Wednesday, 22 February 2012

Kevät harppoo

Tämä kuva on otettu seuraavana päivänä samasta paikasta kuin alemman postauksen kuva... eron huomaa! Jää ei varmaan sula ihan näin nopsaan, vaan tuuli on painanut jäät yhteen suuntaan tehden sulan aukon, mutta viime päivien plusasteet ja aurinko tekevät myös hyvää työtä.

Joka katon reunalla on vettä tippuva lumikasa, ellei se ole jo pudonnut!

Syreenien nuput pullistuvat!

Syksyllä lehteen jäänyt mustaseljanoksa löytyi sulavan lumen seasta. Onneksi koko pensas ei ollut enää lehdessä talven tullessa, jokunen pieni oksa vain.

Ja! Taikapähkinä! Tämän kukkanuput ovat häkellyttävän nopeita reagoimaan sään lämpenemiseen. Tuntuu siltä, että kukat ihan rapsuttelevat nuppujen sisäpintaa: Pääsisimmekö jo ulos? Eilen huomasin kolme avautumassa olevaa nuppua!

Jummijammi. Minulta loppuvat sanat.

The spring is proceeding so fast! Only a couple of degrees above zero and the sun make miracles. My Hamamelis × intermedia 'Diane' is opening three buds!
Three buds, what's the fuss, some say. Well to me that's very much to be happy for. February is the coldest month of the year. If a plant decides to flower then, I'm deeply grateful.

Mustaselja – Sambucus nigra
Taikapähkinä – Hamamelis

17 comments :

 1. Sait tunnustuksen blogissani :)

  Mukavaa keskiviikkoiltaa! :)

  ReplyDelete
 2. Ihan mahtavaa rynnimistä pitää kevät,
  pakko on ajatella positiivisesti,
  vaikka ihanin jäätulppaanilyhtyni onkin mennyttä.
  Suosittelepa minulle kunnon punaista pionia, joka lähtee kasvuun tavallisen poropeukalon puutarhassa.
  Oletko tänä vuonna lähdössä Tukholmaan puutarhamessuille? kUTITTELISIVAT MINUAKIN NIIN....!

  ReplyDelete
 3. Oolalaa! Voin kertoa, että täällä TUOKSUI kevät (edellispäivänä, eilen). Tänään satoi räntää ja vettä, pari astetta plussalla. Jossain ennusteessa sanottiin, että on tulossa ennätyslämmin kevät. Ehkä se pitää paikkansa.

  ReplyDelete
 4. Ihmeellisiä kevään merkkejä. Kumma juttu, että nuo silmut saivat aikaan minussa yllättävän kevätahdistuksen häivähdyksen. Selittämätön tunne, joka toistuu aina keväisin.

  ReplyDelete
 5. Kati; Kiitos!

  Rouva Kameleontti; Kävinkin jo blogissasi kehumassa 'Nippon Beautya'...

  Tiina; Oolalaa todellakin! Minäkin huomasin ihmeellistä hajua/tuoksua eilen ja tajusin, että tässä on kevään multavaa aromia. Erityislämmin kevät on erityshyvä uutinen!

  Paula; Kevääseen, niin kuin syksyynkin, on niin monenlaisia suhtautumistapoja. Monia kevät ahdistaa. Minua ei, minua ahdistaa syksy. Mutta ei sille oikein voi mitään. Vuodenajat vaihtuvat kumminkin koko ajan.

  ReplyDelete
 6. Oijoi mitä ihanuuksia, kevät on ihan parasta aikaa, sen odottaminen toki hieman piinallisempaa! Jään odottamaan innolla noiden taikapähkinän kukkien avautumista!!

  ReplyDelete
 7. On niin keväisiä kuvia,on sitten ihanaa aikaa,kun kevät saapuu meille,joutsenet saapuu..Mukavaa alkavaa viikonloppua ja Junnu herra lähettää rapsutuksia Ransulle!

  ReplyDelete
 8. Ihania - toivoa keväästä on!!! Nuo taivaan täyttävät tiskirätit ovat niin masentavia... vaikkakin tarvii ajatella positiivisesti - ne sulavat nopeammin kuin pakkaslumi...

  ReplyDelete
 9. Parempaan suuntaan ollaan menossa. Valoa kohti :). Mukavaa helmikuun loppua!

  ReplyDelete
 10. Kiitos kommenteista!

  Linda; Minustakin kevät on parasta aikaa, niin energisoivaa ja toiveikasta!

  Tansku; Ensimmäisiä muuttolintuja minäkin alan odottaa heti kun kuu vaihtuu. Rapsutukset Junnulle!

  Viivi; Toivoa on, todellakin!

  Multasormi; Koko ajan on valoisampaa, se on ihan ihmeellistä!

  ReplyDelete
 11. Jehna, mikä kuva!!! Ei tuon enempää keväinen voi helmikuinen otos olla. Aah...

  Myös meillä on ollut pari astetta plussaa tänään. Aurinko on sen sijaan pysytellyt niiden pilvien takana, jotka sataa losottivat vettä ja määäääärkää lunta maahan siinä olleen valkoisen surmaksi. Hiii-yah! Siitäs saatte, hanget, ja siitä.

  ReplyDelete
 12. Katin sivulta tulin katsomaan tätä blogia, olen ällikällä lyöty, siis nyt jo silmuja puissa ja kevään merkkejä, toisaalta talvi on taittanut selkänsä, se on nyt mäen laskua alas.. kevättä kohti.. ihanaa. Ihana kisu sinulla ystävä, minulla oli saman näköinen , Mopo, se sai sen nimen kun hyrräsi aina niin kovaa, nyt pitäisi löytää uusi kisun pentu.. hauska tutustua blogiisi kirjaudun jos löydän sellaisen lokeron..

  ReplyDelete
 13. Intopii; Kyllä, on ihanaa kun hanget mataloituvat ja silmut pullistuvat, puhkeamisesta nyt puhumattakaan!

  Aikatherine; Tervetuloa! Nyt on päivä jo aika pitkä ja kevään merkkejä on, ilmakin tuoksuu keväältä kun lämpö on plussan puolella.

  ReplyDelete
 14. Ihanaa ! Tästä postauksesta tuli niin keväinen olo että !
  Kohta seinustalla mullasta pilkistää ekat lumikellojen alut, tosin nyt siinä on vielä lumikinos päällä ; )

  ReplyDelete
 15. Heti kun aurinko pilkistää, alkavat linnut keväisen laulunsa ja itsellekin tulee sellainen olo, että tekee mieli laulaa!
  Seinänvierellä se lumikin pian sulaa sitten auringossa.

  ReplyDelete
 16. Ooh, onpa siellä jo tapahtunut kevään etenemistä!

  ReplyDelete
 17. Niin on ja arvaa mitä! Ensi viikolla se vasta eteneekin, pariksi päiväksi on ennustettu jopa +3 astetta! Ihan sisä-Suomeenkin, ainakin tän hetken tietojen mukaan.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!