Saturday, 29 December 2012

Verannalla

Edellisen kirjoituksen kuvissa esiintyi rintamamiestaloni veranta. Se on aika suuri ja siitä kätevä, että siinä voi säilyttää katoksen alla joitakin kalusteita, jotka eivät toistaiseksi mahdu muualle.
Verannan valona toimii syksyllä ja talvella tämä valoverkko, joka ei siis ole jouluvalo. Minua ärsyttää, kun joulu on ominut valotkin! Ihan kuin niitä ei muulloin tai muuten tarvittaisi. Ainakin tällä kuistilla tarvitaan, kun muuta valoa ei ole.

Here are some more images of my porch.

Valoverkko oli paikoillaan jo marraskuussa.

Verannalla on säilytyksessä muun muassa suuri halkolaatikko, joka menee kunnostuksen jälkeen takaisin kotiinsa vanhan talon tupaan (vanha taloni on tuossa vastapäätä). Tai siis ensin kiinnitän tuvan lattialankut ja teen niihin paikkapaloja. Saa nähdä, miten kauan siihenkin puuhaan menee. Nyt ei sitä voi tehdä, kun on liian kylmä, näpit jäätyvät ja on liian pimeääkin, lisäksi talojen väliin on tuuli viskannut yli metrisen hangen.

Viime vuoden jouluna otetusta kuvasta huomaa vuodessa tapahtuneita pieniä eroja. Talo on saanut maalin uuteen lautapintaan, vaikka tämän julkisivun ikkunoita en ole vielä ehtinyt saada korjattua.
Pihalle on ilmestynyt taas uusi lautakasa, vaan kai ne jossain vaiheessa alkavat vähetäkin. Rakennusmateriaalien varastotilasta on huutava pula, kun navetta on täynnä ja puuliiteri samoin.

Kuistilta avautuu hieno kylänäkymä.

Musti-pantteri sai niin paljon ihailua osakseen, että laitamme loppuun vielä yhden kuvan.
Mukavaa viikonloppua!

17 comments :

 1. Meidän pimeässä syksyssä erilaiset ulkovalot tuovat mukavaa ja kodikasta ilmettä maisemaan. Aika synkkää on muuten varsinkin lumettomana aikana.

  ReplyDelete
 2. No juu, tai eihän lumi mitään auta, ellei ole kuutamo. Näissä lämpimän valkoisissa valosarjoissa on hyvä tunnelma ja niillä saa riittävästi valoa tällaiseenkin paikkaan, jossa kuljetaan.

  ReplyDelete
 3. Kiitos bonusMustista :)
  Kylänäkymäsi on tosi idyllinen, niinkuin uusi talosikin. Mun mielestä nuo valot on talvivalot, niin nimitän omianikin ;)

  ReplyDelete
 4. Samaa mieltä, valot eivät ole jouluvaloja! Valoa tarvitaan kun on pimeä. Piste. :)

  ReplyDelete
 5. Samaa mieltä:jouluvalot on ihan menneen talven lumia. Talvivaloja ne on ja todellakin ne on tarpeen viimeistään marraskuun mustuudessa. Valoisaa loppuvuotta!

  ReplyDelete
 6. Kiitos Mustista, pantteri on edelleen yhtä komea kuin eilisissä kuvissa:)

  ReplyDelete
 7. Musti-kulta, en ehtinyt sanoo sulle kurrr edellisissä kommenteissa kun huomion vei tuoli. Joka onneks ei ollutkaan aito! Toisin kuin SÄ, joka olet aito hirmuhieno musta kollipoika <3

  ReplyDelete
 8. Valoa tarvitaan,
  Musta-pantteri on todella ihailtava.
  Tuolla edellisessä postauksessakin käväisi ihailemassa.
  Kiitos ja Mukavaa viikonloppua sinne saaristoon.

  ReplyDelete
 9. Hienot valot! Tottahan maalla tarvitsee valoa, muuten on niin sysimustaa illallakin. Ihan kuin yksi kylänäkymän taloista olisi kallellaan.
  Terkkuja! Täällä on sumuista ja tyhmää.

  ReplyDelete
 10. Ja jumankekka , kun on kuutamo
  on ihan liian valoisaa yöllä.
  Niin tai näin niin aina asiat huonosti ;) Siis lumen, sateen, valon yms.suhteen ;)

  Noi valot on syysvalot tai puutarhavalot ilman muuta.

  Tuo näkymä kylästä on niin idyllinen, voi ihanuus <3

  Kiva, kun viitsit blogata päivittäin, tuo iloa tähän tautiseen olotilaan ( koko viikko mennyt sairastaessa tietenkin) ja yhden kissapojan vointikin vähän huolettaa....ei Onnin, vaan Kaapon....ettei vaan olisi pojalla jotain astmaan viittavaa...oivoi näitä muruja.

