Saturday, 6 August 2011

Makea tunnustus


Ennan kenkälaatikosta tuli leivostunnari, voi kiitos Enna! Mistä tiesit, että rakastan leivareita?
Tunnustuksen tehtävänä on vastata kolmeen kysymykseen: Mikä on lempiväri, lempiruoka ja minne haluaisi matkustaa.
Enna huomautti, että tunnustuksen saajina ovat myös Ransu ja Musti, eli heidänkin väri-, ruoka- ja matkustustoiveet kerrotaan.
Täytyy ottaa rennolla kädellä, sillä vastauksia voi olla monenlaisia eikä kai kukaan jaksa lukea loputonta pohdintaa eri värien lempparuudesta...

1. Lempiväri.
Varmaan kaikki, eri tilanteissa. Sanotaan, että turkoosi. Se on ollut kestosuosikki pienestä pitäen, en ole varmaan koskaan kyllästynyt turkoosiin.

Mustin vastaus: Leluissa ehdottomasti punainen, ja nauhamaisessa muodossa kiitos. Punainen sohva ja nojatuolikin ovat hyvät, rentoutumista ja unia ajatellen.

Mutta muuten musta, tietysti. Yksi lempparitädeistäni on se, joka pukeutuu aina mustaan. Hänellä on makua ♥ Terveisiä!
Ransun vastaus: Pehmeät värit! Ja harmaa, vaaleasta vesimyyränharmaaseen.

2. Lempiruoka.
Ransu: Keitetyt siankylkiviipaleet, porsaankyljykset, porsaan ohutleike ja vesimyyrät.
Musti: Tuore maksa, mieluiten lampaan.
Saila: Aapuaaaa, sanotaan että perunat ja kantarellikastike. Äidin tekemä.

3. Minne haluaisit matkustaa.
Ransu: Minne tahansa, minne pääsee pakattuna pahviin ja rapisevaan muoviin. Tässä mä autan mammaa pakkaamaan sen tilauksia! Enks oo hyvä!
Musti: En minnekään, ikinä! Eikä varsinkaan autolla.
Saila: Grönlantiin. Tai Patagoniaan. Haluaisin nähdä valaan, elävänä.

Tämä on tainnut käydä kääntymässä monessa blogissa, eli en tiedä... Eiku! Naukulassa en ole tainnut tätä nähdä! Eli haastan Wilman ja Helmin sekä Mamman kertomaan yllämainutut lempiasiat. Ja samalla voisinkin ojentaa tämän myös Cisulle ja Totolle sekä Jennille K-blogiin, ja vielä Unna Tuutikille sekä Ellalle Tuutusen basaariin.

18 comments :

 1. Jee, kivaa, me vastataan heti kun ollaan toivuttu kaameasta katkarapuaamupalasta! Voi olla, että toipumiseen menee jopa pari päivää. :)

  Ihania vastauksia teillä kaikilla. Tuokaa sinä ja Ransu sitten Mustille aina reissuiltanne punaisia nauhoja tuliaisiksi!

  ReplyDelete
 2. Voi teitä ja teitin katkaraputraumaa. Vastatkaa kun kykenette :-D

  ReplyDelete
 3. Hii, kivaa! Kiitämme, niiamme ja koukistamme selkäämme hienosti mustavalkoista häntää väristellen, miten kullekin parhaiten sopii.

  Musti on punaisen nauhansa kanssa ehdottoman nallemainen kummituseläinsöpöliini <3

  ReplyDelete
 4. Me kiitämme ja kumarramme :) Onpas siellä taas otettu ihania kuvia. Musti ja punainen nauha on loistava, ja niin myös Saaripalstan mamman paras apuri <3

  ReplyDelete
 5. Onnea tunnustuksesta! Ihanat vastaukset, oli kiva lukea ja nähdä myös Mustin ja Ransun vastaukset. Sydämeenkäyvä kuva pyöreäsilmäisestä, kohtikatsovasta Mustista. Ja Ransulla on hauska ilme seuraavassa kuvassa. ("Höh! Eiks edes syödäkään saa rauhassa kun aina ollaan tuota kameraa räpsimässä.")

  ReplyDelete
 6. Hei Saila ja Pojat!

