Tuesday, 26 February 2013

Remonttiriippuvainen iskee jälleen

Ryhdyinpä taas jatkamaan eteisremppaa, joka oli jäänyt vähän kesken. Tarkoituksena oli maalata valkoinen kylpyhuoneen vastainen seinä samalla vaalealla mintunvihreällä, jolla olin jo maalannut eteisen kaapin ja ylös rakentamani pitkän hyllyn. Niinpä ryhdyin tuumasta toimeen. Kuvista ei oikein näe, mutta seinä on tässä jo maalattu – kuvissa se hailakoituu, mutta oveen ja kattolistaan vertaamalla näkee, että seinä ei enää ole valkoinen. (Tuolle keskellä kattoa killuvalle sokeripalalle täytyy joskus tehdä jotakin!)

Here is some DIY at my city flat entrance hall, which I started renovating last year. Now I painted a wall and renewed the bathroom door with wallpaper...

Seinä on maalattu vasta yhteen kertaan, mutta aloin saman tien katsoa kylpyhuoneen ovea sillä silmällä. Eihän tuollaista 90-lukulaista puolikiiltovalkoista karmeine kahvoineen voi enää millään kestää!

Olin joskus aiemmin ostanut rullan alennustapettia Laura Ashleyltä, siksi vain, että se oli niin kaunista. Laitoin paperia roikkumaan oven eteen ja totesin: toimii! Ei kun tuumasta toimeen. Onneksi liisteriäkin löytyi. Tapetoin oven kummaltakin puolelta, niin lähes koko valkoinen karmeus peittyi, vain reunat jäivät muistoksi entisestä.
Tuolla ulko-oven edessä on muuten yksi ylimääräinen ysäri-sisäovi odottamassa kellarikomeroon viemistä, se on makuuhuoneen ovi. Poistetun oven karmien siistiminen on vielä vähän kesken... mitenkä nämä remontit tuppaavatkin jatkumaan ikuisesti.

Tapetin kuosi on kestosuosikkini Erin, väri on Duck Egg. Kuvissa se on sinisempi, oikeasti se on enemmän vedenvärinen, sellainen hailakka harmahtava turkoosi. Kaunis joka tapauksessa. Nyt en ole varma, valmistaako Laura Ashley tätä enää, viimeksi kun kävin myymälässä, en huomannut koko Erin-kuosia niin kangas- kuin tapettiosastollakaan.
Karmean rumaa kahvaa en voi laittaa takaisin, sillä näiden keveiden värien myötä päähäni tuli visio lasisesta kahvasta tai nupista.

Ransu: Hohhoijaa mamma, ottaisit rennommin. Taas täällä on tavarat hyrskyn myrskyn.
(Oikeasti Ransu toimi tapetointiassistenttina, kuten aina ennenkin).

Musti: Kunhan et ota imuria esiin!

Värikästä viikon jatkoa!

40 comments :

 1. Kylläpä kaunistui! Tuo sinisen sävy on taivaallinen. :)

  ReplyDelete
 2. Se on tosi nätti, vaikka oikeasti tapetin sävy on vedenvärisempi, sopii paremmin eteisen turkooseihin sävyihin kuin näissä kuvissa. Kummassakin tapauksessa se on taivaallinen, livenä ja kuvissa!

  ReplyDelete
 3. Pojilla on asenne kohdallaan: Kyllä koreita ovia saa tehdä, kunhan ei imuroimaan rupea! Onhan se virkistävä aktiviteetti kissaherroillekin seurata, miten tapetointi mammalta sujuu.

  ReplyDelete
 4. Miten toiset on niin aikaansaavia - ja toiset ei yhtään.. :)

  ReplyDelete
 5. Ella; Ransu tykkää kokeilla tassulla onko liisteriä tarpeeksi ;-)

  Ia; Ehkä kyseessä on sitten joku luonnon tasapaino? ;-)

  ReplyDelete
 6. Tuo oven tapeetti on niin äärettömän kaunis! rakastuin siihen. Ja nuo kissat, ne vasta on komeita ja niin tyytyväisen näköisiä kaveruksia!♥

  ReplyDelete
 7. Aivan uusi ilme. Itse tuunasin wc:ni oven jokunen aika sitten maalaamalla siihen vastaan jolkottelevan ketun.
  Kuinka paljon ajastasi vietät Korppoo/kaupunki?

