Tuesday, 22 June 2010

Ekoja kukkia

Kääk, muurahaiset ovat vallanneet pionini nuput! Se ei kai haittaa. Eeron kuvakulmassa Eero on pohtinut samaa muurahaisten invaasiota pioneissa ja todennut, että niistä ei kai ole kasville haittaa.
Tämä on ensimmäistä kertaa kukkanupun kehittänyt 'Nippon Beauty'.

Tämä kaunotar on tarhakurjenmiekka 'Kent Pride'. Ihastuin siihen Englannissa, Kentissä opiskellessani. Monenkaan mielestä ruskea kukka ei liene kaunis, minä taas rakastuin tähän päätä pahkaa. Tänään aukesivat ensimmäiset kukat.

6 comments :

 1. Moikka Saila!
  Lueskelin monia nettikeskusteluja juttua tehdessäni noista muurahaisista pionien nupuissa ja sain käsityksen, etteivät muurahaiset tehneet nupuille hallaa. Ei myöskään meillä, kun ne aina kukkivat kauniisti nupuissa juoksentelevista muurahaisista huolimatta.
  Minusta tuo tarhakurjenmiekkasi on upea. Kun itse olen käynyt kuvaamassa siperiankurjenmiekkoja kolmeen kertaan, niin kiitos se riitti, niin hienoja kuin siperiankurjenmiekat ovatkin. Eli mukava nähdä välillä muunkin värisiä kurjenmiekkoja.

  ReplyDelete
 2. Pionin nuppujen pullistumista on jännittävä seurata. Loppuvaiheessa voi melkein kuulla, miten ne poksahtelevat auki ja paljastavat kauneutensa. Tuo muurahainen nupulla herättää minussa helliä tunteita. Jotain kai niissä nupuissa on, jota pienet työmyyrätkin himoitsevat. Luonnossa jokaisella on paikkansa ja tarkoituksensa; niin kai muurahaisella pioneissakin. Hyvä, jos eivät popsi pompuloita poskeensa.

  On kyllä erikoinen, mutta eri hienostunut väri tuossa tarhakurjenmiekassasi, hieno.

  ReplyDelete
 3. Ihana tuo kurjenmiekka! Erikoinen väri, vivahtaa kuitenkin vähän viininpunaiseenkin.

  Pionien nuput on joskus tahmeita, jotain "mahlaa" niistä kai erittyy (?) mikä houkuttelee muurahaisia, olen myös kuullut että ne ei tee mitään haittaa pioneille. Itelläni myös kirsikkapuissa on ollut muurahaisia, mutta ajattelen että ehkä ne pitää kirvat loitolla, ne on kuitenkin kaikista pahin riesa! :) eipä niistä haittaa ole ollut...

  ReplyDelete
 4. Huomenta vaan kaikille! Kiitos kommenteista, ja sehän on totta, että muurahaiset hävittävät kirvoja. Ne ovat pieniä apupuutarhureita :-)
  Olen aivan heikkona kurjenmiekkoihin, niiden kukissa on suonia, pilkkuja, silkkistä hohtoa ja tarhakurjenmiekoissa vielä tuota karvapartaakin. Yhdessä kukassa voi olla kymmeniä värisävyjä, todella tuossa ruskean seassa on viininpunaista, oranssia, keltaista, valkoista...

  ReplyDelete
 5. Minulla on aina pionit täynnä muurahaisia enkä koskaan ole havainnut niistä mitään haittaa kasveille. Ehkä muurahaisetkin rakastavat pioneita. Tuo kurjenmiekka on mahtava... Voi sentään. Kaikkia ihmeellisyyksiä sitä onkin :) Ihanaa Juhannusta saareenne!

  ReplyDelete
 6. No hyvä! Huomasin nimittäin tänään, että myös 'Bowl of Beauty' on kehittänyt nuput ja niissäkn vilistää murkkuja.
  Juhlavia juhannuksia teillekin!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!