Monday, 13 June 2016

Huippumiitti

Lauantaina oli huippupäivä puutarhabloggaajille ja muutamalle muuten vain hörhölle täällä lounaassa. Suvikummun Marja ja Kivipellon Saila olivat järjestäneet retken Vakka-Taimeen, Vuorelan puutarhaan ja sitten vietimme aikaa Suvikummun Marjan ihanassa puutarhassa syöden ja nauraen vatsat kipeiksi. Nauru taisi raikua mailin päähän.
Ensin Vakka-Taimen tervetulokahvit päivänvarjon alla taimistolla. Pelkkään taimipottien syynäämiseenkin olisi saanut kulumaan puoli päivää, mutta Vesa Muurinen piti meille esittelykierroksen.

Bloggers meet
On Saturday I went to meet other garden bloggers at Vakka-Taimi, a specialist nursery with many rare trees and thousands of other plants, most of them raised from seed by the enthusiast nurseryman Vesa Muurinen.

Puiden siimeksessä esiteltiin toinen toistaan harvinaisempia ja erikoisempia puita. Linnunlaulu säesti Vesa Muurisen juttuja, niitä olisi voinut kuunnella viikon! Kysyttävää olisi ollut toisen viikon ajaksi.
Esittelyssä sulolilja.

Esittelyssä taimistokissa, pieni sydäntenmurskaaja.

Tässä vaiheessa osa väestä unohti Muurisen kuuntelun täysin.

Sitten jatkettiin, kukin painui takaisin hommiinsa.


Hiekkapenkkien aluetta. Tämä on jokin sulkakellukka tai sen lähisukulainen.

Komeet on pionit.

Musta leidi keltaisessa viidakossa.

Kiitos kaikille ihanasta päivästä, erityiskiitos ihanista eväistä Suvikummun Marjalle! Retkestä tulee vielä parikin postausta...

42 comments :

 1. Olipa ihana tavata! Nämä tapaamiset ovat niin tarmoa ja toivoa antavia:) Tuleepahan myös uusia ideoitakin... Sateita sinne saareen toivoen:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos samoin, oli ihanaa tavata!
   Kahden päivän päästä menee kuukausi rikki niin, että kuukauden sadevesisaldo on 4 mm. Toivotaan, että pian sataisi, kiitos toivotuksesta!

   Delete
 2. Oih, varmasti hyödyllinen ja hauska reissu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kaikkea tuota, ennen kaikkea hauska! Harmi, ettet ollut mukana.

   Delete
 3. Ja sitten tervetuloa tänne kaakkoon! Oli taatusti kiva päivä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi että kun olisi kiva tulla!

   Delete
 4. Päivänne kuulosti ihanalta, kukkia ja ystäviä!!!

  ReplyDelete
 5. Kerta kaikkiaan puutarha-alan huippumiitinki!
  Kiitos Sinulle ja kaikille muille osallistujille!

  ReplyDelete
 6. Oli huippupäivä ja kiva tavata taas! Kissan ilmestyminen paikalle voittaa mielenkiintoisimmankin puutarhainformaation :)

  ReplyDelete
 7. Olipa päivä ja elämyksiä ♡

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu! Kai muistit pusutella pojat myös minun puolesta?

   Delete
 8. Ihana päivä ja kiva tavata taas. Ja ISO kiitos pelakuista! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli niin ihanaa! Ja ihania kasveja on ilo jakaa. Toivottavasti kasvavat.

   Delete
 9. Lisää vaan tästä aiheesta, kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No hyvä, ja voin jo kertoa, että kunhan ehdin, tulee myös kissa-aihetta lisää :-)

   Delete
 10. Mulle ei nyt yhtään selvinnyt tuo paikka, mutta tuksin ehdin perheemme yllätyksiltä minnekään ellei se sitten ole just Raumalla.

  Tuo sulkakukka olisi varmaan mainio lisä villiin kukkaniittyyn. Vieläkään ei ole etupihalla rouskuttanut ruohonleikkuukone!

  <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vakka-Taimi sijaitsee Pyhärannan Ihodessa. Sulkakellukka viihtyy kuivassa ja auringonpaisteessa, jos tuo nyt oli se. Aito preeriakasvi.

   Delete
  2. Niin...ehkä kyseessä preeriakellukk a ( Missy tulee mamman ja kommentointivälineen väliin )*??,??, Karvahanuri vaan näkyvissä, lähettänee kummitädille terkui.
   Hävettää oikein kertoa, etten ex-satakuntalaisena ja nykyisenä sellaisena ole tässä Paratiisissa aiemmin käynyt. Sehän kuuluu jo satakuntalaisen ( puutarhaa jotenkin harrastavana) perussivistykseen! Ja vielä tässä näin lähellä omaa asuinpaikkaa.
   Upea päivä; hurrmaavat puutarhaihmiset, niin mukaavia kohtaamisia, erityisen hurmaava Vesa Muurinen, ihailtavaa osaamista hänellä. Ilta Marjalla oli voimaannuttava...ihan flowssa meni koko päivä. Ja ehtoo..ja yö klo 1.30 asti. Ja paljon jäi vielä käymättä läpi :)
   Kiitos Saila osuudestas upeaan kokemukseen ♡
   Ja emännän tarjoilut, ah ja voih. Ja kisut ♡

   Delete
  3. Loppujen lopuksi luulen, että tuo saattaa olla sulkakellukka. Muurinen sanoi sen tieteellisen nimen, ja jotenkin muistelen että se olisi ollut eri kuin Geum triflorum (sulkakellukka), mutta en ole enää varma mistään. Visiitin aikana tuli aika paljon informaatiota :-D
   Kiitos Missyn terkuista <3
   Satakuntalaiselle voin kertoa, että Pyhäranta on Varsinais-Suomen pohjoisimpia kuntia, eli voit huokaista helpotuksesta ;-)
   Kiitos itsellesi ihanasta viikonlopusta!