  Terkut teille kaikille tasapuolisesti täältä uudesta kodista ja
  puutarhan uumenista ;)

  Pojat eivät ulkoile täälläkään vapaana, mutta nyt pääsee kuitenkin lähemmäs luontoa ja ötököitä, kun saa viettää kissanpäiviä lasitetulla terassilla ( raoista pääsee mahtavia koppakuoriaisia jahdattavaksi, nam!) ! Ja pojille on luvattu tehdä kunnon tarha. Sellainen oli Espoon kodissa vaan ei edellisessä kodissa.

  Blogisi kiinnostaa nyt entistä enemmän,saan hyvää tietoa puutarha-asioista . Kiitos.
  Ja nyt aasinsillan kautta kysymys:
  olen ymmärtänyt, että tarhasalkoruusu on kaksivuotinen. Se kukkii nyt ( upeat tummat kukat kellertävää peltoa vasten ), mitä teen sen kanssa, että säilyisi talven yli. Annanko siementää, peitänkö ruusukkeet syksyllä ? Mitä mitä? Luin nääs netistä, että oliskin mahdollisesti monivuotinen ? Voikko helpata?

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 7. Ella; Ihana hännänvärisyttäjä-Unna-neito! Meillä Viljo oli värisyttämisen mestari, mutta osaa Mustikin, Ransu ei oikeastaan, se vain huiskii häntää :-D

  Musti on aikamoinen söpönaama ollakseen Hurja Musta Pantteri.

  Kuvat kissoista ovat, kumma kyllä, lähes aina ihania. Ei olis sattumalta mitään tekemistä kohteiden kauneuden kanssa?

  Leena ja Pojat; Onnea uuden pihan johdosta! Minulla ei vielä koskaan ole ollut salkoruusuja, vaan ne ovat edelleen ehkä jo kolmatta vuotta siemenpussissa. Niinpä oman käden kokemusta ei ole. Mutta salkoruusu on yleensä ymmärtääkseni kaksivuotinen, jolloin se kukittuaan kypsyttää siemenet (ovat kypsinä tummia, melkein mustia ja irtoavat kukkapohjasta helposti) ja kuolee. Nämä siemenet voi kerätä ja ripotella kukkapenkkeihin niihin kohtiin minne salkoruusua halajaa. Tai osan voi säästää ja kylvää kukkaruukkuihin vaikka heti, ne ruukut saavat jäädä talveksi ulos. Osan voi kylvää keväällä, jos se on helpompaa. Kasvi kasvattaa ensimmäisenä kasvukautena lehtiruusukkeen maan pinnalle, korkea kukkavarsi alkaa kohota vasta seuraavana vuonna. Yleensä siis. Lycka till!

  ReplyDelete
 8. Hienoa, että otitte tunnustuksen vastaan, Ransu ja Musti myös. :)

  ReplyDelete
 9. Wautsi, hienoja vastauksia jätkät! Ja Saila, MÄ tietenkin muistin sun tykkäävän leivoksista päiväkaffen kanssa, koska MÄKIN tykkään! Aina kun mutsilla on kakkua, pullaa tai leivosta, niin MÄ haluan kanssa! NAM! Musti, autoviha on asiallista.

  ReplyDelete
 10. :) hauskaa. Jäin miettimään mikähän on meidän Fiia-kissun lempiväri...liharuuista se ainakin tykää ja matkaa yöt naapurustossa, vielä ei ole kukaan valittanut....

  ReplyDelete
 11. Hih, punanen väri on vähän hassu. Kissat jostain syystä monesti tykkää punaisesta, vaikka kissathan ei näe punaista väriä punaisena vaan lähinnä harmaana. :D

  ReplyDelete
 12. Kiitos vastauksesata. Nyt mä olen viisaampi!

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 13. Pojat puhuu kyllä aina niin suoraan ja rehellisesti... ja asiaa!

  ReplyDelete
 14. Sulla on aika ihkut assistentit! :D

  ReplyDelete
 15. Voi noita karvaisia kakaroita. Oma Mörrimöykkyni on samanlainen pallonaama kuin Musti ja aivan samaa ilmettä aina leipoo itselleen.... Aivan herkullinen postaus...:)

  ReplyDelete
 16. Kiitos kommenteista! Karvakakarat on parhaita ;-)

  ReplyDelete
 17. Tarviiskohan joulupukki pakkausapulaista, Ransu näyttää varsin pätevältä ja tehokkaalta!

  ReplyDelete
 18. Niin, ehkä voisin lähettää Ransun tontuksi Korvatunturille pariksi kuukaudeksi :-D

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!