Wednesday, 4 April 2018

Uskomatonta


Täytyi ihan hieraista silmiä, kun saavuin kotiin ja kiersin pihaa. Puolet pihasta on vielä lumen ja jään alla, mutta talon etelänurkalla, syreenipuskan suojissa, näkyy keltainen nuppu! Italiantalventähti se siinä on lähtenyt kurkistamaan yhden nupun voimin, josko tästä meinaa tulla kevättä ollenkaan.
Mikä riemu! Riemunkiljahdus! Voi, kun olisi skumppapullo, poksauttaisin korkin auki!

It's Spring!
I did not expect to see any flower buds, only some very reluctant shoots maybe when I came home today – we're still in Ice Age. But what did I find: Eranthis and Scilla mischtschenkoana in bud!


Onneksi talventähden nuppu on kirkkaankeltainen, muuten olisin missannut sen. Tsuumailin nimittäin vain näitä puistolumikelloja siinä vieressä. Näissä ei vielä kukkanuppuja näy. Kävin myös katsomassa turkintalventähtien kasvupaikan, mutta siellä ei näy vielä mitään. Tämä kohta onkin varmaan pihani lämpimin paikka.

Pojista on hieman vaikea saada kuvaa, heillä on kevätkiireet.


Tämäkin keltainen näkyi kauas, mutta tässä on vain narsissinversoja, jotka ovat olleet talven kourissa, ehkä ilman valoa hangen sisällä? Hetken ehdin jo lähes pökertyä: ovatko keltaiset sahramitkin jo nousseet. Eivät vielä, mutta kohta varmaan! Täällä alkoi jo rankkasade.

Riista-aidat ovat pysyneet pystyssä tällä kertaa, mutta jotain on silti käyty napostelemassa.Sitten kiersin talon toiselle puolelle muotopuutarhaan. Katharine kurkistaa! (pieni keväinen kurjenmiekkaristeymä 'Katharine Hodgkin')


Pihakierroksen loppuhuipennus tuli vanhan talon edessä olevalla maakasalla, johon olin kipannut persiansinililjan sipuleita satamäärin toissa syksynä. Sielläkin on pari ensimmäistä nupulla!
Oi mikä onni. Iloisia nuppuhetkiä kaikille!


Italiantalventähti – Eranthis hyemalis
Persiansinililja – Scilla mischtschenkoana
Puistolumikello – Galanthus nivalis
Turkintalventähti – Eranthis cilicica

58 comments :

 1. Oi, miten ihanat löydöt! Ehdottomasti skumpan paikka, mutta kaipa se teekuppikin käy.

  Kerrassaan herkulliset kissakuvat. Pojilla on tosiaan kovasti kevätkiireitä ja ilmeisesti paljon tutkittavaa talven jäljiltä, kun vain takamus siellä täällä vilahtaa.

  Hyvin sieltä on jo lumet sulaneet! Muutama kunnon sadekuuro ja aurinkoa päälle, niin johan lähtee kukkimaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vaikka nyt on vain pari astetta lämmintä ja sataa veden ja rännän sekoitusta, on mieli iloinen noiden nuppujen myötä.
   Puolet pihasta on lumetta, saa nähdä mitä vesi tekee - maa on aivan kova, jäässä. Lammikoita kerääntyy.

   Delete
 2. Oi oi oi, miten ihanan keväistä jo! Täällä sulatellaan vielä paksua lumikerrosta, edes nurmea ei näy. Mutta perässä tullaan!:)

  ReplyDelete
 3. Ihania kevään merkkejä.
  Pojillakin on kevään tunteet heränneet-
  Mukavaa kevään tutkistelua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On ihanaa, kun alkaa kevät ja puutarha herää taas eloon. Näin ajomatkalla tänään kolmen laulujoutsenen ryhmän lennossa kohti pohjoista :-)

   Delete
 4. Kyllä pojillakin riittää selvästi tutkittavaa. Voin kuvitella teidän kaikkien kolmen onnea 😊

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me olemme onnellisia, oikein onnellisia nyt kaikki :-)

   Delete
 5. Virtuaalikuohari pullo poksahti täälläkin auki. Kun Saaripalstalla alkaa kevät, se valuu pikkuhiljaa mantereellekin. Jihuu!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jihuu! Ja kohta teillä mantereella alkaa jo olla lämpimämpiä päiviä kuin täällä merellä :-) Maankuori alkaa rapista ja poksahdella.

   Delete
 6. Härligt med vårtecken :) regnet gör nog under med snön så att den minskar fortare. Snart får man börja krafsa i jorden!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eläköön krafsauskausi! Har de redan många sallad-småplantor ;-)

   Delete
 7. Aah, miten hyvältä tuntuu edes nähdä kuvista jotain ihanaa! <3
  Meillä on melkein puoli metriä lunta. :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ääääh! Täällä on paksuimmissa kohdissa ehkä 15-20 cm. Toivottavasti pääset pian näkemään kevään riemastuttavia merkkejä!

