Saturday, 13 May 2017

Ensimmäisten tulppaanien huumaa


Tadaa! Ihanan Sametti Hortensian syksyllä antamista sipuleista kukkivat nyt 'Quebec'-raitatulppaanit. Tai kukkii yksi, jonka nuppua ei syöty. Ihana!

First Tulips
At last they are in bloom: the very earliest tulips.


Tähtitulppaani 'Persian Pearl' hehkuu auringossa. Tämä on pikkuisista tulppaaneista aivan ensimmäinen kukassa.


Ihanan värinen muun muassa helmililjojen kanssa. Tämä on Muscari aucheri 'Ocean Magic'.


Hyasintitkin alkavat olla täydessä kukassa, hyvä väriyhdistelmä Persian helmen ja helmililjojen kanssa. Nämä kaikki pitäisi suojata verkolla, mutta tässä tapauksessa verkkohuppu suojaa kukkaan tulevaa kalvaspikarililjaa. Oikealla muuten näkyy, mitä suurimmalle osalle tulppaaneista tapahtuu.

Puutarhurointia raekuurojen lomassa. Kukkapenkeissä on jo väriä, kiitos hyasinttien. Nurmikko täytyy kohta leikata...

Poikien terveiset: kun kohtaat raekuuron, tee näin.


Lempikukka tulppaani esiintyy myös uusimmissa keramiikkatöissä. Osallistun kurssille, jossa opeteltiin kuvan siirtoa savelle. Reunakuviot on tosin tehty vain leimasimen kanssa.


Vanhasta maanviljelyä kuvaavasta piirroksesta tuli aika kiva iso laatta.


Oma viivapiirros toteutui aika hyvin. Hämmästyttävää, miten ohuet viivat siirtyivät laatalle ja säilyivät aika hyvin poltossakin, hieman haalistumista vain havaittavissa. Näissä on kiva vanhojen kauhtuneiden piirustusten tuntu.
Taidan jatkaa tätä tekniikkaa itsekseni!

Antoisia tulppaaninlöytöhetkiä!


Hyasintti – Hyacinthus orientalis
Kalvaspikarililja – Fritillaria pallidiflora
Raitatulppaani – Tulipa Greigii-Ryhmä
Tähtitulppaani – Tulipa humilis
TallennaTallenna

37 comments :

 1. Teillä tosiaan on kevät jo niin pitkällä, tulppaaneitakin ja nuo ihanaiset hyasintit! Hyasintteja pitää laittaa syksyllä lisää maahan ilman muuta...ja tietenkin kaikkea muutakin, listanpitoon täytyy nyt alkaa. Tuo Persian helmi on väriltään tosi upea, räiskyvä ja nupun/kukan muoto kaunis, ihanan aikainen!

  Pojat toivat mieleen jing jang - maailmankaikkeuden kaksi vastakkaista toisiaan täydentävää perusvoimaa ja niinhän teidän pojat täydentävät toisiaan, ihania!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ...ja piti vielä sanoa että olet tosi taitava myös savitöissä, nuo laatat ovat ihania!

   Delete
  2. Persian helmi on tosiaan täydellinen tulppaani, se on kaikkea tuota ja ihanan sirokin vielä. Lyhyestä varresta huolimatta leiskuva väri takaa näkyvyyden.
   Minullekin tuli mieleen jin & jang, vaikka pojilla onkin päät samaan suuntaan.
   Kiitos!

   Delete
 2. Oi miten hienoja savitauluja!! Hyasintit kukkapenkissä ovat jotain saavuttamatonta... onnistuisinkohan joskus - kauniita, ah!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa kokeilla, joku mahdollisimman kuiva paikka - hyasintit kavahtavat talvista märkyyttä, ja kesälläkin saisi olla oikein kuiva lepokausi.
   Kiitos!

   Delete
 3. Ihan mielettömän kauniita tauluja! 😍 Oot sä kyl aikamoinen taituri monella saralla!
  Ja kyllä noi oikeatkin kukat saavat hymyn huulille. Varsinkin kun ne meinaavat olla vielä niin harvassa tänä keväänä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ajattelin noista pyöreistä purkin kansia, täytyy vielä tehdä laakeat purkit ja sitten liimata joitakin tukia kannen alapuolelle, että pysyvät paikoillaan.
   Ihanat kevätkukat todellakin!

