Friday, 31 July 2020

Heinäkuun kalenteripoika

Heinäkuu vetelee viimeisiään ja kalenteripoika esitellään vasta nyt. Häntä ei suinkaan ole unohdettu, miten voisikaan, kun hän seuraa minua kuin manulihai laivaa.
Nyt on vuorossa Ransumaratooni.

Välillä hän on näennäisesti menossa ohi...

... mutta saapuu sitten kuitenkin mammansa luokse.

Etenkin, jos mamma kutsuu! Tässä hän esittelee ruskopenkkiä, jossa asustaa kissanminttu. Onnin lähettämä.

Kalenteripojan mielestä heinäkuu on ollut mitä mainioin. Ei ole ollut liian kuuma.

Säät ovat olleet sellaiset, että tassut ja masuvillat ovat kastuneet, mutta rapatessa roiskuu. Myyrät ovat mehukkaita ja niitä on paljon.

Välillä täytyy käydä ottamassa hörppy. Yksi juomakipoista on keittiön ruokapöydällä.

Ruoka sentään syödään lattialla. Myyrät nurmella tai kuistilla.

Ransusta on vaikea ottaa kuvaa, sillä kun kyykistyn, alkaa se tulla kohti. Täytyy olla nopea tarkennuksessa ja muissa säädöissä.

Havainnollistava kuvasarja. Ransu on matkalla kohti kissanminttua. Tumti-dum...

Mitä. Mamma paapuurissa!

Kurssin muutos.

Oi mamma, mamma, oi mamma! Täältä tulee kultapoikasi!

Kohta pussataan.

Kalenteripoika pussaa ja puskee niin, että tuntuu. Sitten se asettuu kuistille itseensä tyytyväisenä tarkkailemaan mamman touhuja.

Toinen hyvä on vanha tuoli, joka on iltapäivällä varjossa. Siinä on manuleille sopiva olopaikka.

Ei pidä luulla, että kalenteripojan elämä on pelkkää lojumista. Sillä on välillä niin kiire, ettei ehdi saada kuvaan kuin pöksyt.

Huomion kiinnittävät muutkin asiat kuin mamma.

Ransu on kova poika halaamaan unissaan, useimmiten kohteena on Musti, mutta mamman käsivarsi tai jalka käy myös. Musti on onneksi suvaitsevainen eikä sitä haittaa kasanukkuminen.

Näin on kulunut kalenteripojan heinäkuu, toivottavasti teilläkin on ollut sopivat kelit!

24 comments :

 1. Niin ihana kultapoika villapöksyineen 😻. Olen ihan lääpällään 🤪😍 - emäntä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on! Ransu on sellainen hurmuri. Miestenkin mielestä se on mainion näköinen, ja naiset kaatuvat Ransun edessä kuin heinää.

   Delete
 2. Ihana, ilostuttava manulihai-maratooni! Kyllä on karvapöksyt komeat ja ah, niin tarpeelliset Suomen kesässä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan kateeksi on käynyt, kun on ollut niin viileää. Mukavaa, että manulihai-maratooni meni iloisesti :-)

   Delete
 3. Replies
  1. Täytyy kertoa, kun se kotiutuu! Tänään oli sen verran lämmin, että Ransu vietti siestaa koko iltapäivän ja nyt se on täydessä vedossa nauttimassa viileämmästä illasta. Ikkunasta näen, että se lojuu isolla kivellä.

   Delete
 4. täytyyhän se pitää huoli ettei mamma katoa.niin se onmeilläkin.vesimyyrät ovat hyviä ruokia.onneksi ei eläinsuojelijat ole huomanneet.yleensä kyllä häntä ja takajalat jäävät pois ruokalistalta.joutui tuossa metsästämään enemmän kun ahne hoidossa ollut villapöksymummo ei antanut sisällä ruokarauhaa.tuli vaan samalle lautaselle villapöksyt lepattaen.hyvää kesänloppua ransulle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahne mummo pöksyt lepattaen! :-D Jopas jotakin. Toivottavasti ruokarauha pian palaa, ja sitä odotellessa onneksi on myyräkiska.

   Delete
 5. Aivan ihana Ransu-maratooni. Saatoin melkein tuntea sen pehmeän puskun ja heinikossa kulkemisesta kostuneet masukarvat. Terveisiä Poika Pehmoiselle ja hänen kasanukkumiskaverilleen Mustille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu on kyllä pehmoinen, mutta sen pusku on hellä kuin traktorin töytäisy ;-)
   Pojat kiittävät terveisistä!

   Delete
 6. Hyvä Ransumaratooni! Kuukauden kalenteripoikaan on varmasti helppo kiintyä erityisen paljon, kun Ransu osoittaa emännälleen niin paljon kiintymystä ja hellyyttä. Se kertoo, että tykkää yli kaiken Sailasta. Musti taitaa olla sillä tavalla eri maata, että se on enemmän oman tiensä kulkija ja viihtyy paljon päivän aikana omissa askareissaan. Tosi suloinen tuo kuva pojista hellimässä toisiaan<3<3 Aitoa sisarusrakkautta! <3<3 Elokuun alkaessa sitä jännittää mahtaako Mustista tulla elokuun kalenteripoika?

  T: Musti-fani Ransua myös muistaen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu on melkoinen huomionkerjuri, rasittavuuteen asti, mutta onhan se niin ihana. Sen mielestä mamma on parasta, mutta mammakaan ei aina ymmärrä pienen pojan tyhjyyttään kumisevaa masua! Musti kulkee itsenäisemmin, mutta onneksi sekin löytyy yleensä ihan tästä pihapiiristä kodin tuntumasta. Musti oli sekä touko- että kesäkuun kalenteripoika, joten saapi nähdä ;-)

   Delete
 7. On se aika karvapöksy-kultapoika. ♥ On kyllä niin ihanaa kun kissaystävä on seurallinen ja rakastava kuten Ransu. Mimmakin tulee aina puskemaan linssiä tai kännykkää kun otan kameran esiin. Linssiluteet... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. On se niin mukavaa, kun on kissakaveri mukana ihan kaikessa. Hirmuisia linssiluteita nämä ♥

   Delete
 8. Kesä on kissan parasta aikaa. Mammanpoika ❤️😻

  ReplyDelete
  Replies
  1. On se, kaikkien parasta aikaa! Helteet ei tosin ole Ransun parasta, mutta nyt niitä ei ole ollutkaan sitten kesäkuun.

   Delete
 9. Voi Ransuliini kun hän on ihana <3 <3 Ja kyllä oli minustakin hyvät kelit heinäkuussa, ei liian kuuma, ei liian kuiva ja jatkuvasti ei satanutkaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lounaassa taisi sataa juuri sopivasti, harvoin elokuuhun siirrytään näin vehreissä merkeissä. Saisi aina kesäisin sataa näin säännöllisesti pari kertaa viikossa.

   Delete
 10. Ihana Ransu 😍 heti niin paijattavan näkönen että!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on ihanan pehmoinen paijattava, oikea pehmis ♥

   Delete
 11. On hän kyllä aikamoinen mammanpoika ♥

  ReplyDelete
 12. Manuli-maraton! <3 Ihan parasta! <3

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!