Thursday, 14 February 2013

Odotellaan

Kirjapakettini ei ole saapunut ja näyttää siltä, että en pääse postittamaan tilattuja kirjoja huomenna. Olen ollut yhteydessä kustantajaan, jos he osaisivat selvittää, missä paketti seikkailee.
Näin kelirikon aikaan pientä lisähaastetta logistiikkaan aiheuttaa se, että posti ei tule tavanomaista reittiä, sillä yhteysalus ei kulje nyt postitoimipaikkani Norrskatan kautta – sen sataman pitkä merenlahti on liian paksussa jäässä. Kaikki posti tulee toista reittiä, mikä toimii hyvin, yleensä. Mutta jos asialla on joku ulkopuolinen kuriiripalvelu eikä korppoolainen kuljetusyritys, joka hoitaa postin ja suurimman osan muistakin kuljetuspalveluista, tulee pian ongelmia. Kerran jos toisenkin olen saanut puhelun joltakulta kuljettajalta, joka pähkäilee, miten tänne pääsee "ovelle". No ei mitenkään.
Saariston logistiikan ymmärtäminen on ilmeisesti oma lajinsa ja jos paketissa ei ole saajan puhelinnumeroa, ajelee kuljettaja ehkä ympäri Norrskataa ja kenties nääntyy nälkään. Voi kuljettajarukkaa!

Ja voi asiakkaitani, anteeksi kauheasti! Koettakaa jaksaa odottaa ja ymmärtää.

Myös kevättä odotellaan. Lämmintä ja vetistä on, mutta kevättä ei vain kuulu. Kuuluu humps, humps, kun lunta putoaa puista ja katoilta.

Taikapähkinän nuput, joita tarkkailen suurennuslasin kanssa, eivät myöskään näytä keväisiltä. Tämä yksi on hieman raollaan, mutta sisältä pitäisi pilkistää punertavaa terälehteä... ei näy.

Kuvasin taikapähkinän tammikuun alkupäivinä, kun oli ihanan lumetonta (en kai vain toista itseäni?) ja aurinkokin pilkahti.
Odotellaan.

My books should have been delivered already but I suspect the deliveryman got lost in the muddle of the mail coming here via another island than usual, due to some thick ice in the other's harbour... a complicated matter in a way, to someone who is not used to living according to the weather conditions, as we islanders do.
All one can do is wait. The books will come, eventually, so will the spring.

26 comments :

 1. Kauniita kuvia. Hyvää Ystävänpäivää, Saila!

  ReplyDelete
 2. No jo vain on kuskeille haastetta :)
  Kyllä se pakettisi varmaan jostain löytyy..

  ReplyDelete
 3. Miten pääsee ovelle :D Toivottavasti paketti löytää pikaisesti tiensä perille! Niin on keväistä ja plussakeli saa lumet hupenemaan ja katoilta putoilee lunta isoja humpsauksia. Kevät, se on jo aika lähellä!

  ReplyDelete
 4. Paketin olinpaikka on selvitetty, se on Turun terminaalissa. Otan riskin ja lähden huomenaamulla laivalla Nauvoon toivoen, että kirjojen ja minun tiet kohtaavat siellä. Onneksi huomisessa aikataulussa on yli kolme tuntia Nauvossaoloaikaa ennen kuin laiva lähtee takaisin. Täytyy muistaa ottaa kaikki paketointimateriaalit mukaan, ja osoitteet!

  My life; Kiitos!

  Heidi-Maaria; Joskus olen huomannut, että haasteellista on. Olisi helpompaa, jos kaikkiin tilauksiin voisi määrätä kuljetusfirman, jotta se olisi se paikallinen, he usein soittavatkin, että nyt on pakettia tulossa, kun heillä on mun numero vaikka sitä ei tilauksessa olisikaan.

  Tiina; Tai siis, kyllähän tänne pääsee ovelle, mutta harvemmin pääsee enää samana päivänä pois :-D Siinä olisi kuskilla vaimolle selittämistä.
  Tjaa, minusta ei ole keväistä, vaikka on plussaa. Keväistä on sitten kun tuo himpulan märkä valkoinen mömmö häipyy ja piippoja nousee maasta!

