Monday, 16 January 2012

Äänestyspäivä

Tänään sai yhteysaluksella äänestää presidentinvaaleissa. Koko Ahvensaaren populaatio oli rannassa; osa tuli laivalla, osa lähti sillä ja osa meni rantaan vain äänestämään sinä kymmenminuuttisena, kun alus seisoi rannassa.
Kuinka moni on äänestänyt liikkuvassa laivassa? En minä, sillä minulla ei ole koskaan ollut asiaa mantereelle tai tännepäin juuri äänestyspäivänä. Olen siis vain äänestänyt rannassa seisovassa laivassa. Mutta toimihenkilöt ovat toki siellä paikalla koko matkan ajan, joten äänestää saa vaikka saarten välissä.

Today there was the presidential election on the ferry. The actual election day is this Sunday but the election on the islands is arranged a bit earlier, according to ferry timetables.

Lähes koko saaren väki tuntui lähtevän tänään äänestyslaivalla pois. Onneksi sieltä joku tulikin, ettei tarvitse jäädä yksin pitämään saarta pystyssä.

Tänään on täysin tyyni päivä ja ensimmäinen päivä, kun meren pinnassa on ohuenohut riite.

Ilma tuntui suorastaan lämpimältä, sillä olin varautunut paukkupakkaseen, mutta keli olikin paljon ennustettua lauhempi. Olin asianmukaisesti pukeutunut valmiina kohtaamaan talven kylmimmän päivän ...

... kyllä, taas NE! Isin vanhat untuvahousut! (Yhtä vanhat kuin minä, vähintään). Hauskaa päivänjatkoa!

28 comments :

 1. Nuo on todella lämpöiset housut. Minäkin käyttäisin tuollaisia jos olisi kylmä. Kuka sitä nyt palella haluaa ;)

  ReplyDelete
 2. Mun lempparihousut! Pitkästä aikaa kuvissa! Niistä tulee aina yhtä hyvä mieli.


  Toivottavasti raapustelit oikean numeron äänestyslappuun! :-)

  ReplyDelete
 3. Noista housuista tulee hyvä mieli myös niitä pitäessä, kun ne ovat järkyttävän lämpimät. Jos sitä adjektiivia nyt voi käyttää! Ne päällä tietää, miten lämmin linnuilla on pörhöisten untuviensa sisällä. Housut eivät paina melkein mitään mutta niiden läpi ei pääse pakkanen eikä tuulikaan.

  Susanna; samaa minulta kysyttiin tuolla rannassa :-D Kyllä, sain oikean numeron lappuun!

  ReplyDelete
 4. Kyllä nyt täytyy uskoa, että talvi on tullut, kun Saila on ottanut untuvahousut käyttöön!
  On ne ihanat ♥
  Äänestys yhteysaluksella; tuo saaristolaiselämä alkaa tuntua yhä kiehtovammalta.....vaan taidan kuitenkin olla liian mukavuudenhaluinen!?

  ReplyDelete
 5. Viralliset äänestyshousut :D

  Kiitos, että vastasit kysymykseen ennen kuin ehdin sen edes esittää. Mieleeni juolahti joku päivä tämä tärkeä juttu: miten Saila ja muut äänestävät saaristossa? Nyt sitten tiedetään sekin.

  ReplyDelete
 6. Oih, tommoset housut kelpaisivat mullekin! :D

  ReplyDelete
 7. Kyä se o talvi ny! Kun meren pintakin sen jo sanoo. Lohdutuksena on ne laskevat pakkaslukemat, mitä on ennustettu huomisesta alkaen.
  Saaristolaiselämää on monen sorttista, noilla suuremmilla saarilla minne on ympärivuorokautinen lossiyhteys on kaupat, postit, terveyskeskukset, koulut ja äänestyspaikat, ja joillakin pienemmillä saarilla myös. Mutta tällaisella saarella missä ei ole kauppaakaan on elämä suunniteltava sen mukaan, että kaapissa on mitä tarvitaan.

  Jenni; Jos äänestys ei olisi aluksella onnistunut, olisin mennyt huomenna Nauvossa, kun menen sinne viemään tilauksia postiin. Mutta laiva on siellä rannassa vain puoli tuntia, joten kiire siinä olisi kyllä tullut.

  Kukkahattuneiti; On ne hyvät, mutta en tiedä mistä tuollaiset nykypäivänä löytäisi. Omistani en luovu :-D

  ReplyDelete
 8. Hihii.. Huippua Saila! Parhaat pökät ikinä! Onkos kolliveijarit keksineet että talviulkoilun lomassa mahtuisivat lahkeisiin lämmittelemään? Siinä sitä olisi saarelaisilla ihmettelemistä kun kissat kurkkisivat lahkeensuista :-D

  ReplyDelete
 9. Jipii, Saila ja michelin-ukko housut! Tämä oli päivän paras:D Sailalle ja pojille oikein lämmintä maanantai-iltaa, sijaiskodin henkilökunnan mieliä michelin kuvasi ainakin lämmitti.

  ReplyDelete
 10. Ruubenin Mamma; Kiitos vain kun muistutit näiden pöksyjen olemassaolosta!

  Kun tulin takas kotiin ja laitoin housut varasängylle, oli Ransu hetkessä mennyt lahkeeseen tutkimaan. Niitä kuvia sitten joku toinen kerta.

  ReplyDelete
 11. Houston, we have a housut!

  ReplyDelete
 12. Aih, mä muistan nää housut ja aiemman kuvan :D
  Ja eikös siniset housut sovi kun mennään äänestämään Suomelle presidenttiä.

  ReplyDelete
 13. Siis noi housut - uudestaankin saivat superhymyn kasvoille :-)

  Äänestystapa kiva!

