Saturday, 10 December 2011

Me niin odotetaan

Olisipa jo kevät!
Kävin kurkkaamassa Marian koti ja puutarha -blogin päivitystä ja siellä olivat sanat kuin omasta suustani. Voi kevät, tule jo!

I'm soooooo missing spring! Never mind Christmas, who needs it anyway? What we need is spring, butterflies, the heady scent of maple flowers, and sun, sun, sun!

Tai Mustista en ole ihan varma, Musti vaikuttaa tyytyväiseltä kaikkeen paitsi kaupungissa olemiseen. Puuterilumi olisi varmaan Mustin mielestä kiva yllätys, siinä pääsisi peuhaamaan.
Mutta minä ja Ransu... meillä on sama toive: puhkeavat lehdet, tuoksut, lepattavat perhoset, pörräävät kimalaiset!
Näissä kuvissa Mustin takana näkyy pilkahdus ...

... esikkopeltoani toukokuussa ♥
Toukokuu on ehdottomasti lempikuukauteni. Silloin ei tarvitse edes nukkua tai syödä (melkein), voi elää pelkästä valon määrästä ja kasvun ihmeestä!

May is absolutely my favourite time of the year.

Punakukkainen tarhajouluruusu on viihtynyt esikkopellossa niin hyvin, että istutin sille tänä syksynä kolme kaveria. Voi kevät, tule jo, tule jo tule jo!

29 comments :

 1. Ihan samalta minustakin tuntuu! Olen kevätkaipuussa katsellut viime vuotisia puutarhakuvia, se auttaa.. ainakin vähäsen:) Ihanan punainen tuo jouluruusu esikkomeressä.

  ReplyDelete
 2. Voi ei vielä, minä haluan nauttia talvesta ja lumesta.
  Lasten kanssa on hauska peuhata puhtaassa lumessa.

  ReplyDelete
 3. Vaikka minä nautin ihan suunnattomasti keväästä ja kesästä, pidän talvestakin, ainakin kun se on kunnollinen, lumineen ja pakkasineen. Toki lueskelen kyllä haaveillen puutarhakirjoja, joulukirjojen ohessa;)

  ReplyDelete
 4. Heti joulun ja uuden vuoden jälkeen saisi tulla kevät! t. Joulufanit Naukulasta

  ReplyDelete
 5. Ei lunta, ei joulua, vain kevät ja kesä, kevät ja kesä, loputtomiin. KIITOS!

  ReplyDelete
 6. Kevät kiitos kyllä kelpaa! Noi kisukuvat taattua postikorttikamaa, upeita!

  ReplyDelete
 7. Leena; Voin kuvitella - pihallasi on niin ihania kevätkasveja!

  Sylvi; Niin... minusta talvessa kun ei ole paljon nauttimista. Remonttienkin kannalta se on ihan surkeaa aikaa, kun ei näe eikä tarkene.

  Pioni; Talvi ei ehkä olisi niin paha jos se kestäisi vain hetken mutta kun se kestää aivan liian pitkään!

  Naukulan Mamma; Niin, makunsa kullakin. Hyvää joulunodotusta!

  Jokke; Veit sanat suustani! Tai, oikeastaan pidän myös syksystä, tai pitäisin, jos sen perään ei tulisi talvea. SE pilaa koko syksyn.

  Viivi; Niin ja teidänkin tytöt varmaan tykkäisivät kevätauringon SÄTEISTÄ!

  ReplyDelete
 8. Lisää näitä Mustin kuvia, please! Mustihan oli elokuun kalenteripoikana ja jäi meidän matten mieleen "dark and brooding hero" tyyppisenä komistuksena<3

  Kevät tulee vääjäämättä, mutta pari viikkoa lunta ja kuivaa pikkupakkasta olisi mahtavaa. Veikkaan että Mustikin tykkäisi lumesta ja ymmärtää myös visuaalisuuden päälle - musta kissi lumella on täynnä hienoja kontrasteja.

  ReplyDelete
 9. Voi Musti, kyllä olet uljas!
  Kauniit kuvat melkein sattuu.
  Kevättä odotetaan meilläkin, itämaiset kissat ei lainkaan viihdy ulkosalla näillä ilmoilla, vaikka lunta on vasta aavistus.

  ReplyDelete
 10. Keväthän alkaa heti 27.12.,kun joulunpyhät on ohi!
  Ainakin noin henkisessä mielessä.

  Nyt ihan otsikon ohi kysymys, kun oon ollut ite niin ajattelematon..
  onko sinulle jemmassa kuivattua kissanminttua ( puodissa en nähnyt)ostettavaksi ?
  Parille karvamurulle on lahjat tekeillä ja MINTTUA ei löydy !
  Apua, kurnau, miau ja MAU!