  ReplyDelete
 5. Kyllä jaksetaan odottaa! :)

  Harmi vain sulle, kun tilauksia ei pääse lähettelemään eteenpäin...

  Mukavaa torstaita! :)

  ReplyDelete
 6. Odottaminen on joskus niin tylsää ja kevään merkkejä saa odottaa aivan kärsimykseen asti! Näen ajatuksissani, miten tiirailet tuonne nupun sisään; voisiko sinne ujuttaa semmoista mikroskooppisen pientä kameraa niinkuin lääkärit tekevät tähystäessään ihmisten sisuskaluihin?!? Kirjaasi odotan kyllä jo melkoisen malttamattomana, mutta pysyn housuissani ja odotan kiltisti.

  ReplyDelete
 7. Kaisa ja Maria; Lähden kuitenkin kohtaloa uhmaten huomenna aamulaivalla Nauvoon, sillä kirjapaketin pitäisi jo olla Turun terminaalissa. Eli ehkäpä se peräti saapuu huomenna Nauvoon puolenpäivän aikoihin, kun minäkin olen siellä ;-)
  Ilmoittelen sitten illalla miten kävi, kun olen takas kotona!

  Maria; Sellainen kirurginkamera on NEROKAS ajatus! Pakko saada ... puutarhurin must-väline :-D

  ReplyDelete
 8. Ei ole helppoa kirjailijan elämä saaristossa ;) Hyvää kannattaa odottaa, eik se niin mee!

  ReplyDelete
 9. Kyllä hyvää jaksaa odottaa, olen siitä melkoisen varma:)

  ReplyDelete
 10. Hyvää ystävänpäivää! Vaikka odottavan aika on joskus pitkä (piippoja odotellessa, kirjaa myös), olen varma että odotteluaika vain lisää iloa kun viimein odotus on loppunut!

  ReplyDelete
 11. Tuo taikapähkinäsi on ihana ja muistan pulleat nuppukuvat viime keväältä !

  Kyllähän hyvää kannattaa odottaa :)

  Ja hyvää ystävänpäiväniltaa sekä
  rauhallisia unia ;)

  t.Leena ja Pojat ( Kaapokatti tänään 8 vuotta, meillä on pirskeet)

  ReplyDelete
 12. Tuskinpa tilaajat hermojaan menettävät näin pienestä viivästyksestä.
  Täällä on lupaavasti tänään satanut vettä,toivottavasti sitä tulee lisää ja lumet sulavat sen myötä :)

  ReplyDelete
 13. Pirkko; Joskus tulee mietittyä, miksi ihmeessä perustin nettikaupan tällaiseen paikkaan!

  Myrsky; Kiitos, toivotaan näin.

  Mamma N; Positiivinen ajattelu kunniaan!

  Leena ja Pojat; Hyvää syntymäpäivää teille! Taikapähkinä on niin ihana, viime keväänä se avasi ensimmäiset kukat tästä tasan kahden viikon päästä.

  Katja; Ehkä ei sitten tilaajat, mutta omat hermot menee :-D
  Toivotaan että lumi häviää, minusta se on vain vettynyt mutta ei vielä pienentynyt.

  ReplyDelete
 14. Ihania kuvia ! Kevään ja kasvun etenemisen seuraaminen on niin kiehtovaa, vaikkakin kärsimättömälle nyt tuskaa ; )
  Kävin tänään pihalla kuvaamassa. Meillä on paikoitellen lunta ainakin 60 cm... ja juuri siinä kohdassa, mihin piti rämpiä.
  Teillä siellä postinkulku on vähän kuin jännä seikkailu... siis kiehtovaa, näin sisämään asukkaan näkövinkkelistä ; )
  Hyvää ystävänpäivää !

