Monday, 26 December 2011

Sisällä

Messinkitähdestäni paloi lamppu enkä ollut huomannut hankkia varalamppua. Niinpä ripustin valosarjan verhotankoon, ihan kaunis valo näinkin.
Tänään en ole saaressa, vaan tulin aatonaattona kaupunkiin viettämään joulun äitini kanssa. Saa nähdä mitä myrsky on tehnyt kun pääsen parin päivän päästä takaisin kotiin.
Myrskyisä alkutalvihan tämä on ollut ja lipputankokin kaatui jo viime vuonna, joten en odota suurempia tuhoja. Matkapuhelinyhteydet tuntuvat olevan poikki, kun en saa yhteyttä ystäviin.

Varauduin myrskyyn kiinnittämällä ikkunat paremmin, yksi oli jo lähes pudonnut paikoiltaan muutaman viikon takaisissa myrskyissä, onneksi verho piti sen pystyssä. Sisäikkunat ovat nimittäin vain paikoilleen nostettavaa lajia, jotka kiinnitetään kiilaamalla ne reunoistaan karmiin naulan avulla. On niitä aiemminkin mennyt rikki, kun kunnostus on kesken niin en ole niitä niin tarkasti kiilannut ja paperoinut paikoilleen.

Tuulet ovat jo kertaalleen nostaneet peurasuojaverkkoja pois paikoiltaan kasvien ympäriltä, vaikka kukin verkko on tuettu kolmella seipäällä. Ehkä ne ovat taas kumossa.

Nyt on paras olla sisällä.
Turvallista tapaninpäivää!

Today there's a great storm, bigger than most years. Better stay indoors.

16 comments :

 1. Tehdään juuri lähtöä Roomaan, mutta mieli on saaressa: liekö katto tallella, minne huusi on tällä kertaa lennähtänyt, onko puita kaatunut...

  ReplyDelete
 2. Vai lentävä huussi! Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Ja toivottavasti myrsky jo laantui eikä häiritse lentoja.

  ReplyDelete
 3. Oli myös aika metkaa käydä kävelyllä rannassa, katsomassa kuinka aallot lyövät aallonmurtajaa vasten ja välillä ylikin. Ja tuuli auttoi meitä hyvinkin kotimatkalla:)

  ReplyDelete
 4. Pojat näyttävät mallia! Sisällä on hyvä olla - ainakin tänään.

  ReplyDelete
 5. Pitkästä aikaa blogikierroksella. Täällä kans tuulee, koko ajan odotan milloin menee sähköt poikki. Vaikka ei taideta päästä etelän myrskylukemiin.
  Ihanan tonttukortin olet löytänyt.
  Mukavaa loppu vuotta!

  ReplyDelete
 6. Kuulemma jossainpäin Suomea myrsky oli irrottanut katon kanalasta ja lennättänyt sen tielle. (Voi kanaparkoja, viluhan niille tulee.) Parempi ottaa Sailan kissapojista mallia, pysyä kotona ja jättää Tapanintanssit väliin!

  (Ja taasen kerran täytyy huokailla miten ihana miljöö saaristossa on. Ja tällä kertaa sisätiloissa.)

  ReplyDelete
 7. Myrskyä voi pelätä tai ihailla, kukin tyylillään ;-)
  Sisällä on aina kiva olla kun ulkona on kurja ilma! Toivottavasti kanatkin pääsivät jonnekin tuulensuojaan.

  ReplyDelete
 8. Hurja myrsky. Meillä puutalossa sähköt poikki. Kämppä alkaa kylmetä eikä vettäkään tule, kun pumppu ei nosta ylös. Toivottavasti teillä saaressa kaikki ok. Pysytellään sisätiloissa, sulla ihanan idyllisen näköistä saaressa :)

  ReplyDelete
 9. Sinä ja kissat tulitte aamulla ensimmäisenä mieleen kun heräsimme myrskyn tuiverrukseen sähköttömässä talossa. Olipa mieluista kuulla että olet kaupungissa "turvassa". Täälläpäin ei pahempia vaurioita, myrsky ehti laantua ennen kuin ehti tänne sisämaahan. Sähköt poikki muutaman tunnin, mutta sellaisesta kyllä selvitään :)