  ReplyDelete
 8. Ovi on nyt hieno. Rempoilla on paha tapa levitä ympäristöönsä ja hyvässä tapauksessa jäädä pysyväksi ilmiöksi.
  Parempia apulaisia ihminen tuskin voisi remppaan saada.

  ReplyDelete
 9. Kivalta näyttää ja lasinuppi kuulostaa ihan täydelliseltä! Ihan tuli Tuhkimot mieleen, Tuhkimo-ovi :) Mulle iskee aina keväisin ihastus vedenväreihin, mutta eihän ne tänne meille istu mitenkään. Ihailenpa sitten vain blogimaailmassa!

  ReplyDelete
 10. Kaunis muutos ja kiva että heitit vesilintua sillä rumalla kahvallakin ;)

  ReplyDelete
 11. Oi miten kiva ovesta tuli! Sävy mätsää hyvin myös eteisen tapettiin, jossa on turkoosihtavaa.

  Erin on tosi ihana kuosi kyllä :) Toivottavasti löytyy lasikahva!

  ReplyDelete
 12. Aivan ensimmäisenä ei tulisi mieleen oven tapetoiminen, mutta erittäin kaunis siitä tuli. Ja sitten kahvan/nupin metsästykseen!

  ReplyDelete
 13. Kauniin keväinen tuo tapetti on ovessasi. Lukkosepältä saisit varmasti keveämmän sopivamman onvenkahvan.

  ReplyDelete
 14. Voi miten tuli kivannäköistä! Ysäriovet ovat yksiä mielikuvituksettomimpia ja hirvittävimpiä juttuja mitä tiedän.

  ReplyDelete
 15. mummeli; Siinä on mahdottoman kaunis kuvio ja tuo värikin sattui olemaan harvinaisen herkullinen! Kissat ovat aina kauniita, väriin katsomatta.

  Sirpa ja Kollo; Kiitos :-)

  Aila; Maalaaminen on myös kiva vaihtoehto! Ajan käyttö riippuu vuodenajasta ja työmenoista. Yleensä vietän kummassakin päässä vähintään viikon, kun matkaan menee kokonainen päivä, niin ei heti jaksa lähteä taas reissun päälle. Pyrin niputtamaan kaupunkimenot niin, että ne tulee hoidettua yhden tai kahden viikon aikana, sitten voi taas suunnata saareen joksikin aikaa.

  between; Tuo pysyvä ilmiö taitaa pitää kohdallani paikkansa :-D

  Sarppu; Kiitos!

  Kartanonrouva Elise; Tuhkimo-ovi :-) Se on harmi, että kaikkia värivisioita ja muita ideoita en mahdu toteuttamaan yhdessä talossa. Vedenvärit on oma kestoihastukseni, joten niille vain täytyi löytyä paikka.

  Pirkko; Kahva on aika painava, voi lintuparkaa :-D

  Inka; Eikö ole, ihan kuoseista parhaita, niin kuin Ashleylla moni muukin. Kyllä se ihan hyvin mätsää, livenä paremmin, kun tapetin väri on tosiaan turkoosimpi. Itse pidän kuosien runsaudesta, joku tuleva asukas saa sitten raapia päätään! Ashleyllä on ainakin periaatteessa lasikahva ja -nuppeja, mutta onko Helsingin-liikkeessä, on eri asia. Jotain kautta niitä kumminkin saa.

  Myrsky; Kuules, ovia voi ihan hyvin tapetoida. 20 vuotta sitten tapetoin jääkaapinkin, kun se oli niin tylsä.

  Maiju; Kiitos! Keveät värit ovat joskus paikallaan (tuossa vastapäinen seinä on vadelmanpunainen, se ei näykään näissä kuvissa).

