Sunday, 31 March 2013

En ole katkera... eikun olenpa

Vuosi sitten kylämme oli lähes vapautunut lumesta, pieni pyry tuli 30.3. iltapäivällä ja illalla, mutta tästä seuraavana päivänä otetusta kuvasta näkyy, että se hävisi lähes yhtä nopeasti kuin oli tullutkin.

This was the state of spring a year ago...

Näkymä keittiön ikkunasta oli tämä, tätä voi verrata parin yön takaiseen kuutamokuvaan jos haluaa. Siitä näkyy, miten valkoinen tämä maisema tänä vuonna on. (Otin tämän kuvan juuri silloin, kun alkoi sataa lunta 30.3.2012, siksi kuvassa on niin harmaata).

Tästäkin ero näkyy. Kuvassa on taloni eteläseinustan muotopuutarhaa nyt, keittiön ikkunasta näkyvää maisemaa on taustalla.

And this is it now. Quite a difference.

Otin vielä vähän laajemman kuvan aurinkopaikastani, mistä näkyy miten se on lumen ympäröimä. Lunta ja jäätä ei ole paksulti, mutta se vähä vain pysyy sitkeästi paikoillaan kuin liima.

Tasan vuosi sitten nousivat tarhajouluruusun kukkanuput...

sieberinsahramit olivat nupulla...

lumikellot kukkivat vanhan vajan edustalla kylänraitin varrella...

kottaraiset olivat saapuneet...

ja Ransu pääsi tassuttelemaan kuivin varpain.

Heittelin tuhkaa tähän kohtaan kolme viikkoa sitten, jotta lumi sulaisi nopeasti. Tuhkan vaikutuksen huomaa, lumi on alentunut ja sen pinta mennyt röpelöksi. Mutta ei tämä nyt järin vauhdikasta kevään edistymistä ole! Senttimetri alenemista per viikko?!

Tasan samassa kohdassa tasan vuosi sitten kukkivat kerrotut lumikellot. Ei tähän mitkään sanat riitä. Ei edes kirosanat!

Niin, ja taikapähkinä. Se oli vuosi sitten LOPETTELEMASSA kukintaa. Sen nuput eivät vieläkään näytä elonmerkkejä. Ne krookusten piipot, jotka ovat tulleet esiin, eivät myöskään ole kasvaneet milliäkään sen jälkeen kun tulivat esiin lumen alta.
Huokaus.
Parempaa pääsiäispäivää kaikille!

47 comments :

 1. No höh, vasta oli toivoa ja nyt ei sitten taas olekaan :(

  Vaikkei se varmaan lohdutakaan, niin ehkä sitten joku toinen kevät voit iloita aikaisesta keväästä taas tähän kevääseen verrattuna? :/

  ReplyDelete
 2. Tasan ei käy...eikä ole samanlaisia vuosia. Itsekin huomasin että viime keväänä jopa täällä pohjoisemmassa tulppaanit nostivat päätään jo maaliskuun puolivälissä. Mutta kyllä se kevät ja kesä tulee..

  ReplyDelete
 3. Joopa :-/
  Eikä näytä yöt lämpiävän, josko vapuksi sitten...
  Kevään (?) juhlan jatkoa vaan sinne aidan rakentajalle ..ja apulaisille :)
  T.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 4. Elina; Mieliala vaihtelee toivosta epätoivoon ;-) Toivottavasti kaikki tulevat keväät elinaikanani tulevat olemaan lämpimämpiä, niin tätä kauhukevättä voi aina vertailla niihin jotka ovat parempia :-)

  Annekatariina; Toivon vaan, että ensi talvi tulee mahdollisimman myöhään tai vielä mielummin ei ollenkaan, kun tätä talvea saa nyt kestää yli sietokykynsä.

  ReplyDelete
 5. Leena ja Pojat; Joo, JOSSAIN vaiheessa talven on annettava periksi! Kiitos. Tässä huomaa jonkinlaista henkistä lamaantumista, kun mitään edistystä ei tapahdu (Arvaa vain, motako kertaa päivässä käyn katsomassa krookukset ja taikapähkinän).