  ReplyDelete
 14. Aika mahtavat äänestyshousut ja pieni hento tyttönen sisällä.

  ReplyDelete
 15. Jaahas, täällä on housuilla kannatusta - pitäisikö niillekin perustaa Mustin tapaan "faniklubi"? Tai oma tunniste, jolla kaikki näitä housuja koskevat kirjoitukset löytyvät blogista helposti? (Ei niitä taida olla kuin kaksi).
  Hienosti ovat housut juuri Suomen lipun siniset, toden totta.
  Tjaa, tyttönen ei ole niin kovin hentoinen, mutta kun housut ovat niin massiiviset niin siinä laihtuu! Aika kätevää, ja erittäin nopeaa hoikistumista sitä paitsi :-D

  ReplyDelete
 16. No johan nyt on hienot housut! Mä tarvisin samanlaiset! Mulla ei oo ees toppahousuja ja joudun turvautumaan kerrospukeutumiseen ihan tosissaan:/ Seikkailulta kuullostaa saaressa äänestäminen :)

  ReplyDelete
 17. Hienot on! :D Aamulla pakkasessa bussia odotellessa ajattelin teitä ja saaren kylmyyttä, mutta ilmeisesti sitten sielläkin oli lauhempaa. Hyvä niin!

  ReplyDelete
 18. AnnaW; Ehdottomasti untuvahousut ostoslistalle! :-D En voi kuvitella lämpimämpiä housuja, nuo on ihan käsittämättömät, jos ovat myöskin sen näköiset...

  Naukulan Mamma; Juu, se talven kylmin päivä olikin sitten eilen, tai viime yönä! Jee, nyt on tulossa monta päivää ihan lauhaa, jos löytäis vaikka joitain kukkia pihalta ;-)
  Kaupungissa tulee harvemmin pukeuduttua järkevästi, sen sijaan täällä laittaa pohjoisnavanvalloitusvaatteet, vaikka ei välttämättä tarttiskaan. Pysyypähän lämpimänä.

  ReplyDelete
 19. No on varmaan lämpöiset pöksyt!
  Meillä oli aamulla 17 astetta pakkasta, kun lähettiin kaupunkiin. Mulla oli puolipaksut sukkahousut + vuorilliset ulkoiluhousut, niin tuntui kuin ois ollu vaan pelkät kalsarit :)
  Kiva kun kävit blogissani ja jäit lukijaksikin :)

  ReplyDelete
 20. Niin vaatteissa on tosi paljon eroja! Untuva on varmaan siksi niin lämmintä, kun siinä on reilu kerros eristävää ilmaa mukana.

  ReplyDelete
 21. Saaristolaisdemokratiaa:) Ja toimivat on byysatkin. Vintage untuvaa ajalta, jolloin ei säästelty laadussa eikä määrässä.

  ReplyDelete
 22. Jotenkin minäkin epäilen, saako noin hyviä kledjuja enää. Noissa on tuotelappu tallella: sveitsiläiset ovat ja koko (vyötärönympärys, lahkeen pituus jne.) on kirjoitettu käsin siinä missä se pieni lisälappu on nykyään aina teollista tavaraa.
  Hyvin ovat palvelleet, pienenä purjeveneessä käytin noita makuupussina (jos eivät olleet isän päällä), mutta siitä olenkin täällä jo kertonut.

  ReplyDelete
 23. Sveitsiläiset - ovat varmaan vuorikiipeilijöiden erikoishousut, ja passaavat kaikkiin kylmiin olosuhteisiin. Samaa laatua ei varmaan enää löydä. Samantyyppisiä käyttävät edelleen Himalayan ekstremekiipeilijät ja naparetkeilijät "leirihousuina" eli pitävät lämpimänä 40 asteen pakkasessa ja viimassa liikkumattomankin ihmisen.

  Harmittaa ja ihan itkettää kun vertaa 40-50 vuotta sitten tuotettujen valmisvaatteidenkin laatua nykyisiin vastaaviin. Ja paljonhan tuolloin vielä teetettiin, kun valmisvaatteiden valikoima oli Suomessa vielä niukka. Meillä oli ihana ompelija rouva Salonen, joka teki meille aivan mitä vaan äiti ulkomaiden muotilehdistä bongasi. Ja kankaat olivat mahtavia esim. 60-luvun tweed-kankaat ovat täydessä iskussa edelleen, kangas itsessään on paljon paksumpaa ja lämpimämpää mihin olemme nykyään tottuneet.

  ReplyDelete
 24. Kiinnostava tuo leirihousutieto, ja voin ihan hyvin kuvitella että nuo pitävät liikkumattomankin ihmisen lämpimänä -40:ssä!
  Niin se on noiden vaatteiden osalta. Minullakin on jokunen vaateparsi, niin kuin äidin 2-osainen jakku ja kotelomekko 60-luvulta, tosin ne eivät enää mahdu päälleni. Kangas, tikkaukset, kaikki yksityiskohdat laatua. Kun nykyään vaatteen ostaessaan voi odottaa, että ainakin yksi nappi irtoaa ensimmäisellä käyttökerralla Hmph!

  ReplyDelete
 25. Meri riitteessä... hmm, sitähän pääsee kohta merelle pilkille! ;) Ja huhhuh mitkä toppikset! :D

  ReplyDelete
 26. Pöksys puhututtaa. On vaan ne niin hauskat.

  ReplyDelete
 27. Pilkkihaaveet saa nyt heittää kun riite suli jo, täällä on ollut lämpöasteita eilisestä lähtien! Eli kohta avataan uimasesonki ;-)

  Noissa housuissa tarkenisi varmasti pilkilläkin.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!