  Kuvatoive; joku ihana keväinen kuva :)

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 11. Meilläkin valosarja toimittaa ulkovalojen virkaa ainakin vielä pari kuukautta! Löysin vielä ihan tavallisilla lampuilla olevan sarjan, valo on lämmintä verrattuna joihinkin uusimpiin ledeihin. Kävinkin äsken kurkkimassa omia ikkunoitani tuolla isäni vinttikomerossa ja mietin että saankohan niitä koskaan kunnostettua ja paikoilleen haaveissa olevaan kesäkeittiöön. 12 ikkunaa joissa 11 ruutua! Onneksi rikkinäisiä on vain joitakin! Onko sun rintamamies talossa sellaisia kylmiä komeroita? Niin mahtavaa varastotilaa kun olis omassa kodissakin! Viikonloppuja t.Minna

  ReplyDelete
 12. Ai vitsit mikä kylänakymä! Harmi että tuo on sisämaassa niin harvinaista kylien jakojen takia.

  Valot kuuluu talveen ja pimeyteen, ei pelkästään jouluun. Pakkohan niitä on tässä pimeydessä käyttää. Ja onhan ne kauniitakin.

  ReplyDelete
 13. No näin juuri, eivät ne mitään jouluvaloja ole, vaan talvivaloja! Tai ihan vaan valoja, mitäs sitä selittelemään selvää asiaa :)

  Minäkin olen viritellyt ulkovaloja niin aikaisin syksyllä kuin ikinä mahdollista ja saanut joskus aikoinaan hymähtelyä osakseni, että onpas sulla aikaisia jouluvalmisteluja... Ja tosiaankin, siinähän ne hoituvat sitten jouluvalmistelutkin siinä sivussa, heh.

  Kaunista maisemaa tosiaankin, kyllä kelpaa ikkunasta ulos katsella!

  ReplyDelete
 14. Pirkko, Mamma N ja Tiina; No hyvä :-)

  Myrsky ja Zepa; Kiitos, se on joka päivä yhtä komea.

  Sylvi; Kiitos!

  Sulo; Ai yksi talo? Kuule, tässä kylässä on aika moni rakennus kallellaan.

  Leena ja Pojat; Vai niin, sitten ei saa unta vaikka on vuoden pimein aika! Minäkin ihmettelin suurta valon määrää pari yötä sitten, oikein piti nousta ja katsoa ikkunasta ulos että mitä siellä on.
  Voi harmi tautiasi ja vielä Kaapoa. Mustikin yskii edelleen silloin tällöin, mitään syytä ei ole löydetty, astmaa epäiltiin mutta kokeissa mitään sen suuntaista ei paljastunut.

  Minna; Tsemppiä ikkunaprojektiin! Kylmiä komeroita... siis on kaksi pientä, yksi eteisessä ja yksi keittiössä, molemmat on kyllä ihan täynnä. Vintti on yhtä suurta kylmää tilaa, mutta se on siis ihan täynnä kaikkea säilytettävää: huonekaluja, ikkunoita, työkaluja, maaleja, nettikauppani varastoa ja rakennusmateriaaleja.

  Katja; Osuit naulan kantaan juuri tuossa. Tämä kylä on rakenteeltaan keskiaikainen. Näin pienellä saarella ei taloja ja maita oikein voinut hajauttaa isojaossa, vaan kullakin on edelleen metsä- ja peltopalstat siellä sun täällä ja talopalsta on monilla kuten minullakin tässä tiiviissä kylässä.

  Elina; ♥

  Geranium; Se on ihme, miksi esimerkiksi lokakuussa ei muka saisi viritellä valosarjoja ulos. Käykäämme vastaiskuun. Virittäkäämme ne ensi syksynä jo syyskuussa!

  ReplyDelete
 15. Oi kuinka iso veranta. Cool! Juu meillä kans valot, jos niitä laitetaan, on juurikin syysvaloja, meillä ei ole nykyään enää ollenkaan "jouluvaloja", siis poiskerättäviä valoja.

  Käypäs tsiikaan, blogissani on nyt vahva- ja varmatyylisen (ei siis minun:) sisustuskuvat!!
  -Helena ja Blackie

  ReplyDelete
 16. Hah hah, tuossa blogilistani pikkukuvassa tosiaan näkyy joku vahva, varma ja hyvin karvainen tyyppi jolla näyttää olevan lisäksi vaikuttavat tupsukorvat :-D

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!