   Delete
 11. Oli kyllä huipputason tilaisuus ja osanottajatkin parasta A-luokkaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Älä muuta virka, olisi viihtynyt tuossa porukassa vaikka viikon! Ja mitkä kohteet, ja mikä ruoka.

   Delete
 12. Taimistokissa on hyvä vetonaula, ainut että siinä voi taimet unohtua :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Unohtuivat Muuriset oikeasti erittäin kiinnostavat puheet, ja se on jotakin se!

   Delete
 13. Olipa kiva tavata oikein ajan kanssa ja kaunis kiitos verenpisaroista! Oli ihan huippupäivä, niin paljon puhuttavaa ja naurettavaa ja mitä sulosäveliä Muurisen Vesa meille puhuikaan, viikko olisi tuolla kulunut helposti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos sinulle, toivottavasti viihtyvät! Ainakin minulla tuo on ollut helppo talvetettava, lienee aika lähellä ihan verenpisaran kantamuotoa (Fuchsia magellanica), ties vaikka olisi sitä. Sitä näkee usein pensasaitoina Irlannissa ja Skotlannin rannikkoseuduillakin. Ostin sen kylläkin ihan tavallaisesta korppoolaisesta kukkakaupasta aikanaan :-D
   Hihii, Muurisen sulosävelet!

   Delete
 14. Hienoja kuvia. Oli varmasti mielenkiintoiset vierailupaikat ja paljon mielenkiintoisia kasveja niissä;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli mahtavaa. Vakka-Taimessa saisi kulumaan vaikka kuinka kauan.

   Delete
 15. Oi tuo Savikellukka oli niin mun suosikki! (Jota niin totisesti tuijotan :D) sen haluan ja sille olisi oikeastaan paikkakin! Ihana päivä ja mahtavat tunnelmat olet saanut kuviisi vangittua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai se oli savikellukka? Mua hämäsi, kun on niin sulkakellukan näköinen, ja sitä(kin?) kutsutaan prairie smokeksi, kuten Muurinen kuvaili. No joka tapauksessa aivan ihana utuisen pinkki kukka, ja kun siementupsut avautuvat, ne ovat suloinen näky.

   Delete
  2. No perskuta rallaa, eikös tuo kukka olekaan preeriakellukka!
   Mää kun laitoin nimen vielä muistioon ja jahtasin Muurista etsimään sitä ostaakseni niitä! Mutta hän oli kyllä kiireinen enkä kehdannut kauheesti ahdistella ;)
   Suloinen Vesa...eiku kukka.

   Delete
  3. Niin, en tiedä. Muurinen sanoi, että tuo olisi "prairie smoke" ja se olis just sulkakellukka, Geum triflorum.
   Hihii, suloinen Vesa! No on hän kyllä, ihanan innostunut asiastaan, meidän kaikkien tarhurien onneksi! Tuolla on aarteita taimisto täynnä.

   Delete
 16. Jep, viikko olis kulunut Vakka-Taimessa hyvinkin, eiköhän laiteta joku vuosi leiri pystyyn:) Ja Marja sais mielellään tuoda meille eväät!
  Puutarhabloggareita on kiva tavata, tuntuu kuin oltaisiin jo vanhoja ystäviä, vaikka osan näki vasta ekaa kertaa eikä muitakaan kovin tiheästi tule tavattua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri näin, tapaamiset ovat lämminhenkisiä ja kuin vanhoja tuttuja näkisi. Toisaalta onhan tässä tunnettu blogien kautta jo vuosikaudet.
   Olisi täydellistä leiriytyä Vakka-Taimeen ja nauttia Marjan eväitä kokonainen viikko :-D

   Delete
  2. Mäkin voin tulla Vakka-Taimeen retkelle viikoksi ja Marjan eväät kyllä maistuisi....

   Delete
  3. Pitäisköhän infota Vakka-Taimeen ja Marjalle, että tällaista leiriporukkaa olisi tulossa...

   Delete
 17. Oli niin huippua nähdä, ihana Saila! <3
  Päivä oli tosiaan huippumiitti, sai nauraa ja puhua puutarhaa sydämensä kyllyydestä. Eikä puheenaiheet loppuneet kenenkään kanssa.
  Nyt täytyy kyllä sulatella kaikkea näkemäänsä varmaan viikkoja ja pitäisi olla myös lomaa, ihan vain kaiken inspiraation toteuttamiseen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli niin kivaa, teillä on ilmeisesti huippusuku kun ootte kaikki niin mahtavia. Kyllä tuo oli kesän kohokohta, ihanat muistot jäi.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!