Friday, 22 February 2013

Messulippuarvonta

Meillä olis asiaa.

Musti: Mitä tuolla liikkuu?
Ransu: EVVK.

Mamma, koska me ollaan perillä.

Asia olis...

... KISSOJEN AUTOMATKAT PITÄIS LAILLA KIELTÄÄ!

Ja sitten siihen toiseen asiaan.
Turun messukeskus otti yhteyttä ja toivoi voivansa lahjoittaa messulippuja Saaripalstalla. Eli nyt on käynnissä arvonta, jossa voi voittaa kahden hengen lippupaketteja Piha & puutarha- ja Perinnekotimessuille! Nämä mainiot messuthan yhdistävät kaksi rakasta harrastustani, joista toinen on kyllä ammattikin, mutta kai sen saa silti laskea myös harrastukseksi.

Perinnekotimessuilla on tänäkin vuonna esillä maanmainio Rakennusperinteen ystävät ry johon itsekin kuulun, heillä on yleensä ollut myynnissä ikkunankunnostustarvikkeita ja hyviä oppaitaan, joista uusin on Rosoa ja patinaa: metalli vanhassa talossa. Aiempia oppaita on ilmestynyt mm. tulisijoista ja maalauksesta ja tietenkin heiltä löytyy myös Tuuma-lehden numeroita.
Viime vuonna löysin messuilta myös monta taitavaa tekijää, mukaan lukien oman taloni mittavat kunnostukset tehnyt Rakennusrestaurointi Lintukorpi, sekä seppä, jolta ostin käsin taottuja salpoja taottuine nauloineen. Tänäkin vuonna osallistujalistalla näyttää olevan runsaasti kiinnostavia nimiä, joilta saa tietoa ja monenlaisia kunnostustarvikkeita. Luentoja on mm. alan grand old maniltä eli Panu Kailalta ja Hannu Rinnekin näyttäisi olevan äänessä.
Puutarhamessut eivät ehkä tarvitse sen enempää esittelyä... kukkia, kalusteita, kaikkea puutarhaan liittyvää. Messut järjestetään 5.–7. huhtikuuta ja molempiin pääsee samalla lipulla.

Kahden hengen lippupaketin arvo on 28 € ja arvon niitä viisi kappaletta. Ilmoitathan kommentissasi, jos haluat osallistua arvontaan, sillä kommentoida voi toki ilmankin että haluaa lähteä messumatkalle Turkkuseen! Kaikki arvontaan osallistuvat kommentoijat saavat tasapuolisuuden vuoksi yhden arvan. Arvonta suoritetaan kahden viikon kuluttua eli perjantaina 8.3.

Lopuksi vielä peruutuspeilistä lossimatkalla ihailemani näkymä. Onneksi laitoin hattuhyllyn monen vuoden tauon jälkeen takaisin – paljon tavaroita kuskaavalla se on aina tiellä, mutta näyttää hyllystä jotain hyötyäkin olevan.

50 comments :

 1. Paljon puhuvat kuvat Mustista ja Ransusta :. Onkohan olemassa kissaa, joka oikeasti tykkää automatkoista? Olen mukana mielenkiintoisessa arvonnassa.

  ReplyDelete
 2. Mukana olen.Vierailulle kotikaupunkiin Turkuun kannattaa yrittää päästä tälläkin tavalla.

  ReplyDelete
 3. Saraheinä; Kiitos osallistumisesta! Ransu on ehkä niin hyvin autossa viihtyvä kissa kuin yleensä on mahdollista, se on tosi rauhallinen. Kopassa tuppaa vain olemaan ahdasta, kun se tykkää makoilla pitkin pituuttaan. Usein Ransu jopa hyppää autoon sisään siinä vaiheessa, kun vasta lastaan autoa! Sille kai tärkeintä on olla mukana, vaikka ei täysillä autossa viihdykään.

  Aila; Kiitos osallistumisesta! Kotikaupunki on aina vierailun väärtti!

