Wednesday, 24 April 2013

Kevät toi uimari-manulin ja lisää kurjenmiekkoja

Laskujen joukossa on yksi kiinnostavan näköinen kirjekuori... sieltä paljastuu höyhen ja pieni kirje jossa lukee "kevät toi, kevät toi manulin, kevät toi, kevät toi uimarin..."
Voi hyvänen aika! Mukana on vesivärimaalaus uimari-manulista!
Taisi olla tammikuuta, kun kävin uimassa ja mietin, että Ransun kasvaneelle vyötärönympärykselle tekisi myös hyvää urheilla. Visioin Ransun vanhanaikaiseen punaraidalliseen uima-asuun, jossa se voisi paukutella henkseleitä altaan reunalla ja iskeä silmää tytöille. Keskustelimme aiheesta joko tässä tai Unnan blogissa, joka tapauksessa sillä seuraamuksella, että Unnan ihminen Ella maalasi tällaisen uima-asu-manulin iloksemme. Tämä on ihan mahtavaa, ja mahtava taideteos! Päätynee kehyksiin ;-) Erityiskehut Ransun vantterasta olemuksesta, rintakarvoista ja tukevista jaloista, tarkkaavaisesta virneestä ja häntäkaaresta, kaikin puolin täydellinen potretti Ransusta.
Voi kiitos Ella ja Unna!

There was a lovely surprise in the mail: a friend blogger had drawn an image of my Ransu in a swimming costume! This is beyond great!

Tässä on nyt silti ihan pakko raportoida myös siitä, mitä pihalla kukkii. Kerta kiellon päälle, kurjenmiekkoja:

Eilinen kevätkurjenmiekka on tänään saanut kaverin!

'Katharine Hodgkin', näihin en vain kyllästy...

Varhaisimmat kurjenmiekat ovat hyvin pieniä, tässä kuvassa niitä näkyy oikealla. Istuskelin tuossa tuolilla tänään useaan otteeseen ja ihailin kukkia, linnut liversivät ja aurinko lämmitti. Onko auvoisampaa keksittykään.

'Katharine Hodgkinien' takana häämöttää sinistä... (ja huom. nuo punaiset etualalla ovat jo isot kukkanuput pullistaneita tähtitulppaaneja!)

... tänään avautuivat 'Halkis'-kurjenmiekat! Tämä on turkkilaiselta Halkis-vuorelta löytynyt erikoisen värinen kukka, joka ilmeisesti kuuluu kevätkurjenmiekkoihin omana lajikkeenaan. Terälehtien kärjet näyttävät musteeseen dipatuilta. Nämä ihanuudet on tilattu Villi niitystä.
Iloista viikonjatkoa kaikille muillekin!

Kevätkurjenmiekka – Iris reticulata

27 comments :

 1. :D Upea piirros ja hyvin saaristolaishenkinen, onko lie Ransu-Manuli lähdössä kalanpyyntiin? Toivottavasti räpylöiden pohjassa on pikkupedon kynsille sopivat aukot. ;) 'Katharine Hodgkin' näyttää taianomaiselta!

  ReplyDelete
 2. Ilo ilahduttaa :) Höyhen sattui mukaan kuoreen Unnan höyhenvillityksen oltua tuolloin kiihkeimmillään. Kiitos kehuista, olkoonkin, että Ransu itse on tietenkin kissana vallan verraton taideteos :)

  ReplyDelete
 3. Linda; Toivottavasti kalanpyynti onnistuu räpylätassuin :-D

  Ella; Kuva on niin mahtava, se on esillä olohuoneessa ja hihittelen sille monta kertaa päivässä. Ransu on täysin samaa mieltä kanssasi ja lähettää lämpimät terveiset Unnalle.

