Saturday, 25 June 2016

Päivän pionit


Punaisen villin penkin (joka ei tässä kuvassa näytä kovin punaiselta) 'Duchesse de Nemours' avasi ensimmäiset kaksi kukkaansa tänään. Ihana kauneus, ihana tuoksu. Kukat menivät yhtä ihanan naapurini synttäri- & juhannuskimppuun, niitä aukeaa paljon uusia lähipäivinä.

First peonies
Well, second first after the very first...  now it is the season of so called white peonies.

Muotopuutarhassa 'Wladyslawa' voitti kisan, 'Bowl of Beauty' on vielä nupulla. Nämä ovat kuin kaksi marjaa, 'Wladyslawan' kukka on hieman viileämmän sävyinen ja ehkä tummemman pinkki, aavistuksen vain.


Tämä ei ole pioni, mutta pääsee esittelyyn, koska kukkii ensimmäistä kertaa ikinä. Toissa syksynä istutettu tarhamarskinlilja 'Romance' syötiin viime vuoden keväänä heti alkuunsa, nyt tämä on ollut tiukasti verkon sisällä alkukeväästä lähtien. Ihana puuteriväri! Kaksi kukkavanaa tulee avautumaan lähipäivinä, nämä ovat vasta neljä ensimmäistä pikku kukkaa.

Loppuun poikien juhannusterveiset. Ransu mirrinminttupuskassa.

Musti niityllä.


Tunnelmallista juhannusviikonloppua!


Kiinanpioni – Paeonia lactiflora
Mirrinminttu – Nepeta  faassenii
Tarhamarskinlilja – Eremurus isabellinus

25 comments :

 1. Kaunista! Ehkä jonain vuonna raaskin ottaa pionin kukkia kimppuun. Vielä on liian tuoreet ja pienet puskat. Ellei juuri ennen kaatosadetta..
  Viime aikoina olen miettinyt myös sitä, että tarkoitus on saada puutarhasta niin kukkiva, että pari sisään tuotua kukkakimppua silloin tällöin ei saisi näkyä puutarhassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ei raaski, jos pioniin on tulossa vain pari kukkaa. Minulla on nyt Moon of Nipponissa ensimmäinen kukkanuppu ikinä, ja vain yksi. Se ei todellakaan päädy kimppuun :-D Olisikin kivaa, jos olisi oman puutarhan kimppuja sisällä.

   Delete
 2. Oi ihanuutta, nyt noita pioneita alkaa pamahdella auki! Leppeää Juhannusta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, vihdoin :-D Kateellisena katson, kun mantereella alkaa kukkia aiemmin, täällä on aina sen verran viileämpää. Mutta hyvää on mukava odottaa. Moon of Nippon raottaa terälehtiään, eka kukka ikinä!
   Leppeää jussia teillekin!

   Delete
 3. Poksahtelua on kiva saurata! Meillä pionit säilyivät hyvin talven yli, mutta talvi verotti nuppujen määrää kuitenkin! Ihana tuo marskinlilja, siitä ei mulla olekaan kokemusta laisinkaan. Pioninen kukintaa odottelen, vain 'Red Charm' kukkii vasta. Pionikimppuja keräilen, yleensä niitä raaskin ottaakin.

  Ihanat pojat jälleen!

  Tuo taivaskuva on kaunis!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä, että kaikki selvisivät talvesta, sama täällä onneksi. Kohta Kivipellossakin poksahtelee :-)

   Delete
 4. Tuo punaisen penkin ei niin punainen pioni on mun hankintalistalla, kun niin moni kehuu sen ihanaa tuoksua:)
  Hyvää juhannuksen jatkoa teille kaikille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se kannattaa hankkia, kaikkien mielestä tuoksu on aivan ihana, vaikka jokainen haistaakin siinä eri asioita :-D Ja kukkii hyvin myös puolivarjossa!
   Kiitos, samaa teidän porukalle!

   Delete
 5. Pioneissa on toinen toistaan loistavamman värisiä yksilöitä, runsaita ja pullevia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on. Pionin kukka ei jää huomaamatta!

   Delete
 6. Erikoosen färine tua tarhamarskinlilija. Kiva ku kukinta ny onnistuu. Verkottamine kannattaa. Surkia homma, mutta teillä näemmä välttämätön. Mukavaa loppujuhannusta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mieluummin katsoo kukkia verkon läpi kuin pelkkiä varrentynkiä, ja tällaiset kun eivät sitten haaro ja tee uusia kukkavarsia syötyjen tilalle, niin joutuisi taas odottamaan vuoden seuraavia kukkamahdollisuuksia. Kanaverkkoihin pitkin pihaa silmä jotenkin hieman jopa tottuu.
   Kiitos, mukavaa pyhää sullekin!

   Delete
 7. Tarhamarskinlilja on kaunis, tuollainen puuterin värinen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luulin, että se olisi pinkimpi, mutta enpä taida edes muistaa nähneeni erityisen vaaleanpunaista marskinliljaa... lienee aina aprikoosin sävyssä, ellei suorastaan oranssi tai keltainen. Ihana väri tämä on kyllä!

   Delete
 8. Toivottavasti äkkiä aukeaa myös tuo bowl of beauty -pioni. Se on kyllä upea. Olisi kiva hankkia se pionipenkkiini. Pitää ehkä käydä tamistovierailulla...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänään eka Bowl of Beautyn kukka alkoi raottua samaan kuin tuo eilinen Wladyslawa, en vain ehtinyt ottaa siitä kuvaa. Se on aivan ihana, taisi olla ensimmäinen pioni jonka ostin. Rakastan tuollaisia kuppimuotoisia avoimia pioninkukkia.

   Delete
 9. Marskinlilja kannattaakin suojata kaikin keinoin. Onpa herkku.

  ReplyDelete
 10. Erikoisen värinen marski, harvoin näkee tuon väristä kukkaa, siis tykkään kovasti 😊 jokaisen blogissa pionit ovat avautumassa, tässä alkaa pionikuume nousemaan itsellänikin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri kävi puutarhavieraita, ja mietittiin, että marskinliljan väri on mummon rintsikat :-D Aprikoosin sävyt ovat niin hempeitä ja erikoisiakin puutarhassa.
   Pioneja kannattaa ilman muuta hankkia ainakin muutama!

   Delete
 11. Kauniin värisiä kurjenpolvia, minun kerrattu hävisi talven myötä. Tuo uusi kukkijasi on kaunis, herkän värinen.(Tarhamarskinlilja) Tuota en ole nähnyt aiemmin.
  Mukavaa kesäkuun loppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harmillista, että kerrattu kurjenpolvesi meni talven suihin. Tuota marskinliljaa oli joku syksy myynnissä juurakkona pussissa, kiva väri.
   Hui, kesäkuu on jo ihan lopuillaan. Mukavaa kesän jatkoa sinullekin!

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!