Friday, 15 October 2010

Eilisen saldo

Lipputanko meni. Olin iltapäivällä syömässä herkkupihvejä naapurin Lean luona ja katsoin vaakatasossa viipottavaa Helsinki-viiriäni ja totesin, että kohta menee lipputanko poikki. Se oli vitsi.

Mitään ei näemmä pidä lausua ääneen, sillä joku piru kuuntelee. Tunnin päästä olin puhelimessa, katsoin keittiön ikkunasta ja totesin, että siinähän se tanko makaa maassa. Ei ollut kaatunut saunan päälle, ei edes sen rodopolon päälle  – se on tangosta oikealle. Uusi puutarhapöytäkin on ehjä, sen sijaan eläkepäiviä pihassa viettävä tuolinrähjä koki kovan iskun.

It was such a strom yesterday that my flagpole fell. It landed on just harvested potato patch – not on the sauna, not on the rhododendron, not even on the new garden table but instead on an old chair.

Jeesusteipillä korjattu nuppi on edelleen ehjä. Se hajosi hieman toissa kesänä, kun tanko kaadettiin maalaamista varten. Tähän ei taida enää jeesusteippi pystyä. Olin juuri edellisenä päivänä nostanut viimeiset perunat tästä perunamaasta.

Sitten muihin asioihin. 'Comte de Chambord' -portlandruusu aikoo näköjään vielä kukkia, se on rakeiden ja tuiverruksen keskellä kehittänyt kukkanupun.

Kuunliljassa on ihana syysväri, mutta tämä on ainoa lehti jota peurat eivät ole syöneet. Kuvan vasemmassa yläkulmassa on kauniin keltaista lehtoängelmää.

Yhdeltä jos toiseltakin suunnalta on tullut ihasteluja Korkeasaaren pikkuisista lumileopardisöpöliineistä. Ransu haluaa muistuttaa olevansa vähintään yhtä söpö, ja lisäksi oikea Lumitiikeri.

26 comments :

 1. Hurja saldo! Harmi etten voi pistää meidän lipputankoa postiin. Saisit sen, unohdamme usein liputtaa.

  Ransu älä huoli, kyllä sinuakin ihaillaan niistä pienistä täpläpalleroista huolimatta!

  ReplyDelete
 2. Kiitos! Mamma silittää mua ja sanoo, ihan aiheellisesti, että olen VIELÄ IHANAMPI kuin lumileopardinpennut. Nii.
  RANSU

  ReplyDelete
 3. Ransu! Tahdon myös huomauttaa, että olet paljon kätevämpi. Otapa lumileopardi kainaloon tai peiton alle, ei onnistu! Kissat ovat sopivan kokoisia vielä aikuisinakin.

  ReplyDelete
 4. Olen kätevä Lumitiireki!!!
  RANSU

  ReplyDelete
 5. Oh-hoh, hurja myrsky siellä on ollutkin. Psst Ransu, olet ihana!

  ReplyDelete
 6. Oli täällä ihan kauheaa. Tuuli kävi puuskittain, ja välillä tuntui, että LOPU JO, tällä puhalluksella lähtee talo ilmaan. Onneksi ei niin sentään käynyt.

  ReplyDelete
 7. Olipa harmi! Onni onnettomuudessa kuitenkin että vei vain tuolin mennessänsä! Ransu ja Musti <3!

  ReplyDelete
 8. No sellaista sattuu, ja onneksi ei kaatunut kenenkään eikä minkään muunkaan tärkeän päälle.

  ReplyDelete
 9. Wau, mikä häntä!! <3

  Harmi lipputankoa. Meillä viskoi mm. mummolta perityn kukkaruukun mäkeen kukkineen päivineen. Jäi sirpaleita ja kolme tuntia ahdistusta siitä, onko joku murtautumassa meille... :D

  ReplyDelete
 10. Alin kuva ei taida olla ihan tältä syksyltä? :) Hurjaa jälkeä, onneks ei kaatunu rakennusten päälle.

  ReplyDelete
 11. Juu ei ole vielä lumi tullut, vaikka räntää tuli tänään muutamaankin otteeseen. Kuva on viime talvelta.
  Olisin ollut pulassa jos olisi mennyt saunan päälle, silllä vaikka se on laho ja vino, on se ainoa pesupaikkani ja hyvin tarpeellinen!
  Voi ei Elina, minäkin kuuntelin kun yöllä kuului jostakin kilinää ja mietin, mikä ikkuna nyt on tullut sisään. Se olikin vain ullakon lahon ikkunankarmin suojaksi laittamani pelti, ja aion vielä tänä syksynä ostaa uuden (käytetyn) karmeineen päivineen, niin ei haittaa. Kaikkea sitä yöllä murehtiikin.

  ReplyDelete
 12. Ransulla on asiaa:
  Mulla on saaren hienoin häntä. Sanoo naapurin Lea. Ja Minä.
  RANSU

  ReplyDelete
 13. No voihan lipputanko, ootte olleet oikein myrskyn silmässä! Hyvä, ettei alle jäänyt muuta, sääli tietty tuoliparkaa ja lipputankoparkaa myös :(

  Ihailtiin just telkusta noita isoja pieniä lumileopardivauvoja. Ransu, ei kuitenkaan hätää, oot ainaskin yhtä söde. Mustipastorille kehut ja terkut myös!

