Friday, 18 June 2010

Meren, levän ja kalan tuoksua

Holidaying with fish and seaweed...

My work+vacation trip to Finland's west coast meant regular detours to see fishing harbours. It's not just seeing, it's smelling, feeling the sea breeze, resting the eyes on water... a Total Experience.
To be honest, I went to see a harbour nearly every day. It seems I can make about 36 hours without the sea and then the longing gets too overwhelming.
These images are taken at Raippaluoto Söderudden fish harbour near Vaasa.

Kotaelämää -blogissaan Laura naureskelee sille, että lomallakin pitää päästä satamiin ja merituulen tuiverrukseen. Minäkin matkustan mieluiten saarille, ja jos joudun viettämään lomaa sisämaassa, alkaa
se muutaman päivän päästä ahdistaa...

Kalasatamien tuoksu on maailman paras.

Nämä kuvat ovat Raippaluodon Söderuddenista, muut matkani varrelle osuneet rantalomakohteet olivat Merikarvian satama Rantahuoneineen ja Vanha savu -gallerioineen sekä Pietarsaaressa Fäboda ja Adö.

9 comments :

 1. Kai maar oot käynyt myös Räpsöössä?

  ReplyDelete
 2. Öö... Räps. Öö. En tiiä, missä lienee.

  ReplyDelete
 3. Minä olen täältä sisämaasta, mutta isän suku rannikolta niin aikoinaan tuli Merikarvialla ja Reposaaressa käytyä. Kauniita paikkoja ja niin erilaisia verrattuna omaan kotiseutuun. Keräilin lapsena vedenhuuhtomia kiviä rannalta. :)

  ReplyDelete
 4. Sulla on ihan selvästi meri veressa...:)

  ReplyDelete
 5. Räpsööstä eli Reposaaresta kaavailtiin aikanaan Suomen pääkaupunkia. Nooh, ainakin siellä on kalastusaluksia ja ravintola.

  ReplyDelete
 6. Olin toissa kesänä sisävesiristeilyllä Kuopion liepeillä, kaunista ja ihanaa oli, mutta mutta...tuoksu puuttui! Meren tuoksu on ihaninta mitä tiedän! Vinkki tuoksuteollisuudella!

  ReplyDelete
 7. Sisämaassa kasvaneena täytyy kyllä myöntää, että tuo meren tuoksu on mahtava elämys. Siitä huomaa, että lähestytään merta, vaikkei siitä vielä näkyisi pilkahdustakaan ... Niin ja se kostea tuulenhenkäys, sekin on erilaista : )

  ReplyDelete
 8. Jaa Reposaari! Olisit heti sanonut. En ole vielä käynyt mutta se on ehdottomasti listalla, kuulemma hyvin säilynyt saaristokylä. Ehdottomasti nähtävä siis!
  Meri voi olla virkistävän erilainen tai sitten ihan korvaamaton kaikessa tuttuudessankin. Monelle järvi on oikea paikka, ja hyvä niin. On hienoa, että meillä on Suomessa niin paljon kaunista vesistöä. Itselläni taitaa olla tosiaan merivettä veressä ;-)

  ReplyDelete
 9. Vielä piti sanoa että www.itameri.net -sivuilta löytyy Galleria jossa on meri- ja kalastusaiheisia kuvia. Meren tuoksukin on melkein mukana.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!