Friday, 4 November 2016

Haikeaa

Ei millään pysty ottamaan kuvia järkyttävästi valkoiseksi muuttuneesta maailmasta. Värit hävisivät juuri, kun ne olivat parhaimmillaan. Tässä ei auta muu kuin katsella haikeana muutaman päivän takaisia kuvia. Japaninlehtikuusi ja Musti. Loistava värimätsäys!

Remembering
The world has become white, but as I particularly dislike the white, there are no photos to prove. In case of doubt go and look at the weather forecast, South of Finland in your web browser. These photos are from six days ago.


Syyssahramien ensimmäinen kukka alkoi avautua... tämä kuva on otettu kuusi päivää sitten, ennen kyseistä H-hetkeä, jonka sittemmin pilasi edellä mainittu valkoinen.

Plääh.

Ainoa iloinen asia on se, että olen onnistunut löytämään nettikauppaani Elsan lempituoliin harvinaisen kauniita joulukoristeita. Vai mitä sanot tästä lasisesta isosta tammenterhosta?
Löytyy täältä: Elsan lempituoli.
Iloisia hetkiä valkoisen ystäville ja tsemppiä meille kaikille muille!


Japaninlehtikuusi – Larix kaempferi
Syyssahrami – Crocus speciosus

40 comments :

 1. Järkyttävää tosiaan tämä kelin muutos.
  Syyssahramisi eivät ehtineet avautua. Meillä kukkivat ja sain yhden kuvankin.
  Tammenterho on niin kaunis! Täytyypi tehdä tilaus sitten ajan kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä tuli nyt NIIN liian aikaisin, vaikka kuka mitä sanoo, niin ei etelärannikolla kuulu lumista ja pakkasista olla vielä marraskuussa... Mutta vuodet menee niin kuin menee, ja kiinnostuksella odotetaan, millaista tammikuussa sitten on.
   Terho on tosiaan aivan ihana, kaunis sekä luonnossa että koristeena.
   Ensimmäinen syyssahramin kukka ehti avautua, mutta kuvat siitä on vielä kamerassa - olen vähän hidas.

   Delete
 2. Ai, teilläki on sitä valakoosta :) Meillä ei nimeksikää. Ihana kuva syyssahramien nupuusta. Tiätysti kukat olis ollu hianompia. Meinaakko, ettei enää valakoosen alta nouse?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, se kai riippuu valakoosen ja pakkasen määrästä, niitä taitaa tulla vielä lisää - toivottavasti sahramit vielä pystyvät kukkimaan.

   Delete
 3. No niin onkin haikeaa. Inhon aikaisin alkoi talvi. Ihkut syyssahramit. Terho on kyllä upea! Olen ihan hulluna näihin puuaiheisiin joulukoristeisiin. Aah.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, tuli täys talvi aivan järkytyksenä. Kasviaiheiset koristeet on kaikkein kauneimpia :-)

   Delete
 4. Kyllä tosiaan tää talvi tuli nyt liian aikaisin. Toisaalta mä olen ite niin poikki syksyn puuhista, että tuo lumi taitaa kyllä nyt tuoda tarvittavan levon tullessaan, kuin sadepäivä kesällä. Kunhan sitä vain ei tule yhtään enempää :) Mun olis nyt kans ihan pakko tilata noita tammikoristeita<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinulle se tuli sitten sopivasti, mulla taas oli kaikki syyshommat tekemättä työprojektin takia - tuli todellinen hoppu. Mutta ei näitä asioita voi valita. Kunpa talvi loppuisi yhtä nopeasti kuin alkoikin, tammikuussa voisimme ottaa vastaan lumikellot, vai mitä ;-)

   Delete
 5. Jos kauhot lumet jätesäkkiin ja lähetät mulle tänne koska täällä ei oo lumen hipuakaan :P Ihana tammenterho! Onko se sellainen unelmakevyt kuten vanhat lasiset kuusenkoristeet?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi harmi, terho ei ole kuusenkoriste, se on suuri ja painava, ja todella paksua lasia.
   Voi että kun saisikin tän lumen sinne, mutta pakkasen lähettäisin kans menemään - kun pakkasta on, niin onhan lumipeite tärkeä, vaikkakin harmillinen :-D

   Delete
 6. Kaunis joulukoriste, noita kun saisi ihan pienenä kuuseen ripustettavaksi. Täälläkin on lunta, ja pakkasta 7 astetta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pikkuisena kuusenkoristeena olisi kyllä tosi nätti! Ehkä sellaisiakin joskus löytyy. Ostin vuosia sitten vähän erilaisia tammenterhokoristeita Anttilasta, ne on nättejä, mutta ei lasia. Kivoja silti.
   Huh mitä pakkasta! Nyt luvattiin tosi kylmää yötä.

