Thursday, 12 January 2012

Ransun kanssa lenkillä

Ransu kiersi kanssani puutarhan eilen. Tässä käymme omenapuun alitse muotopuutarhaan.

Lunta oli eilen vähän ja tänään ei sitäkään vertaa, kun aamupäivän ajan satoi rankasti ja nyt iltapäivälläkin paljon.
Nurmikko, puksipuut ja sormustinkukat ovat ihanan vihreitä. Arimpien kasvien suojaamista täytyy alkaa miettiä, kun viikonloppuna näyttäisi tulevan kovia pakkasia, jos sitä ennen ei ehdi sataa lunta kasvien suojaksi. On todella mielenkiintoista nähdä, mitä maasta keväällä nousee ja mitkä versot lähtevät kasvuun!

There is very little snow now, these images were taken yesterday and today it has been raining taking the rest away. The forecast says it will be heavy frost in and after the weekend. I must try to protect some plants of the tenderest kind.

Metsäkissan puskapissi. Pihakierroksen jälkeen jatkoin matkaani hakemaan postia ja Ransu lähti mukaan. Jos haluan lähteä kävelylle ilman kissoja, on joko lähdettävä niiden päiväunien aikaan tai häivyttävä pihasta muuten vain nopeasti ja vähin äänin. Joskus haluaisin käväistä rannassa vain ihan pikaisesti, mutta se ei onnistu kissan kanssa. Matkanteko on hidasta, kun vähän väliä pitää pysähdellä ja toisten jalatkin ovat vähän lyhyemmät kuin minun.

Ransun pissipaikka oli toissa syksyn myrskyssä kaatuneen kuusen juurella.

Odota! Älä mee niin lujaa!


Takaisin kotona.

24 comments :

 1. On se vaan niin upea tuo Ransu:) Kissat ovat siitä älykkäitä, että osaavat kyllä kulkea lenkillä mukana ilman hihnoja, toisin kuin useimmat koirat, kun vielä ottaa huomioon, ettei kissa tarvitse edes yrittää kouluttaa, koska se tekee kuitenkin niin, kuin parhaakseen katsoo:D

  ReplyDelete
 2. Tosi hienoo, että sun mammalla on turvatiikeri mukana pihakierroksella ja postin haussa! Ja sehän vois hortoilla vaikka minne, jos et ois valvomassa sitä! Oot tosi vakuuttava valvontatehtävissä <3

  Terkuin Unna Tuutikki

  ReplyDelete
 3. Laittamattomasti sanottu: kissa tekee niin kuin parhaakseen katsoo!
  Juuri siinä piilee ero kissat v. koirat, kissojen eduksi - kissan kanssa yhteiselo on (suunnilleen) tasavertaista kumppanuutta, koska kissojen lajikäyttäytyminen ei edellytä johtajuutta ja laumakuria. Seurustelu on juuri noin letkeää ja kepeää kuin kuvailet.

  ReplyDelete
 4. Ooh Unna!
  Joo, nytkin pidän tiukasti huolta siitä että se keskittyy olennaiseen eli muhun, hyppäsin tähän pöydälle ja puskin sitä kovasti, mutta nyt asetuin makaamaan koneen oikealle puolelle koska mamman pitää keskittyä kirjoittamaan tää saneluni sulle.
  Mamma ei kyllä aina ole kovin viisas, se nyrpisteli just mulle ja Mustille kun toissapäivänä laitettu valkoinen pöytäliina on täynnä tassunjälkiä. Mutta nehän on siis tosi hienoja ja kuuluu asiaan! Ettei se unohtais meitä hetkeksikään.
  Mä en kyllä unohda sua prinsessani

  RANSU

  ReplyDelete
 5. Voi ihanuus tuota hassuhäntä-Ransua <3 On se niin suloinen! Hyvänmielen kuvia!

  ReplyDelete
 6. Voi ihanuus, minäkin haluaisin käydä lenkillä/tarkastuskierroksella Ransun kanssa! :)

  ReplyDelete
 7. Ransu on niin huvittava kissa ja taitaa olla oikea puutarhuri, kun on lannoittamisenkin jo aloittanut hyvissä ajoin. Niin ja Ransu on tosi komean näköinen, mutta samalla koominen korva ja varvaskarvoineen. Tiedät varmaan mitä tarkoitan. :-D

  ReplyDelete
 8. Aivan mahdoton vauhti päällä! Ihanan vauhdikkaat tilannekuvat. Hieno juttu että sinulla on lenkkiseuraa, ja vieläpä komeaa sellaista:)

  ReplyDelete
 9. Voi kuinka suloista käydä kissan kanssa kävelyllä. Meillä se ei onnistu kuin sisätiloissa, kun ei kissat ulkoile vapaasti. Tai no valjaissa, joo.

  ReplyDelete
 10. Ransu :D Se selvästi huutaa sulle on kommentin ihan oikeesti, suu just sopivasti auki. Aika julmaa kuvata toista pissalla, Ransun ilme on vähän vaivaantunut :P

  ReplyDelete
 11. Tyylikäs Ransu! Häntä tuo aristokraattisen tuulahduksen postinhakureissulle ja puskapissille; p-tuokiokin näyttää salonkikelpoiselta, kun häntää koukuttaa. Vrt Hgin keskustan vapunpäivän tyylittömät ihmispissijät:(

  ReplyDelete
 12. Kiitos lukuisista kommenteista!

