Tuesday 3 January 2023

Tammikuun kalenteripoika

 Ei ole se ulkoileva tyyppi.

Moikka!

Muistuttaisin pehmolämmitysvarusteiden huollon tärkeydestä.

Varvasvälikarvat kannattaa pitää kuohkeina.

Viikon lopulle on luvassa kovia pakkasia, joten pidä itsesi ja läheisesi lämpimänä!

terveisin RANSU

Yritin houkutella Ransua ulos, mutta se ei suostunut liikkumaan kuistilta eteenpäin, sillä maata peittää lähes kahden senttimetrin kerros märkää lunta. Se on aivan liikaa. 

Musti ulkoilee tohkeissaan ja sai aamulla saaliiksi pienen myyrän. 

32 comments :

 1. Voi apua, luin ensin väsyneenä, että Musti sai saaliiksi pienen mäyrän, ehdin jo mielessäni ajatella hurjat taistelut :D Ehkä kannattaisi nukkua yönsä paremmin...
  Olen sama mieltä herra kuohkean karvan kanssa, ulosmenoa kannattaa välttää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. :-D No onneksi ei, oli vain pienenpieni jyrsijä kyseessä!
   Olette Ransun kanssa talvisamikset :-)

   Delete
 2. Sinulla hyvä toppatakki eikun karvatakki! Parempi silti varuilta pysyä sisällä - Max

  ReplyDelete
 3. Kuka sitä nyt märkään lumeen lähtis , tarttuu lumi varvaskarvoihin. Musti on aloittanut uuden vuoden tarmokkaasti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä. Mustia ei tosin sekää haittaa. Kun lumi suli välillä, tulivat myyränkolot sopivasti esiin!

   Delete
 4. Teidän kissataloudessa on tasapaino kunnossa. Miksikäs Ransu ulos menisi, kun Musti hoitaa sen puolen. Hän on niin tyylikäs hyvin huolletuissa turkiksissaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu käy sentään vessassa ulkona, ihan niin pitkälle se ei ole sisäkissuudessa mennyt.

   Delete
 5. Ransu on niin persoonallinen! Hyvää alkanutta vuotta teidän poppoolle sinne saareen♥♥

  ReplyDelete
 6. Ulkoilu ei vaan sovi kaikille :) On sinulla Ransu kyllä muhkea tuo turkki. Sellainen kehittyykin varmasti sellaisille, joilla on aina vähän vilu.
  Kynsihuolto on erittäin tärkeää! Meillä Merri nukkuu meidän sängyssä ja alkaa aina samantien pesut ja kynsihuollot, kun kellahtaa kumoon. Oikein helppoa nukahtaa, kun koko sänky heiluu ;D Kynnet on etenkin puhdistettava hyvin voimallisin ottein.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu näyttää muhkealta, mutta veikkaan, että Mustilla on tuuheampi aluskarva. Se kun ei palele ollenkaan siihen malliin kuin Ransu.
   Kynnet on huollettava pontevasti! t. RANSU

   Delete
 7. Ransu on jotenkin paljon enemmän kuin kissa, häkellyttävän komea olento. Onnittelut Mustille myyräsaaliista, niitä ei ole tähän aikaan helppo napata.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu lähettää mojovan muiskun!
   Myyriä ei ole viime kuukausina tuotu näytille kovin montaa, olisiko kahden huippuvuoden perään viimein kanta romahtanut - tätä tosiaan toivon puutarhani puolesta.

   Delete
 8. No eihän märkään lumeen nyt voi millään mennä! Siinähän menee varvasvälikarvat sekaisin ja kastuu masuvillat. Ei ole sitten niin lämpöinen ja pehmoinen köllötellä peiton alla. Musti varmaan kertoo, mitä kaikkea ulkona on näkynyt ja miltä myyrät milloinkin maistuvat. Hyvää uutta vuotta kalenteripojalle ja muulle perheelle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lunta ei kyllä ole niin paljoa, että masuvillat niihin ylettyisivät :-D Mutta silti. Juu, Musti kyllä kertoo. Tänäkin aamuna Musti toi myyrän eteiseen, annoin sen syödä sen siinä, kun niitä nyt niin harvoin tulee. Erikoiskohtelu.