  ReplyDelete
 14. Oli täällä aikamoinen meininki, en halua edes ajatella millaista olisi ollut jossain rantamökissä, tässä on sentään pohjoisrinne ja metsää takana ja silti oli aivan kauhea myräkkä. Varmaan se tuntui teilläkin, jos se kerran tuli Pohjanlahdelta alaspäin.

  ReplyDelete
 15. HEI MARIA! Mamma unohti laittaa meidän terveiset. Kiitos kehuista!
  terveisin Musti (sängystä) ja Ransu (sohvalta)

  ReplyDelete
 16. Musti, Ransu, jätkät! Tota...ootteko kiivenneet tankoon YHTÄ AIKAA????!

  ReplyDelete
 17. Eiku se oli ihan muu hurrikaani kuin me. Me oltin tiukasti sisällä, tuuli vinkui nurkissa ja ulkona kolisi ja ulisi, ei sinne voinut mennä ollenkaan. Toivottavasti säkin olit sisällä veljen kanssa turvassa ja lämpimässä.
  Se oli kai koiranilma? Tykkääkö koirat kun ulkona kastuu? me ei tajuta.
  RANSU ja MUSTI

  ReplyDelete
 18. Huh-huh tota lipputankoo, onneks ette jääny alle! Ja höpöhöpö mitään lumigebardiini-ipanoita jouda ihastelemaan, ku voi katella täysikasvuista ja komeaa saari-ilvestä... grrr-ransu <3

  Terkuin Unna Tuutikki

  ReplyDelete
 19. Ooh, ihailijatyttö, ihanaa!
  Tuhh
  Unelmoin susta sohvalla.
  RANSU
  ps. Ne väittää että olen vielä vähän pieni... että kasvaisin nelivuotiaaksi saakka. Nyt oon kumminki 4,6 kiloa eli ihan miehen mitoissa mielestäni. Rintakarvatkin oon kasvattannu!

  ReplyDelete
 20. No hui kauhistus, onneksi et ollut enää perunoita tonkimassa, kun lipputanko rusahti maahan. Niin ei taida teippi enää auttaa, uusi pystyyn. On siellä ollut sitten kova puhuri.
  Ransu on ihana...niin kaunis häntä...oikea keikari...voin melkein nähdä hänet lipumassa häntä tanassa keijun kepeästi tietä pitkin. Rutista minunkin puolestani.

  Mukavaa viikonloppua, itse aion ihastella omia ruusujani vielä huomenna ja istuttaa amarylliksen sipulit, ostin niitä kaksi tänään.

  Muuten onkin melko naatti olo, kyllä tämä syksy alkaa koettelemaan tuon pimeytensä kanssa.

  ReplyDelete
 21. Tuli vahingossa tuo mun juttuni kahteen kertaan, joten poistin toisen...ettet ihmettele...jos se näkyy..

  ReplyDelete
 22. Hyvää ja myös leppeätuulista ja lämmintä viikonloppua! Ransu on todella keikari, huomioit oikein. Häntä pystyyn heti kun se huomaa että häntä katsotaan :-D
  Blogger on kiukutellut luvattoman paljon viime aikoina. Joskus ei tiedä meneekö viesti perille, ei ehkä mene ollenkaan tai sitten tulee painettua kahteen kertaan kun se ei näytä tekevän mitään :-( Poistin kokonaan sen kommentinjämän mikä jäi.

  ReplyDelete
 23. No huh,miten lipputangolle on käynyt.Ransu osaa nuo mallina olon taidot,ei kun häntä pystyyn vaan:D,Se tietää milloin hänestä tykätään:)Mukavaa viikonloppua sinulle!

  ReplyDelete
 24. Räiskis sentään! Onneksi tanko vei vain yhden tuolin. Täälläkin on ollut tuuuulista. Nätti nuppi! Tuleeko teille uusi lipputanko?

  Kaunis maatuskatyyny ja ruusu on sinnikäs!

  ReplyDelete
 25. Mietin lipputankoa tässä muutaman vuoden, kun taloasiat on tärkeämpiä... ehtii siten laittaa noita koristeita jos haluaa. Olen harmitellut, kun ei ole ollut paikkaa mihin pystyttää kunnollista juhannussalkoa, nyt on. Sahaan ensi alkuun jämät juhannussalkomateriaaliksi, siinä saa sitten olla nuppi päässä :-)
  Sitä ihmettelen, miksi en kuullut mitään - mutta kun tuuli vinkui ja paukkui nurkissa niin ei tuota huomannut.

  ReplyDelete
 26. Meille ei taida tulla lipputankoa, mutta naapurin viiri näkyy hienosti meillekin. Aika jännä, ettei kaatuminen kuulunut, mutta myrsky oli kova.

  Sehän on loistava paikka juhannussalolle!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!