  ReplyDelete
 6. Hei, tuo sinun aurinkopaikkasi on niin hurmaava ♥ Kertakaikkiaan suloinen, ihana, juuri sinun näköisesi!
  Minusta kevät alkaa päästä jo voitolle talvesta. Mun varjoyrttejä ja tarhavarjohiippoja näkyy tänään jo paaaaljon enemmän kuin pari päivää sitten!
  Me vietiin eilen terassille tuolit ja pehmusteet ja pöydälle pitsiliina ja kuistin penkille ruusutyynyt. Kevätkevätkevät on täällä ihan pian!

  ReplyDelete
 7. Meillä on pihalla 40-50 cm lunta. Ei edes kämmenen kokoista maapalaa näy missään. Ainoastaan ajotiellä on sula kohta siinä aivan keskellä. Aurinko kyllä porottaa plussan puolella näin päivisin, mutta talvi pitää vielä pintansa.

  Jos, parin viikon päästä kaikki olisi jo toisin! :)

  ReplyDelete
 8. Kevät ei ole vielä koskaan jäänyt tulematta :) Mutta se on kyllä harmi, kun kohta siirrytään salaman nopeasti talvesta kesään ja ihana kevät aika jää niin lyhyeksi.

  ReplyDelete
 9. Ehkäpä se tulee sitten jo ensi viikolla oikein ryminällä ! Kärsivällisyyttä, sitä meiltä nyt vaaditaan :)

  ReplyDelete
 10. Suvikummun Marja; Hienoa! Kyllä tuossa on kiva olla auringossa, kun pari päivää on ollut aika tuuletontakin. Kun laittaa silmät kiinni, asiat ovat aika hyvin ;-)

  Tillariina; Pari viikkoa varmaan menee näillä näkymin, että jotain huomattavaa edistystä tapahtuisi!

  Sesse; Sehän tässä harmittaa, kun kevät kaikkine pikku kukkasineen on niin hurmaavaa aikaa! Mutta on nuo pienet versonkärjetkin kivoja, niistä nautin todella paljon sitä mukaa kuin niitä ilmestyy.

  Pivi; Hmm, viiden päivän ennustuksessa ei näy edistystä ja ensi perjantain kohdalla siellä on LUMIHIUTALEEN kuva! Kääk :-(

  ReplyDelete
 11. Varmaan saadaan sitten tosi upea kesä, kun se sitten vihdoin ja viimein saapuu....
  Nimim. "Toivossa on hyvä elää"

  ReplyDelete
 12. Kauniita kuvia sulla silti, vaikka kevät vielä piilotteleekin! Tsemppiä meille viherpeukaloille, ainaista odottamista...

  ReplyDelete
 13. Kyllä se kevät sieltä vielä tulee! Sen on vaan pakko :)

  ReplyDelete
 14. Ihan sama fiilinki täällä. Tekis mieli painua takaisin talviunille, kunnes lumet ovat sulaneet. Ei silti, eilen illalla, kun oltiin lenkillä, ilma tuoksui ihanalta kevätillalta, kostealta mullalta. Mistähän lie sekin tuoksu kantautunut... Parempaa pääsiäispäivää, tosiaan!

  ReplyDelete
 15. Kevät tulee, se tulee, mutta koska, on arvoitusm, mutta tulee kumminkin, Ensimäiset krookukset pinnalla jo etelän puoleisessa päädyssä ja vieressä lunta ihan älyttömästi.

  ReplyDelete
 16. Anteeksiantamatonta myöhästelyä keväältä! Nyt kun aurinkokin meni pilveen harmaantui mielikin. Taidan kuitenkin lähteä vielä hiihtämään, että lumesta olisi edes jotain hyötyä.

  ReplyDelete
 17. Olin pari päivää siskon luona reissussa pohjoisempana ja palasin tänään kotiin. Vaikka aurinko on paistanut pilvettömältä taivaalta, ei lumesta vapaat kohdat ole kasvaneet mihinkään! No, ehkä juhannuksena ollaan lumesta vapaita :D

  ReplyDelete
 18. Tuo tuhkan viljeleminen kannattaa. Eihän se kaunista pihaa, mutta ravitsee. Ja sulattaa. Ihan takuulla. Älä Saila mökötä!

