Saturday, 16 July 2011

Arvonnan voittaja, pehmeyttä ja vampyyrejä

Bloomingville-riippumaton onnellinen voittaja on Mirka Talo Raunistulassa -blogista. Onnea, onnea, onnea Mirka!
Pehmoiset pojat onnittelevat myös. He ovat viihtyneet tiiviisti sisällä. Viimeisten kahden vuorokauden aikana sademittariini on kertynyt 20 mm vettä! Sen täytyy olla kaikkien aikojen heinäkuun ennätys täällä päin. Ihmeen märkä heinäkuu, minua harmittaa kun ei voi maalata eikä olokaan ole kovin kesäinen, vaan ennemminkin syysahdistus jo ehti iskeä. Liekö sen syytä, että olokin on kurja ja flunssainen. Onneksi kissoista saa aina leposeuraa ja ensi viikolla pitäisi taas olla lämmintä.

Päivänlilja 'Bela Lugosi' uskoo kesään ja avasi tänään ensimmäisen kukan. Tämä komistus kukki ensi kertaa viime vuonna ja on nimetty transilvanialaisen näyttelijän mukaan, joka näytteli Draculaa 1920–40 -luvuilla. Väri on kieltämättä kuin kuivunutta verta, dramaattisuudessaan juuri minun mieleeni!

27 comments :

 1. Tuhannesti kiitoksia, olen niin onnellinen riippukeinusta! Odotan jo innoissani, että pääsen loikoilemaan puutarhaan ja lukemaan jännittäviä dekkareita tai reissukirjoja :)

  ReplyDelete
 2. Onnea vaan voittajalle minunkin puolesta, palkinto oli kyllä houkutteleva!

  Tuo Draculalilja on kyllä hieno kaikessa dramaattisuudessaan. Minäkin odotan viime kesänä istuttamieni 'Pardon Me' -päivänliljojen kukintaa ja keväällä istuttamani 'Gentle Shepherd' on myös nupuillaan. Ollaan Lapissa vaeltamassa ensi viikolla ja pelkään, että jotain tärkeää menee puutarhassa sivu suun.

  Hienoa, että siellä on satanut reilusti, vaikka kesällä pidemmät sadejaksot tosiaan saattavat synkistää, saatika silloin, jos päälle saa vielä flunssan. Toivottavasti pääset maalaamaan taas ensi viikolla. Ihanan pehmoinen kuva kissapojista :)
  Tälläkin on satanut tänään ja Samurai on ollut toooosi väsynyt katti! Nukuttiin itse asiassa molemmat kasvihuoneessa tunnin veran tuossa alkuillasta :D

  ReplyDelete
 3. Onnea vielä kerran, Mirka! Olen iloinen, että riippumatto tuli tarpeeseen.

  Maria; Hyvää Lapinreissua! Ehkä viikossa ei ehdi tapahtua mitään kriittistä, aika harvoin jonkin kukinta menee niin nopeasti ohi. Minulla on vielä viime vuoden keväällä istutettua päivänliljaa, jolla on vasta minimaalisen pieni lehtitupsu :-( Mutta se olikin pieni juurenpala Viherpeukaloilta - jos ostaisi suuremman ruukkutaimen niin se kukkisi nopeammin.
  Päivänliljoissa näkee joskus myös ihan vaaleita marjapuuron sävyjä, sellainen kiinnostaisi. Ne näköjään viihtyvät tällaisessa savimaassa, joten niitä kannattaa suosia! Ja viime vuonna Sainiolta hankkimani samettihortensia kehittää hitaasti kukanuppua (vielä hyvin pieni), vaikka se on varmaan aivan liian pahhteisessa paikassa. Mikä siinä on, että kasveja pitää aina siirtää??? Vaikka on ns. ammattilainen :-D
  Kissaa parempaa päikkäriseuraa ei varmaan edes ole. Teillä oli varmaan ihana hetki kasvarissa!

  ReplyDelete
 4. Oh! Dracula-elokuvat ovat suosikkejani. Ja nuo vanhat niin hassuja. Tuollainen päivänlilja minunkin on saatava. Voi miten ihana ihana vanevaja. Miksiköhän täällä päin ei ole venevajoja vaikka järviä on ja jokea aivan riittämiin?

  Toivottavasti flunssasi ei ylly kamalaksi.

  ReplyDelete
 5. Onnea voittajalle minunkin puolestani!
  Voi noita Ransun villahousuja, nyt ne ovatkin olleet siellä tarpeen, koleassa sadesäässä :)
  Meillä ei onneksi ole satanut kuin ihan vähän, mansikat eivät oikein tykkää sateesta....
  Tuo päivänlilja on mahtava, suorastaan hyytävän ihana ;)
  Toivottavasti uusi hellejakso saa flunssasi perääntymään!

  ReplyDelete
 6. Syysahdistus meinaa iskeä täälläkin: viime yönä näin unta talvesta ja aamulla heräsin kurkkukipeänä... Onneksi pörheän kissakasan katselu parantaa mielialaa :) Rapsutuksia pojille <3

  ReplyDelete
 7. Flunssa kesällä on paskamainen asia :-( Joka kesä täälläkin, mutta ei onneksi vielä... elokuussa sitten, trad.