   Delete
 7. Lehtikuusissa on todella kauniit syysvärit.
  Lohduksi että Musti ainakin erottuu valkosesta hyvin kun kuvia otatat lumimaisemasta. Jaksamista talveksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo olikin todella hyvä huomio - Musti erottuu lumesta, ja sitä paitsi tykkää lumesta ja lumessa leikkimisestä.
   Kiitos, samaa sinne!

   Delete
 8. Kyllä tykkäisin siitä valkoisesta ellei se heti muuttuisi harmaaksi ja ruskeaksi! Kunnon valkoinen kävis mulle! Mutta kauniit on syksyn väritkin, selvä se.
  Ihana tammenterho. Ja eikös siellä oo myös ihana Mustikka!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olette Mustikan kanssa samoilla linjoilla, se on meidän talouden lumesta pitävä tyyppi!

   Delete
 9. Ohut lumipeitto täälläkin. Yritän ajatella, että on perennoilla edes pieni suoja pakkasilla. Osui yhtä aikaa kellojen siirtäminen ja lumentulo; kertakaikkinen rysäys talveen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, kun kerran tulivat pakkaset, on parempi, että on lumen tuomaa suojaa, ettei taas käy kasvikato, kuten viime talvena.

   Delete
 10. Ikävää, että syysahramisi eivät ehtineet avata kukkiaan ennen lumen tuloa:(
  Lehtikuusen kirkkaan keltaista ruskaa ihailen joka syksy.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kauniita ovat sahramit nuppuisinakin, onneksi. Mietin vain sitä, että ne tekevät lehdet vasta kukkien jälkeen. Toivottavasti osaavat tehdä ne sitten esimerkiksi keväällä, etteivät vallan näänny ravinnon puutteeseen.
   Lehtikuuset ovat aivan ihania!

   Delete
 11. Mistä ihmeen valkoisesta kaikki puhuvat? Tuleeko sitä joskus tännekin? Mutta kylmä on ja maa jäässä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi hitsi, sinne tarvittaisiin lunta pakkassuojaksi!

   Delete
 12. Täällä on tuota kamalaa valkoista myös. En voi sanoa tykkääväni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ja tälläkin hetkellä pyryttää lisää. Perhana, mikä talvi tähän nyt iski. Toivon hulluna ja epätoivoisena, kuten joka vuosi, että juuri tämän pakkasjakson jälkeen tulee kevät. Eli joskus viikon päästä. Tulee, tuleehan?

   Delete
 13. Teilläkin on jo lunta, mutta meillä ei! Kun meillä mittari näyttää jo -10, ottaisin mielelläni valkoisen talvipeitteen;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi apua, sinne kyllä todella tarvittaisiin nyt lunta. Mitähän tästäkin tulee, kun tällainen talvi iski kesken joidenkin kasvien kasvukauden.

   Delete
 14. Kyllä tämä nyt vähän yllättävän nopeasti tuli. Ei olisi tarvinut vielä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä. Miksi kevät ei ikinä iske tammikuussa, hä.
   Tai jospa se nyt tänä vuonna iskisikin...

   Delete
 15. Voisin melkein tirvaista sitä joka sanoo "lumi tuo ihanasti valoa" :D
  Ihana tammenterho-koriste ♥.

  ReplyDelete
  Replies
  1. My sentiments exactly :-D Ja pari muutakin ystävääni on tasan samoilla linjoilla. Saattaa olla muutamia ihmisiä liikenteessä, joilla on silmäkulma mustana :-D

   Delete
 16. Ihanat syyssahramit! Kääk, täällä on niin kylmä, ettei tiedä mitä edes päällensä laittaisi, joten olenkin pysynyt pääasiallisesti sisällä ;) Söpöjä joulukoristeita oli, kävin vähän jo kuikkimassa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todellakin nyt tuntuu jäätävältä, pakkanen hyökkäsi niin äkkiä. Kaipa me tähänkin totutaan...

