Thursday, 25 April 2013

Onnesta lituskaisena

Mustin kopin edustan turkintalventähdet avautuvat auringossa oikeiksi miniauringoiksi. Linnut livertävät. Pisamat lisääntyvät. Eilen tapasin ensimmäisen kastemadon, jota tervehdin suurella ilolla. Huomasin pian laulavani sille:

Birds do it
Bees do it
Even educated fleas do it
Let's do it, let's fall in love ...

... the Dutch in old Amsterdam do it
not to mention THE FINNS ...

... they flap their fins ...
(Eikun se olikin jo toinen biisi – sorry that was perhaps another song)

The weather has been fantastic, sunny but not too hot for the flowers to fade too soon!

Kevät on, kevät on! Ihanaa aikaa! Tänään on avautunut uusia 'Halkis'-kevätkurjenmiekkoja eilisten seuraksi.

Olen lojuillut riippumatossa tänäänkin useaan otteeseen. Se on erinomaisella näköalapaikalla pienten kevätkukkien tarkkailuun ...

... paitsi että ne eivät oikein erotu tästä zoomauksestakaan! Se on kummallista, miten auringonkilossa hehkuvat terälehdet häviävät kuvissa. Etummaisessa penkissä kukkii tähtisahrameita ja taemmassa on pieniä kurjenmiekkoja. Uskokaa, pliis!

Kun katseen kääntää vasemmalle, näkyy lisää kevätkurjenmiekkoja ja lähestyvä Ransu. Ransun hännästä oikealle on valkoisia krookuksia, nekin näkyvät riippumattoon vaikka ovat vähän kaukana.

Oikealla näkyy keto, jota en ole vielä haravoinut. Ketoa ylläpidetään laihamultaisena haravoimalla kasvijäte vuosittain pois, jotta se ei lisää maan humuspitoisuutta. Loppukesästä yleensä niitän kedon, silloinkin se haravoidaan ja heinä viedään pois.
Musti hyppäsi kanssani riippumattoon ja asettui vatsani päälle nautiskelemaan, mutta siitä ei valitettavasti ole kuvaa. Lojuimme siinä onnesta lituskoina.

Sen sijaan laitan tämän rentoutumiskuvan, jossa Musti on selällään aitajuoksija-asennossa. Voi näitä kissojen nukkuma-asentoja!

Ransu lähettää vielä terveiset Unnalle ♥

Kevätkurjenmiekka – Iris reticulata
Turkintalventähti – Eranthis cilicica
Tähtisahrami – Crocus tommasinianus

39 comments :

 1. Oi oi ihanuutta !
  Ahvensaaren laulava puutarhuri:)
  Kissanpäiviä =^..^=
  T.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 2. Kylläpäs kukkii, joka päivä uutta ja lisää.

  ReplyDelete
 3. Ihanat miniauringot ja kevätkurjenmiekat! Ja kyllä ne muutkin erottuivat, kun tarkasti tihrusti :)

  ReplyDelete
 4. Täälläkin on tuore omakotitalo-mamma tutustunut pihansa perennapenkkeihin ja yrittänyt siistiä niitä talven jäljiltä. Toivoen ettei tehnyt mitään hölmöilyjä penkkejä peratessaan! Ja Ruuben-kolliveijarille on vihdoin viritetty juoksuvaijeri <3 Hienosti osasi siitä jo nautiskella <3 Mielummin menisi vapaana, mutta ne autot ja muut uhkatekijät... joten jääköön se riemu mökkilomien antimiksi. Ihailtava paikka tuo riippukeinu kauniiden maisemien ja hentoisten taimenalkujen kera :-)

  ReplyDelete
 5. Oi oi, mahtavat riippumattokuvat ja näkymät sieltä!

  ReplyDelete
 6. Vai että onnesta lituskaisena :) Onni välittyy kyllä ruudun läpi, nautinnollisia riippumattohetkiä vaan loppuviikkoonkin!

  ReplyDelete
 7. Leena ja Pojat; No todella on laulava puutarhuri täällä, se kävelevä jukeboksi :-D

  Paula; Niin on, kaikkea ei ennätä laittaa blogiinkaan, vaikka ei niitä lajeja nyt vielä niin kovin montaa kukassa olekaan.

  Marietta; Voi ei, oikein tihrustit ;-) Luvassa on vielä pienempiä kukkasia, kunhan pikkusinililjat avautuvat!

  RuubeninMamma; En minäkään antaisi kissan ulkoilla vapaasti isompien autoteiden läheisyydessä, parempi olla turvallisesti! Ja pääasia, että pääsee nuuhkimaan ja tarkkailemaan ulkomaailmaa, se tarkkailu on kissan mieleen.

  Pilvi; Niin on :-)

  ReplyDelete
 8. Geranium; Kiitos, meinaan lituskailla onnesta koko viikonlopunkin! Huomenaamulla vain sataa, mutta se tulee jo tarpeeseen, kun ekat istutukset on tehty.