  ReplyDelete
 19. Vuodet eivät ole veljeksiä, selvästikään. Samaa, liian hyytävää ilmaa on luvattu vielä päivätolkulla eteenpäin.
  Toisaalta, joka vuosi se kevät on lopulta tullut. Kohtuullista olisi, että hyvityksenä tulisi oikein kuuma ja pitkä kesä, nih!

  ReplyDelete
 20. Onpas ollut keväisempää viime vuonna, kauniita nuo lumikellokukat :). Ihana postaus,kevät kevät tule jo :)

  ReplyDelete
 21. Irene; Ihanaa optimismia!

  Kukkahattuneiti; Meitä koetellaan nyt oikein kovasti. Uskoamme kasvukauteen koetellaan!

  Mamma N; Toivotaan että näin on :-)

  Tiina; Juu, mullakin on jotenkin lamaantunut olo, ei tiedä mitä tekisi, käyn katsomassa nuppuja viisi kertaa päivässä ja en osaa keskittyä, tuntuu että asiat on nyt jotenkin väärin.
  Mutta eilen tapasin kevään ensimmäisen sääsken ja tänänä pari kärpästä törmäsi minuun pihalla (tai yksi ja sama kaksi kertaa), se oli ilahduttavaa!

  Mummeli; Hienoa että krookukset ovat jo näkyvissä!

  Cheri; Keväälle pitäisi antaa rangaistus tästä hyvästä. Jälki-istuntoa sitten syksyllä ;-)

  Katja; Juu, ei etene. Katsotaan sitten juhannuksena uudestaan ;-)

  Myrsky; Möks :-D Ei ole väliä jos tuhkainen lumi on rumaa, rumaa lumi joka tapauksessa on kun peittää meitin kukkaset!

  AnnaS; Juu, raivostuttavaa katsoa viiden vuorokauden ennustuksia, se on ollut raivostuttavaa jo neljä viikkoa putkeen!

  Annele; Viime kevät edistyi kiitettävällä tempolla.

  ReplyDelete
 22. Kuule nyt kävi kyllä ihan..en nyt voi sitä tähän ihan kirjoittaa...että mitä rupes oikein toden teolla tuolla päänupissa tapahtumaan,ku yössä pihalla pyörhdin. Voi vihne !
  Mutta se nyt tässä lohduttaa,etten saanut ensi viikoksi lomaa vaan vasta toukokuussa. Kai nyt helatorstai viikolla jo voi paleltumatta touhuta ulkona ?
  Kazimuksetkaan eivät vielä viihdy "ulkona" , vaikka sohvansakin siellä on jo vällyineen.
  Olen muuten huolissani taikapähkinästäsi. Sellaista haaveilen meillekin.Ilmoita heti,kun elämää näkyvissä.
  Jatketaan.
  T.Leena ja ihanan lämpimät Kaapo ja Papu kainalokatit ja Onni pappan kainalokatti

  ReplyDelete
 23. ..juu ei tässä nyt vintti niin sumeana ole, että luulen nyt yön olevan...tuossa siinä pitäisi lukea eikä yössä.
  Möh,urh ja kurkur sanovat Kaapo, Papu ja Onni.

  ReplyDelete
 24. My thoughts exactly.

  En edes ole halunnut katsella viimevuotisia valokuvia, niin paljon ottaa päähän tämä tämänvuotinen. Näen yhden aivan pienen suikaleen paljasta maata talon luoteisnurkalla, kohdassa, johon aurinko parhaiten päivän aikana paistaa. Muualla onkin sitten melkein metri lunta.

  Tämä.On.Uskomatonta.

  ReplyDelete
 25. Kyllä tätä on todella vaikea nyt kestää, epätoivo meinaa ikuisen optimistinkin nyt kangistaa tuonne hankeen:( Ollaan nyt k-suomessa ja elättelen toiveita että kevät tulisi sillä aikaa sinne etelään, vaan toiveajattelua taitaapi olla, snif:(

  ReplyDelete
 26. Leena ja Pojat; Kyllä tässä meinaa seota tervejärkisinkin! Ottaisi tosissaan nyt pattiin, jos olisi ottanut "puutarhanhoitoloman" nyt. Toukokuussa on VARMASTI asiat paljon paremmin, silloin on aina! Toukokuu saisi kestää puoli vuotta (olen lisännyt tätä aiemmasta neljän kuukauden toiveestani, kun maaliskuukin on näköjään ihan toivoton).
  Lupaan ilmoittaa HETI kun taikapähkinässä on elonmerkkejä, toistaiseksi ei ole, käyn kyllä päivisin parin tunnin välein tarkistamassa asian.

