Monday 29 August 2011

Aarteita osa 1

Matkapäiväkirja loppui, mutta en ole vielä kertonut lainkaan siitä, mitä matkan varrella jäi auton takakonttiin... Kymmeniä taimia: Porin Multasormesta, mustasaarelaiselta Sainion taimistolta, porilaisilta ja laihialaisilta yksityispihoilta sekä Vakka-taimesta Pyhärannasta. Lista olisi hurja eikä sitä jaksaisi lukea kuin pari vannoutunutta puutarhafriikkiä, jotka täällä tosin vakituiseen vierailevat, joten tässä muutama: korkeimpana punalehtinen koristeomenapuu, Malus × scheideckeri 'Hillieri'. En ollut koskaan kuullutkaan siitä, mutta Hillierin puulajipuistossa ja puutarhassa Hampshiressä olen kyllä käynyt. Omenapuun edessä taitaa olla jo kelta-punaisissa syysväreissä koreileva heisi Viburnum plicatum var. tomentosum, ei suomenkielistä nimeä. Siinä on kaunis kerroksittainen kasvutapa ja valkoiset pitsiliinatyyppiset kukinnot. Kerroksittainen on myös pagodikanukka (taitaa näkyä vähän oikealla). Olenkin kaivanut maata ja istuttanut viime päivät. Istutettavaa on vielä.

Taimien takaakin pilkottaa aarre...

Ab Vesijohtoliike Huber Oy:n lavuaari! Täysin ehjä. Hanat tallella ja saippuanpaikat molemmissa päissä. Vasta pari viikkoa sitten dyykkasin saaren rannan roskisten vierestä täysin ehjän Arabian lavuaarin, ei kylläkään mikään retro, mutta kunnon ajaton perusmalli. No kyllähän sitä nyt ihminen lavuaareja tarvitsee...
Oikeastaan minulla on kaupunkikylppärissä todella tylsä lavuaari. Jompikumpi näistä päätyy sinne ja toinen aikanaan talooni tulevaan kylppäriin. Sitä odotellessa... (Montakohan lavuaaria tulen vielä löytämään? Nyt voisi alkaa löytyä wc-pyttyjä ja ammeita)

Aarteen sijaintipaikka oli Porin varaosapankki, Veturitallinkatu 7. Hieno paikka muutenkin!

Upeaa tiiliosaamista.

Pagodikanukka – Cornus alternifolia

33 comments :

  1. Hieno löytö tuo lavuaari! : )

    ReplyDelete
  2. Niin on! Ei se halpa ollut, mutta eihän sitä sinne voinut jättää. Olisi harmittanut vietävästi sitten aikanaan kun olisi lavuaarin hankinnan paikka ja kaupoissa vain persoonattomia uusia malleja.

    ReplyDelete
  3. Lavuaarit ei mene miksikään, putsaus ja pes ja on kuin uusi.
    Meillä oli vime kesänä putkiremppa, lavuaarit lähti vaihtolavalle ja uutta tilalle, me koppasimme omamme talteen ja Männikön vessaan päätyi hieno yksilö, ei muuta kun käsipesukanisteri yläpuolelle ja vääntö hanasta ja käsille oiva pesu.

    ReplyDelete
  4. Minä kun haaveilen jo putkiremontista ja uusista hienoista lavuaareista ja wc-pytystä, ja toinen dyykkaa vanhoja. Hmm... panee ajattelemaan.

    ReplyDelete
  5. Hienoja aarteita olet matkasi varrelta löytänyt. Meiltäkin löytyy yksi vanha lavuaari, tuolta pihanurkasta. Yritän keksiä sille jonkin käyttötarkoituksen puutarhassa;)

    ReplyDelete
  6. Hih..dyykkaaja Saila.<3

    Mullakin aina matkalla jostain syystä on kauhee määrä kasveja mukana, niinkuin nyt Loviisastakin, piti raahata kaikenlaista, ja vaikka aina sanon, että TÄNÄ syksynä en istuta mitää, huoh..näyttäähän tuota taas olevan...istutettavaa, mutta se into pitäs kaivella vielä jostain.