  ReplyDelete
 4. Olen ehdottomasti ja tietenkin samaa mieltä kissojesi kanssa ja mukana arvonnassa.

  ReplyDelete
 5. Niin Turkkuseen kuin Helsinkiinkin ollaan menossa puutarhafiilistelemään - olen siis mukana messulippuarvonnassa!

  hannah

  ReplyDelete
 6. Naapurisaaren porukka ehdottomasti myös mukana arvonnassa ;) Terveiset myös Mustille ja Ransulle!

  T.Taina

  ReplyDelete
 7. Ransulla näyttää olevan kova sana sanottavana :)
  Kyllähän sitä vois Turkkuseen lähteä, mä olen tosi vähän siellä käyny, vaik mun vanhin poikakin asuu siellä.Eli osallistun arvontaan :)

  ReplyDelete
 8. Voi kyllä! Mukana arvonnassa ehdottomasti :) Kiva,kiva!

  ReplyDelete
 9. Voi mitä matkalaisia! Asia on heillä painava mutta reippaina näyttävät kestävän kuitenkin.

  Tarkoittaako tämä siis sitä, että uintireissua olisi tiedossa ;) ?

  ReplyDelete
 10. Kyllä mukana ollaan arvonnassa todellakin!
  Ja mulla on tiedossa kaverikin matkaan; perinnerakentamisesta sekä laatikkoviljelemisestä kiinnostunut systeri nääs :)

  Voin kuvitella sieluni silmin mitä reaktioita vapaana olevat katzimukset muissa matkustajissa herättää.
  Voi Ransun paljon kertovaa ilmettä :D

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 11. Ihanat pojat autossa! Hitsit, täytyyhän tuohon arvontaan osallistua!

  ReplyDelete
 12. Ihanat kuvat autoilevista kisumirreistä. Kyllä heillä onkin sanottavaa :) Ilmanmuuta haluan osallistua arvontaankin. tosi kiva arvonta :)

  ReplyDelete
 13. Oi mitä matkamiehiä! Kokeneita ja söpöjä.

  (Minä en osallistu, kun en taida Turkuun asti päästä, vaikka kiinnostavat messut kyllä olisivatkin).

  ReplyDelete
 14. Kaupungilla osui uusin kirjasi käsiini ja nyt mulla on se. Hieno! Ilman muuta mukana arvonnassa!

  ReplyDelete
 15. Kiitos kaikille, jotka osallistuvat arvontaan, kirjaan teidät ylös!

  Leena ja Pojat; Kyllä joka kerralla aina joku huomaa kissan, sitten naama venähtää kun näkyy toinenkin: kuinka monta kissaa tuolla hullulla kissanaisella oikein autossaan on!?

  Mamma N; Kyllä nämä ovat tottuneita ja helppoja autossa, vaikka Mustilla onkin painavat sanansa sanottavana.

  My life; Voi kiitos palautteesta!

  ReplyDelete
 16. Komeaa matkaseuraa sinulla. Automatkat eivät todellakaan ole kissojen juttu. Hitsi sinulla on auto kyllä siistissä kunnossa sisältä, ei pölyn pölyä kojelaudalla!

  (Vielä en jätä arpalippua, Turkuun on täältä kuitenkin melkoinen matka.)

  ReplyDelete
 17. Mukana tietysti arvonnassa! Mahtava irvistys Ransulilla:)

  ReplyDelete
 18. Myrsky; Voi ei, mitähän oikein kuvittelet? Kyllä se on ihan himputin pölyinen. En vain ole zuumannut niihin pölyhiukkasiin ;-) Ja voin kertoa, että istuinten väli on aivan täynnä sanomalehtisilppua, sillä käytän sitä koppien alustana siksi, että Musti tekee mielenosoituksellisesti tarpeensa tosi usein koppaan (no, onneksi ei enää muualle kuten hattuhyllylle, kröhöm!) Musti silppuaa sanomalehteä niin, että sitä suorastaan lentää kopasta kaaressa ulos. Ja toisen penkin takana on hiekkavati, joten sitä hiekkaakin on vähän siellä sun täällä...