  Tiina; Asuntoni ovet ovat lisäksi todella kevyitä. 1 mm:n paksuisten vanerilevyjen välissä on onttoa. Yksi ovi meni kerran rikki, kun kissat onnistuivat kaatamaan lankun sitä vasten! Joten mistään arvo-ovista ei tosiaan voi puhua ;-)

  ReplyDelete
 16. Kaunis tapetti. Jollet tarvitse sitä ylimääräistä ovea, siitähän saisi tehtyä kätevän istutuspöydän esimerkiksi.

  Se sun kirja on hyvä! Istuin eilen se käsissä monta tuntia ihan fiiliksissä. Monta hyvää vinkkiä. Kiitos!

  ReplyDelete
 17. Kissat ei syö taimia, kissat ei revi tapettia... Vaihdettaisko kissoja?

  ReplyDelete
 18. My life; Voisi tehdä pöydän, mutta se vaatisi roudaamista pienellä autollani saareen, eikä taida ovi mahtua autoon. Parempi, että pysyy samassa osoitteessa mistä se onkin, jos joku haluaa joskus laittaa sen takaisin.
  Voi kiitos sinulle ihanasta palautteesta!

  Zepa; Tuota... tapetteja kyllä revitään, mutta en ole niistä raportoinut, kun se potuttaa niin mahdottomasti ilmankin että sitä vielä erikseen muistelee. Ovea ei VIELÄ ole ehditty repiä, johan se on ollut tapetoituna ainakin vuorokauden. Musti pisti pienenä yhden kokonaisen asunnon remonttiin. Nykyään onneksi harvemmin, ja pahempaa tuhoa tekee Ransu, joka nautinnollisesti venyttelee seiniä vasten. Ja sillä on sellaiset jättikynnet, kuin kaivinkoneen kauhat!

  ReplyDelete
 19. Minä olen nyt ihan käsittänyt väärin. Minä luulin, että sinä asut siellä saarella, jossa sun puutarhakin on. Taidan olla ihan pihalla...tai sitten puutarhassa.. ;O)?

  ReplyDelete
 20. Juu, en tullut tarkentaneeksi, että tämä remppa tapahtui kesämökilläni eli kerrostaloasunnossa kaupungissa!

  ReplyDelete
 21. Todella hieno idea tuo oven tapetointi! Kuinka leveä ovi on,meinaan,että tuliko siihen saumaa?

  ReplyDelete
 22. Mitä vaan pystyy tapetoimaan! No leivänpaahdinta ehkä ei kannata...
  Ovi on 75 cm leveä eli leveyssuunnassa tarvittiin noin 1 + 1/3 vuotaa, piti siis leikata tarkasti ja sovittaa kuvio. Mutta niinhän pitää tehdä vaikka seinäänkin laittaisi.

  ReplyDelete
 23. Kaikkiea sinä keksitkin! Onpa mahdottoman kaunis ovi, ja loistava idea. :)

  ReplyDelete
 24. Noo kaikkea on tullut kokeiltua ;-)

  ReplyDelete
 25. Oletpa pannut töpinäksi. Kodin sisustamisessa mielikuvitus ei ole pahitteeksi. Me ollaan pantu tapettia lasiovisiin Ikean kaappeihin, siis lasin alle näköesteeksi (kaappien sekalainen sisältö ei ole kaunista katseltavaa). Kaunis ja persoonallinen ovi. Minä arastelisin tapetin panemista oveen siksi, että pelkäsisin sen heti tahroittuvan sormenjäljistä. Monet hyvät tapetit kyllä kestävät vesipesuakin tai ainakin pyyhkimistä Ja saahan sen tapetin tuohon vaihdettuakin.

  ReplyDelete
 26. Lasin alla tapetti on varmaan oikein paikallaan! Pääsee kaunis kuviokin esiin. Tuo on kyllä paperitapettia, eli ei kestä pesua, mutta paperitapeteillekin on olemassa tahranpoistoaineita. Mutta ei siinä ovessa entuudestaankaan kovasti sormenjälkiä näkynyt, niin luotan siihen, että niitä ei tule vastaisuudessakaan ;-) Ja sitten sen voi tapetoida uudestaan, tai poistaa tapetin ja vaikka maalata jos haluaa.