  Ruubenin Mamma; Niin, hassuhäntä se tosiaan on :-D

  Heidi; Ransu ei varmaan pistäisi ollenkaan pahakseen jos saisi enemmänkin tyttöseuraa ;-) Huomionkipeä kun on.

  Maija; Tiedän tasan mitä tarkoitat! Aika usein Ransua sanotaan komeaksi tai hienoksi, mutta en ihan osaa yhtyä siihen, kun se on niin hassu, ennen kaikkea! No, onhan se myös komea TIETYSTI! Mutta juuri nuo sojottavat karvat ja hassut elkeet naurattavat aina.

  Myrsky; Siksipä pitikin ottaa pissihetkestä kuva, kun silloin Ransu oli paikoillaan.

  Elämäni kissat; Kyllä seuraavat kissat ovat ihania. Mutta jos ne tulevat molemmat mukaan, niin Musti tuntuu saavan mustasukkaisuuskohtauksen, jos Ransu on minua lähempänä kuin se itse. Se on välillä aika hankalaa.

  Tiina; No joo, kyllä se maukuu kovaa jos se jää jälkeen. Kissojen pissi-ilme on toisaalta aina tuollainen hassun keskittynyt...

  Otto Kulta; On se sellainen huiskahäntä, kuin joku pehmoinen strutsinsulka!
  Me ei onneksi olla käyty saamassa traumoja Helsingin vapunpäivästä, pojat ei ikinä ja minä en varmaan lähes vuosikymmeneen!

  ReplyDelete
 13. Pojat vaan mukaan kävelylle JOKA kerta kun tuloksena tulee näin ihania kuvia ja hauskoja tarinoita ♥

  ReplyDelete
 14. Kissan kanssa on hauska tehdä kävelyretkiä.. Ossi lähtee myös kovin mielellään postin hakuun tai muulle lyhyemmälle matkalle kaveriksi.

  Ihanaiset kuvat :)

  ReplyDelete
 15. Kiitos Naukulan Mamma ja Kati!
  Juu, mutta kun ei riitä että ottaa pojat mukaan, pitää muistaa myös ottaa kamera (jossa on ladattu akku).
  Ransusta on vaikea ottaa epäonnistuneita kuvia, paitsi epäselviä harmaita länttejä missä on heilahtava häntä tulee aika paljon!

  ReplyDelete
 16. Ihania kuvia!meilläkin kisut lähtee lenkille mukaan, mutta silti kokoajan pieni valitus "koska ollaan kotona":)

  ReplyDelete
 17. :-D Niin, ne ovat kuin lapsia todellakin, maristessaan! Ja huonolla kelillä, jos osaisi puhua, niin Ransu marisisi: "Äiti, mitä mä tekisin? Ei oo mitään tekemistä!"

  ReplyDelete
 18. Tyytyväinen kissa töpsöttelee häntä pystyssä <3 Just tällaisia näkyjä kaipaa kesken duunipäivän. Raps raps Ransuli!

  ReplyDelete
 19. Ihanaa, että Ransulista tuli työpäivän piristys :-)
  Tänään kävimme molempien poikien kanssa rannassa ja tuuli oli niin kova, että ne pysyivät huolissaan hyvin kintereillä. Nyt ne ovat ihan poikki ja nukkuvat makkarissa. Olipa taas maratooni!

  ReplyDelete
 20. Tämä oli niin ihana Ransu-postaus, että menin ihan sanattomaksi, kun jo eilen tämän kuin ja katselin suloiset kuvat. Liehuhäntäinen Ransu on niin upea ilmestys ja samalla liikuttava, kun jolkottaa perässä ja maukuu suu auki, että "mamma, oota mua!"

  ReplyDelete
 21. Ransu on tosiaan aika liikuttava, sellainen vauva vaikka onkin jo aika iso!
  Siitä porsaspadasta tuli muuten ihan hyvää aurinkokuivattujen tomaattien kanssa, mutta kun olin vesi kielellä odottanut itämaista luumuporsasherkkua niin pienelle pettymykselle ei oikein voinut mitään.

  ReplyDelete
 22. Saila, voithan sitten vielä kokeilla uudestaan luumu-inkivääri-timjami-maustamista joskus myöhemmin. Oikeastaan vasta tässä ruuassa ensimmäisen kerran pääsin itse jyvälle, miltä timjami maistuu, koska se sopi kokonaisuuteen tosi hyvin. Nyt sinulla on siis kaksi reseptiversiota ja voit vertailla. Voihan olla, että sinusta aurinkokuivatut tomaatit sopivat sittenkin paremmin.

  ReplyDelete
 23. Ompa mukava verrytellä kynsiä kiipeilemellä ylös alas (ja hyvä että onnistuu se alastulokin):

  ReplyDelete
 24. Paula; Ehdottomasti haluan kokeilla uudestaan ja sillä sinun reseptillä! Kuivatut tomaatit ovat aika kitkeriä, niistä tuli makua mutta ei sitä unelmoimaani pehmeyttä. Mulla onkin inkiväärijauhetta ja kuivattua timjamia aina kaapissa, ja jos sattuu olemaan lumetonta, niin yrttitarhassa myös tuoretta!

  Jokke; Kynsien verryttely on aina hyväksi :-D

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!