  Minna; Kiitos osallistumisesta! Ransua vähän pitkästyttää.

  ReplyDelete
 19. Eipä ole kokemusta kissojen kanssa matkustamisesta, mutta hyvinpä tuo tunnelma kuviesi ansiosta välittyi... :). Arvonnassa mukana ilmanmuuta! Aurinkoista viikonloppua!

  ReplyDelete
 20. Kisuja autossa! :) Hyvää viikonloppua!

  ReplyDelete
 21. Olen mukana arvonnassa ;) Näillä messuilla olen ollut ennenkin (koska poika asuu Turussa tai oikeestaan Raisiossa nykyään ;) ja jos sattuisin voittaan enkä jostain syystä pääsisi, niin LUPAAN lahjoittaa liput eteenpäin ...

  ReplyDelete
 22. Kiitos osallistumisesta, Tarja ja Marietta! Tillariina ei ilmeisesti osallistunut?
  Jalomielisyydestä ei valitettavasti taida saada lisäpisteitä ;-)

  ReplyDelete
 23. Räääää-äääh, sanoo Ransu eikä ollenkaan kuvittelekaan menevänsä millekään messuille. Minä ehkä kuitenkin kuvittelisin, Turuus ainakin voisin käydä. Arvontaan osallistun, siis.

  ReplyDelete
 24. Ransun ilme kyllä kertoo kaiken hänen mielipiteestään ;D

  Minä olen oikein mielelläni mukana lippujen arvonnassa .

  ReplyDelete
 25. Kiitos osallistumisesta, Intopii ja Katja! Ransusta ei tosiaan saa messuseuraa, valitettavasti. Se olisi kyllä varmaan lisännyt osanottoa tähän arvontaan ;-)

  ReplyDelete
 26. Mainiota matkantekoa. Ja kilpailuunkin osallistun.

  irma

  ReplyDelete
 27. Ihanat kisut ♥ ja osallistun arvontaan.

  ReplyDelete
 28. Mainiot kissakuvat 'puhekuplineen'.
  Ja, osallistun arvontaan!

  ReplyDelete
 29. Kiitos osallistumisesta Irma, AnnaS ja Jag på Ekholmen!

  ReplyDelete
 30. Melkoisen pätevät mainosmiehet, eikun -kissat sulla siellä! Pakkohan sitä on Tamperelaisenkin osallistua ;) Pienesti auttaa myös se, että olen sattumoisin tuon viikon Turussa ja pääsen näppärästi messuille kotiinlähteissä :) Onnekas sattuma!

  ReplyDelete
 31. Kiitos kirjasta, se tuli tässä muutama päivä sitten, mielenkiintoisia juttuja, tosin vielä en kokonaan ole ehtinyt sitä lukemaan. :)
  Ja tietenkin arvontaan myös osallistun.

  ReplyDelete
 32. Voi poikia. Kuvista tulee heti mieleen huoltoaseman mainos, jossa kerrottiin palvelua löytyvän myös takapenkin tiikereille! Sinun tapauksessasi kyytiläiset vaikuttavat aika vaativilta. Epäilen, kelpaisiko huoltispalvelu ja löytyisikö sieltä porsaankyljystä Ransulle...

  (Tämä ei ole arvontaosallistuminen.)

  ReplyDelete
 33. Onko sulla kissat autossa vapaana? Mulla alkaa kissan kuskaus kahden kodin välillä, kun mies tähtee Norjaan töihin ja kissaa ei voi jättää yksin talolle. Etukäteen jo hirvittää ajatus kissasta boxissa tunnin kerrallansa......

  ReplyDelete
 34. Mä en ole käynyt vuosiin puutarhamessuilla, mutta jos sattuisi onnestamaan arvonnassa, niin olisipa kiva käydä katsomassa millaista siellä on:)

  ReplyDelete
 35. Soisi kyllä meidänkin letkeiden kotitiikereiden olevan noin rentoja autokyydissä.