  ReplyDelete
 10. Voihan pehva, kun talo kylmenee ja vettäkään ei tule. Onneksi ei ole pakkasta, muuten pumpun jäätymisestä pitäisi jo kantaa huolta, kun ainakin minulla sitä pitää sulana sähköllä toimiva kaapeli ja pakkasvahti.
  Mulla on varalla juomavesisanko, jolla nostan kaivosta vettä jos pumppu ei toimi, onko teillä Tiina mitään keinoa? Tai voitteko käydä hakemassa vettä jostakin?

  Toivon todella, ettei mitään ikävää ole sattunut kotonani, kun en ole paikalla. Mahdolliset rikki menneet asiat olisi hyvä saada korjattua ennen kuin pahempaa pääsee sattumaan.

  Puuhellat ja -uunit ovat maailman paras keksintö :-)

  ReplyDelete
 11. Turvallista tapaninpäivää sinnekin! Täällä Savossakin on tuuli katkonut mm. puita ja sähköjä, mutta omalle kohdalle ei onneksi ole vielä mitään sattunut. Toivottavasti saaressakin on kaikki kunnossa hirmumyrskystä huolimatta.

  Loppukaneetista olen aivan samaa mieltä: Sää on juuri sopiva kissojen vieressä kellotteluun :)

  ReplyDelete
 12. Me ollaan nyt täällä rivitaloilla, kun täällä pelaa sähköt ja vettäkin tulee. En muutenkaan juo kaivon vettä puutalolla, kun se on jotenkin epämääräisen hajuista ja näköistä. Peseydyn kylläkin sillä. Pitää siis oleilla täällä sivistyksen parissa, kunnes tilanne normalisoituu.

  ReplyDelete
 13. TOivottavasti Saaripalstalla on kaikki hyvin. Keittiökuva kera mietteliään Mustin on tosi tunnelmallinen ja tuo kupu, aah!

  ReplyDelete
 14. Niin, toivottavasti kaikki on ok! Kyllä oli kovin myrsky minkä muistan!

  Terkkuja söpöliinikissoillesi!

  Kram!

  ReplyDelete
 15. Toivotaan ettei ole pahempaa tuhoa tehnyt.
  Turvallista Tapanininpäivän iltaa sinne teille!

  ReplyDelete
 16. Kiitos kommenteista ja toivotuksista!

  Ella; Voi hiisi, kommenttisi oli mennyt roskapostikommentteihin! Pitääkin olla tarkkana, tähän asti bloggerin roskaviestitunnistus on toiminut tosi hyvin. Mulle tulee kommentit myös sähköpostiin joten osasin käydä merkkaamassa viestisi ei-roskapostiksi. Höh! Mistä lähtien Ella on muka ollut roskapostien lähettäjä? Onko sulla jotain salaisia bisneksiä?? ;-D
  (Tai jos Ransu on käynyt koneella ja yrittänyt räpeltää Ellan ja Unnan Todella Tärkeiksi Kommentoijiksi mutta painanut jotakin väärää nappia, näin siinä on täytynyt käydä)

  Tiina; No sepä hyvä! Juu, en minäkään joisi kaivovettä ennen kuin se on tarkistettu, kun mulla on rengaskaivo niin se pitääkin tarkistaa muutaman vuoden välein. Mutta peseytyähän voi tietysti, vaikka vesi olisikin vähän sameampaa.

  Maria; Kiitos, eiköhän. Sain jo puhelinyhteyden ystäviinkin saaristossa. Musti huojuu tuossa ikkunan ääressä kuin Samurai takan edessä ikään!

  Pia; Tack! Oli varmaan hurja myrsky, pääkaupunkiseudulla ei enää niin hurja (kai).

  Sylvi; Kiitos, teilläpäin taisi pyyhkiä myös rajut tuulet maan yli. Toivottavasti mitään ikävää ei sattunut.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!