Wednesday, 4 December 2013

Päivän kukkanuput

Lasikuvun suojissa oleva vaaleajouluruusu ei näytä edistyneen kukinnassaan vielä. Lauantai-iltapäivästä sunnuntai-iltapäivään lämpötila näyttäisi menevän täällä miinuksen puolelle, muuten pysytellään onneksi plussalla. Toivotaan, että kuvusta on hyötyä ja saamme nähdä pikkujoulukukkia.

There are some flower buds, although I'm dubious whether they will actually bloom before the winter arrives.

Verikurjenpolvi näyttää, miksi se on tärkempiä puutarhakasveja. Onko millään muulla lajilla pidempää kukinta-aikaa?

Esikot näyttävät, miksi niitä on syytä rakastaa syvästi. Punainen ADHD-esikkoni (loistokevätesikko) on yhä nupulla eikä aio ilmeisesti avata kukkiaan. Tämä keltakukkainen lajikumppani on onnistunut raottamaan nuppujaan. Joku syö tätä selvästi, toinen kukistakin on puoliksi syöty. En ihmettele; onhan tämä niin suloinen, että voisin itsekin harkita tämän syömistä!

Jos kukaan joulun ystävä uskaltaa käydä blogissani tähän aikaan vuodesta, niin tässä ilouutinen heillekin: jouluvalo on laitettu esiin! Tässä se on, minun joulukoristeluni. Kuvassa se ei oikein näy, mutta ostin Clas Ohlsonilta limenvihreän johdon tähän. En kestänyt katsella valkoista muovijohtoa enää yhtään joulua. Ja onhan limenvihreä ihanan keväinen väri, eikö?

Loistokevätesikko – Primula Polyantha-Ryhmä
Vaaleajouluruusu – Helleborus niger
Verikurjenpolvi – Geranium sanguineum

37 comments :

 1. Mulla on nupulla vain hyasintit ja amaryllis, sisätiloissa;)
  Limenvihreä johto kuulostaa aika ihanalta!

  ReplyDelete
 2. Limenvihreä on oikein ihana väri tämän pimeän keskellä. Kun ei nähdä Naisten Messuilla, niin joskus sitten...

  ReplyDelete
 3. Vaaleajouluruusun nuput ovat niin suloisia tuolla kuvun suojissa, pidetään niille peukkuja! Limenvihreä on oikea sisustusväri, mullakin on ruohonvihreä peitto sohvalla ihan sen keväisen värin vuoksi.

  ReplyDelete
 4. Pioni; No minulla ei katsos niitä ole ;-) On vain jokunen pelargoni!

  Rva Pioni; Niin on harmi, mutta toivottavasti tapaamme vielä!

  Maria; Kuvusta on hyötyä siksikin, että peurat syövät jouluruusuja. Tuo kellanvihreä tappi taustalla on lehtivarsi, josta on lehdet syöty. Kukat saattaisivat kokea saman kohtalon, en tiedä, kun aiemmin ei minulla ole jouluruusu kukkinut tähän aikaan. Tai ekalla yrittämällä talvella 2008 ne kyllä syötiin heti kun olin istuttanut, se taisi olla alkutalvea.

  ReplyDelete
 5. Vihreä on aina muodissa. Eipä ole tullut katsottua onko jouluruusuissa jotain elämää. Sitä kun aina liikkuu pimeän aikaan (töihin ja töistä) niin jää puutarha tutkailematta.

  ReplyDelete
 6. Nuppuja, nuppuja! Onko siellä ollut vielä lainkaan pakkasta? Vihreä johto on aika pähee ;) Nyt takaisin Youtubeen puutarhaohjelmien pariin! :)

  ReplyDelete
 7. Suloisia nuppuja! Jouluruusu on todella kaunis tuolla lasin alla, ihan kuin omassa pienessä maailmassa.