  Jos ei Sailalla ole...löytyisikö joltain lukijalta ?
  Hinnasta sovitaan ;)

  t.Leena ja Onni, Kaapo ja Papu & Sylvi-ja Hiljakarvaserkkutypykät

  ps.joulu pilalla, jos ei saa kissanminttuhömpsyjä

  ReplyDelete
 11. Ei kun syksy, talvi, syksy, talvi, kevään ja kesän voi unohtaa kokonaan. ;) Paitsi kukat ei kyllä kuki syksyllä eikä talvella, mutta...

  ReplyDelete
 12. Sain niin kauhean raivontunteen tänä aamuna yrittäessäni kolata lunta työhuoneen oven edestä, että yhdyn täysin tuohon toiveeseen. Tulisipa jo kevät.

  ReplyDelete
 13. O-ou, täällä minä valitan ja jossakin on jo LUNTA!
  Juu jos saa suoraan sanoa, ja kai omassa blogissa saa, niin pikkupakkaset ja lumet saisi minusta työntää... työntää... öh, no, vaikka järveen.
  Salaa ja järjettömästi toivon, että nyt syksyllä istuttamani taikapähkinä kukkisi jo tammikuussa niin kuin Englannissa...

  Musti on tosiaankin tumma, komea, kohtelias, kaunis, hyväkäytöksinen, harkitseva ja itsekseen asioita pohtiva mutta myös hellyydenkipeä. Täydellinen kalenteripoika siis ♥ Hienoa että muutkin sen huomaavat!

  Leena ja hömpsyjä odottelevat misut; Voi hiisi, ei minulla ole kissanminttua! Ei puodissa eikä tiskin alla. Toivottavasti jostakin löytyy.

  ReplyDelete
 14. Uljas Musti! Musti on komea kuin mikä. Ja (Tuutusen sanoin:) lisempää Mustin kuvia, kiitos!

  Täälläkin ollaan samalla mielellä: Waiting for the spring! Valitettavasti ennen kevättä täytyy kärvistellä tulipalopakkaset ja metrin lumikinokset. (Blääh)

  ReplyDelete
 15. Niin on :-)
  Mutta hei, tänä talvena ei tule tulipalopakkasia eikä metrikinoksia! Ei tule! Ei tule!!

  ReplyDelete
 16. Talvesta en minäkään tykkää, viime viikkojen ajokelit ovat olleet aivan hirveät!!! Joulua voisi mielestäni olla useamman kuukauden ja sitten voisikin tulla jo kesä...

  ReplyDelete
 17. Aika kuluu nopeasti ja kevääseen on vuoden vaihtumisen jälkeen enää pieni loikka. :)

  ReplyDelete
 18. Leena: Mustissa ja Mirrissä on yleensä aina ollut valikoimassa kuivattua kissanminttua tämän näköisessä pakkauksessa: http://www.zooplus.fi/shop/kissat/lelut/kissanminttulelut/kissanminttu/142496

  Toivottavasti kisseille löytyy sopivat joulutömpsyt :)

  ReplyDelete
 19. Kiitos Ella vinkistä!
  Ihanat kuvat Unnasta ja mahtavista tätikissoista kissanminttuhömpsyissä ;)

  Kissanminttuongelma ratkesikin muuta kautta, jouluna SIIS on kuin onkin tiedossa märkiä kuolattuja villakaloja !

  t.Leena ja jo etukäteen joulusta innoissaan olevat Pojat ja sukulaistypykät

  ReplyDelete
 20. Kirsikka; Tuo oli hyvä... usean kuukauden joulu ;-D Voi kuvitella, ja itse asiassa minulla on vähän sellainen kuva, että näin Pömpsälässä onkin!

  Sirpa ja Kollo; Niin... hmm... kyllä siihen on vielä aivan liian monta kuukautta. Toukokuuhun on melkein PUOLI VUOTTA!!!

  Ella; Kiios vinkistä!

  Mukavia tömpsyhetkiä Pojille ja sukulaistypyköille ja kaikille muillekin tömpsyilijöille ;-)

  ReplyDelete
 21. Niin kauan kun syksyn märkyys jatkuu,haluan unohtaa puutarha-asiat, mutta heti kun maa jäätyy ja lumi peittää puutarhan, kevään ja kasvun kaipuu alkaa! Nyt kun lumi vaimentaa äänimaailmaa ulkona, on hämärässä pihapiirissä liikuskelu satumaista. Lintuja on mukava ruokkia ja katsella paljaita puunrunkoja ja miettiä, kitenkähän ne sipulit viime tipassa istutetut sieltä maasta nousevat kuukausien kuluttua. Ihastuttava on tuo sun esikkopelto, huoh! Ja Musti siellä liperit heiluen, raps raps söpöläinen!

