Monday, 12 December 2011

Koira tuli taloon

Nukketaloon, pitää tarkentaa, ennen kuin Ransulle alkaa sadella myötätuntopostia ja sijoituskotiehdotuksia. Blogin pitkäaikaisille lukijoille on varmaan selvää, että Ransun mielestä koirat ovat kissakunnan vihollinen nro 1.

I got a wonderful felted dog for my dolls' house – made after a real-life Spanish rescue dog named Tango.

Naisten joulumessuilla viereisen pöydän myyntipaikalla olivat kaksostytöt, jotka olivat tehneet uskomattoman taidokkaita koiria villasta neulahuovuttamalla – ihan kuin oikeita koiria! Siinä oli kymmeniä rotuja, värit, asennot ja ilmeet juuri niin kuin pitää. Koirat vain olivat vähän liian isoja nukketalomittakaavaan (1:12).
Asiaa tiedustellessani tytöt sanoivat, etä on heillä joku pienempikin ja toivat sen seuraavana päivänä messuille. Saanko esitellä: Tango! Tämä koira on tehty viimeistä toisen etutassun valkoista pilkkua myöten heidän perheensä oikean Tango-koiran mukaan, joka on Espanjasta tuotu löytökoira. Tango on kuulemma varsinainen tohvelisankari ja antaa koirien ja kissojen pomottaa mielensä mukaan – tämä oli tärkeä ostokriteeri, sillä nukketalossanihan asuvat jo kissa-asukkaat Hercule ja Miss Marple, jotka varmasti arvostavat kiltteyttä.
Tango on nukketalomittakaavassa silti vähän oikeaa kokoaan isompi, aika kookas koira, mikä ei haittaa sillä pidän "oikean koiran" kokoisista koirista, sellaisen hankkisin itsellenikin, vaan jos Ransulta kysytään niin en hanki!
Tango viihtyy ruokasalin takan lämmössä, toistaiseksi eri huoneessa kuin Hercule ja Miss Marple, varmuuden vuoksi. Huomaa takanreunuksen jouluköynnös ja joulupallot, jotka ovat ilmestyneet sinne sitten viime kuvien! Nukketalossa alkaa olla joulunaika.

Tytöt olivat myös tehneet maailman upeimman Totoron, joka minun oli pakko saada heti ensimmäisen päivän alkajaisiksi. Tämä Totoro on noin 6 cm korkea ja tulee ehkä myös asumaan nukketalossa, josta on kehkeytymässä varsinainen omituisten otusten talo (mitä en pistä lainkaan pahakseni). Huomaa lehti korvassa, maaninen ilme ja pitkät helmet kynsinä!

39 comments :

 1. Taas toit hyvän mielen postauksellasi. Taidokkaita Tango ja Totoro, kivat nuo minikodon joulukoristeet ja vielä huokaus Ransun puolesta, pieni pelko jo piiphati otsikon jälkeen mielessä.

  ReplyDelete
 2. Kiva kuulla, Elämäni matkat! Ransulla on kaikki hyvin, vetää sikeitä parhaassa nojatuolissani tällä hetkellä ja unelmoi maailmasta, jossa ei ole koiran karvaakaan ;-)

  ReplyDelete
 3. Hih, kieltämättä ensimmäinen ajatus oli että koirakaverukset ovat Ransun ja Mustin hoitoon tulleet...
  Nukkutalossa onkin tapahtunut kovasti muutosta viime näkemäni! Voi vitsi se onkin Ihana!! Joulua ja kaikkea!

  ReplyDelete
 4. Tuollainen virnistelevä Totoro olisi erittäin tervetullut tähänkin taloon. Ei jätä kylmäksi. Huovutettu mäykky meillä jo asuu.
  Sensijaan ne kissat...

  ReplyDelete
 5. Oijoi. Mykistävää taituruutta.

  ReplyDelete
 6. Totoro on kuin Muumilaakson Haisuli, ovatkohan sukua, näyttävät yhtä pelottavilta?

  ReplyDelete
 7. Hieno toi kristalli katossa.