  ReplyDelete
 8. TuulaJ; Käy ihmeessä taskulampun kanssa! Niin minäkin joskus teen. Vaikka sen valossa onkin vaikea mitään bongata, ainakin tulee tunne että on yrittänyt ;-)

  Tiina; Varmaan on jossain vaiheessa käynyt pakkasella, silloin kun se kylmä jakso oli joitakin viikkoja sitten (vai koskasenytoli). Mulla ei ole tallentavaa mittaria, sellainen olisi kyllä kiva hankkia, jos ne eivät olisi niin rumia.
  Mukavaa tuubeilua! Kuulostaa hyvältä :-)

  Saraheinä; Juu, olen yrittänyt tuulettaa sitä silti silloin tällöin, jotta se saisi happea, tai siis hiilidioksidia ;-)

  ReplyDelete
 9. Eihän sinulla ole siellä mitään hätää , kukat kukkivat ja ihan kohta päivät alkavat taas pidetä!Omat pelargoniani ja verenpisarani jatkavat myös kukkimistaan.

  ReplyDelete
 10. Kiva tuo jouluruusun kupusuoja :) Esikot ovatkin aika hauskoja kasveja, kun ne saattavat yllättää kukilla jopa keskellä talvea, elleivät ole lumen peitossa.

  ReplyDelete
 11. Toivottavasti jouluruususi kukkii.
  Limenvihreä johto on ehdottomasti parempi:) ja eikös sitä lauletakkin että onkos tullut kesä nyt talven keskelle, ja siltä se näyttää kun siun kukkia katselee.

  ReplyDelete
 12. Aila; Ihan totta, ei ole hätäpäivää täällä kun aina on jotakin kukassa - sitten kun ei enää ulkona, niin sisältä löytyy aina jotakin. Vähintään keksipurkin kyljestä ;-)

  Tylsä Mörökölli; Eläköön esikot!

  Kosotäti; Toivotaan näin! Kyllä tuo laulu on viime päivinäkin tullut jostakin mieleen :-)

  ReplyDelete
 13. Onpa nuppu kaunis näin joulukuussa! Kupu on sievä versoineen ja kuvassa siitä peilautuu ihana maisema. :)

  ReplyDelete
 14. Mun jouluruusuissa on ihan samanlaiset nuput! Vinkistäsi suojasin ne havuilla ja nyt ovat lumipeitteen alla. Toivottavasti siellä saadaan ihastella kukintaa jo joulukuussa.

  ReplyDelete
 15. Toivottavasti peurat lähtisivät pois koko saarelta! Inhottavia kun syövät kaiken. Limen vihreä johto vaikuttaa eksoottiselta :D

  ReplyDelete
 16. Minulla kukkii jouluruusu parhaillaan penkissä, istutin sen tänään;D En ole onnistunut niiden kanssa sisätiloissa, joten päätin nyt kokeilla näin jatkaa elämäänsä, katsotaan miten käy. Ainakin se kesti jo -6 asteen pakkasen, joten vähän karaistunutkin jo on. Tuo kupu on sitten kaunis<3

  ReplyDelete
 17. Tuire; Kupu on kyllä ruokottoman pölyinen, mutta ehkä joku sade tulee ja pesaisee sen ;-) Hauskasti maisema tallentui kalansilmäobjektiivin tapaan.

  Katja; Toivotaan näin! Mulla on ainakin yksi kokemus jouluruusuista, jotka kukkivat koko lauhan talven, vaikka välillä tuli pakkasta, niin sen jälkeen kukat aina nousivat taas reippaina ylös <3

  Mamma N; Joo, ne ovat viheliäisiä! Tuota esikkoa ne eivät kyllä ole nakerrelleet, ne eivät vaivaudu tekemään noin pienipiirteistä jälkeä. Limenvihreä on hyvä väri :-)

  ReplyDelete
 18. Minulla kukkii yksi jouluruusu parasta aikaa. Vähän viluiselta se näyttää, mutta onneksi on ollut leutoa. Sinun jouluruususi on saanut oikein kasvihuoneen asuttavakseen. Istuttaessani viimeisiä sipuleita katkaisin vahingossa esikosta kukkanuput, en ollut niitä aiemmin huomannutkaan. Verikurjenpolvesi ansaitsee mitalin, että vielä joulukuussakin.

  ReplyDelete
 19. Minna; Parasta onnea jouluruusullesi!

