Saturday, 28 January 2012

Talvi tulossa

Meri on avoin sisäsaaristossakin, mikä ei ole mitenkään merkillistä. Paksuin jääpeite on yleensä maaliskuussa. Viime talvenakin yhteysalus kulki helmikuun alkuun saakka, silloin vasta jää alkoi olla liian paksua laivan kyntää, vaikka talvi tuli jo marraskuussa.
Tämä näkymä on naapurini venevajasta.

The sea is not yet frozen but it is quite normal for the time of year. The sea ice is normally at its strongest in March.

Kalkkikaivoksen järvi on tietenkin jo jäässä.

Tämä kuva on otettu samoilta jalansijoilta kuin edellinenkin, mutta linssi on suunnattu merelle päin, missä harmaa vesi lainehtii. Louhoksen järvessä on täysin makea vesi.
Vaikka tiedän, että kylmin talvi on vasta edessä – ensi viikoksi on ennustettu jopa -10 astetta – toivon, että talvi jo hellittäisi, lumi sulaisi (vaikka meillä sitä ei olekaan paljon) ja kevät tulisi.

Voi kunpa kevään tulo ei olisi niin hidas kuin viime vuonna! Tässä muutama kuva viime huhtikuun 6. päivältä:

Norrskatan lossiranta.

This is last year's spring on 6th April.


Illansuu Nauvon Prostvikissa. Huh mikä huhtikuu! Vaikka tämä onkin kaunista, en todellakaan toivo näkeväni näin hyytäviä auringonlaskuja ensi keväänä.
Hyvää viikonloppua!

23 comments :

 1. Täällä meri jo jäässä, kohta sinne pääsee hiihtämään:)

  ReplyDelete
 2. Huh huh. Minua ei kyllä saa suksille, yyyh! Tai saa: vesisuksille, oikein mielellään, silloin kun meri on lämmin :-D

  ReplyDelete
 3. Onko meri milloinkaan meillä niin lämmin,, että niille vesisuksille?
  Mahtaa teillä siellä olla kylmä tuon avoimen, kylmän veden äärellä. Minä palellutin eilen korvani, vaikka ei ollut edes kylmä, mutta oli avointa virtaavaa vettä. Saaristossa en ole milloinkaan ollut näihin aikoihin, jotenkin luulen että siellä on/olisi yhdenlainen erämaatunnelma?

  ReplyDelete
 4. Hauska lukea, että jopa 10 astetta pakkasta :). Täällä nyt -18.
  Vaikka 10 astetta tuulisella merenrannalla osaa olla kans kylmä. Että ei voi verrata sisämaan ja merenrantapakkasia.
  Teille on siis talvi vasta tulossa, hih. Meillä mennään jo kevättä kohti ;).
  Kyllä se kevät sieltä tulee! Ennemmin kuin huomaammekaan.

  ReplyDelete
 5. Minäkin niin odotan kevättä, että pääsisi Männikölle ;)

  ReplyDelete
 6. Vai että talvea. Täällä olis jo kevättä rinnassa. Ihanat kuvat!

  ReplyDelete
 7. Voih otan osaa ja toivon aikaista kevättä Sinulle sinne saaristoon! Syvää vihreää ja kauniita kukkia <3

  ReplyDelete
 8. Rouva Kameleontti; Talvella saaristossa on todellakin siunattu rauha. Kevään korvalla, kun muuttolinnut tulevat lounaissaariston kautta oikeastaan koko Suomeen, on menoa ja meininkiä vaikka muille jakaa!
  Vesihiihto on mukavaa heinä-elokuussa. Tai olisi, jos olisi sukset, moottori ja kuski. Paikka avoinna!

  Multasormi; Niin ajattelinkin tuota kirjoittaessani, mutta kun saaristossa on nyt ollut vain muutama pakkasaste.
  Talvi tulee hitaasti ja lähtee hitaasti meren äärellä. Onneksi (talvikautta ajatellen) vanha kylä, jossa asun, ei ole rannassa vaan lämpimämmin saaren sisällä.

  Maiju; Sen kyllä uskon!

  Naukulan Mamma; Niin olis täälläkin, mutta realiteetit pistää vastaan!

  Hortensia; Aah kevät ♥

  ReplyDelete
 9. Hui, ihan paleltaa katsellessa. Laitan lisää villasukkia käpälöihin.