   Delete
 4. Tosi kivan näköisä noi keramiikkatyöt.

  ReplyDelete
 5. Kivat savityät, uusvanhaa :)
  Onneksi peurat ei iha kakkia syä, nii nähärähän eres aaavistus sun torellisesta kukkaloistosta. Tuskin maltan orottaa, että omat ekat pikkutulput kukkii, nuppuja o jo.
  Ihanan pehemoosen ja lämpöösen näkööne karvamytty :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisi ihanaa, jos saisi nähdä kaikki istuttamansa kukkasipulit kukassa, mutta ehkä vielä joskus puutarhani on peuraton. Pikkutulppaanit tulevat varmaan pian kukkaan nyt, kun lämpenee!

   Delete
 6. Jingjang-kissat tulivat minullekin mieleen. Herkullisesti lämmittelevät toistensa kanssa kippuralla.
  Keramiikkalaatat ovat upeita. Kuin utuisia unikuvia. Kyllä olet monipuolisesti lahjakas.
  Meillä löytyi vasta ensimmäiset nuput tulpuista. Eiköhän ne pian ala kukkia runsaamminkin, kun vihdoin näyttäisi lämpenevän. Persian Pearl on minusta todella upea pikkutulppaani. Sitä laitoin viime syksynä lisää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuollainen päättymätön kissamytty on kyllä ihana. Ja ilmeisesti heidänkin mielestä, vaikka välillä nahistelevatkin.
   Kiitos kauniista sanoistasi! Mukavaa tuollainen vanhanläiskikäs pinta.
   Persian Pearlia täytyy varmaan hankkia joka syksy, kyllä ne vanhatkin kukkivat uudestaan, ainakin jonkin verran, mutta tuota saisi olla vaikka kuinka paljon.

   Delete
 7. Hienoja keramiikkatöitä. Pojilla on oikea taktiikka jos kevätsää on muuta kuin aurinkoa. Tällä kertaa hyasintit taisivat kestää hyvin talven, minullakin on jotain nousemassa kun viime keväänä ei noussut yhtään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hieno juttu! Nyt ei muuten ollut kauhean märkä syksy, jospa se olisi vaikuttanut niiden menestykseen. Kuivassa mullassa on helpompi viettää talvi.

   Delete
 8. Hei mahtavia laattoja! Epäilen eten ole kuullutkaan tuosta teknikasta!

  Täällä on kuule vasta puissa vähän vihreää. Mitään kukkia... vasta viimeiset lumet saatu poies. Mutta tuohon poiken raekuurokimppaan kyllä tulisin jos ei ois niin pitkä matka!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meilläkin ovat puut vielä ihan lehdettömiä, mutta maan tasalla tapahtuu, kun sitä lunta ei meille kamalasti ole tullut. Tai ei ole jäänyt maahan happanemaan ;-)
   Tervetuloa raekuurostaselviämisleirille!

   Delete
 9. Hieno tuo sun viivapiirros, vau! Hyasintteja sieltä löytyy, mulla ne ei menesty tai sitten paikkavalinta mennyt totaalisen pieleen. Eilen ekat pikkutylppaanit kukassa, vielä en ehtinyt edes kuvata. Jing-jang kissat tosiaan ❤❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyasintit saattavat olla niitä, jotka kaipaavat oikein kunnon paahdetta kasvupaikalleen kesällä. Jos teillä on sen verran puita pihan ympärillä... Tai sitten joku muu asia. Kohopenkki varmaan auttaisi niitä viihtymään, tai ootteko jo sitäkin kokeilleet.
   Ihanaa, ekat tulppaanit!