  ReplyDelete
 20. Cheri; Täytyypä alkaa askarrella mitalia ;-)

  ReplyDelete
 21. Hih, kevätkalenteri ja kaikki... :D

  Tuo onkin kaunis jouluvalo ja jospa sieltä kuvun alta löytyisi vielä kukkasia!

  ReplyDelete
 22. Hahaa, laitoin sittenkin paremmaksi! Mulla on _kaksi joulukoristetta ;D http://saaristohuvila.wordpress.com/2013/11/25/vahempi-on-joulumpi/

  Ja kyllä, limenvihreä johto on ehdottoman hyvä ja keväinen :)

  ReplyDelete
 23. Elina; Täytyy vähän yrittää pistää teille joulutyypeille kampoihin :-D

  Taru; Haa, kävin katsomassa. Ihan kivathan ne on, voisivat olla esillä ympäri vuoden, niin ne ei olisi edes joulukoristeita ;-)

  ReplyDelete
 24. Hyvää joulun odotusta Saaripalstalle!

  ReplyDelete
 25. Valkoiset piuhat ja johdot ovat kauhistus. Minä tein sen virheen että ripustin linnunruokinta-automaatin puuhun valkoisella kotinarulla. Ja se loistaa:(

  ReplyDelete
 26. Lasikupu on kaunis ja mikä ihanuus siellä sisällä kohta kasvaakaan. Verikurjenpolvi päätyy ostoslistalle, joka on jo piiitkä :)

  Limenvihreä on hyvin keväinen väri ja voittaa valkoisen mennen tullen, ainakin johdoissa. Vai että jouluvalokin ;)

  ReplyDelete
 27. Vilma, Heh, kiitos :-D

  Myrsky ja Minna; Voi hiisi! Itse tein yhtä tyhmästi viime talvena, kun ostin valoverkon ja kun otin sen paketista ja laitoin puskaan, niin sehän hohti sieltä kuin mikäkin Uuno Turhapuron paita - koko verkko on valkoinen. Se oli (ehkä onneksi) maailman huonolaatuisin ja lakkasi toimimasta muutamassa viikossa. Ensi kerralla tarkistan paketista mikä on johdon väri.

  AnnaS; Verkurjenpolvi on kyllä tosi hyvä kasvi!

  ReplyDelete
 28. Nyt kun oot jo laittanut joulukoristeet, niin voinkin toivottaa sulle, iloista joulun odotusta :D

  ReplyDelete
 29. Voi ei, no mutta kiitos :-D

  ReplyDelete
 30. Ihmeellistä, että vielä löydät puutarhastasi kukkivia kukkia....:)

  ReplyDelete
 31. Säähän oot oikeen repässy. Jouluvalo, ajatella! :-D
  Mää en tiänny että jouluruusu voi kukkia Suamesaki talvella ulkona. Oon niitä vaan myyny kukkakaupasa jouluna, ihan sisäkukkina.

  ReplyDelete
 32. Joo, mieti! Mutta tuo onkin erityisen kaunis joulutähti.
  Jouluruusu on talvenkestävä perenna, siis puutarhakasvi, vähän hölmöä ostaa sitä jouluna siksi, että tammikuun alku on aika hankalaa aikaa istutella niitä pihalle ;-) Mutta siitä saa kivan puutarhakasvin, joka saattaa yllättää tähän aikaan! Jos on näin leutoa kuin on ollut.

  ReplyDelete
 33. No limenvihreä sopii kaikiin vuodenaikoihin!

  ReplyDelete
 34. Niinhän se sopii, myös itsenäisyyspäivään! Toivon ja kasvun väri.

  ReplyDelete
 35. Oliipa ihana käydä taas pistäytymässä täällä todellisen kevätihmisen blogissa!:)

  Ei ole enää montaa päivää siihen, kun käännytään kohti aurinkoa! <3 <3

  ReplyDelete
 36. Juu, onneksi ei. Yritän kovasti olla ajattelematta sitä, että merivesi (=saariston ilmasto) on kylmimmillään vasta maaliskuussa!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!