  ReplyDelete
 8. No huh sentään, täällä jo Onnin kanssa ehdittiin huolestua, että ei kai koirahoidokit taas ole tulleet häiritsemään Ransun jouluvalmisteluja!
  Tuollaiset kristallikruunun alla loikoilevat nukkekotikokoiset villakoirat ovatkin ihan harmittomia!
  Taas sain uutta tietoa minäkin, piti käydä Wikistä katsomassa,että mikä tuo Totoro on miehiään. Sellainen pehmolelu kun on muutaman vuoden istuksinut Teekkarin kirjahyllyssä :)
  No, taannoin meidän pojat olivatkin kovasti Anime-harrastuksen pauloissa.....

  ReplyDelete
 9. Totoro on ainakin ilmeestään päätellen kotiutunyt hyvin ja on (suorastaan vinksahtaneen) tyytyväinen uuteen kotiinsa. :D Toivottavasti koirakin saa olla rauhassa, vaikka on joutunut kahden kissan kämppikseksi. Tai Ransuhan voisi kertoa, että joskus jo yksi kissa riittää siihen, että koirat saavat tuta, kuka täällä asui ensin ja kuka täällä hallitsee.

  Ihania löytöjä ja sopivat loistavasti nukkikseen!

  ReplyDelete
 10. Minäkin jo ehdin peljästymään että onko se Saila ottanut koiran kotiin Raivo-Ransun mielipahaksi. Onneksi ei. Lutuiselta tuo Tango kyllä näyttää, ja varmasti sillä on hyvät oltavat Miss Marplen ja Herculen kanssa jos siinä on tohvelisankarin vikaa. Totoro olikin minulle kokonaan uusi tuttavuus. Voisiko Totorolle löytyä asuinpaikka nukkekodin katolta?

  ReplyDelete
 11. Nukketalossa alkaa tosiaan olla joulunodotusta, siellä on kovasti paljon tunnelmallisempaa kuin omassa kodissani ;-)

  Virnistelevä Totoro oli rakkautta ensi silmäyksellä, joka vain syveni kun tutkin hienosti tehtyä Totoroa lähemmin. Lempparihahmoni ko. elokuvasta on kylläkin - ja tietysti - valloittavan surrealistinen kissabussi!
  Totoro on oikeasti lempeä hahmo, vaikka voi vaikuttaa pelottavaltakin. Hän asuu metsän suuressa puussa, joten en tiedä, miten viihtyy urbaanissa nukketalossa. Luulen, että kun joskus tulevaisuudessa teen minipuutarhaprojektin, saattaa Totoro muuttaa sinne. Nukketalon kattokin voisi olla hyvä paikka, mutta se on kovin kalteva. Siellä ei ainakaan tulisi Totorolle ahtaanpaikankammoa.

  Ransu kiittää sympatioista ja lähettää kaikille sellaiset terveiset, että meille ei oikeilla koirilla ole mitään asiaa!

  ReplyDelete
 12. Aivan mielettömän mahtava Totoro! Totoro on vielä niin otollisen muotoinenkin huovutettavaksi, kissabussin mahtavalle monimutkaisuudelle ei oikein tee oikeutta kuin animaatio :) Onnea uusista asukeista!

  ReplyDelete
 13. Olet tosiaan päästänyt jouluisenpuolen itsestäsi valloilleen nukkekodissasi ;D Siitähän oli aikaisemminkin puhetta, että nukkekeotiharrastus antaa mahdollisuuden toteuttaa asioita, joita ei omassa kodissa tulisi ehkä edes harkittua. Hienot huovutustyöt tosiaan, Haisuli mullekin tuli mieleen ja jotenkin koko nukketalo henkii sitä aitoa ja alkuperäistä Tove Janssonin luomaa muumitalon henkeä.

  ReplyDelete
 14. Totoro näyttää ihan siltä, että se saattaa tehdä pikku temppuja talossasi;)

  ReplyDelete
 15. Voi jestas, mitä pikku otuksia sinulla siellä nukketalossa onkaan.... ; )

  ReplyDelete
 16. Tuo viimeinen kuva kyllä pelasti mun päiväni :D

  ReplyDelete
 17. Eikös olekin mahtava Totoro! Sen tekijät kyllä tekivät sitten kissabussinkin, kun sen heille mainitsin, mutta se ei päätynyt minulle - nukketalooni kun ei oikein mahdu Totoro-aiheista teemapuistoa ;-)
  Totoro saattaa tosiaan yön hämärinä tunteina keksiä kaikenlaista jekkua!
  Kiitos nukketalokehuista. Olen ihan otettu Tove Jansson -vertauksesta.