  Intopii; En minäkään ole kestänyt katsoa viime vuoden maaliskuu-kuvia, mutta nyt tuli sisäinen pakko tarkistaa asioiden laita. Ja huonostihan ne ovat.

  Minna; Ei kannata elätellä mitään toiveita! Maata tulee näkyviin senttimetri kerrallaan, mutta krookuksenversot eivät kasva yhtään.

  ReplyDelete
 27. Tulee se, jaksaa jaksaa , KESÄ ja sitten kukat kukkii, ne on sitkeitä...Pääsiäistä:)

  ReplyDelete
 28. Huoh, on tämä kevään edistyminen nyt vain niiiin hidasta...

  ReplyDelete
 29. Katariina; Heh, tämä on tosiaan yhtä tuskaa kuin viimeiset vatsalihakset jossain aerobictunnilla :-D

  Pioni; Ainahan kevättä niin kärsimättömänä odottaa, mutta tässä menee jo hämäläisenkin hermot!

  ReplyDelete
 30. Mää oon ihan järkyttynyt :/

  ReplyDelete
 31. Ihanat kuvat, kyllä on vuosissa eroa. Toivottavasti kesällä paistaa aurinko kun viime kesänä se oli ihan hukuksissa. Mukavaa pääsiäisen jatkoa.

  ReplyDelete
 32. Lumikellokuva , taustanaan elämää nähneet vuorilaudat on taas julistekuvatasoa!

  ReplyDelete
 33. Yhä toivon jotain kummallista lämpöaaltoa. Tosin ilahduttaisi jo pelkstään yöpakkasten loppuminen. Pakko rämpiä nämä säät läpi, talviunillekaan ei oikein enää haluaisi käydä.

  ReplyDelete
 34. Hih, katselin eilen kuviani ja huomasin ihan saman ; )
  Viime vuoden maaliskuun lopulla meillä kukki valkeat jouluruusut ja kasvitieteelliset krookukset piharakennuksen päädyssä... nyt siellä on vain lunta. Ja pitkä sääennuste lupaa näiden yöpakkasten jatkuvan.
  Ettei vaan kävisi niin, että kun lumet lopulta sulavat kaikki sipulikukat kukkivat parissa päivässä... siinä saa pitää kiirettä kuvaamisen kanssa : )
  Onneksi pikkutaimet ja pelargonin kukat tuovat kevättä kotiin !

  ReplyDelete
 35. Muistan, miten kateellinen olin viime keväänä sinun keväällesi! Meillä oli viime vuonna tähän aikaan ihan yhtä talvista kuin nytkin. Tutkailin juuri viime kevään kuvia, ja jos samalla meiningillä mennään tänäkin vuonna, niin muutama viikko pitää vielä kärvistellä.

  ReplyDelete
 36. Jag på Ekholmen; Kiitos!

  Katja; Joo, järkytys ja epätoivo - meiltä on varastettu kevät!

  Sarppu; Kiitos! Toivotaan oikein aurinkoista kesää.

  Aila; Kiitos, olet niin ystävällinen!

  Vaalean vihreää; Ehkä olisi viisaampaa olla seuraamatta sääennustuksia, niin toivoa olisi. Kun sieltä ei kuulu muuta kuin huononevaa tilannetta! Jos yöpakkaset loppuisivat, pääsisi kevät etenemään hyvin.

  Sariw; Voi että... se on juuri niin, että keväällä muutenkin tapahtuu kaikki niin vauhdilla, ja tänä keväänä vielä vauhdikkaammin. Ihanien kevätkukkien soisi levittäytyvät mahdollisimman pitkälle ajalle!