  ReplyDelete
 27. Tulipa kiva ovi! Ja tuosta eteisen tapetista ja koko eteisestä tykkään mahottomasti!

  ReplyDelete
 28. Olipas hauska idea tapetoida ovi. Siitä tuli upea. Niin ja samalla sain muistutuksen Laura Ashleystä. Olen etsiskellyt hyvännäköisiä paperirullia, millä voisin peittää lasiset hyllynovet - viimeksi tänään. En ole löytänyt sopivaa, mutta Laura Ashley oli ihan unohtunut.....

  ReplyDelete
 29. Jaana; Kiitos! Eteisestä on tullut vähitellen tosi kiva, aiemmin se oli vain tosi tylsä! Tuntui silloin, ettei tule omaan kotiinsa lainkaan, vaan jonkun toisen. Nyt olo on kotoisa heti kun ovi aukeaa :-)

  Irene; Ashleyllä on niin nättejä tapetteja ja usein tarjoisrullia! Voisi hyvin löytyä juuri tarvitsemasi.

  ReplyDelete
 30. Tuiren blogista tänne seikkailin... Aivan lempparikuosi tuossa tapetissa, meillä on sitä makkarin yhdessä seinässä ja verhoissa, mutta eri värisenä. Tuo Lauran dug egg blue on vaan todella kaunis väri! Jään tänne projektejasi seurailemaan. Mukavaa loppuviikkoa!

  ReplyDelete
 31. Ihana tapetti, tulee fiilis että ovi johtaa paikkaan, missä on kesä ja kukkia!

  ReplyDelete
 32. VillaVaahtokarkki; Kiitos! Minullakin on Eriniä makkarin verhoissa, mutta tummasävyisenä. Duck egg on ihan lempparivärejäni, samoin kuin Eau de Nil.

  Maria; Kas, kylppärin seinällä sattuukin olemaan kuva hurmaavasta talvipuutarhasta :-D

  ReplyDelete
 33. No niin, tämä kirjoitus oli jäänyt välistä eli onhan se Ashleytä, hyvin tunnistin. :)
  Rapsutuksia pojille!

  ReplyDelete
 34. Ihanaa tapettia!
  Meilläkin eteinen odottaa pintaremonttia, kissa on jo aloittanut tapetin repimisen...

  ReplyDelete
 35. Sulon mutsi; Laitoinkin näköjään tapettitiedon vain tähän ekaan postaukseen! Juu Ashleytä on, ollut pitkään valikoimissa. Heillä taitaakin olla nyt tätä vain yhtä väriä sekä tapettina että kankaana.
  Pojat ovat taas reippaina ja miettivät, missä voisivat seuraavaksi olla avuksi.

  Pioni; Voi ei, toivottavasti tapetti pysyy ehjänä sekä ennen seinää että seinään laiton jälkeen! Ihania tapetteja on niin paljon, että pitäisi hankkia joku Drottningholmin linna, jotta saisi laittaa kaikki kivat esille.

  ReplyDelete
 36. Pioni; Nyt vasta tajusin, kissa on varmaan aloittanut vanhan tapetin repimisen, sehän on vain hyvä ;-)

  ReplyDelete
 37. Ahaa, no sitten :-D Mie jo vähän ihmettelin. Ite en uskaltaisi laittaa tapettia mihinkään. Mainituista syistä... Peto näytti aikanaan vuokra-asunnossa (vain yhdessä muistaakseni oli tapetti) miten kiva jumppapaikka on ovenpieli tapettineen. Siitä roikkumaan! Jes!

  ReplyDelete
 38. Joo.. Ransu tekee sitä saarimakkarissa, eteiseen menevän oven pielessä, kun haluaa että herään ja päästän sen ulos. Sekä puinen lista että tapetti on ihan riekaleina siinä kohdassa. Äsh, ja kun makkari oli ainoo huone missä oli siistit seinät. Pöh.
  Mutta kyllähän ne aamu- ja iltapusut korvaavat aika monta harmistusta.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!