Saturday, 16 October 2010

Thinking of winter

There's snow already in parts of central Finland. It will melt away, though, but nevertheless it makes me wonder what type of winter we will have this time. They have been variable. 2007 was rather mild and pretty.

Talvella 2007 en vielä ollut täällä kuin pariin otteeseen käymässä, niinpä en pitänyt peruslämpöä. Tullessani saattoi ikkunoissa olla jääkukkia. Helmikuussa oli maassa lunta, vaikka muuten talvi oli varsin leuto.

In 2008 the sea hardly froze. This is in January.

Tammikuun lopulla 2008 meri oli täysin sula. Lossimatkalla Norrskataan taivas oli huikaisevan sininen.

2009 was Ransu's first winter. In February he took his first steps outdoors.

Vuoden 2009 talvi oli saaristolle tyypillisesti vähäluminen. Sattuneesta syystä siltä ajalta löytyy hyvin hyvin paljon kuvia pikkuisesta Ransusta... tässä helmikuussa nelikuisena. Silloin Ransu vasta otti elämänsä ensi askelia ulkona!

It is typical for the archipelago that there is little snow. Partly because it's windy, partly because the clouds mainly only start to gather over the mainland. In a way the climate is milder for the plants, and winter can even be humid as opposed to dry frost on the mainland; but when it is cold the lack of snow cover adds to the stress for plants.

In case we have forgotten: winter 2010...

Tämä on varmaan kaikilla tuoreessa muistissa. Vaikka täällä oli metrin vähemmän lunta kuin monella muulla paikkakunnalla Etelä-Suomessa.

Musti oli varmaan ainoa joka nautti lumessa kahlaamisesta!

18 comments :

 1. Näitä lumikuvia katsellessahan sitä tulee melkein ikävä lunta! Taas siis vallan upeita otoksia.

  ReplyDelete
 2. Ransu on niiiiin söpön näköinen :) Ja Musti näyttää ihan pantterilta!

  ReplyDelete
 3. Mulle ei kyllä tule ikävä lunta, mua pelottaa, että meidän talo taas hautautuu lumeen (määrittelimme juuri töissä toisen okt-asukkaan kanssa, ettei lunta saa tulla ikinä niin paljon, ettei kotiin tullessaan näe taloaan kinosten takaa; on myös suotavaa nähdä ulos ikkunoista, siis muutakin kuin kinoksia).

  Se hyvä talvessa on, että Ransusta ja Mustista on noin mahtavia talvikuvia. Musti on maailman rohkein pantteri! Ja Ransulla on maailman ihanin häntä. :D

  ReplyDelete
 4. Ransu oli niin söpöliini pikkuisena, kun se ei painanut mitään, vaan oli ilmava untuvakerä, jonka häntä oli suurempi kuin poika itse <3
  Musti on tosi sissi. Porvoossa ystäviemme luona, jossa oli naisenkorkuiset kinokset mökin ympärillä, Musti meni vessalle metsänreunaan samaan paikkaan kuin kesälläkin. Se oli kyntänyt auraamattoman pihan läpi leuka lumen pintaa viistäen koko pitkän matkan metsänreunaan!

  ReplyDelete
 5. Voi sun söpöä Ransua ja Musti-pantteria :)
  Kyllä mun tosiaan pitäis Viirulle kotiarestia antaa sen ilveksen takia, se on tosin helpommin sanottu kun tehty :( Tänään aamulla se kiipesi mäntyyn ja huojui kahdella oksalla, sitten kun isä sai sen sieltä 7m korkeudesta tikapuilla pelastettua, herra häippäsi paikalta... tunnen itseni tosi huonoksi kissanhoitajaksi mutta se vaan ei suostu olemaan sisällä päivisin, kerran kun oli se kova myrsky kesällä, pidin sitä väkisin sisällä ja se ravasi huoneita ympäri ja huusi kunnes oli pakko laskea se ulos. Illalla ja alkuyöstä se nukkuu sisällä mutta tulee sitten naukumaan ja herättämään aina 3-4 aikaan aamulla että pakko päästä pihalle Joskus yölläkin yritän saada sitä sisälle houkuteltua mutta EI :(

  ReplyDelete
 6. Söpöt, ihanat, rakastettavat, rutistettavat, silitettävät, paijattavat, kerta kaikkisen ihanat: Ransu & Musti!

  ReplyDelete
 7. Aina välillä mietin, miten onnekasta onkin, että minun kohdalleni on osuneet maailman ihanimmat kissapojat, Viljo mukaan lukien! Voin kyllä ehkä olla ihan pikkuisen subjektiivinen tässä asiassa, ehkä.
  Voi voi Viirua, ymmärrän kyllä, että saavutetuista eduista ei noin vain aleta luopua, eikä nukkumisestakaan tule mitään kun kissa haluaa ulos. :-( Mutta huoli on kauheaa.

  ReplyDelete
 8. Oho, jätkäl on unohtunut pulloharja pebaan!

  ReplyDelete
 9. Joo, Mustilla on vähän hassun mallinen pyrstö.
  RANSU

  ReplyDelete
 10. Saas tosiaan nähdä millainen talvi on tulossa. Toivottavasti luminen, edes vähän ; ) Lumi tekee puut ja pensaat niin kauniiksi...
  Kyllä tuo Ransu on ollut pentuna aivan hellyyttävän suloinen : )

  ReplyDelete
 11. Hui, hui lunta..pitäsköhän munkin kaivaa muutama lumikuva viime talvelta esille...sitä kyllä oli omiksi ja muidenkin tarpeiksi viime talvena, mutta ei paha, kun tykkään hiihtamisestä niin sitä sai tehdä sielunsa kyllyydestä..
  ****
  Heh. tuo Ransun häntä...megamagee...

  Ihanaa viikonloppua sinulle Saila.
  Ja rapsutuksia karvaturreille.

  ReplyDelete
 12. Kisusi ovat kyllä ihania ja vaikuttavat tosi kilteiltä :) toki tietenkin oma Viiru on kaikkein rakkain ja huoli kova. Onneksi on kisukin kova, tulisipa vaan nyt pian kotiin... Viiru oli leikattu kulkuri kun tuli meille 1,5 v sitten, alkuperästä ja iästä ei mitään tietoa. Viiru oli/on kuin lahja joka vaan tupsahti ovelle ♥

  ReplyDelete
 13. On ne maailman kilteimmät pojat. On aina hienoa kun eläin saa hyvän kodin, Viiru osasi valita!
  Viime talven lumimäärä oli valtava, mutta ehkä vielä ihmeellisempää oli vauhti, millä se suli! Huhtikuussa oli jo suuria pälvipaikkoja, vaikka maaliskuussa kahlattiin vyötäröä myöten hangessa.

  ReplyDelete
 14. Voi mahdoton, miten mahtava häntä Ransulla on ollut jo pienenä :) Söpöliini!

  ReplyDelete
 15. Kaikki nauroivat pienelle Ransulle, kun sen häntä oli niin valtava muuhun kissaan nähden...

  ReplyDelete
 16. No johan on komee häntä Ransulla,ihanan näköinen pörröhäntä,kyllä ne nuo kissan pennut on sitten ihania pienenä,leikkisiä,mullakin ne kissat,niin leikkivät ja mesovat todella paikat sekaisin,mutta aikuisempana ne rauhoittuivat kummasti,kun ikää tuli:)

  ReplyDelete
 17. Musti on nelkoinen lumipantteri! :)

  ReplyDelete
 18. Kissanpennut on ehkä ihaninta mitä on :-)
  Ja on Mustikin hieno, niin reipas poika lumessakin.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!