  Susanna; Täällä on yleensä talvisin vähän lunta... mutta tällä kertaa se ei auta. Valoisa etelärinnetontti on myös optimaalinen kevätihmisen piha ;-) Saaristossa kevät on hassu, kun merituuli on jäätävä kesäkuulle asti, puiden latvoissa kevät on manteretta myöhemmässä, mutta maan tasalla kevät etenee nopeasti. Paitsi ulkosaaristossa ja rannoilla, siellä on kokonaisvaltaisesti kylmä!

  ReplyDelete
 37. Hirvittävää..ei voi muuta sanoa...että huhtikuukin vielä tätä :( Jos yhtään lohduttaa niin ainakin teillä on puolet vähemmän lunta kuin täällä. Teen täällä pääsiäistaikoja, että koko maahan tupsahtaisi äkillinen lämpöaalto :)

  ReplyDelete
 38. Apua, ei kai koko huhtikuu... mutta ihan kuin eilen illalla olisi joku meteorologi sanonut että kahteen viikkoon ei näytä kevättä tulevan. Sen täytyy olla painajaisunta, ei niin varmaan oikeasti tapahtunut!
  Toivon että sulla on hyvät suhteet yläkertaan :.D

  ReplyDelete
 39. Niin ei ole vuodet toistensa kaltaisia mutta täällä meidän vyöhykkeellä on ihan hyvä kun ei kevät tule liian aikaisin, ei tule hallatuhoja jo kasvuun lähteneille kasveille niin paljon. Ja hetkessä ne lumet sitten lähtee kun on sen aika... maltilla vaan odotellaan :))

  ReplyDelete
 40. Nyt tuntuu kyllä melkein pahalta katsoa... en ole katkera, mutta kuitenkin...;)
  Hoen itselleni tuon tuosta, että tämä pitkä talvi tietää vain erittäin lämmintä kesää!!!

  ReplyDelete
 41. Vuodet on erilaisia, ja saa sitä kirotakin. Viime kesä oli mulle ihana, ei liian helteinen, mutta kyllä perketit lentää taas ensi kesänä jos on samanlainen helle kuin moniaasti tässä viime vuosina...

  ReplyDelete
 42. Ansa; Hmm... minusta lumien sulamisen aika oli ja meni jo ;-)

  Hyvä Mieli; Toivotaan näin, todella!

  Zepa; Niin, kaikilla on niin oma makunsa. Olet kuin Ransu ;-) Mulle taas viime kesä oli aivan liian kylmä, melkien aina kesällä on kylmä - ainakin iltaisin. Kun minusta taas sellaiset Etelä-Euroopan elokuut on ihan just sopivia kesäsäitä. Ja Mustikin tykkää helteestä, yli 35 astetta ei tee tiukkaakaan (lasitetulla partsilla).

  ReplyDelete
 43. Ja Saila...hoppas våren kommer snart...verkligen...!
  Kram Nina

  ReplyDelete
 44. Hoppas, jo! det är dags!

  ReplyDelete
 45. Kyllä on aika vakuuttavaa, niin että minäkin otan osaa tähän myähäisen kevään suremiseen ja kesän myöhästymiseen, vaikka olen keksinyt moniakin syitä, etten joka suhteessa edes pidä keväästä. En pidä helmikuisesta raa'an häikäisevästä keväisestä valosta, sitten tulee tuo kurainen ja julma huhtikuu. Ja lopulta ihana loppukevät kuluu aina liian nopeasti, niin että ainakin minua se harmittaa, kun en ehdi mukaan. Ihania kuvia viime keväästä.

  ReplyDelete
 46. Niin meitä on kovin monenlaisia. Minusta pimeää ei tarvitsisi olla ikinä, hämärä riittää niin kuin kesäöinä ja sitten parin tunnin taas olisi valoisaa - mitä valoisampaa, sen parempi. Kova valo on minusta ihana valo!
  Tänään olin iloissani kurastakin, kun pilkoin ja silppusin puita sellaisessa kohdassa, mistä lumi on sulanut ja maa meni mutavelliksi. Syksyllä kurasta ei osaa olla näin iloinen, mutta näin keväällä se merkitsee pienten sipulikukkien esiintuloa. Ihanasta loppukeväästä olen kanssasi samaa mieltä, muutama viikko sitä ei riitä mihinkään, saisi olla paljon pitempi!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!