  Toinen kuolaa koko elimistönsä nestevarastot rintakarvoilleen, tuottaa käsittämättömän määrän eritteitä ja kiljuu kuin tapettava porsas. Sitä ei just autoiluteta kuin välttämättömän pakon edessä. Toinen ottaa rennommin, mutta jossain vaiheessa siltäkin menee hermot ja tulee mouru.

  Minäkään en osallistu arvontaan :)

  ReplyDelete
 36. Pirkko; Hyvä, sehän sopisi sitten loistavasti!

  Puutarhuri; Kiva, että tuli perille!

  Ella; Takapenkin tiikeri, todellakin! Ransun mielestä porsaankyljys olisi tärkein asia, mitä huoltoasemilla voisi tankata.

  Jaana; Eivät ne moottoritiellä ajettaessa ole vapaana melkein ikinä. Mutta lossi- ja yhteysalusmatkat ovat niin pitkiä. Kun olen ensimmäisessä lossirannassa, on matkaa jäljellä vielä melkein kolme tuntia, kun on useita losseja ja laiva ja niiden väleillä lyhyitä ajomatkoja. Autossani on vakiovarusteena hiekkavati, niin pojat pääsevät tällöin tarpeilleen. Tunti kopassa ei kuulosta minusta yhtään pitkältä ajalta.

  Leena; Kiitos osallistumisesta!

  Rouva Vadelma; Luulen, että tässä auttaa se, että kumpikin on pienestä pitäen tottunut autoiluun. Musti oli nuorempana kylläkin hermostunut autossa ja teki tarpeitaan sinne sun tänne, minun syliin mukaanlukien. Mutta nykyään se on onneksi rauhoittunut, vaikka purnaakin.

  ReplyDelete
 37. Harmin paikka, en voi osallistua arvontaa, sillä tuo viikonvaihde on muuhun varattu.
  Meidän Juuso inhoaa automatkailua. Metelöinnin vielä kestäisi, mutta ne kakan hajut ovat kyllä ylivoimaisia. Eläinlääkäriin se juuri ja juuri jaksaa matkustaa, mutta eipä ole pitkä matkakaan.
  Muuten kyllä kissamainen matkaseura on varmasti siitä parhaasta päästä.

  ReplyDelete
 38. Tack för dedikationen i din fina bok. Jag har bara tittat på bilderna ännu, jag skall läsa i lugn och ro senare. Jag deltar gärna i utlottningen av biljetterna till trädgårdsmässan.

  ReplyDelete
 39. Uhmaan arpaonneani. Se on maailman surkein enkä ole ikinä voittanut mitään. Mukana olen siis ja panen kaiken toivoni peliin :)

  Melkoinen irvistys oli Ransulla kuvassa :D

  Mukavaa viikonloppua!

  R&T

  ReplyDelete
 40. between; Harmi ettet pääse juuri tuolloin.

  Kiitos osallistumisesta Carita, Simm ja R&T!

  ReplyDelete
 41. Osallistun arvontaan! Pitkästä aikaa käyn blogikierroksella, on tullut hiukan taukoa. Kiinnostava messukokonaisuus, kun meitä sekä perinnekoti että puutarha kiinnostavat.

  ReplyDelete
 42. Kiitos osallistumisesta Paula! Nämähän ovat kuin teille räätälöidyt messut, hyvä yhdistelmä.

  ReplyDelete
 43. Minä, minä... mukaan kilpailuun, tahtoo maakuntamatkailla Turkuu...:)

  ReplyDelete
 44. Selvä, lisätään Tuija maakuntamatkailun ehdokasluetteloon ;-)

  ReplyDelete
 45. Automatkat on persiistä, sehän tiedetään! Osallistun mutsin puolesta arvontaan. Läpsistä! <-onnentassu

  ReplyDelete
 46. Ihania kisuja!!
  Mukana arvonnassa :)

  ReplyDelete
 47. Sulo ja Pieni ja Kaunis; Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

  ReplyDelete
 48. Mukana arvonnassa:).

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!