    Mukavaa viikon jatkoa Sailalle ja karvaisille kavereille. Oli muuten hieno kuva Ransusta uusimmassa Oma Piha lehdessä, oikea myyräkarkote..

    ReplyDelete
  7. Olet kuule Saila ollut täällä ihan minun lähistölläni, Reposaaressa ja Veturintallintiellä. Isäni oli veturinkuljettaja ja siellä olen minäkin kaynyt joskus isän kanssa, ihan niillä nurkilla. Itse en ole silti siellä varaosapankissa käynyt.
    Lavuaarisi näyttää kyllä tosi hienolta! Hieno asia tuollainen varaosapankki!

    ReplyDelete
  8. Miesystävä muuten informoi, että se varaosapankki on ihan siinä veturitallissa, itse olen niin uuvatti etten ole lainkaan tuollaista tiennyt!

    ReplyDelete
  9. Huomenta kaikille ja kiitos kommenteista!

    Maiju; Juuri näin! Ai ettekö saaneet valita kylpyhuoneen kalusteita kylppärirempassa itse? Hmm, eihän sinne sitten mitään aarretta voi viedä jos vielä heittävät tyhmät sen pois.

    Paula; Niin! No ainakin tällainen, missä on painatus ja kaikkea, on erikoinen. Ja kieltämättä niissä värikkäissä 70-luvun wc-kalusteissa on myös tunnelmaa. Kuten Maiju sanoo, saniteettikalusteet eivät vaadi kuin puhdistuksen ja ovat kuin uudet. Kylppärin muut pinnat vaativat varmaan enemmänkin sitä vaihtamista.

    Pioni; Niin, pihallekin sopii vanha lavuaari. Hankin minäkin lisäksi turkulaisesta rautaromuliikkeestä emaloidun kaatoaltaan ulkoseinälle, pihahanan alle.

    Tuija; Taidan olla paikallisesti (ja nyt myös valtakunnallisesti) dyykkaajan maineessa...
    Kasveja on vaan pakko aina hankkia, kun ihanaa näkee.
    Kiitos, Ransu on Suomen johtavia vesimyyräeskperttejä ;-)

    Auli; Kyllä olitte porilaiset sisarukset mielessä tuolla pyöriessä. Minäkin ajattelin, että tuon täytyy olla se talli, on niin hieno. Rautatierakennukset on ennen tehty niin esteettisiksi. Teidän isä on pyörinyt tuossa tallilla sitten vähän enemmänkin!
    Siellä varaosapankissa on vaikka mitä aarteita, myös pieniä kalusteita ja muuta roinaa. Esim. 70-luvun muoviset lihatiskin hintalaput :-D

    Sesse; On! Olen niin iloinen että tiemme kohtasivat.

    ReplyDelete
  10. Meillä on kylppärissä 40-luvun Arabian lavuaari. Sille kävi taannoin huonosti ja lasite halkesi. Nyt on ollut jo pitkään haussa toinen samanlainen, mutta ehjä. Ei ole löytynyt vaikka olisin valmis siitä maksamaankin!

    Sulle löytyi kaunis lavuaari!

    ReplyDelete
  11. Siis voihan lavuaari! Kävin varmuudeksi kurkkaamassa blogistasi, josko se rannasta dyykkaamani Arabia olisi sinulle passeli. No ei ole ollenkaan, valitettavasti. Ei se ole laisinkaan niin vanha ja hieno kuin teidän. Toivottavasti löydät! Nyt kun tiedän, voin pitää silmät auki. Tuolla Porissa oli toinenkin lavuaari, mutta sekään ei ollut teidän mallinen. Ei niitä kovin usein vastaan näköjään tule :-(

    ReplyDelete
  12. Tuo allas on HIENO, hyvä että se pääsi kyytiisi! Muuten, Katjalle vinkki: Lundagård-putiikki myy käytettyjä altaita.