  ReplyDelete
 4. Kylläpä ovat kauniita - nuo kukat; ovatko lähinnä yksivuotisia vai nousevatko ne ilahduttamaan useampana vuonna.. ja millainen tulisi maaperän olla.? Ja mahtava on ransukuvakin :)

  ReplyDelete
 5. Hahaahahaaaa! Ihana kuva Ransusta! Kerrassaan mainio! :D

  ReplyDelete
 6. Noi sun kurjenmiekat ovat kyllä sharmikkaat.

  Ransusta on tullut korttimalli. Hih.

  ReplyDelete
 7. Voi miten UPEA piirros !!! Ja niin hauska!:D Mahtavat pöksyt,mikä hännän asento ja takatukka :D
  Kuin Manuli itse.
  Kyllä sinun kelpaa istuskella turkoosin pöydän ääressä ja nauttia keväästä. Nuo violetit, liilat ja siniset kauniit kukat hivelevät sielua <3
  Kiitos kuvista.
  T.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 8. ...siis maalaus...ja Saila, tuo M-kuvio otsalla on myös aivan huippu :)
  T.L&P

  ReplyDelete
 9. Oi kun ihanan kortin sait, kyllä on niin Manulu Ransu siinä:)
  Sinulla on kevät edennyt niin kauniisti. Kurjenmiekat ovat todella kauniit!

  ReplyDelete
 10. Voi ihanuus mikä uimarimanuli! :D

  Ei sillä väliä montako kertaa näyttää samoja kasveja, pääasia että on jotain kukkivia kaunokaisia puutarhassa! Ja nytpä mulle syntyi pakottava tarve tuolle 'Halkis'-kurjenmiekalle! Aivan fantastisen näköinen! Aurinkoitsa päivää, mä lähden hammaslääkärin kautta puutarhaan pönkimään ja siitä superfreesina siskon kera shoppailemaan valkolakkia ja korkkareita :P

  ReplyDelete
 11. Taas tämä kevään ihme pääsi yllättämään minut. Saaripalstallakin ihan vasta oli isot kasat lunta ja masentunut emäntä ja lisää lunta vain uhkasi sataa. Ja nyt lumet on sulaneet ja ihanakin ihanammat kurjenmiekat kukkivat pitkin pihaa.
  Täytyy tuoda tännekin terveisiä eläinlääkäriasemalta, jossa eräs rouva oli Minni-kissansa kanssa ja minä Ruskan kanssa. Hän tunnisti Ruskan "blogikissaksi" ja minut emännäksi. Juttelimme ja meillä oli yhteisiä kavereita. Mm. Musti ja Ransu - tottakai! Joten terveisiä manulille ja isäntäpantterille.

  ReplyDelete
 12. Voi miten hieno ja hyvää mieltä tuova kuva! Ella on kyllä todella lahjakas, ei voi kuin ihailla! :)

  ReplyDelete
 13. Ransun muotokuva ranta-asussa on ihan huippu! Niin näköinen ja ilmekin juuri kuin mallilla.
  Voi millaisia kevätkukkijoita sinulla on, taitaa kierrokset puutarhassa venyä pitkiksi. Minä jaksan ihastella ihan tavallisia scilloja ja kevääntähtiä, tuollaisista varmaan sekoaisin täysin.

  ReplyDelete
 14. Hieno uimarikuva :) Kyllä noi kurjenmiekat on vaan kauniita. Mulla on kans tuota vaaleensinistä.

  ReplyDelete
 15. Ihana yllätys on postissa tullut! Ja nuo kukat... en malta odottaa, että omallakin pihalla alkaisi kukkimaan.

  ReplyDelete
 16. Anemone; Kurjenmiekat ovat monivuotisia. Kuten aina, kannattaa näidenkin kohdalla katsoa, millaisesta paikasta ovat kotoisin. Tässä tapauksessa kuivilta vuorenrinteiltä eli maa/paikka, jossa vesi ei seiso, paahdetta saa olla.

  Sea; Eikö ole, ihan paras!

  Nettimartta; Niin on :-)

  Leena ja Pojat; Juu, pehvakarvatkin tursuavat lahkeista niin kuin olla pitää :-)

  Maiju; Kurjenmiekat ovat ihania!