  ReplyDelete
 9. Voi ihanuus... mitä pikkuiiriksiä sinulla siellä kasvaakaan ! Aivan upeita !
  Onkin hyvä idea sijoittaa riippumatto niin, että siinä loikoillessa voi ihastella kauniita kukkia... : )

  ReplyDelete
 10. Kyllä, tuo on juuri se paikka missä haluaa ollakin, keväästä syksyyn, katsomassa muotopuutarhan kukkasia ja aurinkokin paistaa tuohon mukavasti :-) (Lisäksi voi moikkailla ohimeneviä tuttuja kätevästi makuuasennosta :-D)

  ReplyDelete
 11. Teillä kaikilla kolmella on siellä oikeat kissanpäivät! Kerrassaan mahtava paikka riippumatolle kera pienten päivänokosten kissa sylissä. Kateellinen olen. Meiltä ei löydy sopivia puita riippumaton virittämistä varten. Josko saunanverannalle laittais... Paitsi että sit se on varjossa, mikä tietysti kovalla helteellä on mukavaa.

  ReplyDelete
 12. Oo! Mun rakkaudenpunainen höyhen! Se tuli perille! Ja siellä se on. Unelmieni puutarhaesittelijän väkivahvan tassun alla <3

  Terkuin Unna Tuutikki

  ReplyDelete
 13. Tiina; Voi että. Tuonkin riippumaton toinen pää on kiinni talon kulmassa, olisiko teillä sitten sellaista paikkaa? Tähän aikaan vuodesta aurinkoinen paikka on kyllä must, kesällä saattaa tareta varjossakin (tosin olen silloinkin mieluiten auringossa, onneksi vaahteran varjo väistyy tuosta kohdasta iltapäiväksi).

  Unna Tuutikki; Tuli! Tulipunainen höyhen tuli! Hienoa että huomaat mun tassujen ainutlaatuisen laadun. Ja huomaatko, miten tarkasti astelen mamman kukkien lomassa, ei mene yksikään nurin vaikka olen voittamaton voimamies!

  RANSU

  ReplyDelete
 14. Uskotaan! Lituskaisuus on niin uskottava olomuoto ;)

  ReplyDelete
 15. Kissan alla lituskana on aina hyvä paikka, vielä parempi kun saa samalla ihailla kevätkukkia!

  ReplyDelete
 16. Ihana kevät.
  On sulla toslla kauniit kurjenmiekat.
  Kiitos kun samme niitä täällä ihailla.

  ReplyDelete
 17. Sulla on jo paljon kukkia. Oispa mullakin riipumatto. Ei vaan oo paikkaa :(

  ReplyDelete
 18. iHANIA KEVÄT KUVIA, ENSIMMÄISET KUKAT JA LINTUJEN LAULUT

  ReplyDelete
 19. Kiitos kommenteista Sylvi, Amalia ja Aikatherine!
  Riippumatolle TÄYTYY löytyä paikka! Vaikka sitten pystyttäisi sitä varten tolpat...

  ReplyDelete
 20. Nyt on kissoillakin kevät. Nauttinevat olostaan. Tuo sinun lepopaikkasi parhaalla paikalla, saat ihailla kevään edistymistä.
  oikein hyvää viikonloppua kaiken tän kevään keskellä.

  ReplyDelete
 21. Saila ja pojat viettävät kissanpäiviä, oi onnea ♥

  ReplyDelete
 22. Hei mitenkäs nyt sitten erottaa talventähden ja turkintalventähden?? Näin nimittäin eilen Lohjan museolla mahtavat mättäät juuri kuvan näköistä kukkaa ja se oli jopa levinnyt penkistään ihan kunnolla käytävän puolelle asti, kasvoi tyytyväisenä pelkässä hiekassa! Lohjan museon alue on muuten todellakin käymisen arvoinen paikka! En ollut itsekään tajunnut että päärakennuksen takana se vasta upea puisto avautuukin!! Paljon erilaisia istutuksia nimilappuineen ja valtavasti hedelmäpuita jotka täytyy kyllä mennä katsomaan kukkiessaankin. Nurmikko alueet aivan täynnä pieniä sipulikukkia, oli oikein vaikea kävellä kun yritti väistellä pienoisia:) Laitahan muistiin jos joskus eksyt tänne päin:)

  ReplyDelete
 23. Ihana löhöilypaikka! Kevätiirikset on niin kauniita, mutta niistä on vaikea saada näyttäviä kuvia.