   Delete
 9. Oon samaa miältä Ransun kans. Sisällon palio mukavempaa. Pihallon liian kylymää, lunta vois kyllä olla enemmänki.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tekin olette samikset Ransun kanssa :-D
   Ai teilläkään ei ole paljon mitään lunta. Voi hitsi. Ei sitä muuten tarvittaisi, mutta kasveille suojaa... toivotaan, että tuhoja ei nyt tule, tai että pakkanen jää ennustettua vähemmäksi.

   Delete
 10. Oot Ransu niin komea huolletussa turkissasi ❤️
  Ymmärrän hyvin sun asenteen kylmää kohtaan. Mä haluan aina aamuisin pyörähtämään partsille, jospa jo olisi lämmin, mutta eikun kylmenee vaan. Onneksi sisällä sängyssä on lämmintä, kun mami on sen huolella lämmittänyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehkä kevät tulee ensi viikonlopun jälkeen! Sänky on kyllä hyvä. Menen peiton alle mamman viereen yön kylmimpinä hetkinä, siitä tykätään me molemmat. RANSU

   Delete
 11. Oih, ihanat kuvat! Niin pehmeää ja pörheää♥ Ja Mustilla hieno saalis.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Norskit ovat niin ihania... uskon, että sinulla on ikävä teidän Tornadoa ikuisesti. Ovat nuo sellaisia mussukoita. Onneksi Musti hoitaa partioinnin ja myyrähommat, niin Ransu voi ottaa rennosti ;-)

   Delete
 12. Ransu on niin hypersöpö, kun se muistuttelee asioista sieltä kaulusvillojensa suojista omiin untuviinsa kääriytyneenä <3.
  Merja

  ReplyDelete
 13. Ihanan näköinen on tämä Ransu ja kissat on erilaisia niinkuin ihmisetkin . Vai pari settiä lunta on jo Ransulle liikaa .😀

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se ei halua laittaa tassuaan lumeen, oli sitä sitten kaksi milliä tai kaksi metriä. Ovat siinä suhteessa aivan erilaisia Mustin kanssa, Musti ulkoilee pakkasessa ja lumessa mielellään, mutta ei pitkiä aikoja.

   Delete
  2. Ihana Ransu !

   Delete
 14. Voi manulia! Ei ole lumikelit manulille sopivia. Ymmärrän kyllä, ja olen samaa mieltä, että villatöppöset ja -housut ynnä muut villavarusteet on syytä pitää hyvässä kunnossa. Pusu manulille, ja pantterille, ja toinen manulille!

  Tuohon aiempaan kaurisasiaan esitän ihmetyksen. 15x15 senttisestä reiästä tulleet! :-o Onhan ne pieniä, mutta silti. Taitaa tosiaan olla niin, että jos kauriin pää mahtuu, mahtuu koko kauris. Meillä niitä on nykyisin kaksi. Uros ja kolmijalkainen naaras. Kolmijalkainen oli jo viime talvena, ja ihme kyllä näköjään selvisi. En tiedä minne muut ovat menneet, koska viime talvena niitä oli enemmän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä, että manulia ymmärretään. Pantteri onkin tällä hetkellä taas uhmaamassa puuskaista säätä, on se kova! Tuonut viikon sisällä kolme myyrää näytille, eli niitäkin saa kiinni talvella, kun jaksaa kytätä.
   Minäkin ihmettelen kauriiden mahtumista. Ihan se 15 x 15 ei ole riittänyt, vaan ruutua on levitetty joka suuntaan ympyräksi - olisiko sitten lähes 20 cm ympyrän halkaisija. Pieni reikä joka tapauksessa. Ystäväni on tehnyt saman havainnon, että jos pää mahtuu, mahtuu koko kauris.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!