Sunday, 22 January 2012

Mustin kanssa pihalla

Kun menen pihalle, liittyy Musti useimmiten seuraani. Se tulee naapurin vajan tai pihakuusen alta, ensin kuuluu miu miu (Mustilla on hyvin viaton pieni naukaisu) ja sitten kun vastaan, Musti tulee esiin.

Valpas katse. Tässä kuvassa näkyy jo aiempina talvina esitelty ...

... lumipantterin lumikenkä!

Nuuh.

Miu.

Kuulitko?

Musti on kova poika ilmaisemaan mielipiteitään kun olemme ulkona. Ehkä ne ovat saarnoja, onhan se pastori-pantteri, vaikka liperi onkin sitten nuoruuden päivien alkanut olla yhä enemmän vinossa.

Sitten kurkistetaan toisen naapurin tröskhusin alle.

Päivän Musti puussa -kuva.

Päivän fanikuva.

Kohta joku kysyy, että missäs Ransu?! No, se ei oikein välitä lumesta ...

28 comments :

 1. Ihana Musti <3 Enpä ole noita lipereitä ennen huomannutkaan. Ransu on mukavasti lämpimässä sisällä ja tarkkailee teidän touhuja, ilmeestä päätellen hieman wtf -tunnelmissa. Miten KUKAAN voi ulkoilla tuon valkoisen kylmän aineen keskellä?!

  Olo on sen verran kohentunut, että pääsen katsomaan Helmiä ja Verneriä tänään <3

  ReplyDelete
 2. Ihania otoksia! Tuo lumikenkä on kyllä varsin käyttökelpoinen ;)

  ReplyDelete
 3. Miu! Miu! MIU! MIU! :-)) Miu!

  ReplyDelete
 4. Makee tuo kuva jossa Musti on puussa!

  ReplyDelete
 5. Pastori Musti on aina kovin vaikuttava näky :) Ransu vahtii ikkunassa tikkana, ettei isoveljelle ja mammalle vain käy mitään, kun könyävät lumessa (hullut). Pörrötassu on valmiina soittamaan hätänumeroon, jos lumi vaikka jomman kumman imaisee syövereihinsä.

  ReplyDelete
 6. Pastori Musti on aina yhtä ihana mutta ihanimmillaan kuitenkin ulkoillessaan valppaana omilla tiluksillaan (pappilansa puutarhassa?).
  Ystäväni, joka on erityisen mieltynyt Mustiin, tuli tänne kyläilemään muutama vuosi sitten. Olimme käyneet Mustin kanssa heillä maalla kyläilemässä ja hän oli nähnyt Mustin liikkuvan ulkona vapaana sielläkin, mutta täällä omassa kodissa Mustilla on vähän eri ilmeet ja tapa liikkua. Ystävänikin sen huomasi ja totesi, että Mustin liikkumista omalla reviirillään on hieno seurata.

  Ransu ei tosiaan ulkona kovin paljoa liiku kun on lunta. Pakko sanoa, että ymmärrän paremmin kuin hyvin! Varsinkin, kun Ransulla ei ilmeisesti ole samanlaisia sisäänrakennettuja lumessatarpomismekanismeja kuin Mustilla.
  Ja onhan se hyvä, että joku on hätänumeroonsoittovalmiudessa :-D

  Musti lähettää terveisiä kaikille faneille, ja vielä puskuterveiset Mustalle ja paranemispusku Tiinalle!

  ReplyDelete
 7. Ooh.. Terkkuja ihanalle Mustille! <3

  ReplyDelete
 8. Vai pastori siellä pihalla kanssasi kuljeskelee. En ole ennen huomannut sen lipereitä;)

  ReplyDelete
 9. Heti tuli paljon reippaampi olo! :) Selviydyin jopa autoreissusta kissojen luo ja takaisin.

  ReplyDelete
 10. Musti-makeaa mahan täydeltä ♥ – kiitos ihanasta kuvasarjasta!

  Diamanten på snön. Eikä mikä tahansa timantti, vaan musta sellainen. Ja suuri. Kissat tietävät minkälaisessa ympäristössä kissamainen komeus/kauneus pääsee parhaiten esille, joten ilmankos Musti nauttii lumesta ja ottaa kontrastista koko ilon irti.

  Mustin vakiovarusteiset talviajo-ominaisuudet ovat sitten hienoja. Ellei peräti täydellisiä. Lumijumi ei pääse yllättämään. Lumikengillä upgreidattu neliveto on suorastaan nerokas, ja takaa vauhdin ja pidon kovilla talvikeleillä. Mitä nyt liperit vähän heilahtavat.

  Kuvasarjassa pidin erityisesti, että siitä selvästi näkee, että poika on kova juttelemaan. Pinkki sulosuu on auki parissakin kuvassa. Tassusääntönä on, että mitä suurempi kissa, sitä pienempi ääni. Sama oli meillä Oton kohdalla, kahdeksan kiloa kissaa ja ääni oli kovin vieno ja hento. Vastaavasti pienellä tyttökissa-Louloulla oli kumea baritoni. Sanomattakin selvää, että kummankin ääni oli hyvin tehokas ja vain lisäsi viehätysvoimaa.

