Wednesday, 25 January 2023

Ransun terveys

Tai sairaus. Ikävä kyllä, Ransulla on vakava sairaus. Koska nenän sieni-infektion aiheuttama patti ei ole lääkkeellä hävinnyt (se on pitkä tarina), se pitää poistaa leikkauksella. Se voi olla esimerkiksi koteloitunut. Onneksi olemme löytäneet erinomaisen lääkärin, joka sen hoitaa ja vieläpä niin jännällä laitteella kuin hiilidioksidilaserilla. Leikkausaika on ylihuomenna eli perjantaina.

Leikkausta ennen piti tutkia sydän, sillä siinä on sivuääni. Sydänvaiva on nukutuksen kannalta vaarallinen asia ja väärät anestesia-aineet voivat olla kohtalokkaita. Menimme siis sydänultraan. 
Siellä selvisi sydänlihasrappeuma.

Hyvä uutinen on, että se ei ole edennyt vielä kovin pahaksi, esimerkiksi sydämen syke oli rauhallinen lääkärikäynnillä. Tauti puhkeaa yleensä jo muutaman vuoden iässä ja Ransu on jo 14. Se on siis ehkä edennyt hyvin hitaasti. 
On mahdollista, että se etenee jatkossakin hyvin hitaasti, mutta tätä ei voi tietää.
Jos Ransu selviää leikkauksesta hengissä, se tulee syömään lopun ikänsä verenohennuslääkettä, sillä sydänlihasrappeumassa on veritulppariski. Ennen leikkausta tai välittömästi sen jälkeen ei verta saa ohentaa.

Ihan hyvin täällä jaksellaan!

Ransu on onneksi ihan oma itsensä, kuten näistä eilen ja tänään otetuista kuvista näkyy. Käytös on ennallaan eikä paino ole laskenut tai ruokahalu hävinnyt. Tätä kirjoittaessani se istuu tietokoneen vieressä kerjäämässä huomiota.

Ransulle saa silti pitää perjantaina peukkuja oikein kovasti!

44 comments :

 1. Täällä aletaan nyt heti pitään peukkuja ja tassuja ylhäällä perjantaita varten. Ransu 🖤🤍🖤🤍

  Lohduksi, Gebsulla ollut pienestä asti sydänongelma, mutta sairaus ei ole edennyt 😻

  T Pirkko ja pojat

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihana Pirkko ja pojat! Merkkaa niin mahdottoman suuresti, että ystävät myötäelää tässä huolessa.
   Ihastuttavalle sydäntenmurskaaja-sydänpotilas-Gebsulle iso hali ja pusu! Tulipa tärkeää vertaistukea ja toivoa.

   Delete
 2. Oi ei. Meillä on jo tassut ja kaikki varpaat pystyssä! - Pepsi ja Max

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3
   Mutta teille tulee kyllä kramppi perjantaihin mennessä! :-D

   Delete
 3. Sormet ja varpaat ovat kaikki pystyssä jo nyt.
  Ransulle onnea toimenpiteeseen ja sinulle voimahalaus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos kaikesta <3
   Pelkään pahinta, mutta ehkä turhaan. Ransu on hyväkuntoinen ja leikkaukseen tulee vieläpä kaksi osaavaa lääkäriä, kun tapaus on heille kiinnostava, ja leikkauslaite suht uusi. Luulen, että Ransu on parhaissa käsissä.

   Delete
 4. Me pidämme myös kaikki käsien, jalkojen ja tassujen sormet pystyssä! Ransu ❤️
  Meilläkin on pe ell, mutta se on vuositarkastus, joten vaan vähän piikitetään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos teille ja mukavaa ell-reissua samana päivänä! <3

   Delete
 5. Peukut pystyssä Ransulle täälläkin. T: Ransun salainen fanitäti

  ReplyDelete
 6. Voi, ehdottomasti pidetään peukkuja ja muistetaan suloista Ransua lempein ja kannustavin ajatuksin. Niin meillä ihmisillä kuin eläimilläkin on todennäköistä, että yhtä sun toista tuo ikä tullessaan, mutta hienoa, ettei sydänvaiva ole ainakaan vielä näkynyt Ransun voinnissa. Toivottavasti Ransu saa avun perjantain operaatiosta ja voi sen jälkeen viettää onnellisia kissanpäiviä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Päivi! <3
   Näinhän se on, vanhuudesta ei ilman kremppoja selviä. Ehkä Ransulla on ollut tauti jo pitkään, mutta en osannut sitä surra, kun en siitä tiennyt. Tieto musertaa, mutta täytyy yrittää pysyä tyynenä jo poikien mielenrauhan takia. Eläimet kun vaistoavat ihan kaiken!

   Delete
 7. Ehdottomasti pidän peukkuja Ransulle! (saatanpa hymistä hiljaisen rukouksenkin yli-ilmoihin...)