   Delete
 17. Talvi tuli nyt niin yllättäen, että en millään meinaa uskoa todeksi. Aika kiire tuli talvivaatteiden kanssa. Monena vuonna on tähän aikaan ollut noin +5 astetta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! Ihmeelliseltä tämä tuntuu. Toivottavasti kevät tulee pian ;-)

   Delete
 18. No joo tulihan sipaus sitä valkoista..en olis vielä halunnu..ja pakkasta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen etelärannikolla ja täällä on tullut enemmänkin kuin sipaus, lumeen suorastaan hukutaan kohta! Kamalaa, kun talvi alkoi näin aikaisin - kauankohan se kestää. Tuntuu siltä kuin jääkausi olisi pudonnut niskaan.

   Delete
 19. Valkoista tuli tännekin, onneksi ei vettä ja pakkanen menee luihin ja ytimiin, oltaisiin voitu sivuuttaa koko talvi! Mutta ensi kuulla alkaa kevät...odottelisin kyllä joulusatuasi, Joulu onkin heräävän kevään ensi metreillä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aapuaaa, tuo joulusatu on erittäin haastava :-D En lupaile mitään...
   On tämä järkyttävää, mutta se olisi tietysti mahtavaa, että talvi olisi äkkiä ohi. Kauhulla vain muistelen sitä muutaman vuoden takaista, jolloin talvi alkoi myös marraskuussa ja sitä kesti viisi kuukautta. Kuin olisi Siperiassa. Ja sulle kun on vielä liikkuminenkin nyt hankalaa!

   Delete
 20. Teille tuli sitten valkeus ennen meitä. Nyt vasta, pari päivää sitten, saimme saarellemme mielettömästi valkeaa, unelmaista puuterilunta. Rakastan sitä! "lumi: pimeän maan ainoa valo." - Bo Carpelan - suom. Caj Westerberg

  Ihana, ihana lehtikuusi! Meillä on nyt istuettuna yksi Siperian lehtikuusi, yksi lännenhemlokki ja sitten on jostain tuulten tuomana tullut siemen, josta on kasvanut mitä ilmeisemmin kanadanlehtikuusi tms. Meillä on naapuri, jonka rouvalla on sukulaisia siellä päin, meillä myös, mutta rva oli tuonut sieltä kauan siten alun tai siemenen, ja siitä puusta oli kasvanut niin upea, että olin hakemassa sille suojelukohdekylttiä, kunnes sitten...Vahinko on kuin korvattu, jos se on siitä lähtöisin, mutta Siperian lehtikuusi se ei ole.

  Minuun ovat nyt erityisesti kolahtaneet lehtikuuset ja tammet. Miksi tajusimme niitä alkaa istuttaa vasta muutama vuosi sitten...Yritämme olla lokakuut muualla, ei siksi, että täällä olisi silloin mitenkään hankalaa, vaan siksi, että jossain on silloin todella vielä sitä syyskuun syksyä, jota voin jatkaa:) ja tarvisen oravilleni tammenterhoja! Viimeksi sain tänne talkkarin 3 viikoksi, mutta seuraavan kerran olemme vähän kauemmin ja nyt ei ole varmuutta huushollerskasta. Ensimmäinen tammemme voi tehdä terhoja jo onneksi ensi syksynä...

  Saila, kerran meillä oli hyvin lämmintä vielä marraskuun viimeisenä päivänä ja ajelin onnellisen aViherlandiaan vasta silloin callunoita noutamaan, kerran tuli pysyvä talvi 16.lokakuuta: Edelisenä päivänä tyhjensimme kompostit ja seuraavana päivänä ne olivat umpiroudassa kevääseen asti. Toivon kohtuullista talvea paljolla lumella, että kasvit ja eläimet saisivat suojaa ja voisi hengittää lumen hellyyttä.

  <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lehtikuuset ovat ihania! Onpa liikuttava jatko puun elämälle, jälkeläisissähän se jatkuu... hemlokki on myös hyvin kaunis havupuu.
   Lähdette siis terhonkeruureissulle syksyisin :-)
   Talven tulo tosiaan vaihtelee, nyt nautin siitä, että lauhtui - en ole pakkasihmisiä.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!