvin ja kaappeihin vähän vielä mahtuu mutta hamsterin vikaa - taipumusta täältäkin löytyy.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, aika harva varmaan pistää koko kodin uusiksi kertaheitolla, kalusteineen kaikkineen. Sellaisessa minua eniten surettaa eri aikakausikerrostumien katoaminen. Mutta kaikki asukoon kuten haluaa, sehän on tärkeintä, että itse viihtyy. Makuja on niin monia.

   Delete
 11. Ihania esineitä ja kaunis koti, niin kodikasta ja asutun näköistä, siitä minä pidän. Kyllä hamsteri toisen hamsterin tuntee : D
  Loppiaiskuusesi on ihana <3
  Saisivat nuo muotilehden toimittajat joskus tehdä jutun ilman että niitä koteja viikkoja stailataan ja puunataan kuvauskuntoon, koska sehän se on sitä todellisuutta : P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei kai niitä aina niin paljon stailata, riippuu jutusta ja lehdestä varmaan. Itse tulen ainakin vaatimaan, että täytyy näyttää normaalilta asutulta ihmisen kodilta, jos minun kodistani tullaan ikinä juttua tekemään.
   Hamsteri tuntee lajitoverin :-D

   Delete
 12. Hamsterien kodit on aina kauheen nättejä! Mutta silti itse en oikein osaa, pikemminkin karsisin ja karsisin... mut kun sekin on vaikeeta. Aina pitää muistaa sanoa itselleen, että ei maailmasta tavara lopu eikä sitä kaikkea kuitenkaan voi saada, joten relaa Zepa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta tuo, kaikkea ei voi saada mitä silmä halajaa.

   Delete
 13. Täällä on myöskin yksi hamsteri. Vaikka kaikkea tavaraa on jo ihan tarpeeksi, on pakko kierrellä kirppareita ihanien ja yllättävien löytöjen toivossa... Kaunis kaappi ja suloinen loppiaiskuusi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri tuon takia kartan kirppareita kuin ruttoa. Oikeasti mitään niistä ihanuuksista en tarvitse, en todellakaan!

   Delete
 14. Mahtava tunnelma ja värit kuvissasi, tykkään kovasti! Nyt olisikin niin hyvä aika panostaa sisätiloihin, sillä pianhan ne ei vois vähempää kiinnostaa kun kevät koittaa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin tykkään tuosta kaupunkimakkarin tummasta harmaansävyisestä tunnelmasta, se on upottava ja rauhoittava. Älä muuta sano, keväällä ei sisätilat voisi vähempää kiinnostaa!

   Delete
 15. Oih, hieno loppiaiskuusi vaaleanpunaisine ruusuineen, tykkään kovasti. Ja tunnelma kuvissa viehko, oli sitten minkä tahansa eläinlajin aikaansaannosta ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jyrsijänkin huusholli voi olla viihtyisä!

   Delete
 16. Ihana Agatha C tunnelma tosiaan ja tosi hieno tuo kaappi ♡

  ReplyDelete
 17. Oikein herkänkaunis loppiaiskuusi ja hylly on tuohon omiaan! Hieno löytö oli.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, tyytyväinen olen minäkin!

   Delete
 18. Myönnytyksiä! Hyvä niin. Siitä syntyikin sitten jotakin uutta.
  Loppiaiskuusesi on kauniin hempeä ja naisellinen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Myöntyminen on yleensä viisaampaa kuin vastaanpaneminen.

   Delete
 19. Upea joulupuu ja hieno kuva siitä, voisi olla vaikka jonkin kirjan kansi. Pikkukaappi on hurmaava, hamsteriudelle ei kai voi mitään, tämä on parantumaton tauti :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hamsterius ei ehkä ole taudeista pahimpia, vaikka siitä onkin kai mahdoton parantua ;-)

   Delete
 20. Oi, miten kaunis loppiaiskuusi! <3

  Toivotan hyvää vuodenalkua sinulle ja pojille! <3

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!