Wednesday, 9 June 2010

Raparperin himoa

Raparperipiirakan himo iski. Syytän Jenniä ja hänen raparperiherkun ohjettaan. Tältä näytti raparperini viikko sitten, kun lähdin pois saaresta. Kesäkuun Oma piha meni painoon, silloin on oltava paikalla. Voih eih, nyt ei malttaisi ollla pois kotipihalta!
Olen yrittänyt siirtää tätä raparperia toiseen paikkaan. Siirto on puolittain onnistunut: se kasvaa nyt myös  puuliiterin kulmalla, mutta ei ole suostunut häviämään alkuperäisiltä sijoiltaan.
Lohdutukseksi ostin tänään kauan himoitsemani Kartellin Cindy-lampun. Se on ihanan raju!

16 comments :

 1. Saila, rakastan lamppu! Kartell on muutamia kauniita asioita. Parasta on, että olet löytänyt tavan tehdä terävyyttä lamppu näyttää niin hyvältä pehmeyttä kaikki muu tässä kuvassa. Loistava sekoitus!

  ps, voit tulla kylään milloin tahansa!

  ReplyDelete
 2. Pahoitteluni raparperikuumeen nostattamisesta!

  Ja samaa mieltä, lamppu on tosi hieno. Tosin kävi mielessä, että vaatii aikamoista naisen logiikkaa potea raparperihimoa (ja pihahimoa) ja ostaa lohduksi designvalaisin kaupunkikotiin. :D Mutta ei se mitään, myös mun logiikalla se on ihan ymmärrettävää!

  ReplyDelete
 3. Wow xyQ, you write in Finnish ;-)
  I love some of Kartell's stuff too, especially their polycarbonate chairs, and now I'm in love with T-table. Just that I don't have any space for them... That Cindy lamp works well in my city flat, I have some orange splashes and then there's my dad's old grand piano. Very stylish!
  Thank you for invitation, I rarely pass by Portland but when I do I'm sure to visit!

  Jenni, naisen logiikka on järkevin logiikka.

  ReplyDelete
 4. Vautsi mikä valaisin !

  ... yhtään siementä ei itänyt kultatesmasta, tosin lämpötilan hallinta ei oikein onnistunut kotioloissa ; ) Siirrän kylvömullan ulos, jos vaikka siitä vielä kasvaisi edes yksi taimi...
  Ja taidan mennä taimimyymälään ostoksille ; )

  ReplyDelete
 5. Sari, voihan pershus! Myös Inkivääri kertoi ettei hänen kultatesmansa itänyt. Mitähän ihmettä tein omilleni, minulla ei ole mitään hienoa kasvihuonetta tai muuta tilaa. Yleensä siemenet ovat vähän luojan huomassa, taisin vain pitää kylvölaatikkoa ulkona ilman mitään kantta ja istuttaa sitten syksyllä kun olivat jonkin verran kasvaneet. En edes muista mihin aikaan keväästä/kesästä ne kylvin. Voihan tyhmyys. Harmittelen!

  ReplyDelete
 6. No huh! Lamppu on kyllä aika tajunnanräjäyttävä! Hyvällä tavalla. Sopii tuon mustan pariksi.

  ReplyDelete
 7. No juu, minustakin se sopii isukin vanhan flyygelin päälle kuin nappi silmään, vai miten se nyt meni... Jotkut jutut vain on sellaisia että mikään korvike ei kelpaa eikä olisi noin super.

  ReplyDelete
 8. Raparperi kuuluu alkukesään ytä varmasti kuin kinkku jouluun! Ei ole raparperipiirakan voittanutta!

  ReplyDelete
 9. No juuri niin. Minua harmittaa kun raparperinimehukkaat varret vain puutuvat... Muistakaa nyt kaikki keillä on tätä herkkua pihalla kerätä satoa ja nauttia!

  ReplyDelete
 10. Mulla on ensimmäinen vuosi ihan ikioman raparperi"puskan", ja olen jo tehnyt ihan ikioman raparperipiirakan ...yeiiii...

  ReplyDelete
 11. Hei hei!!
  Oj jag såg inget email i min inbox, kan du skicka på nytt! Och du är SÅ välkommen!

  ReplyDelete
 12. Hei Saila! oli tosi kivaa kun olit meillä varsinkin stundarssissa ja muualla! T:Arttu

  ReplyDelete
 13. Joo, mullakin oli ihana loma, kiitos teidän perheelle opastuksesta kaikkiin kivoihin paikkoihin!

  ReplyDelete
 14. Hitsiläinen, meillä on niin suuri raparperipusikko, että se on suorastaan pelottava. Nyt täytyy heti tänään kokeilla noita linkittämiäsi reseptejä. :)

  ReplyDelete
 15. Haa, no ei rapareri kai sentään valtaa koko taloa vaikka se valtavaksi kasvaisikin. Tai, en ole varma... ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!