Monday, 18 October 2010

Päätyseinä

Tänä kesänä oli talon remontointi vähemmällä, kun sain venevajan vuorostaan kuntoon. Onnistuin silti saamaan leveää lautaa naapurisaarelta Maskinnamosta edes jonkin verran, riittävästi talon länsipäätyyn. Rimat tulevat vielä lautojen lomiin, kunhan ehdin ne viistää. Vanhat rimat oli nimittäin kulmista viistetty, ja kun kerran on sellainen aarre, että on ikivanha talon seinälaudoitus jäljellä missä tuollainen työn jälki näkyy, niin aion viistää nämä uudetkin. Laudatkin on mittojen mukaan sahattu samaan leveyteen kuin vanhat.

Ikkuna-aukko on edelleen ilmansulkupaperin peitossa, en nimittäin ehtinyt rempata tämän talon ikkunoita, kun en edes ehtinyt niin tehdä rintamamiestalonkaan ikkunoille...
Ihmeellistä kyllä tämä paperi ikkuna-aukossa kesti torstaisen myräkän.

Asialla olivat taas luottomiehet Janne ja Saku Lintukorpi Oy:stä, vaikka homma oli vain parin päivän pituinen. En millään ehdi kaikkea itse, joten oli hienoa että he tulivat, vaikka matka on pitkä.

I got new cladding for the west wall... this is slow... the wood was felled by horse on the neighbouring island, then sawn to measure to match the old cladding which was extra large.

7 comments :

 1. ... what d'u mean, horsies in Finland know how to use a saw???

  Callo ;)

  ReplyDelete
 2. Hyvä että apua löytyy, eipä sitä itse jaksa/kerkeä kaikkea tekemään, eikä kait tarvitsekkaan, hyvä kun sulla on ammattimiehiä apuna.

  Mukavaa maanantain jatkoa.

  ReplyDelete
 3. Yup Callo I thought of that meself writing it. It does sound like... But you get the meaning in one way or another. Key word here being horse. Makes the timber feel and smell extra precious.

  Tuija; apu maksaa mutta kun ei itse ehdi eikä osaa, tulee jäljestäkin parempaa kun on ammattimiehet asialla.

  ReplyDelete
 4. Ai että naurattaa! Olin muka NIIIIN puutyöläistä, niin puutyöläistä tänään puutyökurssillani, ja sitten täällä yksi kertoo remontoivansa (lähes) omakätisesti jo x:ttä taloa. TALOA.

  Voi että mä olen pieni... Ja ihailen suuresti kykyjäsi. WAU. Mitä kaikkea sinä oikein mahdat osata 8-O ?

  ReplyDelete
 5. Ööh siis, ööh, glooria tuli nyt vähän väärään osoitteeseen. En tee muuta kuin omistan rakennukset (tai no, pankkihan se...). Alimman kuvan äijistä kumpikaan ei ole minä (niillä on parratkin) ;-)
  No, pikkuhiljaa pystyy jotain tekemään itsekin mutta kyllä se on oppimista lukuisien erehdysten kautta.

  ReplyDelete
 6. No hei, sä siis OMISTAT ne talot. You´re the boss. Kaikille partaisille ja parrattomille, vasaroille ja naulapyssyille ja millevaan. Etkä varmaan istu kukkamekossa olkihattu kallellaan pihapöydän ääressä (kun lipputanko rikkoi sen tuolinkin) katselemassa herrain työskentelyä. Taidat ennemmin olla kädet savessa -mallia, joka myös tekee jotain niille omistamilleen :-)

  ReplyDelete
 7. Yritetään... tälläkin hetkellä bossilla on kyllä kädet tietokoneen näppiksellä vaikka kynnenaluset ovatkin katu-uskottavan möhnäiset ja paraneva puukonviilto koristaa sormen kylkeä.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!