  ReplyDelete
 18. Nyt kyllä harmittaa, kun en ehtinyt tuonne joulumyyjäisiin, kun siellä on ollut nähtävästi kaikenlaista ihanaa kaupan itselle ja lahjaksi! :)

  Mutta onneksi tuo koira on tällä kertaa vain minikokoa, että saa Ransu olla rauhassa! ;)

  ReplyDelete
 19. Mahtavat huovutuselukat :)
  Kyllä on löytökoira ( siis tyttöjen) saanut hyvän kodin, kun oikein pääsee malliksi.
  Ja onneksi tarkensit heti alussa, mistä on kyse ;)

  Suloinen nukkekoti!

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 20. Onpa hieno löytö, varsinkin kun koiralla on ihan oikea esikuva. En ole koskaan Totorosta perustanut, mutta tuo on aivan mainio! Koko nukketalo on tietysti myös ihanan tunnelmallinen ja taidokkaasti sisustettu.

  ReplyDelete
 21. Heidi; No voi harmi! Nuo käsityömyyjäiset ovat kyllä ihan mahtavat. Tällä hetkellä on Helsingissä Vanhan ylioppilastalon joulumarkkinat 22.12. saakka. Moni myyjä on sama kuin tuolla Naisten joulumessuilla missä olin.

  Leena ja Pojat (ja tyytyväiset, jouluhömpsyt saavat sukulaistytöt); Sellaisen käsityksen minäkin sain, että Tango on saanut varsin hyvän ja eläimiä ymmärtävän kodin.

  Mindy; Olen Miyazaki-fani, mutta Totoro ei minullakaan kuulu ihan lemppareiden kärkeen, paitsi kissabussin osalta ;-)

  Kiitos ihanista nukketalokehuista!

  ReplyDelete
 22. HAU HAU JEE! Koira pitää talossa olla, vaikka oliskin nyhverö!

  ReplyDelete
 23. Niin on. Eläimiä pitää olla :-)

  ReplyDelete
 24. Kyläsaaren kierrätyskeskuksen myymälässä on semmosii juttuja mitkä on ihan kuin räsymattoja nukketaloon. Miniatyyri-räsymattoja - ohut kude, pikkutalon mitat.. en tiiä miksi ne on tarkoitettu oikeasti, mutta sä tulit ekana mieleen kun niitä katteli. Jos käyt huudeilla, käypä kattoo löytyykö mieluista väriä :-)

  ReplyDelete
 25. Joo, räsymattoja myytiin myös mm. nalle- ja nukkemyyjäisissä, mutta en ole vakuuttunut että sellainen sopisi mun nukketalon tyyliin. Olin ennemminkin ajatellut tehdän jonkun ristipistomaton. Nå pitääpä käydä katsomassa joskus kun käyn Kyläsaaren suunnalla. Kiitos vinkistä!

  ReplyDelete
 26. ...ja saihan huopahauvakin toki hyvän kodin ;)

  Menen toisen karvaserkkutytön ( oon itse antanut kissanmintut pihalle ja onneksi systeri on kuivattanut ne)luokse täyttämään ommellut joulukalat mintulla nyt viikonloppuna...
  Nimittäin kotona nuo täyttöpuuhat on rasittavia...mintut viedään käsistä...huuto ja mekkala on hirveätä, kissat pitäisi eristää jonnekin.
  Valeriaana oli sellasta kamaa, että kissat kävivät toistensa kimppuun.¨
  Ihan oikeasti tulivat erittäin aggressiivisiksi siitä höpöheinästä.
  Ystäväni mettiskissat ( 5 typyä) sen sijaan sievästi nuoleskelivat omia valeriaanapatukoitaan ;9