  ReplyDelete
 22. Kirjoitatpa kauniisti talvesta. Siinäkin on hetkensä, kuten kuutamonvalo hangella, sellaista taikaa ei ole missään eikä sitä tahdo oikein todeksi uskoakaan kun näkee.
  Ehkä olen sitten vain elänyt liian kauan Brittein saarilla, kun minusta märkyys on ok, mutta pakkanen ei :-/
  Tuo esikkopelto on niiin ihana, ja sehän kasvoi täällä jo, ja joka kevät se on yhtä ihana kuin silloin ekana keväänä sen yllätyksekseni huussin takaa löytäessäni.
  Terveiset välitetty pastori-pantterille :-)

  ReplyDelete
 23. Minusta kans touko-kesäkuu on parasta aikaa vuodesta. Ehkä te olette sen verran etelämpänä että kesäkuun alku on täällä vielä kevättä.
  Mutta kyllä minä olen nyt tästä joulukuustakin nauttinut.
  Mukavaa kolmatta adventtia sinnekin!

  ReplyDelete
 24. Minä voisin kans hypätä tämän talven yli..ei yhtään inspaa tuo lumi ja pakkanen! :( Ainoastaan tuholaisten kannalta se pakkanen on hyväksi, vähän harventaa kantoja. Tammikuu jos ois talvea, loput kevättä ja kesää, nii sitte ois hyvä. ;)
  Mutta eihän tässä ole enää ku 4 kuukautta oottamista..sitten se taas koittaa!

  ReplyDelete
 25. En kestä katsoa kevät- ja kesäkuvia. Tosiaan, tule tule tule jo! Onneksi minustakin kevät alkaa heti kun joulusta on päästy. Tammikuussa on aina virtaa loppuvuotta enemmän ja päivätkin tuntuvat heti pidemmiltä, vaikkeivat oikeasti juuri olekaan. ;)

  ReplyDelete
 26. Minä rakastan kevättä, mutta niin myös kesää, syksyä ja talvea! Tuntuu, että olen vähän harvinainen tapaus, kun nautin aina siitä vuodeajasta joka on meneillään! :)

  Nuo kuvat ovat aivan ihania, keväässä kyllä on jotain erityistä!

  ReplyDelete
 27. Multasormi; Ehkä etelässä kevät alkaa aikaisemmin, huhtikuussa jo ensimmäiset, kaikkein ihmeellisimmät kukat!

  Puutarhuri; Puhut täyttä asiaa tuholaisista, meillä on sekä puutarhan että rakennusten kanssa helpompaa kuin monella etelämmillä leveysasteilla asuvilla. Olen ihan samaa mieltä, tammikuu sais olla talvi ja sitten heti kevät jo, se olisi ihanaa. Sitten olisi talvi sopivan pituinen.

  Jenni; Ihan sama täällä, tammikuussa ollaan henkisesti niin voiton puolella, tästä loppuvuoden synkästä mielialasta ei ole enää jälkeäkään, kun ihminen odottaa innosta täristen lumien sulamista, vaikka ne eivät sulaisikaan mutta joka vuosi päivien piteneminen saa minut uskomaan että niin käy ehkä jo huomenna :-D

  Heidi; Sehän on mahtavaa, että nauttii joka hetkestä. Keväällä kasvuunpyrähdys, kaiken elävän ilmestyminen mullasta ja koloista on niin riemastuttavaa.

  ReplyDelete
 28. Olipas sinulla mahtava ylläri huussin takana:) ja tuo jouluruusu, nyt täytyy kyllä päästä johonkin joulukukkamyymälään josta saa ainakin noita jouluruusuja. Minä löysin viimekeväänä tuolta meidän postilaatikolta tuotujen maiden seasta tuota keltaista esikkoa ja hain juoksujalkaa lapion kotoa:) Siihen menee kyllä jokunen vuosi että siitä tuollainen pelto kasvaa:) T. Minna

  ReplyDelete
 29. No pelto on hieman suureellinen nimitys tuollaisesta muutaman neilömetrin alueesta ;-) Mutta sellainen pläntti se on, esikkopelto vaan kuulostaa niin kivalta!
  Minusta joulun alla myydään vain vaaleajouluruusuja, tarhajouluruusut niin kuin nämä tässä postauksessa myydään keväisin taimi- ja kukkakaupoissa sekä puutarhamessuilla. Joskus syksyllä niitä löytyy kans taimikauppojen syysalesta, kun ne eivät siihen aikaan vuodesta ole edustavimmillaan (siis ei ole kukkia).
  Esikon leviämistä voi auttaa ottamalla kukinnan jälkeen kuivuneet siemenkodat ja ripottelemalla siitä laajemmalle alueelle.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!