  Mä taas olen tosi iloinen että helle ei ole palannut vieläkään. Pieni sade ei haittaa mitään, kunhan se tulis tämmöisissä alle viikon pätkissä. Jos _koko_ ajan vaan sataa, niin sit vois alkaa jo ahistaan.

  Pörröpeppupojille terveisiä! Raps raps!

  ReplyDelete
 8. Kiitos toivotuksista! Olo on edelleen epämääräisen heikko ja väsy, kai se taas lämmön myötä... Ehkä kyseessä oli syysshokki, ilmojen myötä? Tässä vaan alkaa tulla kärttyisäksi, kun kesällä ei yhtään huvittaisi olla vajaakuntoinen, eikä ehtisikään.

  Sanni; Sitten sinun on ehdottomasti saatava oma Bela Lugosi! Tilasin tämän muutama vuosi sitten Aulden Farm -taimistolta Englannista, he toimittivat hyväkuntoiset pulskat juurakot (ovat erikoistuneet kurjenmiekkoihin ja päivänliljoihin, molempia tilasin). Mutta heillä ei näytä olevan juuri tätä tällä hetkellä. Bela Lugosin kuva oli päivänliljoista kertovassa artikkelissa Gardens Illustrated -lehdessä, ja se oli ihan pakko saada - ja on livenä juuri niin mahtava kuin kuvissa.

  Risusydämen Marja; Ransun villapöksyt ovat juuri omiaan tihkuisessa kelissä, joka ei näytä sitä haittaavan yhtään. Mutta rankkasade ajaa sen jo sisään.

  Ella; Voi ei! Pikaista paranemista. Lepo ja pehmoisen tyttökissan asettaminen poikittain kaulan päälle auttavat varmasti.

  Zepa; Toivottavasti flunssa ei iske. Musti onkin aamu-unilla sängyllä, välitin rapsutukset :-)

  ReplyDelete
 9. Onnea voittajalle!

  Täällä pidetään peukkuja, että vointi kohenisi! Kaikilla!

  ReplyDelete
 10. :-) Täällä saavat kaikki kirjoittajat ja kommentoijat terveisiä ja kissaterapiaa, ja onneksi sitä löytyy myös livenä lähes jokaisen kodista!

  ReplyDelete
 11. Upea lilja. Olen yrittänyt kehitellä liljapenkkiä minäkin, mutta huonoin tuloksin. Liljat kyllä kasvattavat hyvää ja rehevää lehdistöä, mutteivät kuki. Miksiköhän..? Osa taimista on vanhoja - osa uudehkoja.

  ReplyDelete
 12. En osaa sanoa, miksi ne eivät kuki. Ne kaipaavat aurinkoista paikkaa, mielellään oikein paahteista. Olen joskus myös kuullut, että jos päivänliljakasvusto on hyvin vanha ja tiivis, ne kukkivat vähemmän. Minulla ne viihtyvät parhaiten sellaisessa paikassa, jossa on kosteutta pidättävä savimaa, keväällä suorastaan märkä, ja aurinko paistaa koko päivän. Sen sijaan tontin alkuperäinen päivänliljakasvusto vanhan taloni länsiseinustalla, missä on aika paljon varjoa, ei kuki lainkaan. Siinä on myös hyvin kuiva, pölisevä maa. Olen siirtänyt siitä päivänliljoja aurinkoisempiin ja savipitoisempiin kohtiin ja ne ovat alkaneet kukkia.

  ReplyDelete
 13. No miltäs näyttää? Tunnistaako :D ?

  ReplyDelete
 14. No tuota... kyllä, leveä hymy ja valkoiset hampaat, piti klikata kuvaa suuremmaksi. Ei se kyllä muuten ihan näköinen ole! Mutta joka tapauksessa profiilikuvana kivempi kuin edellinen, jossa näkyi lähinnä kamera!

  ReplyDelete
 15. Hyvä! Tämä jääköön siis toistaiseksi kuvaksi. En kyllä ole koskaan ollut varma onko kuva näköinen. Taiteilija oli varmasti nauttinut muutakin kuin sallittuja aineita...

  ReplyDelete
 16. Niin varmaan. Menköön psykedeelisen taiteen piikkiin :-D

  ReplyDelete
 17. Voi sentään, onko niin paljon satanut, täällä riudutaan kuivuudessa,olisin ottanut osan sinun sademäärästäsi varmasti.
  Jotenkin tuntuu, että aina on joko liian kuivaa tai sitten vettä sataa losottaa ihan älyttömästi.
  Just äsken huolsin kukkapenkkejä ja ajattelin kauhulla tulevaa viikkoa kun on taas luvattu melkein kolmenkymmenen asteen helteitä, tytär ei taida olla yhtä puutarhahullu kuin minä,joten pitää toivoa, että sataa ripsauttaisi välillä.
  Ihanan värinen tuo syväntumma päivänlilja, olen huomannut, että itsekin olen alkanut tykätä enemmän väreistä ja tummista väreistä eritoten. Minulla onkin tulossa pari dahliaa, jotka ovat aika tummia, mielenkiinnolla odottelen niitä.
  Voi sun pehmopojat, meidän Väinökin alkaa olemaan pehmoinen,kun vanha turkki on vaihtunut uuteen untuvaiseen, kyllä siitä lähtikin paljon karvaa.