  ReplyDelete
 10. Älä muuta virka! Lisää sukkia jalkaan ja pökköä pesään!

  ReplyDelete
 11. Nyt se talvi näyttää kyntensä, mutta yritän ajatella positiivisesti ja iloita siitä, että se tosiaan alkoi vasta nyt. Tämän kaavan mukaan kevät tulee joka tapauksessa nopeammin kuin viime vuonna :)

  Tuo alin kuva on hieno ja siinä on juuri semmoinen huhtikuun valo ja fiilis, kun talvi joutuu vihdoin antamaan periksi kevään edessä. Rakastan sitä aikaa.

  ReplyDelete
 12. Viimeiset kuvat ovat kauniita katsoa, mutta eivät siis kivoja kokea!
  Hei, ensi viikolla on jo helmikuu, ja se on lyhyt kuukausi:)

  ReplyDelete
 13. Kaikissa talvisissa merikuvissa on jotain hyytävää. Vaikka Korppoon saari lienee Suomen oloissa kohtalaisen lämmin paikka. Luulisi sen olevan tosi hyytävä paikka, mutta ei varmaan ole.

  ReplyDelete
 14. Maria; Hyvin bongattu tuo valohomma. Katsoin kuvatiedoista, että tuo kuva on otettu noin klo 19. Silloin jo eletään sillä tiedolla, että päivä on pitkä - aurinko sulattaa lumen ja pian! Huhtikuu ON ihana kuukausi. Minunkin logiikalla kevään täytyy tulla varhain kun talvi tuli myöhään :-)

  Myrsky; Niin, kevät lähenee hetki hetkeltä!

  Paula; Korppoossa ei ole ollut kovia pakkasia, mutta kostea kylmyys on myös kylmää. Ja talvella on kylmää joka tapauksessa, oli sitten -2 tai -20...
  Tuuli kylmettää melkoisesti, tyynenä päivänä on suorastaan lämmin vaikka pakkasta olisikin.

  ReplyDelete
 15. Haluaisin jossakin toisessa elämässä asua siellä rannikolla läpi vuoden! Kaikki yhteysalukset ja miettimiset, millä pääsee kulkemaan ja kaunis meri koko ajan joka puolella. Talvihan on jo taittunut, kyllä se kevät tulee ennen kuin huomaatkaan!

  ReplyDelete
 16. Mä vaihdoin jo kevät värit sisustukseen, kun en jaksanut enää odottaa :) Toivotaan, ettei tää talvi kestä hirveen kauaa..

  ReplyDelete
 17. Voin kuvitella, että tuolla oikein konkreettisesti saa tuta talvesta. Kyllä täällä meilläkin silti on usein ihan erilainen ilma kuin Porin keskustassa, jonne sentään on vain kymmenen kilometria. Yleensä siellä on aina pakkasasteita enemmän näin talvella mutta keväällä täällä meren lähellä taas on aina paljon kylmenpää kun meri on kilometrin päässä.

  ReplyDelete
 18. Ilona H; Saarissa on tosiaankin oma maailmansa ja matkanteko on hidasta. Se tuo lisänsä ja juuri sen tietyn eristäytyneisyyden tunteen, mitä ainakin itse saarista haenkin.

  Sesse; Mikä loistava idea - kevätvärit! Nyt täytyy alkaa minunkin miettiä, miten saisin kevään sisälle.

  ReplyDelete
 19. Auli; Muutama kilometri vaikuttaa todella paljon, juuri noin.

  ReplyDelete
 20. Hei! Pidän todella paljon näistä kuvista!!

  ReplyDelete
 21. Vaikka siellä etelässä on usein vähemmän pakkasasteita, niin tuntuu kylmemmältä kuin meillä. Meren kosteus ja viima jotenkin hyytää suoraan luihin asti.
  Mutta kuvat ovat kauniita!

  ReplyDelete
 22. Niin se ehkä on. Siksi varmaan Britanniassa ja kanaalin tois puolen maissa talvi on hyytävän kylmä, ja sitä lisää vielä se, ettei taloissa ole sisälläkään lämmin.
  Ahvensaari on muuten suunnilleen samoilla leveysasteilla kuin Lohja, tarkistin juuri kartasta, ehkä vähän pohoisempanakin. Ahvensaari on Korppoon saariston pohjoisimpia saaria!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!