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 27. Hui, onpa hurjaa :-D Istutin nyt syksyllä ensimmäisen pienen kissanmintun taimen, eivätkä kissani ole toistaiseksi kiinnittäneet siihen mitään huomiota ainakaan niin että olisin huomannut. Mutta ei niitä kissanminttulelutkaan yleensä houkuta, paitsi jotkut harvat, kai se voi riippua mintun vahvuudesta tai tuoreudestakin. Valeriaanasta en tiedä, ollaanko me sitä koskaan kokeiltukaan! (Enkä tiedä uskallanko edes ;-))

  ReplyDelete
 28. Sisä- ja ulkominttu ovat ainakin meillä ihan eri asioita. :) Sisätiloissa kuivattu minttu saa aikaan vimmaa, hulluutta ja tappelua, mutta ulkona se on vain mieluista ruokaa. Ihan pienenä Cisu yritti kieriskellä ulkona istutusta odottavien kissanminttutaimien päällä, mutta nyt molemmat kissat vain työntävät päänsä mintun sekaan, nuuhkivat ja nassuttavat tyytyväisinä.

  ReplyDelete
 29. Odotan mielenkiinnolla, josko Musti ja Ransu nassuttavat sitten ensi kesänä!

  ReplyDelete
 30. Epäilen, että tuon Rekun Ransukin hyväksyy!

  ReplyDelete
 31. Aivan upea talo - kaikkine otuksineen.. Mistä olet talon hankkinut..? Otukset ovat huovutettuja..?

  ReplyDelete
 32. Wow... Totorosi on aivan ihana!
  "Se oli näääiiiin iso ja se röhisi ja puhisi..." kuten se pieni tyttö elokuvassa sanoi. Elokuva on muuten yksi lasten lemppareista.

  ReplyDelete
 33. Naukulan Mamma; Ransu ei taida edes tietää koko koirasta! Laitoin sen heti nukketaloon ja sattuneesta syystä en pidä nukketalon etuovia lainkaan auki paitsi sitä katsellessani tai sisustaessani.

  RosaG; Kiitos! Totoro ei vielä ole kotiutunut, vaan viettää aikansa nukketalon viereisellä pöydällä. Talosta on vasta valmiina alakerran huoneet eli keittiö, eteinen ja tuo halli/ruokasali näissä kuvissa. Ostin sen viimevuotisista nalle- ja nukkemyykäisistä Helsingissä, mutta samaa mallia myyvät varmaan monet. Talo oli osissa, valkoista mdf-levyä. Tuo koira ja Totoro ja toinen kissoistani on huovutettuja, yksi kissa, jonka ostin Pietarista, on ommeltu ja sen raajat liikkuvat!

  Jag på Ekholmen; Kiitos! Voin kuvitella, että Totoro on lasten suosikkileffa. Minun suosikkini Hayao Miyazakilta on Henkien kätkemä - aivan uskomaton, kuin silmät auki nähty fantasiauni.

  ReplyDelete
 34. Sinäkö sitten OSTIT koiran sinne? No, Tango kuulostaa Herkuleksen ja Janen kaveriksi ihan passelilta tyypiltä. Tuo Totoro on kyllä... ihan yhtä jännittävä kuin se karmea kissannäköinen mikälie aiemmassa postauksessasi, jota Ransun näköiseksi väitit.

  Ehkäpä talossasi ei asukaan todellisuudessa ketään "jotka ovat ulkomailla", vaan se onkin house of peculiar living creatures.

  ReplyDelete
 35. Jotenkin tuo luonnehdinta kuulostaa omalta ja erittäin kivalta! Kyllä minä pari päivää niitä uskomattoman hienoja koiria katseltuani... en enää voinut vastustaa.

  ReplyDelete
 36. Totoro on paras:D Jos Ransua ei nyt oteta lukuun:) Ihania kukkia. Minun jouluruusu kukki, mutta nyt näyttää, että se loppuu ennen joulua. Voi kun toivoisin, että osaisin sen säilyttää ensi vuoteen.

  ReplyDelete
 37. Totoro on valloittava :-)
  Toivottavasti jouluruususi kestää. Parhaiten se säilyy ulkona mutta niin, etteivät juuret täysin jäädy - havunoksia tms. päälle.

  ReplyDelete
 38. Kiitti vinkistä, mutta nyt se on pakko yrittää pitää sisällä hengissä. Vien sen viileimpään huoneeseen, vaikka sopivan viileää ei nyt olekaan.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!