  ReplyDelete
 24. ihania rentoutuskuvia!!!!
  ja talventähti on aina ollu mun lemppari, voi että kun se ei mulla menestynyt, uskaltaiskohan sitä yrittää uudestaan..
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  ReplyDelete
 25. Oi, kuulostaa upeelta; seurata kevätkukkien heräämistä riippukeinusta.. Minulla ei nyt ole pihalla ainuttakaan kevät/sipuli-kukkaa, koska aikaisemmista istutuksista ei seuraavana vuonna ei ole pinnalle noussut ainuttakaan - voiko istuttamisen tehdä jotenkin väärin.. :(. Kuvistasi innostuneena menin heti Villiniityn sivuille, mutta lähes kaikki kurjenmiekansipulit oli loppuunmyyty - samoin oli tuoksuhrneiden kanssa, joita olin ajatellut tilata..

  ReplyDelete
 26. Ransu, haluan vain sanoa, että sinä ET ole tukeva ja liikunta ei kaikille sovi! Niih! Kyllä miehellä pitää hieman lihaksia olla ja maskuliinisuutta. Ylätassu!

  ReplyDelete
 27. Ihania kevättunnelmia -taas kerran.
  Meilläkin kastematoja tervehditään ilolla, ovathan ne tärkeitä miniminipuutarhureita :)

  Minäkin haluan riippumaton, siis tahtoo!

  ReplyDelete
 28. Onneksi kaikki puutarhurit tietävät, että siellä ne krookukset ja iirikset kukkivat, vaikka zoomilla ei niitä näkyisikään.
  Leppoisia lepokuvia. Pitäisikin välillä muistaa ottaa rennosti ja ihailla kättensä aikaansaannoksia.

  ReplyDelete
 29. Mummeli, Sussi, Myrsky; Kiitos kommenteista ja mukavaa viikonloppua teillekin! Virittäkäähän riippumatot ;-)

  Minna; Ei niitä oikein erotakaan. Se tavallisempi talventähti on italiantalventähti (Eranthis hyemalis), sitäkin minulla on ollut mutta tänä vuonna ei näytä nousevan ollenkaan. Istutin nämä turkkilaiset viime syksynä ja pussissa luki cilicica. Tämän pitäisi olla vähän myöhäisempi kuin hyemalis eikä tämä kestä märkyyttä maassa kesällä.
  Tosin pusseihin ei aina kannata luottaa, esimerkiksi eri vuosina istuttamani tähti- ja turkinlumikellot vaikuttaisivat olevan muuta kuin pussissa luki.

  Saraheinä; Pitää mennä rähmälleen maahan makaamaan ;-)

  Helena ja Blackie; Kokeile uudestaan! Katso, että paikassa ei vain seiso vesi kesällä ja syksyllä.

  Anemone; Villi niityllä ei ehkä nyt ole vielä tiedossa tämän vuoden sipulivalikoima, kun sipulit kumminkin toimitetaan vasta syksyllä. Tosin viime vuonna onnistuin tekemään heille tilauksen jo touko-kesäkuussa, kun näin, mitä mihinkin voisi laittaa... eli ehkä sieltä kohta taas voi tilata :-)

  Sulo; Kiitos! Uroksella pitää olla massaa, ettei lennä tuulessa mereen! RANSU

  AnnaS ja Between; Lepo ja ihailu on ehdottoman tärkeää! Tuoleja ja riippumattoja pitää laittaa sinne sun tänne, itse ainakin istahtelen vähän väliä, pitäähän sitä miettiäkin välillä.

  ReplyDelete
 30. Riippumatto on ihana! Siinä on hyvä tarkastella seuraavia projekteja ja ehkä jopa ottaa pienet tirsat :)

  ReplyDelete
 31. Tuo onkin oikein mukava asento puutarhatöiden lomassa, siis sulla. Aitajuoksija-asento on hiukan haasteellisempi.
  Jospa mekin saatais uusi riippumatto viikonloppuna paikalleen ja ilma tarttis kans hiukan lämmetä ettei tarvi täkkiä ottaa mukaan pihalle.

  ReplyDelete
 32. Mamma N ja Pioni; Riippumatto on todella tärkeä pihan varuste ja puutarhurin työväline. Keväällä on aina viileää, suosittelen lampaantaljaa alle jos sellainen on ja vilttiä päälle tai sitten kokonaan isoon vilttiin kääriytymistä! Sillä kyllä siinä makoillessa viileä tulee.

  ReplyDelete
 33. Blogissani on sinulle tunnustus :)

  ReplyDelete
 34. Voi kiitos, tulen katsomaan!

  ReplyDelete
 35. Ihania joka tapauksessa<3 Huomaan että alan lämmetä myös keltaisen värin suhteen:)

  ReplyDelete
 36. Hyvä! Kyllä keltaisesta kannattaa pitää, auringon ja juustojen väri ;-)

  ReplyDelete
 37. Mä laulelen lieroille aina näin:'

  Manne mato myllertää , mullassa niin yksinään. Mutta kohta saakin se , toisen madon vierelle. Arvaas mitä näki se, kun se nousi pinnalle. Sata pientä ystävää joiden kanssa myllertää ;)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!