  Kyttäysteema jatkuu täälläkin: kyllä kelpaa lumessa kahlata, kun on Ransu ikkunassa. Ilme on virantoimituksessa vastuuntuntoisen tuima ja huolehtiva, ja tassu kaiken varalta valmiina näppäimillä.

  ReplyDelete
 11. On se komea! Ihanan musta ja mitkä silmät! :) Lumitassutkin on kieltämättä aika vaikuttavat, kelpaa tarpoa.

  ReplyDelete
 12. Oi miten ihanan paljon Mustilla on "kannattajia" (kuten vaaleissa), mutta sehän ei ole mikään ihme. Musti on ehkä maailman ihanin kissa, vaatimattomasti sanottuna :-)

  Paksuturkkiset maatiaiset ovat todellakin ihan omaa luokkaansa tuossa lumen- ja pakkasenkestävyydessään. Ei hyydy mekanismit, ei laske suorituskyky!

  Se voi olla, että isolla kissalla on pieni ääni - tosin yritän tässä muistella Viljon ääntä... Viljo oli aikamoinen möhkäle, jättikissa, ja oli sillä kyllä kova äänikin! Se oli erittäin huomionhakuinen ja sen suosituin äännekin oli "mä, mä!"

  Mustilla on todellakin erittäin kauniit viinirypälesilmät jotka erottuvat tuolta mustasta naamasta tehokkaasti.

  ReplyDelete
 13. Komea Musti ja hyvät lumikengät :)
  Ransu katselee ikkunan läpi pihalle kuin meidän Hipsu. Kyllä se välillä uloskin uskaltautuu, vähemmän kuitenkin talvella.

  ReplyDelete
 14. Jotenkin ymmärrän paljon paremmin noita ikkunan takaa talvea tarkkailevia lemmikkejä ;-)

  ReplyDelete
 15. Oi, Mustimurunen!! Ihanat kuvat Hänestä, Joka Vie Sydämen.

  ReplyDelete
 16. Mahdottaman komea Musti lumikenkineen! Musta kissa valkeaa lunta vasten on vaikuttava näky. Upea lumipantteri. On nuo maatiaiskissat käteviä ja kestäviä, oli keli kuin keli, niin ulkoilemassa käydään.

  Ransu-herrakin näyttää tehneet omat valintansa. Ei se sisälle jääminen huono valinta ole. Kullekin makunsa mukaan. Hienoa että kissoilla on valinnanvapaus.

  ReplyDelete
 17. Musti Valloittaja :-)
  Tuosta keittiön ikkunasta voi muuten myös tarkkailla tirppoja ruokintapaikalla, vaan tuskin niitä siinä oli kun olimme Mustin kanssa siinä lintulaudan vieressä ulkoilemassa!

  ReplyDelete
 18. Olen taas ihan myyty, kun seurailin teidän ulkoiluanne ja Mustin vienoa juttelua (tai pastoripantterisaarnaa). Kuva Mustista puussa on hieno, samoin fanikuva. Oi-Oi. Ja Ransu seurailee sisältä lämpimästä.

  ReplyDelete
 19. Kiitos Paula, välitän terveiset kissaherroille :-)

  ReplyDelete
 20. Ihana Musti ja hienot on liperit tällä pastorilla:) Veljeni lempinimi muuten on Pastori, hih;)

  ReplyDelete
 21. Jaaha, onko veljelläsikin valkoinen suorakulmainen läntti kaulassa...? Eikun, viittaa ehkä ennemmin saarnaamiseen? ;-)

  ReplyDelete
 22. Taas niin hienoja kuvia kissa herrasta..
  On oikein mannekiin.

  ReplyDelete
 23. Kuului "nau-uuu" :) Kuului myös ih-hahhaa. 1v täällä naukuu ja ihhattaa kissoilles...

  ReplyDelete
 24. Sylvi, kyllä ne kissat osaavat poseerata :-)

  Multasormi; Jaa, sinulla on pientä lukuseuraa :-)

  ReplyDelete
 25. Aah, Ransun ilme: "Mitä hiivattia tuo kamu tuolla lumessa tarpoo?"

  Vaan kelpaapa tarpoa noilla lumellä liikkumiseen tarkoitetuilla täsmätassuilla.

  Sinä päivität niin nopeasti ja niin runsain kuvituksin, että ei hidas savolainen meinaa perässä pysyä. Mutta jatka samaan malliin, kivaahan se on!

  ReplyDelete
 26. Mahtava seikkailijamies ja hieno kotimies! Kieltämättä joskus on ihanaa ulkona viilettää lumessakin, mutta toisalta...Ransu tietää! Kevättä odotellessa terkkuja!

  ReplyDelete
 27. Caro; Vai hidas savolainen :-D Minä kun olen lähes 50 % hämäläinen!
  Täsmätassut, todellakin! Hyvä termi.

  Sulo; Kevättä odotellaan... tosin Mustille käy kaikki vuodenajat yhtä hyvin.

  ReplyDelete
 28. Vaikka yleensä aina fanitan Mustia, nyt olen kyllä ihan Ransun puolella. Ransu, koeta kestää, me muutkin koetetaan!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!