  ReplyDelete
 15. Kevät onkin varmaan haasteellista siellä saaristossa.
  Mukavat kuvat.
  Kestävyyttä sinulle.♥

  ReplyDelete
 16. Sariw; Niin, etenemisen seuraaminen olisi kiehtovaa jos etenemistä tapahtuisi! Mitä, minäkö kärsimätön. No joo, kukapa ei olisi. Valkeaa mössöä on jo enemmän tai vähemmän katsottu kohta kolme kuukautta, aargh! Siis pidempään kuin kesä kestää. Mäh ja päh.
  Saaristossa asuminen on varmaan eksoottista muille, mutta on tämä joskus aika ärsyttävää. Jos olisi lomalla, ei haittaisi, mutta asioiden ja töiden hoitaminen saisi sujua helpommin.

  Sylvi; Kiitos, kyllä tämä tästä, asioiden junnaaminen vain hermostuttaa, kun haluaisi jo saada tilaukset postiin niitä odottaville.

  ReplyDelete
 17. Ihan liikuttavaa, että odotat ensimmäisiä kevään merkkejä taikapähkinästäsi suurennuslasi kädessä. Nyt joudut odottamaan vielä kirjaasikin saapuvaksi, että saisit postitettua tilaajille.
  Hyvää ystävänpäivän myöhäisiltaa sinulle!

  ReplyDelete
 18. Voih mainitsit Norrskatan, ollappa siellä nyt! Saaristoikävä iski taas tuhannella voltilla... Ja näin sesongin ulkopuolella kun siellä on vielä niin taivaallisen rauhallista!

  t Leena

  ReplyDelete
 19. Paula; Kiitos! Pakko sitä kevättä on suurennuslasin kanssa kytätä, kun muuten ei mitään näy eikä kuulu (eikä kyllä sen lasin kanssakaan, mutta ainakin on yritetty).

  Leena; Hmm, taitaa olla kaukokaipuuta rinnassa. Minä taas tekisin mitä vain ollakseni vaikkapa Englannissa, missä lumikellot kukkivat nyt täyttä päätä ja narsissit seuraavaksi. Aaarrrrrrggggh!

  ReplyDelete
 20. Niin, kaikella on puolensa ja puolensa. Taitaa olla ikuinen riesa se ihmisen kuvitelma siitä, että ruoho on vihreämpää aidan takana.

  tv Leena

  ReplyDelete
 21. Kyllä se kevät tulee, vastahan tässä ollaan helmikuun puolessa välissä. Saaristoelämä tuo näköjään elämään ihan omanlaisiaan haasteita: "kuka tuo postin tänään vai tuoko laisinkaan."

  ReplyDelete
 22. Leena, hyvin sanottu. Ja helposti menevät ne ruusunpunaiset lasit päähän. Oli minullakin kauhea kaipuu Suomeen kun asuin ulkomailla, ja onneksi edelleen ymmärrän ja näen miksi. Mutta kaikissa paikoissa on puolensa, yhtä hyvin olisi voinut asettua vaikka Ulko-Hebrideille ;-) Mikään ei tosiaan ole pelkästään hyvää tai huonoa.

  between; Joo, kahden viikon päästä on jo asiat paremmin. Tajusin tänään, että helmikuu on jo yli puolessavälissä, kun ollaan 15. päivässä! Hei jihuu! Ja talvipäivänseisauksesta, siitä kauheasta pimeästä kaivonpohjasta, on kohta 2 kuukautta! Se vasta jihuu onkin!!
  Heh, juu, on niitäkin päiviä kun käteen osuu tyhjä arpa ;-)

  ReplyDelete
 23. Toivottavasti kevät ei tule ennen kirjalähetystä! No, me uskotaan, että saat kirjat pian! Läpsistä, ilotassu!

  ReplyDelete
 24. Kiitos Sulo! Kyllä kevät olisi saanut tullakin, mutta kirjat ehti ensin!

  ReplyDelete
 25. Ai ne kirjat tuli jo, fantsua! Meidän mutsi menee viikonloppuna käymään keskustassa ja aikoo hankkia opuksen. Toivottavasti siinä neuvotaan, kuinka kasvatetaan meille herneitä ja paprikoita.

  ReplyDelete
 26. Joo, kirjat tulivat tänään Nauvossa rekka-autossa vastaan! Onnistuneita herneen ja paprikan kasvatuksia teille ;-D

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!