   Delete
 8. Ooh! Se on kevät. Ja kevättä rinnassa kaikilla ��
  Ransun pyllykuva on paras kuitenkin! Ehkä.

  - leenajaibana

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransun pylly on onneksi aina yhtä ihana ja sitä ihaillakseen ei tarvitse odottaa kahtatoista kuukautta!

   Delete
 9. Oi, juhlahetki! Ehdottomasti skumpan paikka.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu :-) Täytyy ostaa ensi kerralla, kun nuppujen aika on selvästi käsillä!

   Delete
 10. Tänään tuli Turussakin kaatamalla vettä. Sateen ääni katolla kuulosti melkeinpä epätodelliselta. Huomenna konttaan minäkin pihan läpi ja katsastan kevään merkkejä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa :-) Oli se ääni ihan mielettömän kotoisa, odotettu.
   Toivottavasti löydät paljon kiinnostavia piippoja!

   Delete
 11. Skumppaa vaatii ehdottomasti. Koko vuoden odotetuin tapaus. Meillä ei vielä mitään näkyvissä paitsi himppusen krookuksen lehdenkärkiä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vuoden odotetuin tapaus, no niin on! Talven jälkeen eka kukkanuppu, ja vielä muutamin kappalein. On se juhlan paikka. Toivottavasti pian sielläkin nuppuilee! Krookuksista en muuten tehnyt tänään havaintoa lehdenkärjistäkään, mutta täytyy syynätä huomenna, mitä sade on saanut aikaan. Virvaliljoistakaan ei näkynyt tänään vielä mitään. Onneksi on kaikki ihana edessäpäin!

   Delete
 12. Uskomatonta tosiaan. Maljan nosto täältäkin, sykähdyttävän toiveikkaalle näylle. Pojat näyttävät tosi kiireisiltä, yhtä innostuneina tarkastelevat paljastunutta maata kuin emäntänsäkin. Täällä on vielä paksut hanget, muttei toivottavasti kauaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä me kaikki syynäämme touhukkaina ympäristöä. Nyt tuntuu hyvin toiveikkaalta! Ihana kevät alkoi.

   Delete
 13. Kyllä noista ihanuuksista pitääkin ilostua. Terkut kissapojille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pojat kiittävät! Olemme tosi iloisia kaikki.

   Delete
 14. Ihan mahtavia uutisia! Eilinen vesisade jatkuu toivottavasti tänään. Lauhtumisen huomasi aamulla linnuistakin. Mikä korvia huumaava laulelo jo ennen kuutta vaikka oli vielä hämärää.

  ReplyDelete
 15. Kyllä se sykähyttää aina ensimmäiset kevätkukkijat nähessä. On niin pirteän näköset nuo kukkijat. Maljan vois nostoo kevväälle! Lintujen iänet on selevästi lissääntyneet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ensimmäinen kukka pitkän talven jälkeen on oikea ihme. Mukavaa, että kevään merkkejä on sielläkin, vaikka vain lintujen laulussa.

   Delete
 16. Jösses! Sinun puutarhakautesi on virallisesti alkanut! Skål!

  ReplyDelete
 17. Voi kun ihana kuva tuo eka <3 Facebookissa tuli mulle tänään muisto vuoden takaa, jossa leskenlehdet kukki ... tänä keväänä ei vielä. Kisut on varmaan sielläkin kevättä rinnassa, meilläkin molemmat käyvät ulkona usein ja Rasmus kiipeilee kuistin katolla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Talventähti on kuin pieni aurinko, niin kuin leskenlehdetkin. Toivottavasti niitä alkaa pian tulla esiin. Jännästi täällä ne ei ikinä ole ensimmäisiä kukkia, ainakin minun pihassa on aina jokin muu kukkanen leskenlehtiä ennen kukassa.
   Rasmuksella taitaa olla pientä kevätvilliä ;-)

   Delete
 18. Eilen sateen ropistessa ajattelin, että juuri nyt kevään ensimmäinen kukkanuppu tulee varmasti jossain näkyviin. Mikä onnni, että se tapahtui sinun pihassasi :) Meillä on piha etelään päin, mutta nurmikon päällä edelleen puolimetrinen hanki...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kun kauniisti sanottu! On kyllä onni. Etelänsuuntainen piha on hyvä juttu, toivottavasti se hanki pian häipyy.