    Ja istutettavaa riittää vielä täälläkin ja lisäksi olen alkanut hamstrata sipuleita!

    ReplyDelete
  13. Olen todella tyytyväinen tuosta, vaikka nyt mietinkin, kuuluuko kerrostaloasunnon saniteettikalusteet taloyhtiölle vaiko asukkaalle. Hmm. No jos sitten pidän molemmat lavuaarit täällä saaressa turvassa ;-)
    Sipuleita, juu! Odottelen tilauksia, ne kai tulevat vasta muutaman viikon päästä. Istutin tänään sen ihanan kerrannaiskukkaisen jaloängelmän! Ja punahatun, ja muutaman muun... ja vielä on istutettavaa jäljellä! Mulla taisi olla lähemmäs 40 tainta autossa loppumatkan. Oli aromikas reissu taas, en tiedä oliko se sun hopeamaruna vai pelakuut jotka enimmin tuoksui.

    ReplyDelete
  14. Oikea helmi, tuo lavuaari!
    Oot sitten hankkinut vähän erikoisempaa taimea. Olis hauska kuulla niiden loppujenkin hankintojen nimet, vaikka ei tuttuja oliskaan. Syksyllä (oho, tuli nyt tuli tuo kiletämäni sana) on kiva istuttaa, kun pääsee kastelussa niin helpolla!

    ReplyDelete
  15. No tuota... nyt en ole varma muistanko kaikki, mutta tässä loput mitä blogissa en maininnut (niiden kohdalla, missä en muista suomalaista nimeä, tulee tieteellinen versio): kerrannaiskukkainen pallohortensia 'Hayes Starburst', lemmikkejä, pisamakello, päivänliljoja 'Fragrant Treasure', hopeamaruna, Helenium 'The Bishop', punahattuja, kangasajuruohoja, koreakärsämö, kerrannaiskukkainen jaloängelmä, etelänkevätesikko, Veronica spicata 'Rotfuchs', keltapäivänliljoja, Patrinia triloba var. palmata, valkokukkainen lehtosinilatva, rotkolemmikki 'Hadspen Cream', rantapunalatva, kerrannaiskukkainen rentukka, Viburnum rhytidophyllum, joku pipon luonnonlaji, myskimalva, joku japanilainen luppio. Öö. Ehkä ne oli siinä, vaikka voi olla, että jotain unohtui.

    ReplyDelete
  16. Tiedätkö, minua kiinnostaisi tietää onko autosi koskaan matkannut saarelle ilman kasveja? :)

    ReplyDelete
  17. Siis toki!
    Niinku, talvella ;-D

    ReplyDelete
  18. Upeaa aarreosaamista! Ja kasviosaamista, olen hädin tuskin kuullut noiden kasvien nimet. :)

    Ehkä on ihan hyvä, ettei sulla ole isompaa autoa, ties mitä silloin tarttuisi mukaan. ;)

    t. Nimim. Turhaan kyllä vitsailen sillä tilasin juuri kauhean lastin kukkasipuleita...

    ReplyDelete
  19. Niin Jenni, ei siis parane vinoilla! Jos mulla olisi isompi auto niin pihallani olisi nyt kaksi suurta rautaista istutuskaukaloa, joissa kasvaisi pienet puut! Tyyliin Versaillesin appelsiinipuut valkoisissa puulaatikoissa mutta huomattavasti rouheampi versio. Olivat noin kuution tilavuudeltaan ja löytyivät Nakolinnan rautaromukaupasta Turusta! Mutta sinne jäivät, huokaus.

    Naukulan Mamma; Niin, sellainenkin on ;-)

    ReplyDelete
  20. Oi hitsi miten ihania löytöjä !
    Päivitin juuri omaa hankintalistaani, ja nyt se taitaa taas pidentyä, hih ; )
    Allas on kyllä jännä... että saippuapaikatkin on kummallakin puolella. Tuollaista en olekaan nähnyt, ainakaan muistaaksen ; )

    ReplyDelete
  21. Kyllä se hyvä ihmisellä lavuaareja on olla! :) Koristeompuista puheenollen, syötiin tänään töissä rautatienomenapuun pikkuiset omput. Oli niiiin hyvää. Maku muistuttaa jotain kaverin mummulan ikivanhaa omenaa. Häpeälliset paljastukseni jatkuvat: en ole käynyt tuolla varaosapankissakaan...