   Delete
 10. Ihania tulppaaneja, niin suloisen värisiä. Täällä on tulppaaneista näkyvissä vasta varsia ja muutamia nuppuja. Ovatpa nuo savityöt todella hienoja 😍 Ja värit varmaan ovat Ransun ja Mustin mielestä erityisen onnistuneet! Löysin tänään taimimyymälästä todella rotevan tuoksupelargonin??? Se on joku yli 50 v. kaupan tädin suvussa mennyt lajike, jonka nimeä myyjät eivät tienneet. Näin myös emon. Se oli kyllä kookas.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anita! Hih, mustanharmaat värit ovat poikien mielestä varmaan parhaat :-D
   Vautsi, hieno tuollainen perintöpelargoni!

   Delete
 11. Luulen muuten, että tuo onkin palsamipelargoni. Se on niin jätti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ooh, palsamit ovat kauniita! Ja niissä on tosiaan ikivanhoja lajikkeita, esim. Attar of Roses, Dr Westerlund ja Lady Plymouth, siinä ainakin ne, joita minulla on ;-)

   Delete
 12. Voi että, mitä ihanuuksia!

  ReplyDelete
 13. Juu, ikävä kyllä sulta saatu Attar of Roses ei selvinnyt talvesta, mutta muut kyllä porskuttaa :) Jännittävää nähdä mahdollinen kukinta, jos siitä vois vaikka päätellä jotain. Musta tää on jotenkin tosi tukeva vai onko ne vain laittaneet ruukkuun jonkun superlannoitteen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi hitsi! Mutta joskus kun tavataan, saat pistokkaat vaikka kaikista kolmesta! Niissä on tosi eri tyyppisiä kasvutapoja. Esim. tohtori Westerlund on hoikka hujoppi, jota on ihan pakko pätkiä poikki, muuten siitä tulee pavunvarsi. Plymouthin leidi on puolestaan leveä ja pönäkkä. Attar jotain niiden väliltä. Jos kasvisi on jo muutaman vuoden ikäinen, se voi olla hyvinkin jo paksuvartinen ja rehevä.

   Delete
 14. Ihania tulppaaneja sekä kukassa että kuviona. Tulppaaneja on niin paljon erilaisia, että niistä on vaikea löytää omaa ehdotonta suosikkia. Ensimmäiset ja viimeiset ovat kuitenkin aina suuressa arvossa.

  Vielä riittää meillä odotettavaa. Jännityksellä odotan, että milloin eka tulppaani aukeaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, tulppaaneissa on todella monenlaisia. Varmasti jokaiselle joku mieleinen.
   Oi, ekan kukan avautuminen on juhlahetki!

   Delete
 15. Upeat laatat, kuin argeologisia löytöjä. Niissä on hieno tunnelma. Onpa pulskat hyasintit. Pojat vetää jin&jang tyylin päikkäreitä :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!
   Nuo viime syksynä istutetut hyasintit ovat paksuja pönäköitä, vuosien mittaan kukinta harvenee. Mutta tykkään minä niistä harvoinakin, kukat ovat kauniit ja tulee niistä kumminkin väriä juuri tähän aikaan, kun kukkapenkeissä paistaa paljas multapinta.

   Delete
 16. He-hei! Mäkin haluan tuollaiselle kurssille! Vaikuttaa tosi hauskalta, ja hyvännäköistä jälkeäkin tulee.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No hei! Toivottavasti jostain sopiva kurssi löytyy. Kurssin nimi voi olla kuvia keramiikalle tai grafiikkaa keramiikalle, kopiopaino keramiikalle tms. Tulee tosiaan kivaa jälkeä!

   Delete
 17. Upeita nuo savityöt!! Hitsi miten monitaitava sinä oletkaan.

  Poikien neuvo raekuuron ensiavuksi on mitä parhain. Esimerkiksi eilen räntä- ja lumipyry harmitti niin paljon, että tuollainen ratkaisumalli olisi ollut ainoa oikea. Vaikka pitkän aikavälin ratkaisuksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! No heh, kurssilla tällainen tekniikka opittiin, en olisi itse osannut. Mutta nyt osaan :-)
   Pojat neuvovat noudattamaan tätä mallia aina kun tarve ilmenee!

   Delete
 18. Voi noita poikia! <3
  Ihania tulpaaneja sinulla, pitkääkin kirjata muistiin ensi syksyä varten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näitä kaikkein aikaisimpia kannattaa hankkia!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!