  ReplyDelete
 8. Ransu sen kissanpoika-ajoista seuranneena toivotan vahvaa vointia ja terveyttä vielä vuosiksi eteenpäin! 🧡

  ReplyDelete
 9. Voi Ransu-pieni-kissapoika, täällä minulla on heti jo kaikki peukut pystyssä sua varten. Merja-täti muistaa pitää pystyssä koko ajan! <3

  ReplyDelete
 10. Isot peukutukset operatioon !

  ReplyDelete
 11. Voi Ransua <3 Pidän peukkuja ja muitakin sormia sekä varpaita pystyssä. Toivottavasti toimenpide sujuu erinomaisesti ja sydänlihasrappeuma etenee niin hitaasti, ettei siitä ehdi olemaan Ransulle vaivaa. Kerrohan kuulumisia niin pian kuin potilaan hoidolta ehdit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Näin toivotaan. Leikkaus on todella pieni, kun sienipatti on nenän päällä. Mutta nukutusjuttu on iso asia. En uskalla oikein suunnitella mitään elämää perjantain jälkeen. Toivon vain parasta. Pistän kuulumisia heti kun pystyn!

   Delete
 12. Voi Ransu rakkaus ♥ tsemppiä!! Me pidetään täällä kaikki peukut ja varpatkin pystyssä että kaikki menee hyvin. Ja sinullekin paljon voimia. Kissakumppanin sairastuminen on pahinta mitä tiedän. Ei silloin pysty keskittymään mihinkään muuhun. Pikaista paranemista ja sydänvoimaa ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon <3 On tämä musertavaa, mutta se helpottaa paljon, että Ransu on ihan normaali. Sitä pystyy ajattelemaan, että se on pärjännyt sydänsairauden kanssa varmaan vuosikaudet.

   Delete
 13. No voi mutta ajatuksissa olette ja peukut pystyssä tottakai . Toivotaan että kaikki palautuu pian onnellisen kissan päiviksi .😺🩷

  ReplyDelete
 14. Kaikkea hyvää Ransulle perjantaille 👍🏻👍🏻 Ja pidetään peukkuja!

  ReplyDelete
 15. Hyvä Saila, tiedän tarkalleen tunteesi. Täällä on toinen kisulin emo, jolla on huoli kisulistaan, Samankaltaisessa tilanteessa olemme, .

  Ensi tiistaina on meidän kiisulin sydänultra sivuäänen takia. Sitten selviää, voidaanko ryhtyä parin ihomuutoksen poistoon vai ei.

  Toivottavasti teillä menee huomenna kaikki parhain päin. Halauksin ja rapsutuksin t. Kisulin emo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi että, kaikkea parasta teillekin jatkoon! Meillä on nyt leikkaus onnistuneesti takana, Ransu elossa kotona ja toipumisvaiheessa ollaan. Toivottavasti ei tule enää enempiä nukutusta vaativia toimenpiteitä. Tsemppiä ja hyviä tuloksia!

   Delete
 16. Voi Ransua! Täällä pidetään kaikki peukut ja tassut pystyssä että kaikki menee hyvin! Tsemppiä, olette ajatuksissa♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3 Kaikki meni hyvin, kotona ollaan!

   Delete
 17. Pidän Ransulle peukkuja ja toivon pikaista paranemista! Voi nuo lemmikkien sairastamiset saa sydämen sykkyrälle. Hyvin kaikki menee💕. Sari

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin se saa, huolista kauheimpia. Kiitos <3 Hyvin meni!

   Delete
 18. Voi Ransu, pieni rakas manuli ♥ Onnea tähän hurjaan päivään! Pidän Ransun omassa sydämessäni oikein erityisesti koko päivän ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3 Pieni rakas manuli sai kiltteydestään paljon kehuja ja leikkauksessa oli läsnä peräti kolme lääkäriä! Olemme nyt kotona toipumassa. Onneksi ei tullut anestesiaongelmia. Nämäkin lääkärit siitä kyllä vakavasti puhuivat ennen operaatiota, sillä kuoleman riski siinä on selvä. Mutta nyt ei niin onneksi käynyt, vaan sain elävän ransulimanulin kotiin <3

   Delete
 19. Voi Ransu, toivotaan Ransulle hyvää loppu elämää <2 terveisin Sesse

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sesse <3 Kaikki meni hyvin, olemme kotona.

   Delete
 20. Onnea Ransulle tämän päivän leikkaukseen ja pitkää ikää sydänvaivasta huolimatta! mk

  ReplyDelete
 21. Voi ei! Onnentoivotukset taitavat leikkausta ajatellen tulla nyt myöhässä, mutta onnea Ransun toipumiseen sitten senkin edestä! <3 Voimia sinullekin, kissan sairastuminen on pahinta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt leikkaus on onnellisesti takana ja Ransu elossa. Iso helpotus, sillä vielä ennen leikkausta kaksi lääkäreistä (operaatiossa oli mukana peräti 3 lääkäriä + hoitaja) muistutti, että sydänpotilaalla on aina anestesiakuoleman riski. Onneksi Ransun ekg näytti tasaista sykettä koko operaation ajan. Nyt vain odotellaan, että avohaava paranee, aikaa siihen varmasti menee.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!