  Tiina; Teillä nuo kevät- ja muut varhaiset kurjenmiekat varmaan viihtyvät hyvin, kun olette moreenimaalla, sehän on ihan paras niille. Ja oikein paahteinen paikka, niin saa mahdollisimman aikaisen kukinnan, ja sipuli tykkää kuumasta maasta kesällä.
  Tsemppiä sinne :-D

  Paula; Kevt on mahtavaa aikaa, kasvit tuntuvat lataavan lihaksia ja virittäytyvän lähtökuopissa valmiina siihen hetkeen, kun lämpö on otollinen ... ja PAM, PAM, kaikki tapahtuu silloin heti! Masentuneesta emännästä ei ole enää tietoakaan, pihalla voi jo kaivella ja kitkea!
  Voi miten hauskaa, Ruska on blogikuuluisuus joka tunnistetaan :-) Kiitos terveisistä!

  Heidi; Niin on, todella hieno kuva ja lahjakas Ella!

  Cheri; Voi, täällä eivät vielä scillat ja kevättähdet kuki, ne taitavat olla viileämmissä kohdissa. Kasvien sijoittelu on kriittistä :-D
  Kierros puutarhassa venyy koko päivän pituiseksi, en malttanut tulla sisälle syömään vaikka nälkä kurni. Ja vielä tarvitsee taloakin lämmittää, se olisi taloudellisempaa hoitaa puilla, mutta kun en malta tulla alkjuillasta sisään laittamaan tuliakaan. Ihan joutuu pakottamaan itsensä tuolta ihanuuden keskeltä sisään illalla!

  Amalia; Nuo ovat upeita kukkia, ja upea kuva :-)

  Susanna; Sitten kun ensimmäiset kukat avautuvat, voisi poksauttaa skumppapullon auki!

  ReplyDelete
 17. Tosi hieno ranta-Manuli ♥.

  Kurjenmiekat ovat edelleen upeita (täytyy lisätä ostoslistalle) :) Kevätkevät!

  ReplyDelete
 18. Kevätkevät ♥ Lähdenkin tästä taas ulos, aurinko paistaa ja linnut laulaa... heippa!

  ReplyDelete
 19. Mahtava manuli-Ransu! Kyllä ella sitten onkin lahjakas.

  Mukavaa ja aurinkoista kevätpäivää sinulle, minäkin haaveilen ulospääsystä...

  ReplyDelete
 20. Kiitos! Voi että, sisällä olo on vankilatouhua näin keväällä. Itse pakkaan tilauksia kun huomenna on postituspäivä, mutta onneksi tämän voi tehdä niin että käyn sisällä vain printtaamassa, paketoiminen sujuu kuistilla tuulen tuiverruksessa :-)
  Ella on tosi lahjakas, siis se oli jo tiedossa että Unna on lahjakas, mutta että Ellakin! Aikamoinen määrä lahjakkuutta yhteen talouteen.

  ReplyDelete
 21. Uskomaton ylläri.. Ja niin Manulin näköinenkin :)

  Kevätkurjenmiekat hurmaavat!

  ReplyDelete
 22. Mainio kuva Ransusta. Tuohan on tosiaan kehystettävä seinälle ilahduttamaan.
  Ihania kurjenmiekkoja. Niissä on upea kuviointi, joka kyllä saa jälleen kerran ihmettelemään luonnon monimuotoisuutta.

  ReplyDelete
 23. Kaisa ja Between; Niin on hieno kuva, se päätyy ehdottomasti esille kehyksissä!
  Kurjenmiekoissa on jänniä pilkkuja kuin kissaeläimillä ;-)

  ReplyDelete
 24. Hei ihan huippu tuo uimarikuva!! Juuri sellainen kun visiosi perusteella kuvittelinkin :)
  Uimakelejä odotellessa!

  ReplyDelete
 25. Tuo on todellakin huippukuva :-D

  ReplyDelete
 26. Niin on, nuo ovat ihan huippuihania!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!