    ReplyDelete
  22. Sari W; Hankintalistat on loputtomia, aina tulee lisää... onneksi on suuri piha jota riittää täytettäväksi vielä piitkäään...
    Tuo allas oli niin jännä ja persoonallinen että se oli ihan pakko saada! Siinä lukee ihanasti hanoissa L ja K lämpimälle ja kylmälle vedelle, ei mitään englannin hot ja cold -kamaa.

    Tiina; Mulla on edelleen mietintämyssyssä sekä 'Hopa' että 'Royal Beauty', sun blogista bongattuina, mutta tämä 'Hillieri' tarttui nyt hihaan tällä kertaa. Pitäis olla vaaleanpunaiset puolikerrannaiset kukat, niitä odotellessa ;-)
    Ei kai sulla nyt ole tarvetta varaosapankille, mut ans olla kun sulla on se unelmien mummonmökki! Sitten oot varmaan vakiasiakas.

    ReplyDelete
  23. On mahtavat löydöt! Kasvit-ah ja huokaus. Itselläni on vielä paljon istutettavaa myös tälle syksylle.
    Sain muinoin vinkin että vanhat kylpyammeet ja vastaavat pinnat puhdistuvat ja hoituvat autovahalla. Suosittelen kokeilemaan. Ei naarmuta eikä pilaa mutta puhdistaa pinnat!

    ReplyDelete
  24. Kiitos vinkistä! En omista autovahaa, sillä en koskaan vahaa autoani, mutta pitääpä hankkia! Lavuaarin asentaminen ei tosin vielä ole lähimainkaan ajankohtaista.

    ReplyDelete
  25. Upea aarre.. Saippuapaikat ja nuo hanatkin on niin <3

    ReplyDelete
  26. Älä muuta virka! Kyllä se oli rakkautta ensi silmäyksellä <3

    ReplyDelete
  27. Kiitosta listasta, saitpahan mut hiljaiseksi ;) Ainakin uteliaisuuteni tyydyttyi! Mulla hankintalistalla punaluppio, taita olla sun japanilaisen serkkuja?

    ReplyDelete
  28. No onneksi ei sentään niin hiljaiseksi että olisit mykistynyt kokonaan :-D
    Luppiot on ihania, punaluppiota minulla ei vielä ole, mutta joku päivä senkin hankin. Eka luppioni on Sanguisorba menziesii, sillä ei ole vakiintunutta suomenkielistä nimeä. Olen ollut siihen niin tyytyväinen että nyt hankin tämän, joka on virallisesti komealuppio. Sukua ovat!

    ReplyDelete
  29. Saila iltakävelyllä: "Dum-di-dum-dum-dum... oho, tuossahan on vessanpönttö!" Nauroin vedet silmissä tuolle "Nyt voisi alkaa löytyä..."

    Kaunis on huuperin altaasi. (Meillä Oulussa tulee vettä huuperin putkesta.) Ja lavea kasvilistasi. Oli enemmän kuin seitsemäntoista!

    ReplyDelete
  30. Huomhuom. Se seitsemäntoista koski VAIN Vakka-taimesta ostettuja, tässä listassa oli KAIKKI mitä reissulla mukaan tarttui, siis myös Porin Multasormi, Mustasaaren Sainion taimisto ja yksityiset taimenlahjoittajat (joita, ihanaa kyllä, tuntuu löytyvän vähän sieltä sun täältä! ;-))

    ReplyDelete
  31. Niin ja joo. Muistathan vinkata jos satut näkemään hienon vessanpöntön tai ammeen jossakin tien poskessa...

    ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!