   Delete
 19. Ihanaa! Niin lupavaa, toisin kuin täällä... Tein tänään pikapika kierroksen palstalla, hyvä kun edes muutama pälvipaikka näkyvissä, piipoista ei tietoakaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ääh! Toivottavasti pian tulee edistystä. Lauantaille on ehkä luvattu aurinkoa... tai sitten lähipäiville luvatut sateetkin kyllä auttavat kasveja heräämään ja jääkautta väistymään.

   Delete
 20. Mahtavia keväisiä piippoja ja nuppuja. Täällä niitä ei vielä näy. Toivon mukaan jo kohta näkyisi. Pitäisiköhän mennä lapioimaan lunta pois lumikellopaikan päältä? En jaksaisi enää odottaa. ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehdottomasti lapio heilumaan ja sen jälkeen viimeistely hiustenkuivaajalla ;-)

   Delete
 21. Kyllä olisi skumpan paikka! Täällä on ollut sumua koko päivän. Ja monta astetta lämmintä. Ehkä tästä kevät vielä lopultakin tulee, vaikka välillä on lohduttomalta näyttänyt.

  Ja voi pojat ja poikain kevätkiireet :-D Heillä on sadonkorjuu tällä tavalla eri aikaan kuin muilla. Taitaa olla nyt korjuussa ne mehukkaat vesimyyrät?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täälläkin oli sumuinen päivä ja lopuksi tuli lisää vettä. Pojat ovatkin olleet sisällä suuren osan päivästä (noh, siitäkin johtuen, että kävin puolipäiväristeilyllä Nauvossa postissa). Kotiin palattuani oli sänkyyn tehty niin lämmin painauma, että oli pakko käydä siihen hetkeksi maate. Kylläpä pieni kissa onkin oikea lämpöpatteri!

   Ransu tuli taas sisään, kysynpä häneltä...
   -Ransu, onko vesimyyrät mehukkaita? Oletko saanut monta?
   -Ehkä, mutta voisit laittaa kippoon hieman täytettä.

   Hmm.

   Delete
 22. Juhlan paikka, ehdottomasti! Niin suloinen keltainen pallero! Kovasti kiirettä näyttää kissakavereilla olevan:) Kyllä se taitaa olla talvi selätetty, jippii!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä talvi on viimein menettämässä otettaan, vaikka ei meinannut hellittää. Ihanaa.

   Delete
 23. Oooh! Ihana!
  Suomi on pitkä maa. Meillä on miltei 80 cm lunta, vaikka ollaan Keski-Suomessa..No, vähän on tainnut parina viime päivänä sulaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti sulaakin rivakasti teidän korkeat hanget. Aika äkkiä tuo lumi häipyy, kun tulee vettä, näköjään. Vaikka maa on vielä ihan jäässä.

   Delete
 24. Skål! Kippis keväälle ja ensimmäisille kukkijoille! Kyllä niitä on odotettukin jo ihan riittävästi! Meillä lunta riittää, mutta eilen satoi kaatamalla ja naureskelin hiljaa, talvivanhus joutuu päästämään irti otteestaan neiti Kevään alkaessa huseeraamaan!

  Pojilla riittää varmasti kiireitä ja paljon! Talven jälkeen pitää joka kolkka tutkia tarkkaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. On odotettu, viime syksystä tuntuu olevan vuosia. Hirmu pitkä talvi meillä taas oli, vaikka niin moni sitä taas narisi aluksi, että ei ole "oikea talvi" semmoinen lumeton. Hemmetti. Sittenpähän saivat kunnon talven. Olisivat voineet jättää meille muille sen lumettoman version...

   Delete
 25. Oi, mitä pieniä ihanuuksia siellä jo on! Toivottavasti kevät nyt etenee vauhdilla siellä ja täällä myös ...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti pääset sinäkin pian nuppubongailemaan! Näin tänään laivasta parinkymmenen töyhtöhyypän parven. Nekin tulevat! :-)

   Delete
 26. Oi miten ihanaa. Nuo kaunokaiset tuovat uskoa, että kyllä se kevät sieltä tulee. Ihanaa viikonloppua sinulle ja kissakaverillesi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, samaa sinne! Ihanaa, nyt tuntuu tosiaan kevät koittavan, viimeinkin.

   Delete
 27. Ihanaa! Piippoja näkyy täälläkin jo mutta nuppuja joutuu vielä odottamaan. Pääasia että kevät on kuitenkin alkanut! Täälläkin kissat tykkää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi vain kuvitella, miltä tämä tuntuu kissojen herkkään nenään, tarkkoihin korviin ja sula maa vielä tassujen alla. Kevät etenee!

   Delete
 28. Voi, kevään ensimmäinen kukkanen on suuren juhlan paikka! Nuo keväiset pyllykuvat ovat niin hauskoja! :)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!