Tuesday, 5 October 2010

Hei kevätkin tulee

Siis sitten ajallaan.

Kirsikankukat...

The spring WILL come. Although the autumn weather has been phenomenally great, darkening evenings dampen spirits. It's time to think about spring.

Esikot...

Tulppaanit! Ne pitää istuttaa, samoin kuin kaikki muutkin sipulit mitä en vielä ole saanut istutettua, suoraan sanoen en vielä ole istuttanut yhtäkään kevätkukan sipulia, ne ovat kaikki vielä pusseissa.

MUST plant the tulips. Right, Musti?

9 comments :

 1. Hei, tuon halusinkin kuulla! Miten se kevät tuntuukin aina näin syksyisin ihan epätodennäköiseltä vaihtoehdolta. Sieltähän se aina tulee ja loppujen lopuksi melko nopeastikin :)

  Sipuleita on itselläni vielä muutama pussi istuttamatta, mutta eiköhän ne multiin saada.

  ReplyDelete
 2. Ihania esikoita ja muita kukkia!
  Sipulit ostettu, mutta en ole minäkään niitä vielä maahan saanut. :)

  ReplyDelete
 3. Kylläpä Mustin silmät sointuvat kauniisti kasvien vihreyteen :) Lieneekö herra pantteri istutusprojektin taiteellinen johtaja?

  ReplyDelete
 4. Kiitos kohteliaisuudesta! Herra Pantteri on koko tilusten isäntä niin kai hänellä jotain sananvaltaa istutuksiinkin on ;-)
  Tulppaaneilla ei itse asiassa ole niin kiire, mutta esimerkiksi narsissit haluavat juurtua pitkään ennen talven tuloa ja kirjopikarililjat eivät tykkää kuivumisesta joten ne pitäisi istuttaa aina ensi tilassa... Niin ja minulla on kaikki pussit vielä eteisen kaapissa ja mitä siellä olikaan...?

  ReplyDelete
 5. Huh! Nyt kyllä huokaisen helpotuksesta, että omat sipulit ovat kaikki jo maassa, enkä ole tiiviistä tuijotuksesta huolimatta (kumpi lie tuijottaa, pussit vai minä?) sortunut enää yhteenkään uuteen sipulipussiin. Olisin aika stressaantunut, jos sipuleita vielä olisi kaivamatta maahan.

  Ja tämä EI ole moite teitä muita kohtaan :-) Olen vain itse niin hätähousu ja ylivarovainen siinä, etten vain myöhästy (mistään).

  Ei siis kiirettä Sailalla(kaan). Jos maa ehtii jäätyä, pussukat on sitten ihanaa tyhjentää ruukkuihin ja hyötää vaikka alkuvuoden synkkien päivien piristykseksi!

  ReplyDelete
 6. Minäkin ihailin noita esikoitasi. Taidanpa kylvää niitä ensi keväänä...
  Kukkasipulien istutuspuuhat ovat minullakin vielä edessä, sitten kun ehdin muilta puuhilta ; )

  ReplyDelete
 7. Ai, ai...siellä siis laiskotellaan?;=) No kuule, tunnustan sulle tässä ja nyt, mullakin on vielä kukkasipuleita istuttamatta, ajattelin pitää pe vapaapäivän töistä ja yrittää olla keksimättä mitään muuta puuha ja hoidella reippaalla otteella ulkohommat pois. eikö kuulostakin hyvältä. Sitten voin jäädä sitä kevättä taas odottelemaan.

  ReplyDelete
 8. A siehän olet siellä etelässä ja minullakin on vielä sipuloita pusseissa, hui8)

  ReplyDelete
 9. Ööh, etelässä ollaan ja flunssan kourissa. En todellakaan ole istuttanut vieläkään mitään, kasvattanut vain omia juuria patjaan. Tuntuu, että kun nousee pystyyn niin alkaa pyörryttää, siispä aika on kulunut sängyssä kirjan kanssa (silloin kun silmät ovat jaksaneet lukea). Kypsää tämä flunssailu! Olisi parempaakin tekemistä. Poissa ollessani oli tullut vielä pussillinen ihania talventähtiä (Eranthis hyemalis).
  Nuo ihanat palleroesikot eivät ole minun, vaan naapurin pihalta! Ostin viime keväänä yhden taimen, joka kukki nätisti mutta ei (vielä?!?) noin runsaasti.
  Onneksi täälä saaristossa ei yöpakkasista ole vielä vähäisintäkään vaaraa. Meri on lämpimän syksyn ansiosta vielä tavanomaistakin lämpimämpi ja toimii lämpövaihteluiden tasaajana. Ihana meri, tälläkin tavalla.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!