  Mukavaa heinäkuun loppupuolta sinulle ja toivotaan, että sateet siellä lakkaavat ja aurinko armas hellii teitä.

  ReplyDelete
 18. Niin, olisi hyvä jos sadetta tulisi joskus mutta sitten taas heti lämmin eikä tällaista monen päivän matalaa, mikä saa mielenkin matalaksi. Ja varsinkin sadetta saisi tulla säännöllisesti nyt kun olet lähdössä reissuun ;-)
  Tummat värit ovat jänniä, kun niiden todellinen sävy näkyy vasta sitten kun kukkivat pihalla, kuviin ne on vaikea saada oikein, ja valo-olosuhteetkin ratkaisevat niin paljon. Tähän vampyyriini olen erityisen tyytyväinen, varsinkin noiden reippaanvihreiden palmusarojen vierellä se oikein säväyttää.
  Untuvainen Väinö on varmasti suloinen! Hyvää matkaa!

  ReplyDelete
 19. Hauskaa lukea useita postauksia kerralla. Pääsee taas mainiosti kiinni elämääsi!

  Kurjaa kuulla, että olet (ollut?) kipeänä. Ei ole ihan miellyttävimmästä päästä kokemus olla sairaana heinäkuussa. Huhhuh... myötelämiseni!

  ReplyDelete
 20. Kiitos Intopii. En tiedä, kai tää tästä, ei ole kunnon kuumetta eikä kunnon mitään särkyä ja silti olo heikko ja pää tuntuu pehmoiselta, kuin olisi kipeä. Ärsyttävää! Nyt taitaa jo olla parempi olo, ja huomisaamuna kaikki tiessään.

  ReplyDelete
 21. Me ollaan kotona käymässä ja vähän huilaamassa, kun lomalla on niin rankkaa. Tuo tummanpunainen lilja on tosi kaunis. Kävimme Tertun Perennoissa Koskella ja sain sieltä kolme hietaliljan tainta, jotka istutin adoptiopuutarhaani kahteen eri (aurinkoiseen) paikkaan. Kiitos vinkistä! Ostin sieltä muutakin, siellä oli ihania taimia. Ihan vahingossa Terttu oli paikallakin, vaikka periaatteessa hänen putiikkinsa on auki vain torilla eikä hän normaalisti myy kotoa käsin.

  ReplyDelete
 22. Lomalla ja maalla on tosiaan rankkaa! Kerrostalossa saa huilata, ei ole edes nurmea leikattavaksi. En suoraan sanottuna käsitä, miten joillakuilla voi olla omakotitalo plus kesämökki - miten niiden kanssa pärjää?
  Ai kun hauskaa, että löysit Tertun perennat! Minunkin pitäisi käväistä siellä, kun siellä on kaikenlaista erikoista ja houkuttelevaa.

  ReplyDelete
 23. Onnittelut riippukeinun voittajalle!
  Ihana lilja, aivan mahtava. Itse himoan kovasti American revolutionia, onkohan tuo väri aika lähellä...hihkaisethan jos näet jossain...sain muuten päivänlilja -vinkin aikoinaan vanhalta mummolta, ei saisi istuttaa syvään, kukinta voi estyä, aika pinnassa kuulemma saisivat olla, näin tuumi mummo.

  Toivottavasti paranet pian, flunssa ilmassa täälläkin, minäkin pelkään, että enteilee syksyä!

  ReplyDelete
 24. Kiitos päivänliljaohjeista - pitää tehrä jotain.. Ja omakotitalo&kesämökkipohdintaan; ei pärjääkään.. Molemmat on sinnepäin ja rikkaruohot voittaa..

  ReplyDelete
 25. RosaG, saithan myös tuon Hortensian neuvon tuossa ylempää?
  Googlasin American Revolutionin, ja ihanalta näyttää! Todella samannäköiseltä kuin Bela Lugosi. Onpa historiallinen nimi! Kun olemme joskus ystävän kanssa miettineet mahdollisia teemoja pihalle kasvien nimien mukaan, niin historia voisikin olla yksi teema!
  Pikaista paranemista Hortensialle!

  ReplyDelete
 26. Mun on pakko saada itelle kasvamaan tuota Béla Lugosia! Meidän musta kissa on lempinimeltään Béla, koska hällä on pitkät hampaat ja kun mieheni suku on Transsilvaniasta, se sopii senkin takia osuvasti.
  Ja kukka on vielä upea, totesimme yhdessä mieheni kanssa.
  Aah :)
  Terkut kisuille <3 <3

  ReplyDelete
 27. Hahaa, minäkin joskus katson Mustia kun siltä näkyvät kulmahampaat, niin on ihan vampyyrin näköinen kissa! Hyvä nimi kissalle :-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!